30 апрель 2019 1 734

Рецепти оригінальних салатів зі шпротами

Шпроти – це прекрасна консервована рибка, яку можна використовувати для приготування різних страв. Її часто застосовують для різних бутербродів, але цією рибкою можна також доповнювати багато салати.

Салати зі шпротами виходять не тільки дуже смачними, але і досить поживними. Та й готуються салати досить просто і швидко, головне дотримуватися рецептури.

Рецепт салату «Океан»
Інгредієнти Кількість
шпротів в олії - 200 грам
картоплі - 3 бульби
моркви - 1 штука
яєць - 2 шт.
сиру твердого - 120 грам
солі - щіпка
майонезу - пара великих ложок
кропу - кілька гілок
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 195 Ккал

Процес покрокового приготування:

  1. Бульби картоплі і моркву слід сполоснути під водою, змиваємо з овочів весь бруд;
  2. У ємність для варіння викладаємо промиті овочі, туди ж викладаємо курячі яйця;
  3. Заливаємо в ємність воду, щоб вона покривала всі компоненти;
  4. Додаємо трохи солі і ставимо на вогонь;
  5. Залишаємо отвариваться овочі до готовності;
  6. Тим часом відкриваємо банку зі шпротами, розминаємо їх за допомогою вилки;
  7. Шматочок сиру протираємо теркою з великої або середньої ґратами;
  8. Приблизно через 10 хвилин виймаємо з каструлі яйця, заливаємо їх холодною водою і залишаємо охолоджуватися;
  9. Зчищаємо із яєць шкаралупки, протираємо очищені яйця теркою з середньою ґратами;
  10. Після того як овочі будуть готові знімаємо ємність з плити, зливаємо воду і залишаємо остигати;
  11. Очищаємо картоплю від шкірки і протираємо теркою з невеликими зубцями;
  12. З моркви знімаємо шкірку і натрієм в середню стружку;
  13. Всі компоненти потрібно укладати шарами і змащувати майонезом;
  14. Першим шаром викладаємо шар з шпрот і змащуємо майонезом;
  15. Потім викладаємо картоплю, моркву, яйце;
  16. Кожний шар слід підсолити і промазати;
  17. На протерте яйце викладаємо сирну стружку;
  18. Зверху салат слід прикрасити шпротинкой і пару гілочок кропу.

«Рибки в ставку»

Компоненти для приготування:

  • 3-4 картоплі;
  • банка шпротів;
  • 4 курячих яйця;
  • 170-200 грам твердого сирного продукту;
  • майонез;
  • 1-2 часникових зубця;
  • цибуля зелена – 8 смужок.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 180 ккал.

Рецепт приготування по кроках:

  1. Картопля споліскуємо, кладемо в каструлю, заливаємо воду, підсипаємо трохи солі;
  2. Ставимо на вогонь і залишаємо готувати до готовності. Картопля має бути м'яким;
  3. Як тільки бульби зваряться, їх потрібно зняти з вогню, злити воду, залишити остуджуватися;
  4. Яйця варимо круто, протягом чверті години. Потім їх потрібно остудити, для цього їх перекладаємо в прохолодну воду;
  5. З теплої картоплі знімаємо шкірку і натираємо бульби на тертці з крупною решіткою;
  6. Викладаємо протерту картоплю в салатницю у вигляді шару;
  7. Відкриваємо банку зі шпротами. У деяких рибок відрізаємо хвости і відкладаємо;
  8. Решту рибу розминаємо виделкою і викладаємо розім'яті шпроти шаром поверх картопляного шару;
  9. Можна спочатку промазати шар картоплі майонезом, а вже потім розкладати шар шпротів;
  10. Шар шпрот зверху змащуємо майонезом;
  11. Яйця очищаємо від шкаралупи, 3 яйця розтираємо на тертці з дрібними і середніми зубцями. Одне слід залишити для прикраси;
  12. Протерті яйця кладемо зверху шаром шпротного шару, зверху наносимо майонезну сітку;
  13. Сир потрібно протерти у вигляді великої стружки;
  14. Стружку з сиру кладемо зверху шару з яєць;
  15. Потім знову зверху шару з сиру наносимо сітку з майонезу;
  16. Після цього приступаємо до декорування салату. Встановлюємо відстрочені хвостики шпрот зверху в довільному порядку;
  17. З одного яйця вирізаємо латаття і викладаємо на верх салату;
  18. Встановлюємо пір'я цибулі близько латаття у вигляді очеретів.

Спробуйте приготувати суп з курячих шлуночків — смачне блюдо, яке може замінити наваристий курячий бульйон.

Як приготувати хрусткі овочі на пару в мультиварці — це чудовий гарнір для тих, хто сидить на дієті.

Рецепт вівсяних пластівців з яблуками чудово підійде для дієтичного десерту.

Салат зі шпротами і сухариками

Які компоненти потрібно:

  • 400 грам шпротів;
  • кукурудза в консервованому вигляді – 240 грам;
  • квасоля біла в консервованому вигляді – 350 грам;
  • кілька упаковок сухариків з морським смаком;
  • 200 грам сирного продукту твердого сорту;
  • 2 часникових зубця;
  • майонез – 4 великі ложки;
  • 4-6 стебел зелені.

Скільки потрібно робити салат – 30-40 хвилин.

Калорійність – 210 ккал.

Як робити салат:

  1. Відкриваємо банку зі шпротами і в окрему миску зливаємо масло;
  2. В масло викладаємо сухарики, перемішуємо і залишаємо на деякий час в маслі. Сухарики повинні трохи розм'якнути і просочитися маслом;
  3. Шпроти викладаємо в глибоку миску і розминаємо виделкою до стану фаршу;
  4. Відкриваємо банку з консервованою кукурудзою, виливаємо сік і перекладаємо в миску зі шпротами;
  5. Після цього відкриваємо банку з білою квасолею, виливаємо всю рідину і викладаємо до інших компонентів в миску;
  6. Очищаємо часникові часточки і пропускаємо через прес, викладаємо в миску;
  7. Сир слід протерти на дрібній тертці;
  8. Викладаємо до інших компонентів протертий сир і сухарі;
  9. Заправляємо майонезом і розмішуємо;
  10. Перед тим як подавати посипаємо посіченою зеленню.

Сирний салат з рибкою в маслі

Інгредієнти для салату:

  • 250 грам шпротів;
  • скибочка сирного продукту твердого сорту на 170 грам;
  • 2 свіжих огірка;
  • цибуля – 1 штука;
  • 4-5 стебел зелені кропу;
  • три яйця;
  • майонез;
  • кукурудза в консервованому вигляді – ½ банки;
  • сіль поварена на свій смак.

Період приготування – 40-50 хвилин.

Калорійність – 215 ккал.

Процедура приготування салату:

  1. Яйця кладемо в ємність для варіння, заливаємо воду і прибираємо на газ варитися до крутого стану;
  2. Поміщаємо їх у холодну воду, остуджуємо і очищаємо від шкірки;
  3. Яйця натираємо на тертці з дрібними зубцями;
  4. Сир твердого сорту слід розрізати невеликими кубиками;
  5. Огірки миємо, витираємо до сухого стану і ріжемо дрібними брусочками або соломкою;
  6. Відкриваємо банку зі шпротами, кладемо їх в ємність блендера і перемелюємо до однорідної структури;
  7. З цибулини зчищаємо лушпиння, нарізаємо на дрібні квадратики;
  8. Стебла кропу промиваємо і ріжемо дрібними шматочками;
  9. Інгредієнти перекладаємо в миску;
  10. Додаємо салат майонез і добре розмішуємо.

Листковий салат з рибою, грибами і сухариками

Для салату будуть потрібні наступні компоненти:

  • чотири відварних яйця;
  • 180 грам шпротів;
  • упаковка сухариків зі смаком краба або ікри;
  • ¼ Кілограма печериць;
  • 100 грам цибулі;
  • рослинна олія;
  • 4 великі ложки майонезу.

Період приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 210 ккал.

Готуємо Салат за наступною схемою:

  1. Головку цибулі очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями;
  2. У жаровню заливаємо трохи соняшникової олії і розжарюємо;
  3. Викладаємо півкільця цибулі в прогріте масло, перемішуємо і засмажуємо хвилин 5-7;
  4. Гриби промиваємо, очищаємо капелюшки;
  5. Нарізаємо гриби тонкими пластинками або скибочками;
  6. На окрему сковорідку наливаємо олію, прибираємо на газ і розігріваємо;
  7. У прогріте масло кладемо гриби і засмажуємо до готовності, приблизно чверть години;
  8. Відкриваємо банку зі шпротами і розминаємо їх вилкою;
  9. Яйця потрібно відварити, щоб вони були крутими. Після цього прибираємо їх у холодну воду для охолодження і зчищаємо шкаралупу;
  10. У салатницю викладаємо перший шар зі шпротів і півкілець лука. Змащуємо майонезом;
  11. Посипаємо сухарями, знову наносимо шар майонезу;
  12. Далі розкладаємо скибочки печериць;
  13. Яйця поділяємо на білки і жовтки;
  14. Протираємо білок на дрібній тертці і посипаємо поверх грибів, наносимо майонезну сітку;
  15. Потім протираємо жовтки дрібною стружкою і посипаємо зверху білків;
  16. Змащуємо верх салату майонезній сіткою.

«Стара Рига»

Для салату будуть потрібні наступні продукти:

  • шпроти – банку на 200 грам;
  • горошок зелений у консервованому вигляді – 200 грам;
  • два свіжих огірка;
  • два курячих яйця;
  • два склянки рису;
  • майонез – 150 грам;
  • кілька стебел кропу.

Час приготування – 40-50 хвилин.

Калорійність – 220 ккал.

Кулінарні етапи приготування:

  1. Яйця потрібно відварити круто;
  2. Відварені яйця викладаємо в холодну воду і охолоджуємо;
  3. Очищаємо яйця від шкаралупи і нарізаємо їх напівкружечками;
  4. Відкриваємо банку зі шпротами, відкладаємо 4-5 шпротинок для декорування салату. Інші шпроти слід нарізати або розім'яти виделкою;
  5. Рис промиваємо кілька разів;
  6. Відварюємо рисову крупу до середньої м'якості;
  7. Після того як рис звариться, його потрібно добре промити в холодній воді і перекласти в сито, щоб стекла вся вода;
  8. Викладаємо в миску рис, додаємо до нього шпроти;
  9. Огірки промиваємо, протираємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками – кубиками або соломкою;
  10. Засипаємо огірки в миску з іншими компонентами;
  11. Горошок відкриваємо, виливаємо весь сік з банки;
  12. Викладаємо горошок в миску до компонентів;
  13. Підкладаємо майонезу і розмішуємо;
  14. Викладаємо в салатницю салат, верх розрівнюємо;
  15. Наносимо на верх майонезну сітку;
  16. Зверху викладаємо кілька шпротинок;
  17. Зелень слід порізати дрібними шматочками. Висипаємо зелень на верх салату.

Салат шпротный з помідорами

Що буде потрібно:

  • шпроти – 180 грамів;
  • пачка сухариків з білого хліба;
  • 3 помідори;
  • часникові зубці – 2 штуки;
  • 2-3 великі ложки майонезу.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 165 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Відкриваємо банку зі шпротами, зливаємо масло;
  2. Нарізаємо шпроти на дрібні шматочки;
  3. Викладаємо шматочки шпрот в салатницю;
  4. Засипаємо в салатницю білі сухарі;
  5. Зубчики часнику очистити від шкірки і пропускаємо через прес і викладаємо до інших компонентів;
  6. Помідори нарізаємо напівкружечками;
  7. Викладаємо помідори в салатницю;
  8. Заправляємо все компоненти майонезом і розмішуємо.

З шпрот можна зробити різноманітні салати, які завжди виходять дуже смачними. Їх можна доповнювати свіжими огірками, помідорами, зеленню, грибами та іншими смачними інгредієнтами. Вони будуть відмінним варіантом як для повсякденного меню, так і для свят.

Що ще почитати: