16 март 2019 355

Як приготувати закусочні бутерброди з оселедцем

Бутерброди з оселедцем можна приготувати різними способами і з додаванням різноманітних інгредієнтів. Найпоширенішим і простим рецептом є бутерброди з оселедцем на чорному хлібі. Не меншою популярністю користується рецепт бутербродів «Оселедець під шубою».

Дуже смачними виходять гарячі бутерброди з додаванням вареної моркви. А в якості самого неординарного рецепта варто випробувати бутерброди з оселедцем і ківі.

Існує безліч варіантів приготування такої закуски. Вони можуть підійти як для святкового столу, так і для тихого сімейного вечері. Розглянемо уважніше декілька найбільш вдалих варіантів.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
слабосолона оселедець - 1 шт.
житній хліб - 0,5 буханця
розм'якшене вершкове масло - 100 грам
зелень - невеликий пучок
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 259 Ккал

Цей рецепт приготування є самим простим, але, тим не менш, смачним.

Приготування бутербродів з оселедцем на чорному хлібі:

  1. Підготовлену оселедець очистити від верхньої шкірки, вийняти серединку і розділити на філе, при цьому варто уважно видалити всі ліпші кістки;
  2. Нарізати на пластини невеликого розміру;
  3. Чорний хліб нарізати на тоненькі скибочки;
  4. Нанести на скибочки невеликим шаром вершкове масло;
  5. Зверху викласти пластини оселедця;
  6. Зелень вимити, висушити і дрібно нарізати. Прикрасити підготовлені бутерброди і подавати їх до столу.

Гарячі бутерброди з філе і вареною морквою

А рецепт гарячих бутербродів з оселедцем здивує своїм новим і незвичайним смаком. Для приготування потрібно:

  • білий або чорний хліб (на власний розсуд) в кількості 200 грам;
  • рослинна рафінована олія – три столові ложки;
  • солона оселедець в кількості 100 грам;
  • твердий сир, попередньо подрібнений – дві столові ложки;
  • одна морква, попередньо зварені.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 231,8 ккал.

Етапи приготування гарячих бутербродів:

  1. Спочатку необхідно нарізати хліб у вигляді тоненьких скибочок;
  2. Збризнути їх невеликою кількістю води з двох сторін;
  3. Рясно змастити олією рафінованою олією також з двох сторін;
  4. Розкласти всі підготовлені скибочки на деко;
  5. Варену моркву охолодити після варіння, почистити і натерти на тертці великого розміру;
  6. Змішати її з підготовленим тертим сиром;
  7. Присипати підготовленою сумішшю всі скибочки хліба, але при цьому варто використовувати тільки половину присипки;
  8. Філе оселедця нарізати тоненькими пластинками;
  9. Розкласти її на шмати, присипані сиром і морквою;
  10. Поверх оселедця висипати решту сиру і моркви;
  11. Помістити деко з підготовленими бутербродами в духову шафу, розігрітий до 200С на п'ять хвилин;
  12. Дістати з духовки і відразу ж подавати до столу, оскільки в остившем вигляді вони менш смачні.

Як приготувати кілька видів маринаду для оселедця читайте в нашій статті.

Читайте як приготувати соковитий курячі крильця в мультиварці.

Читайте як приготувати смачний пиріг в мультиварці із замороженими ягодами.

Бутерброди з оселедцем і яйцем на святковий стіл

Для приготування потрібно:

  • скибочки солоного оселедця – кілька штук;
  • одне куряче яйце;
  • невеликий шматок масла вершкового;
  • одна гілка свіжого зеленого лука;
  • діжонська гірчиця – одна чанная ложка;
  • скибочки білого хліба – 2 шт.

Час приготування – 10 хвилин.

Калорійність – 178 ккал.

Безпосередній процес приготування бутербродів:

  1. Скибочки хліба помістити в тостер для зарум'янювання. Після дістати і залишити до охолодження;
  2. Підготовлене куряче яйця відварити;
  3. Масло вершкове розтопити. Для цього можна використовувати мікрохвильову піч;
  4. Зелену цибулю подрібнити за допомогою гострого ножа;
  5. Оселедець нарізати у формі дрібних кубиків;
  6. У розтоплене вершкове масло додати діжонську гірчицю і перемішати;
  7. До цієї суміші додати оселедець і цибулю. Добре перемішати полученный1 складу;
  8. Яйце необхідно нарізати у формі красивих скибочок. Для цього можна застосувати спеціальну яйцерезку;
  9. На зарумяненный в тостері хліб нанести отриманий склад на основі оселедця;
  10. Красиво розкласти яєчні скиби;
  11. Присипати подрібненою зеленню;
  12. Для прикраси можна використовувати невеликі гілочки петрушки.

Рецепт тарталеток з маринованою цибулею та оселедцем

Ця закуска дуже проста у приготуванні і доступна кожному. Для приготування потрібно:

  • одна слабосолона оселедець;
  • одна фіолетова Кримська цибулина;
  • вершкове масло в кількості 150 грам;
  • буханка чорного Бородінського хліба;
  • одна столова човен 9%-ного столового оцту;
  • три столові ложки кипячено води.

Час приготування – 15 хвилин.

Калорійність – 301 ккал.

Приготування:

  1. Підготовлену фіолетову цибулину нарізати у формі тоненьких півкілець;
  2. Чорний хліб нарізати тоненькими скибочками трикутної форми;
  3. Нанести на хліб розм'якшене вершкове масло;
  4. Оселедець почистити і розділити на філе, видаляючи при цьому всі кістки;
  5. Цибулю викласти в ємність і залити оцтом. Залишити на десять хвилин;
  6. Підготовлене філе оселедця розділити на тоненькі скибочки;
  7. Викласти на хліб з маслом оселедець з маринованою цибулею;
  8. Можна подавати до столу.

Бутерброди «Оселедець під шубою»

На самому початку приготування необхідно підготувати всі інгредієнти:

  • один свіжий батон;
  • філе, відокремлене від однієї солоної оселедця;
  • одна морква, попередньо відварена;
  • одна буряк, попередньо відварена;
  • один часниковий зубок;
  • одна чайна човен пшеничного борошна;
  • майонез;
  • невеликий пучок свіжого кропу.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 159 ккал.

Приготування бутербродів:

  1. Відварену моркву натерти на тертці дрібного розміру і змішати з невеликою кількістю майонезу;
  2. Те ж саме виконати з буряком;
  3. Додати до буряка з майонезом тертий часник;
  4. Філе оселедця розділити на дуже тоненькі скибочки;
  5. Батон розділити на скибки невеликої товщини;
  6. Викласти на верхню частину хліба оселедець;
  7. Викласти поверх оселедця рівномірним шаром підготовлену моркву з майонезом;
  8. Далі йде шар буряків;
  9. Кріп подрібнити і присипати їм бутерброди. Закуска повністю готова до подачі на стіл.

Бутерброди з шматочками оселедця і ківі

Для приготування необхідні наступні складові:

  • ціла буханець житнього хліба;
  • одна солона оселедець;
  • два свіжих ківі;
  • 100 грам свіжого розм'якшеного вершкового масла.

Час приготування – 15 хвилин.

Калорійність – 178 ккал.

Приготування незвичайних бутербродів:

  1. Почистити оселедець відокремити філе від кістки;
  2. Ківі також очистити від шкірки;
  3. Хліб нарізати у формі тоненьких трикутних шматочків;
  4. Змастити хліб розм'якшеним вершковим маслом;
  5. Красиво розкласти поверх вершкового масла оселедець і ківі;
  6. Блюдо готове до подачі на стіл.

Канапе з буряком і оселедцем

Ця закуска чудово може підійти для прикраси святкового столу. Обов'язково варто спробувати цей чудовий рецепт. Для цього необхідні наступні складові:

  • дві буряків великих розмірів;
  • два часникових зубки;
  • одне філе слабосоленої оселедця;
  • кілька перепелиних яєць;
  • один буханець свіжого житнього хліба.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 212 ккал.

Безпосереднє приготування бутербродів:

  1. Для приготування вдалою закуски, у буряків обов'язково повинні бути відсутніми будь-які пошкодження. Для додання страві оригінального смаку овоч варто запекти в духовці;
  2. Буряк охолодити, почистити і натерти на тертці великого розміру;
  3. Додати до буряка необхідну кількість майонезу і подрібненого часнику. Ретельно все перемішати;
  4. Хліб нарізати невеликими трикутними скибочками і трохи підсушити на сковороді або в духовці;
  5. Перепелині яйця відварити і очистити;
  6. На підготовлений хліб викласти підготовлену буряк, потім нарізану скибочками оселедця;
  7. Для прикраси викладаються розрізані навпіл перепелині яйця;
  8. Присипати зверху подрібненим кропом.

Бутерброди, приготовані з оселедцем, володіють незвичайними смаковими характеристиками. Така закуска підходить і для святкового столу, і для вилазки на природу, і для простого сімейного вечері або обіду.

Що ще почитати: