10 май 2019 410

Як смачно приготувати свинячу корейку в духовці

Свиняча корейка, тушкована в духовці – найлегший і безпрограшний варіант приготування. Не треба поспішати, не треба включати вогонь на максимум, класти шматочки м'яса на сковорідку і хвилюватися, що воно вийде жорстким як підошва. А потім усім говорити, що купили погану свинину. Це не погане м'ясо, його просто треба приготувати в духовці.

Соковита свинина з чебрецем і базиліком в духовці
Інгредієнти Кількість
корейка свиняча - 4 шт.
бульйон - 200 мл
лимон невеликий - 1 штука
свіжі гілочки базиліка - 1 маленький пучок
чебрець - 5 гілочок
мелений перець - щіпка
сіль (краще морська) - 2 щіпки
олія рафінована (оливкова) - 40 мл
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 410 Ккал
Правильно запекти корейку треба так: обсмажити до золотистого кольору і довести до готовності при 200 градусах в духовці. У цьому випадку м'ясо вздовж кістки просмажиться дуже добре. Якщо шматки не жирні, то можна закрити фольгою, щоб вони залишилися соковитими.

Покроковий рецепт:

  1. Натріть на тертці лимонну цедру, з м'якоті самого плоду відіжміть сік. Для маринаду гілочки базиліка вимийте, покладіть на паперовий рушник, хай трохи обсохнуть, потім порвіть їх;
  2. Зробіть маринад: в посуді змішайте масло оливкова, 50 мл соку, віджатого з лимона, натерту цедру, чебрець (листочки), базилік. Все це приправте сіллю, поперчіть і змішайте;
  3. Шматочки м'яса викладіть в готовий маринад, добре перемішайте і залиште на півгодини, щоб воно просочилося;
  4. Розігрійте сковорідку і трохи обсмажте корейку з усіх боків, щоб з'явилася золотава скоринка. Перекладіть її в форму, додайте бульйон і відправте в духовку на 60 хвилин;
  5. Запікайте до готовності при 200 градусах. Періодично поливайте м'ясо рідиною від гасіння.

Як приготувати холодець із яловичих ніжок читайте в нашій статті.

Читайте як приготувати смачну смажену рибу в сметані — такий рецепт підійде практично для всіх видів морської або річкової риби. Пробуйте, експериментуйте, готуйте разом з нами!

Як приготувати курячі ніжки в паніровці — просто, смачно і оригінально.

Як приготувати у фользі пряне м'ясо на кісточці

Пусте вечеря – це завжди готування якихось складних страв. Як з цим впоратися? Пропонуємо запекти в духовці свинячу корейку на кісточці, загорнуту у фольгу. Це ідеальне блюдо зі свинини для святкового застілля.

Знадобиться:

  • 4 шматочка свинячої корейки на кісточці по 200 г;
  • черрі – 2 жменьки;
  • 60 г рафінованої олії;
  • насіння кропу – 2 пучки;
  • свіжий кріп – 1 невеликий пучок;
  • часник (зубчик) – 2 штуки;
  • за смаком лук меленим перцем, сіллю.

Щоб приготувати, вам буде потрібно 1 годину 35 хвилин. В порції (100 г) міститься 405 ккал.

Як приготувати свинячу корейку на кістки в духовці у фользі:

Крок 1. У ступці або мисці розтерти насіння кропу. Порубати дрібно свіжий кріп, часник, відправити все в миску до насіння, влити половинку масла, додати сіль і мелений перець.

Крок 2. Приготованою сумішшю натерти шматочки м'яса, прибрати в холод на годинку.

Крок 3. Вирізати з фольги два квадрата. Потім покласти один квадрат на інший, на них укласти свинячу корейку.

Крок 4. Навколо м'ясних шматочків викласти черрі, додати залишки масла і з'єднати кінці фольги.

Крок 5. Запікати м'ясо з помідорами близько 40 хвилин. Температура духовки 250 градусів.

Свиняча корейка з картоплею в духовці

Для приготування цієї страви вибирайте свіжий, але міцний картопля, які зберегти форму після запікання.

Вам знадобиться:

  • 500 г свинячої корейки;
  • 2 червоні цибулини (невеликі);
  • 2 щіпки кмину;
  • 4 великі картоплини;
  • 60 мл рафінованої олії;
  • мелений перець – за смаком;
  • бульйон – 200 мл;
  • 3 гілочки листової петрушки;
  • сіль – за смаком.

На весь процес піде 2 години. У готовому блюді на 100 грам, доводиться 420 ккал.

Рецепт свинячої корейки з картоплею в духовці покроково:

  1. Бескостную корейку помийте, трохи обсушіть і наріжте скибочками, злегка відбийте;
  2. Порубаєте часник, цибулю нашаткуйте кільцями;
  3. Шматки корейки складіть у посуд шарами. Кожен шар посипте кмином, рубаним часником, викладіть кільця цибулі (половину шинкованої лука залиште). Закрийте посуд і приберіть в холод на часок;
  4. Поки м'ясо маринується, картоплю почистіть, наріжте крупно. У сковорідці розігрійте масло і порціями обсмажте шматочки картоплі. Викладіть в тарілку. У цій же сковорідці підрум'яньте ріпчаста цибуля;
  5. До цибулі і картоплі додайте м'ясо, січену петрушку, влийте бульйон, приправте і тушкуйте в духовці на середній температурі 50 хвилин.

Готуємо м'ясо з овочами в духовці в рукаві

Таке м'ясо з овочами можна приготувати без всяких хитрувань. Просто помістіть підготовлені інгредієнти в рукав і запікайте в духовці.

Необхідні продукти:

  • 0,5 кг м'яса (свинячої корейки);
  • 1 морквина;
  • 1 помідор;
  • пучок петрушки;
  • 2 картоплини;
  • 300 г капусти (білокачанної);
  • перець болгарський – 1 червоний стручок;
  • 60 г масла рослинного;
  • додавати сіль за смаком;
  • 2 щіпки перцю.

На приготування потрібно 1 годину 15 хвилин. В порції 100 г — 405 ккал.

Приготування:

  1. М'якоть свинини нарізати шматочками, з розрахунку по 2 штуки на 1 порцію. Відбити, приправити спеціями;
  2. Нарізати моркву, картоплю, цибулю, помідор, перець великими шматочками;
  3. Капусту нашаткувати крупно, кожен шматочок змастити вершковим маслом;
  4. Рукав для готування покласти на деко. Укладати в нього спочатку м'ясо, на нього шар з овочів, цілі гілочки петрушки;
  5. Тушкувати в духовці до м'якості, приблизно 55 хвилин;
  6. Перед подаванням страву перекласти на велику тарілку, прикрасити подрібненою зеленню.

Корисні поради

Свиняча корейка – самий універсальний шматочок і найбільш затребуваний. Про те, як приготувати її і який спосіб готування кращий, ви дізнаєтеся з наших порад:

  1. Один з безпрограшних способів приготування – смаження. Треба просто її злегка обсмажити, а тушкувати до готовності на вже розігрітій духовці;
  2. Шар жиру, який є на шматочках корейки – це сало, яке легко плавиться. Не треба його зрізати, а потім смажити на ньому. При будь-якій температурі сало швидко плавиться і починає горіти. Звичайно, був час, коли свинячий жир топили, а потім використовували. Але зараз важко уявити, що господині так будуть робити;
  3. Готувати треба тільки на рафінованій рослинній олії. Скільки додавати його при обжарке? Якщо ви просто наллє масло, то ця олійна калюжка буде горіти і виділяти небезпечні канцерогени. Буде непогано, якщо ви натрете м'ясо маслом, щоб воно їм просякнув, а внутрішню поверхню сковорідки тільки протрете маслом, використовуючи паперову серветку;
  4. Краще всього приготувати страву з шматочка на реберної кістки. Таке м'ясо зазвичай товсто нарізано по ширині кісточки. І в процесі готування ця реберна кістка дасть м'яса хороший смак, а те, що шматочок корейки товстий, гарантує вам, що м'ясо вийде соковитим;
  5. Відбивати м'ясо чи ні – це справа смаку. Хочеться соковитою корейки, тоді не відбивайте. Любите тонкі і м'які шматочки, наріжте м'ясо тонко і відбийте.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: