19 апрель 2019 906

Як приготувати салат «Лисяча шубка» яскраво, святково і смачно

Салати вже давно перейшли з категорії новорічно-святкових в повсякденне меню. Основними визначальними моментами залишається час, необхідне для приготування і доступність інгредієнтів.

«Лисяча шубка» порівняно новий, модний, при цьому недорогий варіант холодного страви з ніжним смаком і безліччю варіантів приготування. Для його приготування використовуються легкодоступні, прості продукти і йде, навіть у недосвідченої господині, не більш півгодини дорогоцінного часу. Зовні салат виходить святковим і яскравим

. Сама «шубка» робиться з моркви, натякаючи на схожість з лисичкою. Якщо хочеться здивувати гостей або домочадців, можна оформити салат у вигляді маленької лисиці або її мордочки.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
оселедець солона - 0,3 кг
морква - 0,3 кг
картопля - 0,3 кг
яйце - 5 шт.
печериці - 0,2 кг
цибулю - 0,1 кг
масло (будь-яке рослинне) - 1 їдальня ложка
класичний майонез - 0,2 кг
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 167 Ккал

Це не оселедець під шубою, як може здатися. Єдине їх схожість у тому, що інгредієнти укладаються шарами. Цей варіант «шубки» звичайно, більше всього схожий на один з найвідоміших салатів родом з радянських часів.

Але, має більш ніжний і гармонійний смак. Під «лисячу шубку» закладається не тільки оселедець, а й гриби, є варіанти з куркою, сьомгою і навіть горбушею. Але про них пізніше.

Готувати салат «Лисяча шубка» з грибами і оселедцем зовсім не складно. Спочатку потрібно очистити, промити, порізати кубиками цибулю та гриби.

Гриби з цибулею обсмажити на рослинному маслі в сковороді.

Овочі, зварені в шкірці і очищені, натерти на тертці. Також натерти, відварені і очищені, яйця.

Оселедець порізати кубиками, очистивши за бажанням від шкірки. Салат викладається в такій послідовності: оселедець, картопля, гриби з цибулею, третина заготовленої моркви, яйце, вся залишилася моркву.

Усі шари, крім завершального, необхідно промазати майонезом.

Салат «Лисяча шубка» з куркою

Такий варіант ідеально підійде тим, кому не дуже подобається смак оселедця, кому важливо знизити калорійність, але при цьому не втратити поживність і смак страви. Блюдо виходить поживне і малокалорийное.

Інгредієнти:

  • 0,25 кг картоплі;
  • 0,3 кг філе курки;
  • 0,2 кг печериць;
  • 0,1 кг цибулі;
  • 2 шт. яєць;
  • 0,15 кг моркви по-корейськи;
  • 0,1 кг сметани або класичного майонезу.

Час приготування: близько 20 хвилин (без урахування часу варіння овочів).

Калорійність: 130 ккал, а якщо використовувати не «корейську», а варену моркву 115 ккал на 0,1 кг.

Необхідно попередньо зварити: яйця, картоплю в шкірці, куряче філе без шкіри. Остудити. Салат за рецептом викладати шарами, промазуючи майонезом (сметаною).

Картоплю очистити, натерти і укласти в глибоку чашу першим шаром. Посолити, поперчити за смаком. Філе порізати кубиками, викласти на картоплю.

Очистити, промити, нарізати кубиками головку цибулі і замаринувати на 5 хвилин (приготувати маринад на основі 3% оцту з 1 ч. ложкою цукру).

Цибуля віджати і викласти поверх курки. Гриби нарізати кубиками або стрічками, викласти поверх лука. Яйця натерти на тертці і викласти на гриби. Верхнім шаром викласти моркву по-корейськи. Прикрасити за бажанням свіжою зеленню.

Як приготувати рулет із курячого філе — читайте кілька варіантів, які ми для вас підібрали.

Рецепт салату зі свіжої капусти та моркви — читайте як приготувати це просте блюдо більш цікаво.

Як приготувати ситне рагу з овочів і м'яса в мультиварці.

Рецепт салату з горбушею

Горбуша під «Лисячій шубкою» є простим, поживним і швидким у виконанні стравою. Горбуша, на відміну від оселедця, володіє більш м'яким і приємним смаком, а використання в рецепті сиру і маринованого огірка додасть пікантності готовому блюду.

Цей варіант «Лисячій шубки» дуже подобається чоловікам.

Інгредієнти:

  • картопля – 200 г;
  • горбуша (консерви) – 1 банка;
  • морква – 250 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • сир – 150 г;
  • маринований огірок – 70 г;
  • класичний майонез – 100 р.

Час приготування: близько 20 хвилин (без урахування часу варіння овочів).

Калорійність: 184 ккал на 0,1 кг.

Попередньо відварити картоплю, моркву і яйце. Остудити. Овочі очистити. Овочі, сир і яйце натерти на тертці. Огірок порізати тонкими стрічками або пластиками.

Якщо консервована горбуша в банку шматком, необхідно прибрати кістки і розім'яти філе виделкою. Викласти, промазуючи майонезом, в такому порядку: картопля, горбуша, огірок, яйце, сир, моркву.

Морквяний салат з сьомгою

Цей варіант для гурманів і кулінарних естетів. Він чудово виглядає не загальної чаші для салату, а приготований в спеціальних столиках кільцях або келихах.

Інгредієнти:

  • сьомга слабосолона – 0,3 кг;
  • цибуля-ріпка – 0,1 кг;
  • яйце – 2 шт.;
  • морква – 0,25 кг;
  • картопля – 0,25 кг;
  • майонез – 0,1 кг.

Час приготування: близько 15 хвилин (без урахування часу варіння овочів).

Калорійність: 147 ккал на 0,1 кг.

Овочі, крім цибулі, відварити, остудити і очистити від шкірки. Порізати кубиками картоплю, моркву натерти на тертці. Очистити цибулю, нарізати тонкими півкільцями. Відварити яйця, очистити і натерти на тертці. Філе сьомги нарізати кубиками і викласти в приготовану чашу або сервірувальне кільце. Поверх сьомги викласти кільця цибулі, картопля, яйце, не забуваючи шари промащувати майонезом. Викласти моркву. Поверх моркви можна додати червону ікру.

Корисні поради

  1. Овочі потрібно варити в шкірці, так зберігається більшість вітамінів і природний смак продукту;
  2. Для салату використовуються тільки охолоджені варені продукти. Використання теплих або гарячих інгредієнтів погіршить смак страви;
  3. Для приготування використовують тверді сорти сиру. М'які і середньо м'які сири, навіть натерті, можуть злипнутися в непридатну масу і зіпсувати готову страву.

Кожен рецепт «Лисячій шубки» цікавий, незвичайний, має чудовий смак і зовнішній вигляд. «Лисячу шубку» можна готувати на обід або вечеря, на свято або кожен день. Можна вибрати варіант подачі, буде це висока чаша або сервірувальне кільце, стандартне оформлення або у вигляді лисички. Порадує різноманіття виконання: класичний варіант з оселедцем, легкий салат з куркою, пікантний з горбушею або вишуканий з сьомгою.

Що ще почитати: