18 июнь 2019 89

Як спекти шоколадний брауні в мультиварці

Брауні – це шоколадний десерт, який прийшов до нас з Америки. За своєю структурою ця чудова випічка виходить дуже м'яка, ніжна всередині і хрустка з цукровою скоринкою зовні. Багато хто, можливо, бачили цей десерт тільки в ресторанах, кафе, адже, знаючи рецепт, її можна приготувати самому будинку. Тим більше при домашньому приготуванні брауні в мультиварці виходить просто дивовижним.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
масло вершкове - 180 г
гіркий шоколад - 2 плитки по 100 г
цукор - 250 г
яйця - 3 шт.
борошно - ¼ Кілограма
какао - 30 г
сода - щіпка
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 370 Ккал

Процес приготування:

  1. Масло викладаємо в сотейник, також розламуємо плитку шоколаду на невеликі шматочки і кладемо до маслу;
  2. Ставимо сковороду на повільний вогонь і залишаємо растапливаться всі компоненти;
  3. В процесі розтоплення обов'язково перемішуємо;
  4. Знімаємо з вогню і відставляємо остигати;
  5. Поки розтоплюється шоколад і вершкове масло, необхідно в чашку викласти яйця і засипати цукром;
  6. Потім починаємо віночком яйця з цукровим піском за допомогою міксера. Всі Розмішується до збільшення обсягу;
  7. Продовжуємо вимішувати, поступово вводимо шоколадну суміш, ретельно збиваємо;
  8. Підсипаємо борошно, какао і розпушувач. Добре вимішуємо;
  9. У результаті повинна вийти рідка основа, за структурою вона повинна бути однорідною, без грудочок;
  10. Чашу мультиварки промазуємо вершковим маслом з усіх сторін;
  11. Виливаємо тісто в чашу, верх вирівнюємо лопаткою;
  12. Вибираємо програму «Випічка». Випікатися брауні має не менше 50 хвилин;
  13. Потім витягуємо брауні з ємності мультиварки і подаємо на стіл до чаю.

Шоколадний брауні з какао і вишнею в мультиварці

Для випічки потрібні продукти:

  • половина склянки вишні без кісточок;
  • ¼ Кілограма цукру;
  • чотири курячі яйця;
  • упаковка масла на 200 грам;
  • борошно – ¼ частина кілограма;
  • 75 грам порошку какао;
  • трохи солі;
  • щіпка ваніліну.

Щоб спекти брауні, потрібно 2 години.

Калорійність – 380 ккал.

Варіант приготування:

  1. У глибоку миску розбиваємо курячі яйця, всипаємо цукор і додаємо трохи солі;
  2. Далі ретельно розмішуємо блендером до однорідної структури;
  3. Вершкове масло краще попередньо витягти з холодильника, щоб воно розм'якло;
  4. Можна розм'якшити масло в мікрохвильовій печі протягом 1 хвилини;
  5. Викладаємо розм'якшене масло до суміші з яєць і цукру;
  6. Вимішуємо міксером до тих пір, поки суміш не стане однорідною;
  7. Далі насипаємо борошно і какао порошок;
  8. Добре розмішуємо лопаткою, тісто не повинно мати густу структуру. За структурою воно повинно нагадувати сметану;
  9. В кінці кладемо ягоди вишні. Кісточки варто заздалегідь витягнути;
  10. Розмішуємо основу з вишнею ще раз лопаткою, щоб ягода рівномірно розійшлася по тесту;
  11. Чашу мультиварки всередині потрібно покрити вершковим маслом;
  12. Викладаємо рідку основу в ємність мультиварки і верх вирівнюємо;
  13. Залишаємо дбати брауні в режимі «Випічка» протягом 60 хвилин, потім варто поставити ще 20 хвилин. Загальний період приготування 80 хвилин;
  14. Готовий брауні витягуємо з мультиварки і викладаємо;
  15. Подаємо десерт до чаю.

Брауні з сиром та вишнями в мультиварці

Для приготування знадобляться продукти:

  • 300 грам м'якого сиру;
  • 300 грам свіжої або замороженої вишні без кісточок;
  • цукор — 150 грам;
  • 100 грам гіркого шоколаду;
  • вершкове масло – 120 грам;
  • чотири яйця;
  • пакетик ванільного порошку;
  • 6 великих ложок борошна;
  • розпушувач – 7 грам;
  • щіпка солі.

Час приготування – 2 години.

Калорійність – 395 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. Викладаємо вершкове масло в сотейник;
  2. Гіркий шоколад розламуємо на невеликі скибочки і поміщаємо до вершкового масла;
  3. Поміщаємо на парову баню і розтоплюємо;
  4. У чашку розбиваємо два яйця, засипаємо 50 грам цукру, додаємо сіль, ванільний порошок;
  5. Вимішуємо яйця з іншими компонентами міксером до рівномірної структури;
  6. В іншій мисці робимо сирний крем. Викладаємо сир, розбиваємо два яйця і додаємо 100 грам цукрового піску;
  7. Розтираємо міксером до стану кремоподібної консистенції;
  8. Після цього розтоплений шоколад разом з маслом вливаємо в яєчну суміш і розмішуємо міксером;
  9. Потім потрібно насипати борошна і розпушувача. Перемішуємо інгредієнти до еластичності;
  10. Ємність мультиварки потрібно промазати маслом;
  11. Заливаємо 1/3 частину тіста, розрівнюємо лопаткою;
  12. Викладаємо ½ сирного крему і половину вишні;
  13. Зверху залийте ще половину тіста, що залишилося, потім іншу половину сирного крему і вишню;
  14. В кінці виливаємо залишки тіста і обов'язково верх рівняємо лопаткою або ложкою;
  15. Вибираємо режим «Випічка» і залишаємо готуватися протягом 80 хвилин;
  16. Готове брауні необхідно акуратно вийняти з ємності мультиварки, нарізати порційними шматочками і подати до чаю.

Рецепт бісквіта на кефірі — простий і смачний варіант випічки до чаю щодня.

Читайте як приготувати вишуканий маринад для свинини, яку можна запекти в духовці.

Спробуйте приготувати неймовірно смачний люля кебаб на сковороді. Рецепт тут.

Рецепт торта брауні з рікоттою і малиною у мультиварці Редмонд

Які компоненти знадобляться для приготування:

  • 100 грам пшеничного борошна;
  • два яйця;
  • шоколад темний – 2 плитки;
  • 110 грам вершкового масла;
  • 260 грам цукру;
  • розпушувач – 5 грам;
  • щіпка солі;
  • рікотта – 250 грам;
  • трохи ванільного цукру з натуральною ваніллю;
  • 100 грам малини.

Час приготування – 2 години.

Калорійність – 380 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. У чашку викладаємо рікотту, один яєчний жовток і 2 великі ложки цукрового піску;
  2. Всі компоненти збиваємо, повинен вийти однорідний крем;
  3. В каструлю або сотейник викладаємо вершкове масло і шоколад;
  4. Ставимо каструльку на водяну баню і розтоплюємо компоненти;
  5. Всипаємо в рідку масу їх масла і шоколаду цукровий пісок, перемішуємо до повного розчинення цукрового піску;
  6. Як тільки суміш стане теплою, викладаємо туди по одному яйцю і розмішуємо;
  7. Борошно просіюється і засипається в рідку основу;
  8. Додаємо сіль, розпушувач і розмішуємо міксером до однорідності;
  9. Кладемо в чашу мультиварки пергаментний папір і викладаємо частину рідкого тіста;
  10. Далі кладемо шар крему з рікоттою і зверху крему розкладаємо ягоди малини;
  11. Потім акуратно зверху кладемо тісто і розрівнюємо;
  12. Вибираємо режим «Випічка» і залишаємо випікатися протягом 70-80 хвилин;
  13. Після цього акуратно виймаємо з ємності, розрізаємо на шматочки і подаємо до чаю.

Кавові кекси брауні в мультиварці

Готувати будемо з наступних продуктів:

  • 180 грам гіркого шоколаду;
  • кава – 3 ч. ложки;
  • половина склянки гарячої води;
  • 180 грам вершкового масла;
  • 4 курячих яйця;
  • 90 грам борошна;
  • 30 грам какао-порошку;
  • щіпка розпушувача;
  • 160 грам цукру;
  • щіпка мускатного горіха;
  • трохи цукрової пудри.

Час приготування – 1,5 години.

Калорійність – 376 ккал.

Як потрібно робити:

  1. Вершкове масло потрібно попередньо вийняти з холодильника, щоб воно стало м'яким;
  2. Тим часом потрібно заварити міцну каву. в 100 грам гарячої води засипаємо 3 ч. ложки кави, перемішуємо і залишаємо заварюватися;
  3. Далі проціджуємо кави;
  4. Плитку шоколаду розламуємо на шматочки і заливаємо гарячою кавою;
  5. Розмішуємо шоколад з кавою віночком до повного розчинення шоколаду;
  6. Невеликий шматочок масло відставляємо для змазування формочок, решта викладаємо в шоколадну суміш;
  7. Добре розмішуємо віночком суміш з маслом до його повного розчинення;
  8. Розбиваємо яйця і поділяємо білки і жовтки;
  9. Викладаємо жовтки в шоколадну основу і розмішуємо віночком;
  10. Білки викладаємо в чашку, засипаємо до них цукор і за допомогою міксера збиваємо суміш до утворення пишної суміші;
  11. В окрему ємність потрібно просіяти борошно, засипаємо до неї какао-порошок, розпушувач і додаємо дрібку мускатного горіха. Сухі компоненти розмішуються;
  12. Частинами викладаємо в шоколадну основу білкову суміш і розмішуємо лопаткою;
  13. Потім повільно всипаємо суху суміш і збиваємо все міксером до повного розмішування всіх компонентів;
  14. Наливаємо трохи води в мультиварку, встановлюємо спеціальну решітку;
  15. Силіконові формочки змащуємо вершковим маслом;
  16. Викладаємо тісто в силіконові формочки і встановлюємо їх на ґрати;
  17. Вибираємо режим «Випічка» і залишаємо готуватися протягом 50-60 хвилин;
  18. Після цього виймаємо формочки, даємо трохи охолонути і дістаємо кекси брауні.

Корисні поради

  • намагайтеся перемішувати все ретельно за допомогою міксера або блендера, щоб не утворювалися грудочки. Тісто має бути однорідним і еластичним;
  • додатково у тісто можна додати ягоди, шматочки фруктів, горіхи, родзинки;
  • мультиварку можна змащувати вершковим маслом або застеляти пергаментом.

Брауні – це відмінна випічка, яка володіє прекрасним ароматом шоколаду. Вона стане відмінним пригощанням для осіб, дітей. Її можна використовувати для святкового десерту на дні народження, новий рік та інші сімейні свята.

Що ще почитати: