19 апрель 2019 2 307

Як приготувати салат «Оселедець під шубою» рулетом

Старий всій відомий рецепт салату «Оселедець під шубою» можна перетворити та здивувати своїх гостей. При цьому смакові якості ніяким чином не змінюються.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
Картопля - 4 шт.
Морква - 2 шт.
Буряк - 2 шт.
Оселедець - 1 шт.
Цибулю - 1 шт.
Сіль - 1 ч. л.
Майонез - скільки візьме
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 Ккал

Оформлення салату у вигляді рулету займає трохи більше часу. Але результат того вартий. Приготування вимагає особливої вправності рук, тим не менш, з ним може впоратися кожен. Можна не турбуватися, що салат розпадеться.

Етапи приготування салату «Оселедець під шубою» рулетом:

  1. Зваріть всі овочі;
  2. Охолодіть і помістіть приблизно на годину в холодильник;
  3. Оселедець очистити від шкірки, випатрати і промити в холодній воді. Просушити паперовими рушниками, прибрати всі кістки;
  4. Нарізати невеликими кубиками або смужками;
  5. Цибулю порізати невеликими кубиками. Щоб прибрати характерний запах цибулі – замаринуйте його в солоній воді на 15 хвилин;
  6. Віджати цибулю, щоб позбутися зайвої води і соку;
  7. Приготувати килимок для ролів і харчову плівку;
  8. Холодні овочі очистити від шкірки і натерти на самій дрібній тертці;
  9. Всі шари викладають у зворотному порядку і промащують майонезом;
  10. Викласти шарами буряк, картоплю, моркву, цибулю, рибу;
  11. Всі складові повинні бути рівномірно розподілені по периметру килимка;
  12. Акуратно згорнути в рулет, рівномірно притискаючи салат;
  13. Обернути харчовою плівкою і покласти на кілька годин в холодильник.

«Оселедець під шубою» рулетом з яблуками

Будь старий рецепт можна поліпшити і освіжити новим інгредієнтів. У даному рецепті такими складовими є яблуко.

Необхідні складові:

  1. Філе оселедця – 400 г;
  2. Буряк – 100 р;
  3. Картопля – 3 шт.;
  4. Морква – 2 шт.;
  5. Цибуля – 1 шт.;
  6. Яблуко – 1 шт.;
  7. Яйце – 2 шт.;
  8. Майонез – 200 г;
  9. Сіль – за смаком;
  10. Цукор – 1 ч. л.;
  11. Оцет – 1 ч. л..

Витрачений час приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 188 ккал.

Як зробити салат «Оселедець під шубою» рулетом з яблуками:

  1. Відварити всі овочі і залишити для охолодження;
  2. Тим часом порізати невеликими шматочками оселедця;
  3. Приготувати килимок для ролів і харчову плівку. Обернути плівкою килимок, залишаючи кілька сантиметрів;
  4. Буряк натерти і помістити на плівку. Розподілити по периметру килимка;
  5. Промазати шар майонезом;
  6. Надалі кожен шар промащувати майонезом;
  7. Яйця натерти і сформувати з них другий шар салату;
  8. На цей шар не слід шкодувати майонезу, яйце вбирає велику кількість соусу;
  9. Наступний шар – яблуко, нарізане або натерте. Якщо натерте яблуко, то необхідно зцідити і віджати зайвий сік;
  10. Натерти моркву і викласти з неї наступний шар;
  11. Наступний шар – цибуля. Краще його заздалегідь замаринувати або просто обдати окропом. Маринують цибулю в воду, оцет, сіль і цукор;
  12. Розподілити рибу;
  13. Викласти шар картоплі;
  14. Згорнути рулет і покласти в холодильник, мінімум на годину;
  15. Прибрати харчову плівку, перекласти на тарілку і подавати до столу. Рулет можна порізати.

Рулет з оселедця у вірменському лаваші

Класичний варіант приготування можна і не міняти. А лише змінити технологію приготування та подавання до столу. Безсумнівно, гості будуть здивовані такою закусці як «Оселедець під шубою» в лаваші. Адже смак зберігається, а салат перетворюється на закуску.

Необхідні складові:

  1. Лаваш – 3 шт.;
  2. Буряк – 2 шт.;
  3. Морква – 2 шт.;
  4. Майонез – 300 г;
  5. Зелена цибуля для прикраси;
  6. Філе оселедця – 1 шт..

Витрачений час приготування: 90 хвилин.
Калорійність: 155 ккал.

Як приготувати улюблений салат у вигляді рулету у вірменському лаваші:

  1. Овочі відварити. Краще буряк варити окремо;
  2. Охолодити відварені овочі і зняти шкірку;
  3. З картоплі зробити пюре;
  4. Лаваш розрізати на 4 частини, по вигину. Надалі це спростить процес приготування. Необхідно купувати не товстий, але і не дуже тонкий лаваш. Товстий дуже довго буде просочуватися, а тонкий не збереже форму;
  5. Відрізати невеликий шматок харчової плівки. Плівку можна замінити звичайним пакетом;
  6. На нього покласти один шматок лаваша;
  7. Змастити його майонезом;
  8. Буряк натерти і покласти на лаваш. Розподілити рівномірно по всьому лавашу і трохи притиснути;
  9. Поверх покласти лаваш і змащуємо майонезом;
  10. Варену моркву натерти і розподілити по лавашу;
  11. Повторити лист лаваша з майонезом;
  12. Викласти картопляне пюре;
  13. Зверніть увагу на краю. Начинка повинна бути розподілена по всьому лист, аж до країв;
  14. Отримане блюдо згорнути в рулет. Щільно притиснути краю і загорнути в харчову плівку;
  15. Залишити в холодильнику мінімум на пів години;
  16. Вийняти закуску і розрізати на шматочки товщиною в кілька сантиметрів;
  17. Філе риби порізати смужками;
  18. Наверх кожного з шматочків закуски викласти по невеликому шматочку риби, прикрасити страву зеленню і подавати до столу.

Як приготувати смачну яєчню з сиром і шинкою на сніданок читайте в нашій статті.

Як запекти курку в рукаві — кілька рецептів, щоб приготувати смачний обід.

Дізнайтеся скільки готувати котлети з індички на пару щоб м'ясо залишалося соковитим і ніжним.

Варіанти доповнення або заміни інгредієнтів

Час вніс свої зміни і в даний варіант. Деякі господині замінюють всім звичні інгредієнти на більш екзотичні, або додають свої улюблені продукти. Взагалі будь-які експерименти вітаються, але деякими продуктами можна зіпсувати страву. Так які зміни можна зробити в улюбленому рецепті?

  1. Крім звичайних продуктів, можна додати варене яйце, так само нарізане або натерте;
  2. У деяких рецептах присутній ананас, яблуко, авокадо, гранат. Кожен з варіантів особливо смачний і пікантний;
  3. З рецепту можна прибрати цибулю. Це зробить салат більш легким;
  4. Щоб зробити більш гострий і пікантний салат, додайте часник або мариновані огірки;
  5. Гарним доповненням в рецепті стане натертий сир;
  6. Звичну оселедець можна замінити скумбрією, креветками, червоною ікрою або копченої оселедцем. Смак змінитися, але загальне враження від салату не зіпсуватися;
  7. Яблуко іноді замінюють маринованим огірком. Огірок ріжуть, залишають, щоб пішов сік і додають в салат;
  8. Можна додати шар горошку або кукурудзи, квашеної капусти;
  9. Варену моркву допустимо замінити корейської;
  10. А обсмажені печериці (або інші гриби) додадуть особливої родзинки.

Поради кулінарів

  1. Цибулю перед приготуванням краще замаринувати. Таким чином, він вийде кисло-солодким;
  2. Цибуля маринують у теплій воді з додаванням оцту. Час маринування – 15 хвилин;
  3. Салат «Оселедець під шубою» рулетом вийде м'яким і просоченим, якщо всі інгредієнти пропустити через тертку;
  4. Яблука краще різати, так як вони виділяють багато соку;
  5. Для приготування їжі використовуйте тільки хороші продукти. В основному це стосується риби та майонезу;
  6. Щоб салат вийшов ніжним і насиченим, попередньо замаринуйте оселедець з цибулею і маслом;
  7. Щоб рулет вийшов ідеально рівним, використовуйте килимок для приготування суші;
  8. Основна частина підготовки до приготування салату полягає в підготовці риби. Рибу треба почистити і видалити всі кісточки;
  9. Як правило, рибу нарізають самими дрібними шматочками;
  10. Варіть буряк окремо від усіх інших продуктів. В такому випадку вони збережуть свій природний колір;
  11. Овочі можна різати кубиками або пропускати через тертку;
  12. Окріп здатний прибрати гіркий смак цибулі;
  13. Якщо немає часу заздалегідь приготувати салат, то кожен інгредієнт з'єднайте з майонезом і тільки після викладайте шарами;
  14. Дуже солону рибу можна врятувати, вимочивши її в чаї або молоці;
  15. Риба обов'язково повинна бути свіжою і жирної;
  16. Для приготування дієтичного страви приберіть майонез між окремими шарами. Або скоротіть його кількість. При необхідності кожен може додати необхідну кількість заправки;
  17. Принцип приготування зберігається незалежно від інгредієнтів. Всі складові ріжуть і викладають шарами. Кожен шар змазують майонезом;
  18. Готову страву необхідно залишити на ніч, щоб просочилося;
  19. Овочі краще зварити заздалегідь. Таким чином, вони встигнуть охолонути і стануть більш твердими, з ними буде простіше працювати;
  20. Овочі можна варити, а можна і запікати. Запікати необхідно окремо кожен овоч у фользі. Готовність перевіряють за допомогою ножа;
  21. Іноді в рецепт рулету «Оселедець під шубою» додають желатин. Але він змінює смак улюбленого салату;
  22. Риба практично завжди є першим шаром. А останнім – буряк.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: