16 март 2019 53

Як смачно приготувати салат з пекінської капусти з куркою

Пекінська капуста – чудовий дієтичний продукт, в якому є необмежена кількість клітковини, при насиченні якої довго не виникає відчуття голоду. Продукт практично не має енергетично цінних речовин, і його калорійність всього 16 ккал/100 р.

При вживанні цього овочу добре очищається кишечник, нормалізується травна система, однак не варто упускати, що все це діє тільки при помірному і збалансованому харчуванні. Для салатів з капусти рекомендується використовувати йогуртові або сметанні соуси майонезні істотно підвищать їх жирність.

Салат з пекінської капусти з куркою і сиром
Інгредієнти Кількість
Капуста пекінська - 300 г
Куряча грудка - 300 г
Сир - 150 г
Нежирний Майонез - 150 мл
Яйця перепелині - 5 шт.
Яблуко кисле - 2 шт.
Зелень - пучок
Сіль - за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 г: 85 Ккал
Салат з капустою – це завжди смачно, легко і досить економно. Але варто додати до нього певні інгредієнти, можна отримати ситна та поживна страва.

Відварюємо куряче м'ясо в закипаючою воді близько 30 хвилин. З яблук знімаємо шкірку і шаткуємо тонкою соломкою. Сир натираємо. Відварені яйця розрізаємо на четвертини. Капусту шаткуємо гострим ножем.

Охолоджену курячу грудинку ріжемо шматочками, потім кубиками. Всі підготовлені продукти з'єднуємо в глибокій скляній салатниці, підсолюємо, поливаємо майонезом. Вимішуємо, присипаємо зеленню.

Салат з пекінкі з курячим м'ясом і сухариками

Відмінна холодна закуска або навіть повноцінне ситне блюдо виходить з капусти, дієтичного курячого м'яса і житніх сухариків.

Компоненти:

  • Куряче філе – 400 г;
  • Житній хліб – 3 шматка;
  • Часник – 2 зубки;
  • Капуста пекінська – 400 г;
  • Рослинна олія – 50 мл;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Нежирний Майонез – 200 мл;
  • Сіль – за смаком.

Кубиками нарізаємо житній хліб. Ставимо маленьку сковороду на конфорку, кладемо масло вершкове і засмажуємо сухарики.

Проварюємо помытое і обсушенное паперовими кухонними рушниками філе в киплячій воді.

Виймаємо, даємо охолонути і, нарізавши шматочками, злегка засмажуємо в окремій сковороді на рослинному маслі.

Капусту шаткуємо соломкою.

Викладаємо всі підготовлені продукти у скляну миску, посипаємо изрубленным часником, сіллю і поливаємо майонезом.

Якщо салат готується заздалегідь, сухарики кладуться перед подачею, інакше вони розм'якнуть і зіпсується все блюдо.

Дуже смачний салат з китайської капусти і копченої курки

Цю страву готують з майонезом і оливковою олією. У будь-якому варіанті воно вийде смачним і пікантним.

Компоненти:

  • Копчений окіст курячий – 2 шт.;
  • Кукурудза солодка консервована – 0.5 банки;
  • Капуста пекінська – 600 г;
  • Оливки – 1 банка;
  • Помідори черрі – 6 шт.;
  • Солодкий перець, чи паприка – 1 шт.;
  • Зелень – пучок;
  • Сіль – за смаком;
  • Майонез або оливкова олія – 100 мл

Знімаємо м'ясо з кістки, нарізаємо соломкою. Капусту шаткуємо довгою соломкою. Овочі миємо й шаткуємо дрібними кубиками. Відкриваємо кукурудзу і оливки, зливаємо розсіл і промиваємо теплою водою через сито. Всі компоненти салату складаємо в пластмасову миску, солимо і заправляємо за бажанням.

Чудовий салатик з капустою, куркою і ананасами

Якщо до пекінської капусти додати курячу грудку і консервовані ананаси, то цей салат буде мрією будь-якого спортсмена, оскільки цей фрукт, потрапивши до нас в організм, здатний спалювати зайві жири.

Компоненти:

  • Капуста – 550 г;
  • Куряча грудина – 450 г;
  • Ананаси консервовані – 1 банка;
  • Горошок зелений консервований – 1 банка;
  • Оливкова олія – 150 мл;
  • Сіль – за смаком;
  • Часник – 2 зубки;
  • Вершкове масло – 100 р.

Капусту шаткуємо соломкою гострим ножем. Відварене куряче м'ясо шаткуємо невеликими скибочками, перекладаємо на сотейник і злегка засмажуємо на вершковому маслі.

Чистимо часник, натираємо і кладемо до м'яса. Відкриваємо консервацію, зливаємо розсіл. Якщо шматки ананасів занадто великі, ріжемо їх кубиками.

Соком не потрібно виливати – їм можна запивати. На плоскому блюді з'єднуємо всі продукти, солимо і поливаємо оливковою олією.

Незвичайний салат з пекінською капустою, курочкою і виноградом

Дуже специфічний салат виходить, якщо в його склад додати виноград. Однак варто знати, що страва довго не зберігається, тому краще приготувати невелику порцію.

Компоненти:

  • Куряче м'ясо – 450 г;
  • Пекінська капуста – 550 г;
  • Шинка – 150 г;
  • Сир – 100 г;
  • Сіль – за смаком;
  • Йогурт домашній – 200 мл;
  • Рослинне масло – 100 мл;
  • Зелень – пучок;
  • Виноград – 200 р.

Промиваємо і обсушуємо куряче м'ясо. Шаткуємо невеликими кубиками. Ставимо сковороду на конфорку, виливаємо масло рослинне і засмажуємо м'ясо.

Сир ріжемо великими кубиками, шинку – брусками.

Капусту обмиваємо під проточною водою, стряхиваем, вона любить вбирати в себе вологу. Шаткуємо тонкою соломкою довжиною.

Помитий виноград (краще брати кишмиш або чорний без кісточок), гострим ножем розрізаємо навпіл. Всі продукти змішуємо в спеціальну ємність і солимо.

Поливаємо домашнім йогуртом невеликими порціями, щоб блюдо не вийшло рідким.

Рецепти других страв на кожен день, які вам не набридне готувати.

Приготуйте ситний салат з сухариками і копченою ковбасою. Це неймовірне поєднання смаків!

Спробуйте найцікавіші рецепти других страв кавказької кухні. Наші рецепти з фото допоможуть вам приготувати.

Капуста+курка+кукурудза= простий салат

Будь сорт капусти прекрасно гармонує з кукурудзою, але саме з пекінської салат виходить легким і повітряним.

Компоненти:

Капуста невелика – 1 шт.;

  • Паприка – 2 шт.;
  • Кукурудза консервована – 1 банка;
  • Батон білий – 3 скибки;
  • Курячий окіст – 3 шт.;
  • Помідори – 2 шт.;
  • Бринза – 200 г;
  • Сметана нежирна – 150 мл;
  • Сіль – за смаком.

Відварюємо помиті курячі стегенця в підсоленій воді. Батон нарізаємо брусками. Розподіляємо на деко і відправляємо засмажитися в духову шафу.

Помідори і паприку миємо й ріжемо кубиками бринзу – довгими смужками. Виймаємо м'ясо і від'єднуємо від кістки. Шкіру можна зняти і не використовувати в салаті. Можна взяти будь-куряче м'ясо, але в стегенець воно більш ніжне. Рвемо його руками на шматки.

У спеціальній посуді з'єднуємо всі підготовлені продукти. Підсолюємо, додаємо сметану і добре вимішуємо.

Грибний салат з пекінською капустою і курячим філе

У цьому варіанті салату використовують як мариновані, так і смажені гриби.

Компоненти:

  • Куряче філе – 300 г;
  • Гриби мариновані – 1 банка;
  • Пекінська капуста – 600 г;
  • Гірчиця негостра – 2 ст. л.;
  • Кукурудза – 0.5 банки;
  • Сир – 100 г;
  • Огірок свіжий – 2 шт.;
  • Сіль – за смаком;
  • Рослинна олія – 50 мл;
  • Нежирний Майонез – 100 мл

Відкриваємо гриби і кукурудзу, зливаємо розсіл. Якщо печериці занадто великі, ріжемо на дві – три частини, якщо маленькі – залишаємо цілими.

Подрібнюємо сир на тертці.

Огірки та капусту промиваємо в холодній воді, просушуємо.

Куряче філе засмажуємо на олії, попередньо помивши і нашаткувати кубиками. Капусту нарізаємо гострим ножем поперек качана.

Огірок подрібнюємо дрібними кубиками.

Майонез з'єднайте з гірчицею в невеликій піалі. Всі порізані продукти занурюємо в глибоку пластмасову миску, підсолюємо і заправляємо гірчично-майонезним соусом.

Морський рецепт салату з кальмарами, пекінської капусти і курочкою

Відмінний варіант салату для урочистого заходу. Легкий у приготуванні і неважкий.

Компоненти:

  • Капуста пекінська – 400 г;
  • Кальмари – 300 г;
  • Куряче м'ясо – 300 г;
  • Зелений горошок – 1 банку;
  • Огірок – 2 шт.;
  • Цукор – 1 ч. л.;
  • Соєвий соус – 40 мл;
  • Сіль – за смаком;
  • Яблучний оцет – 3 ст. л.;
  • Вода очищена – 2 л.;
  • Рослинна олія – 50 мл

Моєму у воді розморожені щупальця. Кладемо в закипающую воду, буквально 2 хвилини. Довше варити їх не треба, інакше стануть жорсткими. Виймаємо й даємо охолонути. Знімаємо верхній шар шкіри, пінцетом дістаємо серцевину і шаткуємо тонкими кільцями.

Овочі промиваємо й обсушуємо. Капусту шаткуємо відразу в салатник. Туди ж відправляємо сцеженный горошок, нарізану соломкою огірок.

М'ясо, попередньо помытое і нашинковане кубиками засмажуємо на олії. Даємо охолонути і перекладаємо до решти продуктів.

Зверху збризкуємо оцтом, цукром, поливаємо соусом і все добре вимішуємо.

Екзотичний салат з китайської капусти, курячого та крабового м'яса

Досить непоганий варіант салату для сімейного обіду.

Компоненти:

  • Крабове м'ясо – 300 г;
  • Капуста – 300 г;
  • Куряче філе – 400 г;
  • Огірок – 2 шт.;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Сіль – за смаком;
  • Часник – 2 зубки;
  • Нежирний Майонез – 150 мл;
  • Креветки – кілька штук для прикраси;
  • Помідори черрі – 6 шт.;
  • Рослинне масло – 100 мл

Розморожене крабове м'ясо подрібнюємо в довільній формі. Овочі миємо й даємо обсохнути. М'ясо обробляємо на довгі смужки. Засмажуємо на олії рослинній і додаємо подрібнений часник.

Креветки відварюємо в киплячій воді 2 хвилини. Даємо охолонути і зчищаємо панцир.

Капусту нарізаємо довгими смужками. Овочі шаткуємо соломкою, варені яйця – кубиками. В попередньо підготовлене блюдо складаємо порізані продукти.

Підсолюємо і заправляємо нежирним майонезом. Зверху прикрашаємо великими креветками.

Корисні поради

Багато в чому якість страви залежить від правильно вибраних основних інгредієнтів. Так, під час придбання пекінської капусти, варто загострити увагу на стан листя. Якщо вони мляві і тьмяне, овоч давно зберігається і не відрізняється свіжістю.

Колір повинен бути насиченим, світлий відтінок свідчить про соковитості, а більш темний – про волокнистості і сухості. На дотик вона повинна мати гарну щільність і пружність. При нарізуванні обов'язково зверніть увагу, чи немає захованих в стержні слимаків і жучків.

Подавати салат найкраще в скляній прозорій салатниці, так він буде виглядати більш апетитно.

Будь-які продукти, що використовуються для салату – куряче філе, кальмари, крабове м'ясо – краще всього купувати в охолодженому вигляді.

Якщо ви вирішили засмажити курку, а не відварити, занадто довго не тримайте її на вогні, м'ясо досить ніжне і легко пересушити.

Як вже згадувалося вище, заправляти салат можна будь-якими соусами на ваш розсуд, але робити це потрібно виключно перед подачею страви. Інакше він стече, стане вологим і несмачним.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: