22 апрель 2019 47

Як зварити смачний томатний суп з фрикадельками

Фрикадельки зазвичай варять в супі. До них не додають рис, але кладуть свіжу зелень, цибулю і трохи хліба для в'язкої консистенції.

Томатний суп з говяжьими фрикадельками
Інгредієнти Кількість
яловичини охолодженої - 0,5 кг
томатів - 0,7 кг
рису - 150 г
лука - 120 г
вчорашнього білого хліба - 2 скибочки
солі і перцю - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 237 Ккал

Легкі дієтичні яловичі фрикадельки готуються в супі майже миттєво, вкрай важливо у фарш додати розмочений хліб, ріпчасту цибулю. А доданий в каструлю в потрібний момент томат зробить суп ще смачніше.

Як зробити:

  1. Яловичину разом з цибулею і розмоченим хлібом пропустити через м'ясорубку двічі. Приправити за смаком. Потім сформувати з фаршу кульки невеликої величини.
  2. Помідори обшпарити окропом, зняти шкірку. Подрібнити помідорну м'якоть блендером або пропустити через м'ясорубку.
  3. Влити воду в каструлю, довести до кипіння, додати промитий рис. Коли вода закипить, викласти фрикадельки. Варити 6-7 хвилин.
  4. Додати подрібнені помідори, приправити за смаком. Коли рис приготується, вимкнути плиту, дати супу добре настоятися. Зазвичай 15 хвилин цілком достатньо.

Як приготувати з курячими фрикадельками

Легкий і смачний суп з курячими фрикадельками виручить господиню в підборі щотижневого меню. Готується страва просто, а з нашим докладним рецептом буде зовсім нескладно.

Вам будуть потрібні:

  • 3 літри води;
  • 3 картоплини;
  • 2 морквини;
  • 2 жмені дрібної вермішелі «Павутинка»;
  • 150 г цибулі;
  • 200 г курячого фаршу;
  • кріп свіжий;
  • 20 мл олії рафінованої;
  • сіль за смаком.

Готування: 1 година 15 хвилин. Одна порція: 280 ккал.

Готуємо:

  1. У курячий фарш додати добре подрібнену цибулину, приправити. Зліпити кульки, запанірувати їх борошном.
  2. Томати подрібнити блендером. На сковорідці з невеликою кількістю масла тушкувати цибулю, потім додати помідори. Гасити 5-8 хвилин.
  3. Картопля нашаткувати кубиками, викласти в каструлю з водою. Коли вода закипить, покласти сіль і фрикадельки. Хвилин через п'ять додати томат, вермішель, подрібнений кріп.
  4. Після закипання відразу вимкнути плиту. Дати супу постояти 10 хвилин.

Суп з рисом і м'ясними кульками

Якщо ви любите гострі перші страви, рекомендуємо додати в суп томатне пюре з дрібно подрібненим часником.

Потрібні:

  • 0,5 кг свинячої м'якоті;
  • 2 шматочки черствого білого хліба;
  • 80 г звичайного лука;
  • 0,3 кг стиглих томатів;
  • за смаком часник;
  • 70 г круглозерного рису;
  • кілька гілочок кропу;
  • щіпка перцю чорного меленого;
  • 10-15 г солі.

Знадобиться: 40-45 хвилин. Одна порція: 305 ккал.

Готуємо:

  1. Нашаткувати шматочками свинячу м'якоть, цибулю прокрутити через м'ясорубку.
  2. З скибочок хліба прибрати кірки, а м'якуш залити молоком.
  3. Доповнити фарш віджатим хлібом, перемішати масу, приправте за смаком. Зелень дрібно порубати, додати до м'ясного фаршу. Зліпити фрикадельки.
  4. У закипающую воду покласти промитий круглозерний рис (варити приблизно 15 хвилин). Потім додати фрикадельки і продовжити готування.
  5. Помідори, дві скибочки часнику подрібнити блендером. Викласти цю масу в суп. Каструлю закрити кришкою, відразу після закипання вимкнути плиту, залишити суп на 15 хвилин для настоювання.
  6. При подачі посипати зеленню.

Томатний суп-пюре

Не бійтеся експериментувати. Оригінальний суп-пюре з нашої скарбнички рецептів дозволить вам по-іншому поглянути на приготування першої страви і поєднання інгредієнтів.

Вам будуть потрібні:

  • 0,5 літра води;
  • 1 морква;
  • 120 г томатної пасти;
  • 30 мл олії рафінованої;
  • розмарин за смаком;
  • 1 лавровий лист;
  • 0,5 кг індички;
  • 50 г сиру (твердого сорту);
  • 80 г цибулі;
  • часник на свій розсуд;
  • кріп, перець чорний мелений, сіль — за смаком.

Знадобиться: 1 годину 40 хвилин. Порція: 278 ккал.

Готуємо:

  1. Нарізати м'якоть індички шматочками, приготувати фарш, додавши зелень, цибулю і часник.
  2. Сир натерти, змішати з м'ясною масою. Приправити за смаком, ретельно вимісити, сформувати невеликі фрикадельки.
  3. Натерту моркву обсмажити в глибокому сотейнику на олії. Додати томатну пасту, трохи розмарину. Прогріти пасту і влити воду. Після закипання вийняти гілочку розмарину, прибрати сотейник з плити і за допомогою блендера перетворити суп у пюре.
  4. Повернути суп-пюре на плиту, покласти фрикадельки, лаврушку, довести до готовності.

Готуємо з фрикадельками з мішаного фаршу

Нагодувати п'ятьма хлібами всю сім'ю не обіцяємо, а от приготувати відмінний обід на 5 чоловік з 300 грамів м'ясного фаршу цілком реально. Так що варимо на перше суп з м'ясними фрикадельками.

Вам будуть потрібні:

  • 300 г готового фаршу з свинини і яловичини;
  • 3 картоплини;
  • 150 г цибулі;
  • 1 корінь петрушки;
  • куряче яйце;
  • 100 г томату;
  • 1 скибочка черствого хліба.

Час приготування: 45 хвилин. Кожна порція: 298 ккал.

Як готувати:

  1. У закипающую воду покласти нашатковану цибулину і корінь петрушки. Варити на повільному вогні 15 хвилин.
  2. Додати у фарш подрібнений цибулю, розмочений хліб. Посолити, поперчити, вбити яйце, ретельно вимісити, щоб маса стала однорідною і добре ліпилася.
  3. З фаршу зробити фрикадельки розміром з грецький горіх. Опустити в киплячу воду обережно.
  4. Картоплю, моркву очистити, нашаткувати соломкою. Потім відправити в суп разом з томатом через 7 хвилин після м'ясних кульок. Варити до повної готовності фрикадельок і овочів. Приблизний час приготування — 20 хвилин. Свіжу зелень додати при подачі.

Дізнайтесь на нашому сайті, як можна приготувати фрикадельки з індички для дітей і дорослих.

А тут читайте, як зварити картопляний суп з фрикадельками.

Рецепти приготування поживних супів з фрикадельками в мультиварці ми розмістили в наступній статті.

Рецепт приготування з вермішеллю

Супи обов'язково повинні бути смачними. При цьому їх основою можуть бути абсолютно звичні продукти. Потрібно лише проявити трохи фантазії, щоб надати їм особливий смак. Тому ми додали в м'ясний фарш мелені сухарі зі сметаною та яйцями.

Потрібні:

  • 0,5 кг м'яса птиці;
  • 150 г цибулі;
  • 2-3 картоплини;
  • 80-90 г вермішелі;
  • 50 г томатного пюре або 2 помідори;
  • 60 г білих сухарів;
  • 2 яйця;
  • 40 г сметани;
  • сіль, мускатний горіх за смаком.

Готування складе: 45 хвилин. Кількість калорій: 305.

Як зробити:

  1. Пропустити через решітку м'ясорубки м'ясо птиці двічі разом з шматочками цибулі.
  2. Змішати сухарі зі сметаною, курячими яйцями і відправити до м'яса, приправити за смаком мускатним горіхом, кухонною сіллю, чорним перцем.
  3. З отриманої маси сформувати фрикадельки. Одну цибулину дрібно порубати.
  4. Підрум'янити цибулю на сковорідці з олією, додати томат, все разом обсмажити.
  5. У каструлю з холодною водою викласти нарізану кубиками картоплю. Варити 10-15 хвилин.
  6. Викласти в суп обсмажений томат, вермішель і фрикадельки.
  7. Після закінчення приготування залишити страву на плиті настоятися.

Три корисних ради

  1. М'ясо для фрикадельок треба двічі пропустити через решітку м'ясорубки, додавши цибулю, розмочений в молоці хліб.
  2. Смак фрикадельок буде краще, якщо фарш приправити щіпка тертого мускатного горіха.
  3. М'ясні кульки повинні бути маленькими, їх приблизна величина – невеликий волоський горішок.

Що ще почитати: