08 май 2019 24

Як приготувати піцу з ковбасою і сиром

Батьківщиною піци вважається Італія. Раніше до її складу входили тільки сир, томати, цибулю. Але сьогодні вона вважається одним з улюблених страв у всьому світі. А фантазія кухарів і господинь не має меж! В піцу додають гриби, зелень, оливки, баклажани. Її готують не тільки в духовці, але і в мультиварці, на сковороді.

Піца з ковбасою і сиром на дріжджовому тесті
Інгредієнти Кількість
вода або молоко - 250 мілілітрів
рафінована соняшникова олія - 50 мілілітрів
дріжджі (сирі) - 20 грамів
сіль - ½ Чайної ложки
борошно - 600 грамів
цукор - 2 столових ложки
кетчуп або томатна паста - 3 столових ложки
майонез - 3 столових ложки
ковбаса - за смаком
моцарелла - за смаком
томати - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 255 Ккал

Спосіб приготування:

  1. Молоко або вода підігріваються на повільному вогні. У глибоку чашку додаються сіль, дріжджі, цукор. Вміст добре перемішують і залишають на десять хвилин;
  2. В основу для тіста додати рослинного масла і просіяне борошно;
  3. По консистенції маса повинна вийти еластичним і не липнути до долонь. В залежності від сорту кількість борошна може збільшитися або зменшитися;
  4. При кімнатній температурі тісто має піднятися пару раз. За часом це займе приблизно одну годину;
  5. Коли воно підніметься розкачати корж;
  6. Ковбасу і томати потрібно порізати тонкими кружечками;
  7. На крупній тертці треться сир;
  8. Кетчуп змішати з майонезом і намазати підготовлену коржик;
  9. Зверху лягають часточки помідорів і ковбаси, моцарелла;
  10. Випікати піцу в духовці протягом тридцяти хвилин. Перед цим її потрібно нагріти до 180◦.

Рецепт піци з листкового тіста з ковбасою, сиром і помідорами

Інгредієнти:

  • листкове тісто;
  • кетчуп – 5 столових ложок;
  • пармезан – 300 грамів;
  • ковбаса, сосиски – 300 грамів;
  • оливки;
  • помідори;
  • оливкова олія.

Час приготування: 1 год.

Калорійність: 250 ккал/ 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Тісто звільняється від упаковки і залишається на тридцять хвилин розморожуватися при кімнатній температурі;
  2. Ковбаса, оливки і томати ріжуться на кружечки;
  3. Сир потерти;
  4. Тісто розкочується, враховуючи розмір дека;
  5. Змастити деко невеликим шматочком вершкового масла, покласти на нього пласт тіста;
  6. Основа змащується кетчупом, зверху акуратно розкладаються ковбаса, томати, оливки та сир;
  7. Зверху піцу потрібно побризкати декількома краплями оливкової олії;
  8. Піца випікається в розігрітій духовці двадцять п'ять хвилин.

Рецепт ледачою піца з помідорами

Інгредієнти:

  • 250 мл свіжого кефіру;
  • 250 г борошна;
  • куряче яйце-2 штуки;
  • розпушувач тіста – 1 пакетик;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • 250 грамів сиру (твердого);
  • ковбаса – 200 грамів;
  • зелену цибулю.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 250 ккал/ 100 г.

Спосіб приготування:

  1. У глибокій чашці ретельно перемішати яйця та сіль. Додати кефір і розпушувач. Добре перемішати;
  2. При додаванні в миску просіяного борошна вміст необхідно постійно помішувати. Тісто має бути рідкуватим, як на оладки. Йому потрібно дати настоятися хвилин п'ятнадцять;
  3. Ковбаса ріжеться кубиками;
  4. Сир треться або дрібно ріжеться;
  5. Дрібно нашаткувати зелень;
  6. Нарізані продукти потрібно добре перемішати з підготовленим тістом;
  7. Деко змастити маслом або покласти фольгу;
  8. Отримана маса виливається в форму;
  9. Готується піца в розігрітій до 200◦ духовці хвилин тридцять.

Піца з ковбаскою, грибами і сиром

Інгредієнти:

  • 0,5 кілограма борошна;
  • тепла вода – 1 склянка;
  • 2 яйця;
  • цукровий пісок – столова ложка;
  • сіль – одна щіпка;
  • 3 столових ложки соняшникової рафінованої олії;
  • сухі дріжджі -1 пакетик;
  • 300 грамів сиру;
  • 300 грамів ковбаси;
  • 2 томата;
  • 300 грамів грибів (печериці);
  • ріпчаста цибуля;
  • кетчуп;
  • зелень.

Час приготування: 1,5 години.

Калорійність: 255 ккал/ 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіюється і перемішується з дріжджами;
  2. У миску додати солі, цукру, соняшникової олії, води, яйця. Вміст миски потрібно ретельно перемішати, щоб вийшла однорідна маса;
  3. Миску потрібно накрити кришкою і залишити в теплому місці на годину;
  4. Гриби добре промити у чистій воді і нарізати тонкими пластинками;
  5. Лук ріжеться півкільцями;
  6. Ковбаса ріжеться невеликими кружечками. Сир треться;
  7. На розпеченому рослинному маслі потрібно обсмажити цибулю і печериці;
  8. Стіл потрібно посипати борошном, розкотити ½ тіста, щоб воно відповідало розміру форми;
  9. Пласт тіста викласти на деко, намазати кетчуп. Наверх викласти обсмажені продукти;
  10. Потім викладається ковбаса, помідори;
  11. Зверху все посипається нарубаної зеленню і сиром;
  12. Піца готується в заздалегідь нагрітій духовці півгодини.

Суп з курячих сердечок — простий рецепт, який готується дуже просто.

Добірка рецептів салатів з червоної капусти — це корисні страви, які чудово підійдуть для дієтичного харчування.

Як приготувати антрекот на кісточці читайте тут.

Піца з ковбасою і ананасами (на дріжджах)

Інгредієнти:

  • тепла вода – 250 мілілітрів;
  • борошно – 1 склянка;
  • соняшникова олія – 1,5 столових ложки;
  • цукровий пісок – 1/2 чайної ложки;
  • сухі дріжджі – 0,5 чайної ложки;
  • сіль;
  • кетчуп;
  • ковбаса – 250 грамів;
  • консервовані ананаси – 200 грамів;
  • сир – 200 грамів;
  • середня цибулина;
  • перець.

Час приготування: 90 хвилин.

Калорійність: 200 ккал/ 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Вода, цукровий пісок і дріжджі ретельно перемішуються в мисці. Рідину потрібно залишити на п'ятнадцять хвилин, поки не з'явиться піна;
  2. У миску додати ½ склянки борошна, рафінованої олії, солі. Вміст ретельно перемішується;
  3. Після цього висипається залишилася борошно і замішують тісто. Його потрібно залишити в теплому місці, щоб воно піднялося два рази;
  4. Ковбаса ріжеться невеликими шматочками. Половина цибулини ріжеться півкільцями;
  5. Ковбасу і цибулю обсмажити на сковороді до готовності, додавши за смаком солі і перцю;
  6. Томати ріжуться тонкими кружечками, сир треться;
  7. З ананасів злити сік. Нарізати залишився цибулю;
  8. Піднялося тісто розкочується і викласти на змащене деко;
  9. Корж для піци змастити кетчупом, викласти томати, цибулю, ковбасу;
  10. Зверху викласти маленькі шматочки ананасів, посипати сиром;
  11. Піца готується двадцять хвилин при температурі 180 град.

Поради кулінарів

  1. Щоб тісто не вздувалось при випічці, його потрібно проколоти виделкою по всій поверхні;
  2. Для піци можна брати листкове тісто на дріжджах або без них;
  3. Піцу перед приготуванням можна посипати зеленню або італійськими приправами;
  4. Сир краще всього вибирати м'яких сортів, щоб при випічці він добре розплавився, утворюючи хрустку скоринку;
  5. Тісто краще перемішувати руками. А щоб воно не бралося, долоні змазати олією;
  6. Для піци можна брати копчену або варену ковбасу, сосиски, відварне м'ясо, фарш;
  7. За рахунок ковбаси калорійність піци збільшується приблизно на 100 ккал. Щоб зробити її більш дієтичної, ковбасу можна замінити на варену курку;
  8. Кетчуп і майонез дуже часто містять шкідливі для організму речовини. Щоб піца вийшла смачною та безпечною, їх можна замінити на сметану і томатну пасту.

Піца з ковбасою і сиром – дуже смачне і ситне блюдо. Багато воліють купувати готовий продукт в піцерії або кафе. Але мало хто знає, що для обжарювання інгредієнтів рослинне масло використовують неодноразово.

Це в кілька разів збільшує калорійність продукту і сприяє погіршення травлення. Приготування піци в домашніх умовах гарантує отримання безпечного продукту.

А можливість використання різних продуктів для начинки може радувати друзів і близьких кожен день.

Що ще почитати: