13 апрель 2019 105

Як зварити сирний суп з фрикадельками

Принадність сирного супу в тому, що його вершковий смак і густа консистенція добре поєднуються з іншими добавками. В нього додають гриби, овочі, зелень і м'ясні фрикадельки. Подають на стіл, посипавши подрібненою зеленню, з грінками з житнього хліба, обсмаженими на грилі або сковороді.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
заздалегідь приготовлений бульйон - 1 л
картопля - 2 бульби
морква - 1 шт.
цибулю-шалот - 2 головки
коробочка з сиром - 100 г
куряча грудка - 250 г
перець і сіль - за смаком
кріп - 3-4 гілочки
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал

Маючи в холодильнику коробочку з плавленими сирками і трохи інших продуктів, можна готувати кожен день новий суп.

Як варити сирний суп з фрикадельками і плавленим сиром:

Крок 1. З курячого філе приготувати фарш будь-яким способом, приправити спеціями. Сформувати з нього невеликі фрикадельки розміром з волоський горішок.

Крок 2. Поставити бульйон на плиту, після закипання опустити в нього нашатковану кубиками картоплю.

Крок 3. Обережно викласти фрикадельки в киплячий бульйон, перешкодити.

Крок 4. Нашаткувати соломкою цибулю і моркву. Обсмажити овочі на олії, опустити в бульйон через п'ять хвилин після м'ясних кульок.

Крок 5. Коли овочі приготуються, додати сирок, поламаний на шматочки, інтенсивно розмішувати до повного розчинення сиру. На це піде дві хвилини. Спробувати, якщо треба додати сіль і перець.

Крок 6. За бажанням можна посипати страву рубаним кропом за кілька хвилин до закінчення готування.

Сирний суп з грибами і фрикадельками

Купуючи продукти на тиждень, не забудьте купити коробочку з сиром. Тоді ви приготуєте без праці сирний суп за півгодини. Його приємний і ніжний вершковий смак чудово поєднується з м'ясними фрикадельками.

Вам знадобиться:

  • курячий фарш – 0,3 кг;
  • 2 звичайні цибулини;
  • свіжі печериці – 0,3 кг;
  • свіже вершкове масло – 100 г;
  • приправи – за смаком;
  • м'який сир – 200 р.

Суп можна зварити за 30 хвилин, його калорійність складе 249 ккал на одну порцію.

Як готувати:

  1. У фарш додати спеції, перемішати. Зліпити фрикадельки невеликої величини;
  2. У каструлі закип'ятити 1,5 літра води;
  3. Цибулину нашаткувати кубиками, обсмажити на вершковому маслі;
  4. Гриби добре промити. Для супу дуже добре підійдуть печериці з невеликими капелюшками. Вирізати з них корінці, подрібнити дрібним кубиком, капелюшки нарізати тонкими пластинками, покласти в сковороду до цибулі, все разом обсмажити протягом п'яти хвилин. Потім додати фрикадельки, перешкодити, готувати ще 5 хвилин;
  5. Вміст сковороди відправити в каструлю, залити окропом. Додати натертий або поламаний на шматочки сирок. Залишити на мінімальному вогні, періодично помішуючи, щоб весь сир розчинився;
  6. За смаком приправити, потримати на мінімальному вогні кілька хвилин. Рубану зелень подати в окремій посудині і додавати в суп на свій розсуд.

Сирний суп з тюфтелькою і овочами в мультиварці

Якщо хочете, щоб суп вийшов смачніше, готуйте його в мультиварці.

На 6 персон вам знадобиться:

  • 1 морква;
  • невеликий шматочок кореня селери;
  • 1 цибуля-порей;
  • 1 звичайна цибулина;
  • готовий м'ясний фарш – 350 г;
  • картопля – 250 г;
  • 2 сирка «Дружба»;
  • перець, зелень, сіль – всі додавати за смаком.

В мультиварці страву можна приготувати за 35 хвилин, його калорійність — 250 ккал на 100 грам.

Рекомендації по готуванні:

Крок 1. Ріпчасту цибулю, селеру дрібно подрібнити. Лук-порей нашаткувати тоненькими кільцями, моркву натерти або нарізати соломкою (короткої).

Крок 2. У чашу мультиварки покласти шматочок масла, викласти підготовлені овочі. Вибрати на приладі режим для обсмажування. Готувати 10 хв.

Крок 3. Очистити картоплю, потім нарізати акуратними маленькими кубиками. Фарш приправити за смаком, вимісити руками, щоб він став однорідним. З нього зліпити не дуже великі фрикадельки.

Крок 4. Додати до обсмажених овочів м'ясні кульки, картопля. Влити один літр гарячої води. Не змінюючи режим готувати ще 20 хвилин.

Крок 5. Підготувати сир, натерти або поламати на шматочки. Акуратно опустити його в киплячий суп, розмішати.

Крок 6. Готувати із закритою кришкою ще п'ять хвилин. До супу подати окремо зелень і житні сухарики.

Рецепт ніжного крему для мафінів тут.

Візьміть на замітку рецепт хе з оселедця по корейськи.

Пиріг з листкового тіста з фаршем — читайте як приготувати це блюдо.

Чоловіча їжа: сирний суп з пивом

Це дуже оригінальний суп, який не тільки апетитно виглядають, але і припаде до смаку всім чоловікам.

Вам знадобиться:

  • 1 літр цього темного пива;
  • 200 г м'яса, зрізаного з курячої грудки;
  • половина склянки тертого сиру;
  • 20 р їдальні гірчиці;
  • 6 скибочок житнього хліба;
  • 3 очищені зубчики часнику;
  • 50 г просіяного борошна;
  • 4 пера зеленого цибулі;
  • 90 г розм'якшеного масла;
  • парочка жовтків;
  • половина склянки молока.

На приготування знадобиться 35 хвилин, у 1 порції міститься 230 ккал.

Як зварити:

  1. Вилити пиво в каструлю, залишити на 60 хвилин;
  2. На сухій сковороді підсушити борошно до кремового відтінку, додати м'яке масло, розмішати або розтерти, як буде зручно. Влити темне пиво, поки суп закипає, злегка обсмажити фрикадельки;
  3. Додати в суп обсмажені м'ясні кульки, натертий сир, розмішати;
  4. Перемішати яєчний жовток і молоко. Суп зняти з вогню і загустити яєчно-молочною сумішшю. Тільки після цього додати за смаком сіль;
  5. Шматочки житнього хліба нашаткувати кубиками. Окремо розтерти часник з гірчицею, додати сіль, перемішати. Цією сумішшю обмазати нарізаний хліб, потім обсмажити його на сковороді або на грилі;
  6. Розлити суп по тарілках, зверху прикрасити сухариками і порубаним зеленою цибулею.

Кулінарні поради

  1. Якщо готуєте страву з лісовими грибами, не забудьте попередньо відварити їх у підсоленій воді;
  2. Коли за рецептом ви використовуєте борошно, то суп може вийти густим, в цьому випадку просто розведіть його молоком;
  3. Буде красиво і оригінально, якщо подати страву в хлібних тарілках. Для цього зріжте у круглих буханців верхню частину, приберіть м'якуш, а зсередини натріть «тарілки» часником. Підсушіть хлібні тарілки в гарячій духовці, достатньо 10 хвилин. Розлийте сирний суп і відразу подавайте на стіл;
  4. Не забувайте, що в сири додають сіль, тому уважно поставтеся до додавання солі у суп.

Сирний суп – справжня знахідка для швидкого обіду. Поставте на вогонь в каструлі 1 літр води або бульйону. Коли рідина закипить, покладіть інгредієнти згідно з рецептурою, додайте сирок, наламавши його шматочками. Відразу ж зменшіть вогонь і гарненько розмішайте. Окремо подайте сухарики і нарізану зелень. Приємного апетиту!

Що ще почитати: