27 март 2019 301

Як приготувати сирний суп в мультиварці

Завдяки процесу глобалізації інформація сьогодні доступна будь-якому бажаючому. Особливо це стосується традиційних кулінарних рецептів. Сирний суп раніше готували тільки французи і робили це запаморочливо.

А сьогодні будь-яка господиня має доступ до старовинними рецептами французьких кухарів. Як з'ясувалося, рецепт його простий, а з використанням мультиварки ще і швидкий.

Покроковий рецепт сирного супу в мультиварці
Інгредієнти Кількість
плавлені сирки - 2 шт.
цибуля і морква - по 1 шт.
топлене масло - 30 г
картопляні бульби - 2 шт.
вода - 1 л
приправи - за смаком
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 55 Ккал

За багато років свого існування метод приготування сирного супу безліч разів змінювався. Сьогодні є велика кількість різних варіантів його приготування та найпопулярніший – це з використанням плавленого сиру.

  1. Цибулю, моркву і картоплю очистити від шкірки і добре промити;
  2. Всі, крім моркви, нарізати невеликими кубиками. Моркву подрібнити з допомогою терки;
  3. Нагріти масло в мультиварки (режими «Варка» або «Випічка»);
  4. В першу чергу обсмажити на олії цибулю і моркву;
  5. Як тільки вони стануть золотистими і м'якими – кинути до них картоплю;
  6. Трохи обсмаживши овочі залити їх водою. Бажано брати заздалегідь кип'ячену воду;
  7. Замість води можна використовувати бульйон (м'ясний або овочевий);
  8. Варити суп 45 хвилин на тому ж режимі. В процесі додати спеції;
  9. Сирки натерти на тертці. Як тільки прозвучить таймер додати сир до супу і варити ще 10 хвилин. Розмішати і подавати з білим хлібом.

Сирний суп з куркою в мультиварці

Це блюдо відрізняється легким і ніжним смаком. Курка благотворно діє на шлунок, не обтяжуючи процес травлення, а сир надає пікантності.

Продукти:

  • сир (плавлений) – 400 гр;
  • курка – 400 гр (краще філе);
  • цибулина;
  • масло – 20 гр;
  • літр води;
  • картопля – 400 гр;
  • спеції за смаком.

Потрібний час: 1 година 15 хвилин.

Калорії: 85.

  1. Овочі підготувати: почистити від шкірки і добре промити;
  2. М'ясо і овочі нарізати на однакові квадратні кубики. З курки краще зрізати зайві лахміття жиру;
  3. На режимі «Суп» або «Випічка» (в залежності від моделі приладу) виставити таймер – 65 хвилин. Перші 10 хвилин обсмажувати овочі на маслі;
  4. Як тільки овочі трохи обсмажаться, кинути до них м'ясо і залити водою;
  5. У процесі приготування посолити суп;
  6. Додати до супу натертий на тертці або просто дрібно порізаний сир за 15 хвилин до закінчення варіння;
  7. Добре перемішати і по закінченню часу подавати до столу гарячим.

Сирний суп з рисом і фрикадельками в мультиварці

Ще одна варіація традиційного французького страви. Додавання рису і м'ясних фрикадельок робить його досить ситним, але при цьому все ще пікантним.

Склад:

  • сир – 100 гр;
  • морква – 100 гр;
  • картопля – 0,3 кг;
  • фарш свино-яловичий – 150 гр;
  • цибуля – 100 гр;
  • рис – 0,5 склянки;
  • улюблені приправи і лавровий лист — за смаком;
  • кип'ячена вода або бульйон – 3 л;
  • сухарі або зелень за смаком;
  • масло – 20 мл

Витрачений час: 80 хвилин.

Калорійність: 120 калорій.

  1. Спочатку приготувати м'ясні фрикадельки. Для цього фарш змішати з половиною спецій та цибулею, і добре вимішати. Сформувати невеликі кульки;
  2. В чаші розігріти олію (попередньо встановивши таймер на «Смаження») і обсмажити на ньому порізані овочі;
  3. Як тільки вони стануть м'якими – залити все водою;
  4. Рис необхідно замочити в холодній воді попередньо перед приготуванням супу, а потім промити його під стічною водою пару разів;
  5. Відправити в рис і суп фрикадельки;
  6. Змінити режим на «Суп» і виставити таймер на одну годину;
  7. Перед закінченням роботи додати в суп спеції і подрібнений сир;
  8. Заправити сухариками або подрібненою зеленню.

Як приготувати сирний крем-суп в мультиварці

Це традиційний варіант супу. Саме його використовували на протязі довгого часу знамениті кухарі Франції. За невеликим винятком – замість печі на дровах тут використовують сучасну мультиварку.

Продукти:

  • картопля – 600 гр;
  • морква – 150 гр;
  • цибулина;
  • рослинне масло – 20 мл;
  • сир – 300 гр (плавлений або м'який);
  • вода – 2,5 л;
  • сіль – 5 гр;
  • суміш перців мелена – 5 гр;
  • гострий перець – 2 гр;
  • зелень – ½ пучка.

Час приготування: 75 хвилин.

Калорії: 55.

  1. Для цього супу краще всього використовувати м'які сорти сирів. Ідеально підійде крем-сир, але можна скористатися і іншими;
  2. В якості додаткового інгредієнта добре підійде шинка або ковбаса, але це за бажанням;
  3. Всі овочі (заздалегідь підготовлені) порізати на квадратні шматочки не більше 2 см;
  4. Виставивши режим «Смаження» (в деяких «Випічка») обсмажити на рослинному маслі злегка всі овочі;
  5. Залити водою і перевести режим на «Суп»;
  6. Варити все протягом 60 хвилин;
  7. За 5 хвилин до дзвінка таймера додати спеції і подрібнений сир;
  8. Як тільки прилад закінчить роботу – перелити суп в більш підходящу каструлю і опрацювати суп блендером для пюреподібного форми;
  9. Подавати з зеленню.

Сирний суп-пюре з грибами в мультиварці Редмонд

Сир і гриби – два інгредієнти, які зустрічаються майже в кожному рецепті французької кухні. Додавши їх у бульйон, господиня отримає відмінний наваристий суп, який сподобається всій родині!

Інгредієнти:

  • сир – 200 гр;
  • печериці — 500 гр;
  • 1 невелика морква;
  • ріпчаста цибулина;
  • вода – 1,5 л;
  • масло – 30 гр;
  • сіль – на кінчику ч. л;
  • чорний і червоний перець – за смаком;
  • сухарики з білого хліба – по 15 гр на кожну порцію.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Калорійність: 95 ккал.

  1. Всі овочі, крім грибів, помити і почистити. Нарізати на будь-які шматочки на свій розсуд. Однак моркву краще пропустити через тертку;
  2. Гриби помити, зрізати нижню частину ніжок і видалити всі почорнілі місця;
  3. Виставити режим «Смаження» і розтопити вершкове масло в чашу мультиварки;
  4. Обсмажити злегка овочі до золотистого кольору;
  5. Кинути гриби і смажити ще 10 хвилин;
  6. Сир, подрібнений, додати до овочів і через 2 хвилини залити все водою;
  7. Додавши всі спеції, варити суп на режимі «Випічка» або «Суп» 1 годину;
  8. Готувати під кришкою, але періодично перемішувати суп;
  9. Готову страву розлити в тарілки і в кожну покласти сухарики з білого хліба.

Спробуйте приготувати хе з судака. Незважаючи на те, що це блюдо з азіатсько кухні його смак дуже вишуканий.

Простий рецепт смачного пісочного печива в домашніх умовах.

Якщо залишилося торішнє або забродившее варення — не варто його виливати. Можна приготувати домашнє вино! Рецепти тут.

Сирний суп з копченостями в мультиварці

Якщо жінки воліють легкі страви, то чоловіки більш схильні їсти наваристі і м'ясні. Два цих різних переваги можна з легкістю об'єднати в сирному супі!

Продукти:

  • копченості (копчене філе курки або будь-яке інше м'ясо) – 150 гр;
  • морква – 1 шт.;
  • сир (можна копчений) – 200 гр;
  • часник – 2 зуб.;
  • цибуля-порей – 1 шт.;
  • масло вершкове – 30 гр;
  • сіль – за смаком;
  • гострий перець – 2 гр;
  • вода – 1500 мл

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність: 100 ккал.

  1. На сковороді спасерувати овочі, які заздалегідь промити і порізати. Найкраще нарізати всі інгредієнти на однакові шматочки;
  2. Всі підсмажені овочі відправити в каструлю і додати до них воду;
  3. Додати всі спеції. Суп з копченостями передбачається робити гострим і тому бажано додавання гострих спецій, але якщо хочеться легкого супу, додати перцю не потрібно;
  4. Варити суп 35 хвилин на відповідному режимі. Суп вийде відмінним якщо вибрати режим «Варка на пару», але оскільки не у всіх мультиварок є такий режим, то слід вибрати найбільш підходящий;
  5. В самому кінці готування додати сир. Його необхідно заздалегідь дрібно подрібнити;
  6. Як тільки прозвучить сигнал закінчення режиму – подавати суп до столу.

Сирний суп з креветками

На півдні Франції готують ще один варіант цієї страви – з креветками. Готуватися воно дуже просто, головне умова – вибрати тільки свіжі інгредієнти.

Продукти:

  • бульйон – 1 л;
  • сир – 0,2 кг;
  • картопля – 3 шт.;
  • креветки – 200 гр;
  • вершкове масло – 10 г;
  • сіль за смаком.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 125 калорій.

  1. Почистити і порізати на маленькі шматочки картоплю;
  2. Маслом змастити чашу мультиварки і викласти в неї картоплю;
  3. Влити бульйон і варити до готовності картоплі 20 хвилин (режим «Варка»);
  4. Сир подрібнити, якщо використовується твердий сорт. Якщо був обраний плавлений, то просто додати його до картоплі через 15 хвилин;
  5. Креветки відварити до готовності і почистити;
  6. Як тільки картопля буде готовий, злегка розім'яти його в мультиварці і додати спеції;
  7. Розлити суп по тарілках, порційно додавши в кожну креветки.

Поради кухарів

При приготуванні сирного супу в мультиварці ніяк не обійтися без секретів французьких кухарів, які відомі на весь світ:

  1. Кожна мультиварка має свої режими, тому варити треба на найбільш підходящому. Для цього варто звернутися до інструкції, що додається;
  2. В якості спецій до таких супів можна додати хмелі-сунелі, морську сіль, перцеву суміш, лавровий лист, гострий перець або паприку;
  3. В якості копченостей можна взяти бекон або гострі ковбаски. Слід орієнтуватися на смак;
  4. Сир варто вибирати м'який. Можна брати готові плавлені сирки або використовувати крем-сир, наприклад, Філадельфію;
  5. Якщо використовується твердий сир, то його необхідно заздалегідь потерти на тертці;
  6. Для більш рідкої основи слід додавати в бульйон вершки;
  7. Креветки можна варити або смажити перед додаванням в бульйон.

Оскільки рецептів цієї страви існує досить багато, необхідно орієнтуватися в першу чергу на особисті переваги. Адже смачний той сирний суп, який відповідає смаковим бажанням кушающего.

Що ще почитати: