13 май 2019 145

Як приготувати легкий салат з куркою

Легкий салат з куркою – це дуже проста низькокалорійне блюдо, яке займає небагато часу. Існує чимало варіантів його приготування, але найпоширенішими є салати з додаванням пекінської капусти, томатів і яєць.

Заправлятися таке блюдо може майонезом, натуральним йогуртом або сметаною. Для приготування більш пікантного салату, який можна подати до святкового столу, використовується копчене куряче м'ясо.

Рецепт простого салату з куркою
Інгредієнти Кількість
куряча грудка, попередньо відварена - 270 грам
натуральний йогурт - 150 грам
свіжі помідори - 300 грам
консервована кукурудза - 100 грам
мигдаль - 50 грам
цибуля зелена - невеликий пучок
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 108 Ккал

Рецепт цього салату містить мінімальну кількість калорій, що, безумовно, дуже добре позначається на загальній денному раціоні.

Приготування легкого салату з куркою:

  1. Мигдаль викласти в чашу блендера і повністю там подрібнити;
  2. Відварну курячу грудку і помідори нарізати у формі дрібних кубиків;
  3. Зелену цибулю подрібнити за допомогою гострого ножа;
  4. Висипати в ємність підготовлене куряче м'ясо, помідори, зелень;
  5. Додати подрібнений мигдаль і консервовану кукурудзу;
  6. Все перемішати, додати натуральний йогурт і знову дуже ретельно все перемішати.

Читайте як приготувати шалено смачний лимонний пиріг з пісочного тіста.

Читайте як приготувати ніжний торт із зефіру з печивом — дуже ніжний і дуже солодкий десерт.

Читайте як приготувати салат «Коул Слоу» від відомого шеф-кухаря Джеймі Олівера.

Варіант приготування з копченою куркою

Цей салатик готується шарами. Для його приготування знадобиться:

  • будь-який твердий сир – 100 грам;
  • свіжий огірок – 2 штуки;
  • копчена курка – 250 грам;
  • морква по-корейськи – 150 грам;
  • варені круто яйця – 4 штуки;
  • легкий майонез – 200 грам.

Час приготування – 25 хвилин.

Калорійність — 165,5 ккал.

Покрокове приготування листкового легкого салату:

  1. Варені круто курячі яйця натерти на тертці великого розміру і викласти у будь-який підготовлений для цього салату салатник;
  2. Зробити легку сітку з майонезу;
  3. Копчену курку розділити на кубики дрібного розміру і викласти поверх шару яєць з майонезом;
  4. Знову зробити легку сітку з майонезу;
  5. Свіжі огірки нарізати також у формі дрібних кубиків і викласти наступним шаром;
  6. Далі йде шар, виконаний з моркви по-корейськи;
  7. Злегка також необхідно змастити поверхню цього шару майонезом;
  8. Натерти сир на тертці середнього розміру і викласти завершальним шаром;
  9. В якості прикраси використовувати свіжу зелень.

Смачний салат з курки з горіхами і ананасами

Цей салатик виходить надзвичайно смачною, та й, до того ж, низькокалорійним. Для приготування цього дивовижного страви знадобиться наступний перелік інгредієнтів:

  • куряча грудка – 550 грам;
  • твердий сир – 180 грамів;
  • ананаси консервовані – 300 грам;
  • волоські горіхи (очищені) – 120 грам;
  • майонез (легкий) – 100 грам;
  • кількість солі на розсуд кухаря.

Час приготування – 25 хвилин.

Калорійність – 149 ккал.

Безпосереднє приготування страви:

  1. Курячу грудку відварити в злегка підсоленій воді, охолодити, а потім нарізати у формі кубиків середнього розміру;
  2. Твердий сир натерти на тертці дрібного розміру;
  3. Консервовані ананаси нарізати у формі невеликих шматочків;
  4. Волоські горіхи викласти в чашу блендера і ретельно там їх подрібнити;
  5. Викласти в загальний салатник Підготовлені курку, ананаси. Додати при необхідності солі і спецій. Заправити майонезом і ретельно перемішати;
  6. В якості прикраси використовувати тертий твердий сир і подрібнені волоські горіхи. Виходить дуже смачно і незвично.

Легкий салатик з птицею і пекінською капустою

Для приготування потрібно:

  • куряче філе – 300 грам;
  • пекінська капуста – 400 грам;
  • свіжі помідори – 200 грам;
  • свіжий кріп – 50 грам;
  • сметана 15%-ной жирності – 200 грам.

Час приготування – 15 хвилин.

Калорійність – 62,61 ккал.

Безпосереднє приготування легкого салату:

  1. Куряче філе відварити в злегка підсоленій воді, а потім охолодити. Нарізати на шматочки середнього розміру;
  2. Помідори вимити і нарізати у формі тоненьких часточок;
  3. Пекінську капусту розділити з допомогою гострого ножа на тоненьку соломку;
  4. Кріп вимити, трохи обсушити й подрібнити гострим ножем;
  5. Змішати всі складові в загальній ємності;
  6. Заправити підготовленої сметаною і можна подавати до столу.

Кулінарні поради

  1. При приготуванні салату з додаванням пекінської капусти, важливо пам'ятати, що вона виділяє чимала кількість соку, тому приготуванням такої страви необхідно займатися безпосередньо перед подачею до столу. Заправка для такої страви виконується тільки перед самим вживанням їжі, оскільки за дуже короткий інтервал часу страва може втратити свій апетитний зовнішній вигляд.
  2. Для салату дуже важливо придбати куряче м'ясо в охолодженому вигляді, але ні в якому разі не в замороженому.
  3. Також дуже важливо звернути увагу на м'ясо молодої курки, яка має вага до півтора кілограмів, оскільки воно має більш м'яку і ніжну структуру.

Салати є невід'ємною частиною будь-якого столу. Вони можуть врятувати в будь-якій ситуації, особливо якщо потрібно за дуже короткий інтервал часу накрити на стіл. Приготування їх займає зовсім небагато часу, так і продукти потрібні нехитрі, які, як правило, можна знайти в кожному холодильнику.

Салати з додаванням курячого м'яса користуються популярністю вже протягом довгих років. Калорійність їх зовсім незначна, зате вони можуть доповнити будь-вечеря, обід або сніданок.

Що ще почитати: