01 июнь 2019 16 609

Як приготувати стейк зі свинини в духовці

Класичний стейк готують з добірної мармурового м'яса (наприклад – свиняча шия). Стейк з даної частини свинини виходить з хрусткою скоринкою зверху і, в той же час, надзвичайно ніжним і соковитим всередині.

Як правило, стейк смажать на грилі, але в домашніх умовах ви цілком можете замінити гриль на духова шафа. Даний спосіб приготування дуже зручний тим, що за досить невеликий проміжок часу можна приготувати одночасно кілька стейків.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
свиняча вирізка - 1 кг
сіль кам'яна - за смаком
суміш перців - за смаком
олія оливкова - 75 мл
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 124 Ккал
  1. Охолоджену свинячу вирізку необхідно ретельно осушити за допомогою кухонних рушників.
  2. Потім наріжте підготовлене м'ясо упоперек волокон на великі шматки, товщиною в 3-4 див. Такий спосіб нарізки необхідний для того, щоб м'ясо в процесі приготування залишалося соковитим.
  3. Нарізані шматки м'яса злегка посипте сіллю і сумішшю перців. Після цього змастіть оливковою олією і делікатними, можна навіть сказати, масажними рухами втирайте його в м'ясо.
  4. Візьміть товстостінну сковороду і ретельно розжарте її. Після цього зменшіть вогонь до середнього, покладіть стейки на сковороду і по 2-3 хвилинки обсмажте з обох боків до появи рум'яної скоринки.
  5. Як тільки стейки придбають рум'яну, хрустку скоринку, перекладіть їх на злегка змащений маслом деко і відправте в розігріту до 200°С духовку. Запікати стейки необхідно протягом 10 хвилин.
  6. Потім перекладіть стейки на блюдо, накрийте фольгою і дайте трохи полежати, досягти кондиції, а потім подавайте до столу.

Соковитий стейк зі свинини, приготований у фользі в духовці

Хочете приготувати дуже смачне соковите м'ясо? Тоді стейк зі свинини, запечений у фользі – це саме те, що вам потрібно! Це ароматне, приголомшливо смачне та вишукане блюдо, неодмінно стане вашим улюбленим, а може бути навіть коронним. Любителі м'яса, безумовно, оцінять його по достоїнству!

Інгредієнти:

  • свиняче філе – 0,5 кг;
  • кухонна сіль, перець – за смаком;
  • цибуля ріпчаста – 3 головки;
  • масло рослинне – 50 мл;
  • пиво – 250 мл

Час приготування страви: 30 хв.

Калорійність на 100 г: 129 кКал.

Як готувати стейк зі свинини в фользі в духовці:

  1. Свиняче філе осушіть від зайвої вологи, а потім наріжте на порційні шматки товщиною в 2-3 див.
  2. Натріть кожен шматок сіллю, перцем (у відповідності зі своїми смаковими перевагами) і рослинною олією. Залиште м'ясо для маринування на 10-15 хвилин.
  3. Тим часом підготуйте фольгу. Її необхідно нарізати на квадрати, за розміром дещо більші, ніж шматки м'яса (так, щоб його можна було легко загорнути в неї).
  4. Цибулю очистіть, умийтесь і наріжте великими півкільцями.
  5. Рівномірно розподіліть цибулю на кожен квадрат фольги, потім зверху покладіть стейки замариновані. Полийте кожен стейк 1 ст. л пива і загорніть у фольгу, формуючи «конверт» (кожну окремо).
  6. Розкладіть стейки в один ряд на лист і відправте в заздалегідь розігріту до 2200З духова шафа. Випікайте протягом 30 хвилин, а потім злегка прочиніть верх фольги. Це необхідно для того, щоб стейки зарум'янилися і придбали апетитну скоринку.
  7. Подавайте готові стейки до столу, доповнивши їх свіжими овочами, улюбленими соусами і гарніром на ваш смак.

Читайте як приготувати вишуканий кекс на йогурті в мультиварці.

Як приготувати мереживні млинці на заварне тісто читайте тут.

Читайте як приготувати парові котлети в мультиварці.

Використовуємо ґрати

Стейки свинини, запечені на решітці – це в прямому сенсі слова «класика жанру» кулінарії. М'ясо, приготованим даними способом виходить дуже апетитним і ароматним.

Процес приготування займає мінімум часу, а результат доставляє максимум задоволення! Головна умова для стейків – це правильно вибраний хороший шматок м'яса. Отже, приступимо.

Необхідні інгредієнти:

  • шийна частина свинини – 1 кг;
  • кухонна сіль – щіпка;
  • суміш чорного і запашного перцю – за смаком;
  • паприка солодка мелена – на смак;
  • базилік – щіпка;
  • масло пісне – 100 мл

Тривалість приготування: 40 хв.

Калорійність на 100 г: 127 кКал.

Як приготувати стейки свинини, запечені на решітці в духовці:

  1. М'ясо для стейків наріжте на порційні шматки, їх товщина повинна відповідати 3-4 см. Відбивати його не потрібно.
  2. Натріть м'ясо з двох сторін сіллю, спеціями та олією. Залиште на 3-4 години для маринування.
  3. Нагрійте духовку до 2000С, якщо є, то бажано включити режим «Гриль». Свинячі стейки розкладіть на решітку і поставте її в духовку. Під гратами розташуйте піддон для соку, що виділяється з м'яса в процесі приготування. Запікайте стейки протягом 35-40 хвилин.
  4. Готове м'ясо перекладіть на блюдо, доповніть улюбленим гарніром, овочами і подавайте до столу.

Стейки на кістки в маринаді в духовій шафі

Стейки на кістки не тільки мають відмінний смак, але і виглядають дуже апетитно, їх в самий раз подавати на святковий стіл. Корейка виходить соковитою, з рум'яною підсмаженою скоринкою і в міру пряної, що, безумовно, сподобається навіть найвимогливішому гурманові.

Інгредієнти для приготування:

  • свинина на кістці (корейка) – 2 кг;
  • лимон – ½ частину;
  • сіль – невелика щіпка;
  • перець крупномолотый чорний – за смаком;
  • майоран – щіпка;
  • масло рослинне – 200 мл

Час приготування: 45 хв.

Калорійність на 100 г: 125 кКал.

Як запекти стейки на кістки зі свинини в маринаді в духовці:

  1. М'ясо наріжте на великі порційні стейки (у кожному з них повинна бути кісточка). Для простоти приготування можна придбати не цільний шматок корейки, а вже оброблені стейки.
  2. Збризніть м'ясо лимонним соком.
  3. В окремій мисочці змішайте сіль, перець, майоран і масло.
  4. Гарненько натріть цією сумішшю м'ясо з усіх боків і залиште на 20-25 хвилин.
  5. Далі розжарте сковороду, викладіть на неї промариновані стейки і швидко обсмажте з обох боків до утворення золотистої скоринки.
  6. Перекладіть обсмажені свинячі котлети у вогнетривкий посуд і відправте в розігріту до 2000 духовку. Запікайте стейки протягом 30 хвилин.
  7. Перекладіть м'ясо на блюдо, прикрасьте свіжою зеленню і подавайте до столу.

Два важливих ради кулінарам

М'ясо свинини для приготування стейків в духовці не повинно бути парним. Краще брати охолоджене або навіть злегка заморожене. До речі, якщо воно буде трохи замороженим – його буде легше нарізати на однакові порційні стейки.

При приготуванні стейків важливо не пересушити м'ясо – воно повинно залишатися соковитим всередині. Саме тому м'ясо спочатку рекомендується спочатку швидко обсмажити на розпеченій сковороді («запечатати»), а вже потім запікати.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: