06 июнь 2019 2 014

Як приготувати піцу «Хвилинка» на сковороді

В самій назві страви вже криється його головна перевага, якою рецепт підкуповує господинь – швидкість приготування. Для випічки цієї піци потрібні буквально лічені хвилини, оскільки не потрібно тривалого часу на замішування і расстаивание дріжджового тіста, а в результаті вийде смачне блюдо для повноцінного перекусу або сніданку.

Рецепт покроково
Інгредієнти Кількість
яєць - 2 шт.
сметани - 100 г
майонезу - 100 г
борошна - 270 г
сосисок - 100 г
свіжого помідора - 120 г
сиру - 150 г
кетчупу - 20 г
рослинної олії - 20 мл
зеленого лука (пера) - 10 г
солі - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 285 Ккал

У цьому варіанті основа піца приготовлена з наливної тіста, замішаного на майонезі і сметані. Рецепт дуже простий, але потрібно враховувати, що кількість інгредієнтів розрахована на сковороду, діаметр якої дорівнює 28 сантиметрам. Так що для добре пропеченою готової піци меншого діаметру потрібно наливати менше тіста, інакше вона може підгоріти знизу, але бути сирої всередині.

Як готувати піцу «Хвилинка» на сковороді:

  1. Перемішавши разом сметану, яйця, майонез і борошно, замісити однорідне налите тісто, як на оладки. По консистенції воно повинно бути наближене до густій сметані;
  2. Сковороду рясно змастити соняшниковою або іншою олією рослинного походження. Вилити в неї отримане тісто і лопаткою рівномірно розподілити його по поверхні;
  3. Зверху велику оладку злегка змастити кетчупом, обсипати рубленим пером зеленого цибулі, викласти кільця сосисок, свіжого помідора і засипати все сирної стружкою;
  4. Поставити накриту кришкою сковороду на повільний вогонь і готувати приблизно 10 хвилин, поки сир зверху не розплавиться і не утворює тягучу скоринку. Трохи остигнула піцу подавати нарізавши на порційні сегменти.

Як приготувати смачні кекси з цукатами у формочках читайте в нашій статті.

Читайте як приготувати апжансали по грузинськи — це прекрасне і смачне блюдо, яке йдеться просто, але в той же час має своїми особливостями.

Дуже смачне і корисне варення з ялинових шишок — спробуйте його приготувати.

Як приготувати піцу «Хвилинку» без сметани на сковороді

Налите тісто для піци «Хвилинки» можна приготувати не тільки на сметані, хоч цей рецепт і вважається найбільш популярним за рахунок м'якості тесту. Але такої ж ніжної структури тесту можна домогтися, замішуючи його на кефірі. Для більшої впевненості в тому, що виріб повністю пропечеться, рецептом передбачається, що коржик буде обсмажуватися з двох сторін.

Для піци без сметани потрібно взяти продукти, що входять до складу, у таких пропорціях:

  • 220 мл кефіру будь-якої жирності;
  • 1 куряче яйце;
  • 160 г борошна;
  • 5 г соди або розпушувача;
  • 100 г шинки або ковбаси салямі;
  • 50 г консервованих печериць;
  • 150 г твердого сиру;
  • 25 мл рослинного масла;
  • 40 г кетчупу;
  • сіль за смаком.

Всі процеси з приготування цієї швидкої випічки займуть не більше півгодини.

Калорійність готової піци в залежності від складу начинки в середньому дорівнює 217,3 ккал/100 р.

Спосіб приготування:

  1. Теплий кефір для тіста вилити в глибоку посудину, всипати соду і сіль, перемішати і дати трохи постояти. Це додасть готовому виробу більшої пишності;
  2. Потім ввести яйце і борошно, вимісити все в густе тісто густіше, ніж для оладок), щоб його потрібно було викладати на сковороду ложкою;
  3. Змастити сковороду для випічки піци рослинним маслом, викласти на неї рівним шаром тісто і підсмажити його на сильному вогні протягом 5 хвилин, щоб коржик схопилася і змінила колір;
  4. Перевернути основу на іншу сторону, обмазати верх кетчупом, розкласти зверху начинку (шинку і гриби), а потім засипати всі дрібною стружкою з сиру і смажити ще 5-6 хвилин під кришкою, але вже на слабкому вогні.

Кулінарні хитрості

Щоб піца «Хвилинка» вийшла ідеальною, потрібно пам'ятати, що максимально допустима товщина тесту, яка зможе добре пропектися, становить 1,5 сантиметра.

Щоб розплавився сир добре і не зібрався тугими грудочками, вміст жиру в ньому має бути на рівні 45%. Підійдуть такі сорти, як «Пошехонський» або «Костромський».

З томатів, які використовуються для начинки, краще зняти шкірку, щоб не траплялися неприємні непережевываемые шкурки. Зробити це легко, обдавши овоч окропом.

Що ще почитати: