13 март 2019 1 914

Прості рецепти салатів з квасолею і шинкою

Квасоля поєднується з овочами, зеленню і м'ясними продуктами. Приготований з квасолі салат дуже ситний і цілком може стати основною стравою.

Рецепт салату з квасолею, шинкою і сиром
Інгредієнти Кількість
вареної шинки - 450 грам
консервованої квасолі - банка (400 г)
напівтвердого сиру - 50 грам
листовий салат - 1 пучок
редиски (середнього розміру - 4 шт.
авокадо - 1 плід
олії рафінованої - 70 мл
чіпси - за смаком
соку лайма - 30 мл
чистої води - 20 мл
зелений перчик чилі - 1 шт.
коричневого цукру - щіпка
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал
Завдяки заправці страва виходить з яскравим, гострим і трохи пряним смаком. Якщо соус вийшов дуже гострим, підмішайте до нього трохи оливкової олії.

Рекомендації по готуванні:

  1. Шинку, редис і авокадо нарізати кубиками або соломкою. Квасолю викласти в сито, щоб стекла зайва рідина;
  2. Приготувати соус: запекти в духовій шафі перчик чилі. Остудити, зняти шкірку і насіння. Знадобиться невеликий шматочок перцю, який треба дрібно порубати;
  3. Змішати в мисці сік лайма, воду, коричневий цукор, сіль, подрібнений перець. Розмішати до повного розчинення цукру, потім влити оливкову олію. Віночком збити заправку;
  4. Салатні листя керамічним ножем порізати або порвати вручну;
  5. Взяти плоский салатник розкласти на нього порізані листя салату, потім нарізану шинку, редис, авокадо і квасоля;
  6. Прикрасити тертим сиром і чіпсами. Рясно полити заправкою, щоб всі інгредієнти просочилися.

Салат з білими консервованими бобами, куркою і огірками

Для приготування цього салату вибирайте свіжі огірки і якісну курячу шинку.

На 6 персон знадобиться:

  • 300 г білої квасолі (консервованої);
  • 250 г солодкої кукурудзи;
  • 300 грам шинки (курячого);
  • 2 середньої величини огірка;
  • 3 гілочки зелені (кріп або петрушка);
  • готові сухарики з часником – 1 пакетик;
  • 40 грам знежиреного майонезу.

Приготування займе всього 15 хвилин. У кожній порції салату міститься 180 ккал.

Як готувати:

  1. З кукурудзи й квасолі злити рідину. Викласти їх в одну глибоку салатницю;
  2. Туди ж покласти свіжий огірок, нарізаний кубиками, смужки курячої шинки, подрібнену зелень. Важливо, перед додаванням в салат, гілочки зелені обполоснути водою, потім обсушити на рушнику;
  3. В кінці готування додати в салат сухарики і майонез. Ретельно змішати. Можна відразу поставити на стіл або прибрати блюдо в холодильник, щоб інгредієнти просочилися соусом. Це справа смаку;
  4. Порада: якщо є час, то кубики з хліба можна приготувати самостійно. Дуже смачні сухарики виходять із зернового хліба, в який додані насіння соняшнику.

Візьміть на замітку рецепт юшки з щуки — страва дуже наваристое і поживне.

Як приготувати простий, солодкий пиріг на швидку руку читайте в нашій статті.

Рецепт котлет з минтая — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.

Закуска з червоної консервованої квасолі, шинки і сухариків

Щоб квасолевий салат придбав особливий смак, шинку наріжте тонкими скибочками і підрум'яньте на сковороді з маслом.

Треба на 4 порції:

  • 4 скибочки зернового хліба;
  • 1 лимон для цедри і соку;
  • 40 г знежиреного майонезу;
  • часникова часточка;
  • ½ Качана салату-латуку;
  • 250 грам шинки;
  • 2 томата;
  • 350 г квасолі червоного кольору;
  • 2 гілочки кропу;
  • приправляти страву за смаком.

Щоб приготувати салат, потрібно 25 хвилин. В одній порції готового страви — 175 ккал.

Приготування:

  1. Злити рідину з консервованої квасолі. Зелень промити, струсити воду, обсушити на серветці;
  2. Обсмажити на добре розігрітій сковорідці до освіти гарної скоринки тонкі скибочки шинки.
  3. Щоб шинка висохла, її треба розкласти на паперовій серветці. Потім нарізати маленькими шматочками. У утворився жирі обсмажити скибочки зернового хліба. Також розкласти на серветці, потім нашаткувати кубиками (краще рівними);
  4. Салат-латук, свіжий помідор помити водою. Салат нашаткувати смужками, а кубиками томати;
  5. Приготувати заправку. Для цього, за допомогою терки зняти цедру з лимона вичавити з нього трохи соку. З'єднати цедру з соком і знежиреним майонезом, порубаним часником, приправити спеціями за смаком;
  6. Взяти глибокий салатник, покласти в нього спочатку квасоля, потім смужки салату, дрібно нарізану (обсмажене) шинку, помідори, сухарики із зернового хліба. Полити інгредієнти заправкою;
  7. Зверху прикрасити дрібно посіченою зеленню кропу.

Рецепт з шинкою, помідорами і стручкової квасолею

Цей салат з найбільш доступних продуктів дуже просто готується, його можна зробити за лічені хвилини. Зелені стручки потримати в окропі або згасити в маслі.

Потрібно на 5 порцій:

  • 200 г квасолі в стручках;
  • 100 г будь шинки;
  • 5 міцних помідорів;
  • дрібка морської солі;
  • 60 г оливкової олії;
  • лимон (сік) – 30 грам;
  • жменька консервованих оливок;
  • 1 десертна ложка гірчиці;
  • щіпка сухого базиліка;
  • мелений чорний перець.

Загальний час на приготування: 20 хвилин. Калорійність кожної порції — 165 ккал.

Як приготувати:

  1. Стручки квасолі промити, якщо вони великі за розміром, то поділити на дві частини. Кожен томат розділити на чотири частини. Оливки нашаткувати кільцями, а шинку соломкою;
  2. Стручки опустити на три хвилини в каструлю з киплячою водою. Дістати з каструлі шумівкою, перекласти в миску з дуже холодною водою, щоб зберегти гарний зелений колір стручків;
  3. Приготувати заправку: з'єднати в салатнику лимонний сік, гірчицю, базилік і оливкове масло, приправити за смаком;
  4. Покласти в цю заправку стручки квасолі і колечка оливок. Викласти зверху помідори і акуратно змішати. Прикрасити салат смужками шинки.

У салатах квасоля може бути як основним інгредієнтом, так і додатковим. Вона чудово поєднується із салатними листям, томатами, огірками, будь цибулею, зеленню, часником, шинкою та іншими м'ясними продуктами. З пряних трав підійде традиційна петрушка або кріп. В якості соусу можна вибрати майонез або соус з лимонним соком.

Що ще почитати: