28 март 2019 2 791

Як спекти шоколадний брауні в домашніх умовах

Неймовірно смачний десерт був придуманий в 1893 році кулінарами готелю Palmer House. І з тих самих пір брауні обожнюють не тільки в Канаді та Америці, але і у всьому світі. Якщо хочете приєднатися до загону фанатів шоколадного десерту, негайно записуйте рецепт і поспішайте на кухню – творити кулінарний шедевр!

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
гіркий шоколад з понад 70% вмістом какао - 200 г
горіхи - 100 г
сіль - щіпка
борошно - 125 г
пудра цукрова - 200 г
ванілін - 0,5 пакетика
масло - 200 г
яйця - 3 шт.
какао - 2 ст. л.
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 466 Ккал
Популярний десерт складно порівняти з іншими выпечками. Одні називають його тортом, інші відносять до числа тістечок. По суті, шоколадний брауні чимось схожий з тортом, але консистенція у нього більш тягуча і щільна.

Багато людей зізнаються, що випробувавши десерт в перший раз, назавжди віддавали йому серце. Тому пропонуємо вам приготувати його неодноразово перевіреним рецептом.

Як готувати:

  1. Масло порубати і змішати в вогнетривкої чаші разом з разломанным шоколадом. Встановити на водяну баню. Пам'ятайте, що дно ємності, в якій знаходяться продукти не повинно стикатися з киплячою рідиною;
  2. Як тільки інгредієнти повністю розтопиться, перемішати;
  3. Окремо пудру збити з яйцями. Небажано використовувати цукор, так як він ніколи не розчиняється повністю;
  4. Акуратно влити в яєчну суміш тонкою цівкою теплий шоколад. Перемішати;
  5. Слідом ввести ванілін, просіяне кілька разів борошно з сіллю і какао;
  6. Горіхи для цього десерту бажано спочатку обсмажити і порізати, але не дрібно;
  7. Додати до основних інгредієнтів;
  8. Спочатку форму для брауні застелити пергаментом і тільки потім влити готове тісто;
  9. Випікати шоколадний брауні при 180С до 40 хвилин.

Вся принадність десерту полягає в тому, що він здається трохи сируватим і не таким сухим як бісквіт. По готовності виріб розрізають на маленькі шматочки, так як традиційно його подають до ранкової кави або чаю.

Читайте як приготувати смачний пиріг з сьомгою — рецепти ситної випічки по-домашньому.

Читайте як приготувати чудовий салат з оливками — корисне і смачне блюдо.

Як приготувати горбушу в клярі — кілька варіантів рецептів страв з риби.

Рецепт від Юлії Висоцької

Рецепт цього десерту відома телеведуча демонструвала на передачі «Іспанська осінь». Ласунам Юлія радила подвоїти кількість цукру. Також вона зазначила, що при випічці важливий діаметр форми. Якщо він буде великим, то шоколадний корж вийде сухим, а маленька форма зробить його високим, але сирим всередині.

Компоненти рецептури:

  • борошно – 250 г;
  • гіркий шоколад (краплі) – 500 г;
  • масло – 450 г;
  • розпушувач – 1 ½ пакетика;
  • білий шоколад в краплях – 200 г;
  • морська сіль – 1 велика щіпка;
  • коричневий цукор – 150 г;
  • шоколад молочний – 150 г;
  • яйця – 6 шт.

Тривалість приготування: 45 хвилин.

Кількість калорій: 470 ккал.

Як готувати шоколадний брауні:

  1. Духовку прогріти до 190С;
  2. Розламати в одну миску молочний та чорний шоколад, змішати з шматками масла і розтопити на бані. Трохи остудити;
  3. Спочатку збити яйця. Як тільки вони збільшаться в об'ємі поступово всипати цукор і продовжити процес до отримання пишної маси;
  4. Окремо змішати борошно, морську сіль і розпушувач;
  5. Спочатку в борошно влити яєчну масу, слідом шоколадну;
  6. Ретельно вимішати;
  7. Половину крапель білого шоколаду залишити для прикраси, а іншу відправити в тісто;
  8. Вистелити пергаментом форму, промазати маслом і залити тісто. Обов'язково розрівняти поверхню;
  9. Зверху розкидати краплі білого шоколаду і злегка «втопити» в тесті;
  10. Піч 20 хвилин.

По готовності брауні нарізати маленькими квадратами.

Брауні з рідкою начинкою і коньяком

Черговий, але не менш цікавий варіант приготування американського десерту. Так як він готується буквально за півгодини, можете сміливо зарахувати рецепт до категорії « на швидку руку».

Компоненти рецептури:

  • масло і гіркий шоколад – 100 г;
  • цукор і борошно – по 2 ½ склянки;
  • коньяк – 50 мл;
  • яйця – 2 шт.

Тривалість приготування: 35 хвилин.

Кількість калорій: 395 ккал.

Як готувати брауні:

  1. Так само, як і в класичному рецепті приготування починається з розтоплення на водяній бані масла і шоколаду, а також збивання яєць з цукром;
  2. В теплий рідкий шоколад спочатку додати яйця, а потім борошно. Все перемішати і влити коньяк;
  3. Прогріти духовку до 160 ° с;
  4. Форму змастити шматочком масла і наповнити ¾ її обсягу;
  5. Піч 15 хвилин.

За цей час випічка зовні придбає кірку, а всередині залишиться рідкою.

Шоколадний торт брауні з вишнею

Приголомшливо смачний десерт з ягідною начинкою вже давно знайшов своїх шанувальників. Якщо бажаєте отримати більш яскравий смак, обов'язково використовуйте шоколаду з максимальним % вмістом какао. У цьому рецепті використовується заморожена вишня, але в літній сезон бажано використовувати свіжу.

Компоненти рецептури:

  • гіркий шоколад з 95% какао – 200 г;
  • масло – 100 г;
  • какао – 1 ст. л.;
  • ягоди вишні – 300 г (вага без кісточок);
  • яйця – 3 шт.;
  • пудра – 150 г;
  • борошно – 100 р.

Тривалість приготування: 55 хвилин.

Кількість калорій: 311 ккал.

Як готувати брауні з шоколадом і вишнями:

  1. До розтопленим на водяній бані шоколад з маслом, додати цукор і какао порошок;
  2. Інгредієнти перемішати;
  3. Вбити яйця і знову перемішати;
  4. Додати розморожені ягоди, перемішати;
  5. Всипати борошно і перемішати до однорідності;
  6. Форму застелити папером, змастити маслом (вершковим) і влити тісто;
  7. Піч 25 хвилин при 180С.

Кекс з сиром в мультиварці

Як було сказано на початку, десерт здобув популярність не лише на батьківщині, але і у всьому світі. Головними достоїнствами шоколадного брауні вважається простота приготування і швидкість, а от про смакових якостях говорити не доводиться. Так як вони завжди на вищому рівні.

Компоненти рецептури:

  • гіркий шоколад – 200 г;
  • знежирений сир – 180 г;
  • воль і ванілін – по одній щіпці;
  • масло – 100 г;
  • вишня – 400 г;
  • мигдальні пелюстки – 2 ст. л.;
  • яйця – 4 шт.;
  • борошно – 50 р;
  • цукор – 2/3 склянки.

Тривалість приготування: 70 хвилин.

Кількість калорій: 200 ккал.

Як готувати:

  1. Одне яйце відкласти для сирної начинки, а решта розбити в глибоку миску і всипати півсклянки цукру;
  2. Одночасно необхідно розламати плитку гіркого шоколаду, змішати з рубаним маслом і поставити на баню для розтопки;
  3. Яйця ні в якому разі не збивати, досить заважати віночком в одному напрямку;
  4. Періодично згадувати про шоколаді і як тільки він набуде «шовковистість» зняти з плити;
  5. В іншому посуді з'єднати яйце, сир 50 г цукру;
  6. Начинку не збивати, а перемішати виделкою або вінчиком;
  7. Далі необхідно повернутися до яєчної суміші, в яку прийшов час всипати борошно;
  8. Як тільки суміш придбає однорідність влити шоколад;
  9. Заважати масу віночком і тільки в одному напрямку;
  10. Якщо використовувалися розморожені ягоди, то попередньо зливають сік і додають в тісто;
  11. Перемішати так, щоб у напівфабрикаті не виявилося злиплих вишень;
  12. Чашу кухонного девайся спочатку змастити шматком масла, а потім злегка присипати борошном;
  13. Спочатку влити половину тіста, покласти сирну начинку і залити рештою тестом;
  14. Пелюстки мигдалю злегка обсмажити і посипати ними поверхню ще не готового десерту;
  15. Піч 50 хвилин в режимі «Випічка».

Корисні поради по приготуванню

  1. Правильний рецепт. Вибір залежить від індивідуальних переваг. Для шанувальників повітряної і не вологою випічки відмінно підійде брауні з великим вмістом олії та цукру. Хочете приготувати десерт, який за смаком буде схожий з цукерками-фудже з тягучою фактурою – орієнтуйтеся на рецепти, де зазначено велику кількість шоколаду;
  2. До речі про шоколаді. Не обов'язково стрімголов шукати кондитерський шоколад. Кулінари стверджують, що для домашньої випічки цілком підійде плитка або батончик. Для яскравості смаку можна змішати молочний та чорний шоколад;
  3. Правильна температура. Всі компоненти перед використанням довести до кімнатної t. У такому вигляді, вони поєднуються краще, роблячи текстуру тесту рівною;
  4. Не захоплюватися ароматичними добавками. Чи варто говорити, що шоколаду дуже ароматний інгредієнт? Тому не перевантажуйте виріб іншими добавками у вигляді м'яти, ванілі, цитрусових... Нехай це буде один додатковий компонент, ніж 20 непоєднуваних;
  5. Суворо слідкувати за часом. Десерт з легкістю можна не тільки не дошкулити, але і перепекти. У першому випадку він стане дуже в'язким, а в другому сухим. В середньому час випічки не перевищує 30 хвилин, але все залежить від рецепту;
  6. Готове тістечко має добре охолонути, тому поспішати з швидким нарізанням не варто.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: