09 май 2019 4 723

Бутерброди зі шпротами: прості рецепти з фото і відео

Шпроти завжди були улюбленою закускою за святковим і повсякденним столом.

Вони гарні самі по собі, прямо з банки або у вигляді закуски до інших страв, але особливе задоволення – приготувати ароматні бутерброди зі шпротами для прийому гостей або на сніданок.

Золота рибка з апетитним підкопченим ароматом чудово поєднується зі свіжим хлібом, з підсушеними тостами або хрусткими грінками.

Рецепти апетитних бутербродів: поєднуємо шпроти з різними продуктами

Самі по собі шпроти мають яскравий смак підкопченої рибки, тому краще поєднувати їх з продуктами, що мають нейтральний смак, такий, що відтіняє смак самої риби.

Так, відмінно підійдуть солоні огірки, картопля, яйця, сир, різні свіжі овочі.

Далі пропонуємо вам чудову добірку рецептів бутербродів зі шпротами з фото для наочності отриманого закуски.

З солоним огірком
Інгредієнти Кількість
хліба або батона - 10-12 шматочків
шпрот - баночка
солоних огірків - 3 шт.
майонезу - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 168 Ккал

Поєднання пікантних шпротів і солоного (або маринованого) огірочки – це класика.

Хліб потрібно порізати тонкими скибочками, можна підсушити його в духовці, а можна використовувати свіжим. Огірочки порізати тонкими пластинками, а у випадку з корнішонами – розрізати кожен огірочок на половинки вздовж.

Хліб потрібно змастити невеликою кількістю майонезу, викласти на кожен шматочок по дві рибки, струсивши з них надлишки масла, зверху викласти огірки. Прикрасити бутерброди зі шпротами і солоним огірком можна листочком петрушки або гілочкою кропу.

Зі свіжим огірком

У цьому рецепті огірок додасть свіжість і відтінятиме аромат риби. Для бутербродів можна взяти:

  • Будь хліб — за смаком (добре підійде і чорний, і бородинський);
  • Баночку консервованих шпротів;
  • Свіжий огірок;
  • Майонез;
  • Вершкове масло і пару зубчиків часнику.

Щоб приготувати бутерброди зі шпротами і свіжим огірком, для початку потрібно підготувати хліб, а саме приготувати з нього грінки.

Кожен шматочок натерти зубчиком часнику і змастити маслом, а потім викласти хліб на деко і запекти в духовці близько 5 хвилин при температурі 180 градусів.

Слідкуйте за хлібом – він повинен підрум'янитися, але не згоріти. Поки хліб запікається, огірок наріжте тонкими скибочками, дістаньте шпроти з банки.

Готові грінки змастіть майонезом, покладіть зверху по парі рибок на кожну гренку і прикрасьте бутерброд парою скибочок свіжого огірка.

З плавленим сиром

Для цього закусочного страви потрібно взяти:

  • Булку для бутербродів (спеціальну для гамбургерів з кунжутом або булку міську);
  • Якісний плавлений вершковий сир;
  • Шпроти;
  • Огірок свіжий.

Булку поріжте слайсами на 3-4 частини, намажте кожен скибочку сиром, зверху викладіть по 2 рибки і за кілька тонких скибочок огірка.

Готові бутерброди можна укласти один на одного і скріпити шпажкою, а можна їсти окремо.

З яйцем

Ці ситні бутерброди чудово підійдуть для щільного сніданку. Для них візьміть:

  • Бородінський хліб;
  • Шпроти;
  • Варене яйце;
  • Вершкове масло.

Хліб і яйце наріжте скибочками, потім хлібець змастіть маслом і викладіть зверху шпроти. Поверх риби укладіть скибочки яйця. Можна посипати страву подрібненою зеленою цибулею або додати краплю гірчиці для пікантності.

А тепер погляньте на рецепт у відео! У ньому зібрані такі інгредієнти, як сир, шпроти, огірок і яйця. Виходить чудова закуска!

Смачні гарячі бутерброди зі шпротами покроково

Дуже смачні бутерброди зі шпротами в гарячому вигляді. Такий спосіб приготування розкриває підкопчений аромат риби, робить хліб хрустким і бутерброд перетворюється в ароматну закуску. Для приготування чотирьох порцій візьміть:

  • Білий хліб (можна батон або багет);
  • Кілька штук шпротів;
  • Жовток одного яйця;
  • 50 грамів сиру;
  • Столову ложку сметани;
  • Трохи вершкового масла.

Хліб потрібно нарізати на шматочки і намазати вершковим маслом. Сир натерти на самій дрібній тертці, змішати з жовтком і сметаною і викласти половину цієї суміші рівномірно на кожен шматочок хліба.

Зверху потрібно покласти по два шпрота. Другу половину сирної суміші розкласти по бутербродів поверх риби.

Запекти бутерброди в духовці при температурі 180-190 градусів близько 5-10 хвилин.

Стежте, щоб вони стали золотистими, але не підгоріли. Подавати закуску необхідно гарячої.

А ось і відео-рецепт приготування таких бутербродів:

Тости з кремом зі шпротів

Цей рецепт дозволяє приготувати нове оригінальне блюдо з звичних шпрот. Для нього візьміть:

  • Вершкове масло;
  • Шпроти;
  • Гірчицю;
  • Томатну пасту або кетчуп;
  • Лимонний сік;
  • Сіль і перець.

Рибу потрібно дістати з банки, промокнути серветкою зайве масло, подрібнити її виделкою, змішати з рівною кількістю розм'якшеного вершкового масла, гірчиці, томату, додати до пасти лимонний сік.

Готову пасту потрібно приправити сіллю і червоним перцем за смаком. Шпротной пастою можна намазати будь-який свіжий хліб або тости.

Будь-який святковий стіл можуть вигідно підкреслити закусочні кошики. Тарталетки з начинкою: фото-рецепти яскравою фуршетної закуски. Якщо пофантазувати, то вони стануть самою оригінальною закускою свята!

А може ви захочете пригостити ваших дорогих гостей хачапурі з сиром? Тоді ось рецепти. Там же ви знайдете багато всяких підказок з приготування цих коржів.

Ще рецепти закусок на швидку руку читайте тут. Прикрасьте застілля найсмачнішими стравами!

Корисні поради на замітку

Щоб бутерброди зі шпротами вийшли смачними, важливо правильно вибрати основний інгредієнт, а саме ту саму баночку консервів. Для цього в магазині уважно огляньте товар – банку повинна бути рівною, без вм'ятин і пошкоджень.

Етикетка повинна бути сухою і чистою. Зверніть увагу на дату і місце виготовлення. Якщо з датою все зрозуміло – вона говорить про свіжість продукту, то місце виготовлення скаже про те, з якої сировини справили консерви.

Якщо їх зробили там же, де виловили, це говорить про те, що риба потрапила в банку свіжою. Якщо ж консерви справили далеко від моря, то, швидше за все, сировину було замороженим, значить, особливого смаку і якості чекати не варто.

Відкривши будинку банку, уважно подивіться на вміст – рибки повинні бути цілими, золотистими, укладеними гарними рівними рядами. Поламана риба, дивний колір і тим більш неприємний запах повинні стати сигналом негайно викинути цю банку – її неправильно приготували або неправильно зберігали.

Якщо вам пощастило і шпроти попалися якісними, їх можна з'їсти з хлібом, приготувати з ними бутерброди або закуску. Шпроти гарні самі по собі в якості закуски або як зараз кажуть аппетайзера – попереднього страви, розігріваючого апетит перед основною подачею.

Викладіть їх на красиве блюдо, розбавте маслинами або оливками, маринованими корнішонами або шматочками сиру. З усіх цих складових можна скласти і апетитні канапе. Імпровізуйте і приємного апетиту!

Що ще почитати: