29 март 2019 410

Як швидко приготувати піцу в духовці

Піца вже давно стала невід'ємною частиною раціону практично кожної сім'ї. Багато хто вважає, що її приготування – це трудомісткий процес, який, крім часу, вимагає немаленьких грошових витрат.

Проте, керуючись простими секретами і використовуючи вдалі рецепти, готування цієї страви буде приносити задоволення і балувати приголомшливим смаком кожного охочого.

Приготування піци в духовці за 10 хвилин
Інгредієнти Кількість
лаваш - 1 шт.
стиглий помідор - 2 шт.
улюблений вид ковбаси - 200 г
м'який сир - 100 г
майонез і кетчуп - по 2 ст. л.
зелень, сіль, перець - за бажанням
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 Ккал

Італійці по праву вважаються найбільш вишуканими кулінарами, майстрами виготовлення піци. Однак, вони також, як і вітчизняні кухаря, не завжди бажають витрачати масу часу на створення національного шедевра.

З цієї причини вони вдаються до рецепту, з яким вже через 10 хвилин запікання, можна посмакувати піцою. Така швидка піца в духовці за 10 хвилин порадує будь-якого кулінара.

Розглянемо рецепт покроково. Для початку можна зробити все заготовки – нарізати кружечками помідори, кубиками або соломкою ковбасу, сир натерти, змішати кетчуп і майонез соус.

На лаваші необхідно рівномірно розподілити соус, зверху викласти помідори, ковбасу і зверху засипати сиром. Також можна додати приправи, начебто прованських трав, або ж просто посолити і поперчити.

Піцу потрібно відправити в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Через 10 хвилин блюдо готове, його можна буде виставляти на стіл.

Рецепт швидкої піци

Досить ситний, смачний, а головне швидкий перекус виходить з рецептом піци на швидку руку, для якої абсолютно не потрібні дріжджі. Для тіста потрібно взяти:

  • яйце куряче – 2 шт;
  • борошно – 250 г;
  • майонез – 100 р.

Яйця змішуються з майонезом, після туди додається просеянная борошно. Далі чергу начинки:

  • ріпчаста (або червоний кримський) цибуля – 1 шт;
  • помідор – 1 шт;
  • шинка – 200 гр;
  • сир – 100 гр;
  • кетчуп – 2 ст. л.

Час приготування – 35 хвилин.

У продукті міститься близько 200 калорій.

Тісто треба вилити на деко, зверху розподілити соус із кетчупу.

Далі начинка викладається в такому порядку: подрібнений ножем цибулю, тонко нарізаний помідор, соломка шинки і натертий сир зверху.

У духовці при 200 градусах ця піца буде готова вже через 20-25 хвилин.

Піца на кефірі

Багато господинь по достоїнству оцінюють корисність і простоту приготування піци на кефірі. Для тіста цієї страви потрібні наступні складові:

  • розпушувач – 5 м;
  • яйце – 1 шт.;
  • олія оливкова – 50 г;
  • кефір – 200-250 м;
  • борошно пшеничне – 350 р.

В якості соусу досвідчені кухарі радять використовувати «гармонійні» продукти:

  • томатна паста – 50 р;
  • сухий базилік – 1 ч. л;
  • м'якоть помідора – 1 шт.

Найбільш вдалий варіант начинки такий:

  • бринза і твердий сир – 100 г;
  • цибуля – 1 шт;
  • болгарський перець – 1 шт;
  • маслини – за смаком;
  • печериці – 50 р.

Час приготування – 30 хвилин.

Важливо те, що збалансованість і гармонійність продуктів позитивно позначається на користь страви, в 100 грамах піци міститься всього 180 ккал.

Всі інгредієнти для тіста змішуються в одній посудині, по консистенції воно виходить трохи густіше, ніж основа на оладки. Замішувати його руками не потрібно, тісто виливається на деко з пергаментом.

Далі викладається соус, змішаний з потрібних продуктів. Зверху викладається кільця ріпчастої цибулі, дрібні кубики перцю, подрібнений бринза, слайсы печериць, тертий сир і порізані кружечками маслини.

Деко потрібно поставити в духовку. При 200 градусах піца буде готуватися не більше 20 хвилин.

Візьміть на замітку рецепт холодного лимонаду з апельсинів — кращий рецепт напою для спекотного літа.

Як приготувати смачні і корисні цукерки з сухофруктів читайте в нашій статті.

Кабачки-човники фаршировані рисом або м'ясом, це відмінне блюдо на кожен день.

Проста і смачна піца на майонезі

Якщо часу зовсім не вистачає, а хочеться порадувати себе і рідних смачною піцою, можна взяти як заготівлю тісто на майонезі. Така швидка піца з тіста на майонезі в духовці припаде до смаку вам і вашим рідним, вже повірте! Для заготівлі потрібно:

  • яйце – 2 шт;
  • сметана і майонез – по 70 г;
  • кетчуп 50 г;
  • борошно – 10 ст. л.;
  • за смаком можна додати сіль.

Час приготування – 15-18 хвилин.

Калорійність продукту в 100 грамах – 165 калорій.

Злегка збиті яйця потрібно змішати з майонезом і сметаною. Борошно додавати поступово, щоб не утворилися грудочки. Форму для випічки необхідно змастити маслом, а тісто налити вилити і злегка присипати борошном.

Кетчуп буде виступати в якості соусу – він рівномірно розподіляється по тесту. Для начинки потрібно взяти:

  • помідор – 1 шт;
  • напівм'який сир – 100 г;
  • салямі – 150 р.

У будь-якій бажаній формі нарізається помідор і салямі, відправляються на тісто, а зверху сир натирається. Деякі господині просто нарізати його скибочками, щоб заощадити час. Духовку треба розігріти до 220 градусів і випікати блюдо 10 хвилин.

Поради для початківців пиццайол

В першу чергу як італійці, так і піццайоли у вітчизняних ресторанах, радять не накладати занадто багато начинки. В першу чергу, вона робить страву, яке за своєю структурою має бути легким для шлунка.

В якості начинки можна використовувати різноманітні улюблені продукти, проте ніколи не можна забувати про їх сполучуваності. Наприклад, бринза гармонує з базиліком і томатами, а куряче філе з сиром твердих сортів і гострим перцем.

Для тих людей, які звикли стежити за своїм харчуванням і калорійністю продуктів, фахівці радять повністю замінити майонез на сметану, кетчуп – на томатну пасту домашнього виготовлення.

Багато люблять як доповнення до смаку піци використовувати часник. Тут не можна перестаратися, адже цей інгредієнт має властивість «перебивати» весь букет смаків, і в кінці кінців, псувати блюдо. З цієї причини часник краще видавлювати в соус, на який надалі буде викладатися начинка.

Обов'язковим етапом в приготуванні італійської піци – це підготовка духовки. Не можна ставити заготовку в холодну піч. По-перше, начинка «просяде» в тісто, тісто швидко промокне і готову страву розчарує прісним смаком. Добре розігріта духовка забезпечує кілька нюансів:

  • швидке приготування піци;
  • збереження всіх смакових особливостей інгредієнтів;
  • добре запечене тісто;
  • в міру розплавлений сир.

Всі ці особливості любить кожна людина, і втілити їх в реальність не складно – просто за п'ять хвилин до відправлення заготовки випікатися потрібно включити духовку.

Рецепти піци удосконалювалися кілька десятків років, а на батьківщині, в Італії, це блюдо і зовсім «живе» вже не одне століття. Технологія виготовлення змінювалася, і в кінці кінців кухаря зрозуміли, як ідеально приготувати швидку і смачну піцу.

Справжнє італійське блюдо не терпить халтури, навіть якщо його створення займає мало часу. У цьому процесі фахівці не радять метушитися: необхідно приділяти особливу увагу кожному процесу.

З правильним підбором рецептів, інгредієнтів, з корисними порадами від досвідчених пиццайол, кожна господиня зможе створити кулінарний шедевр на своїй кухні без вишуканих продуктів або неймовірних технологій.

Що ще почитати: