17 апрель 2019 3 274

Як смачно приготувати салат з шинкою і огірками

Шинка за поживністю порівнянна з м'ясом, а вже про смак і говорити нічого. Вона гарна у будь-яких салатах. Підібрати до неї інгредієнти-компаньйони і відповідну заправку буде нескладно.

Тому багато господині вибирають для приготування сиров'ялений, варений або варено-копчений продукт.

Салат «Ніжність»
Інгредієнти Кількість
огірків - 4 шт.
вареної шинки - 200 г
зеленої цибулі - 2 пера
масла рослинного - 3 столові ложки
несолодкого йогурту - 150 г
подрібненого кропу - 3 столові ложки
солі - половина чайної ложки
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 100 Ккал
Інгредієнти для цього салату нарізати так тонко, що його можна запросто намазати на шматочок зернового хліба, як паштет.

Спосіб приготування:

  1. В окремій чашці змішати віночком всі компоненти для заправки;
  2. Огірки вимити, очистити, якщо шкірка товста і жорстка;
  3. Огірки нашаткувати тонкої соломкою, викласти в салатник;
  4. Точно також подрібнити шматочки шинки, додати їх до огірків;
  5. Полити салат ½ заправки;
  6. Акуратно перемішати інгредієнти, припорошити подрібненою зеленою цибулею, полити соусом, за своїм смаком приправити і можна ставити на стіл;
  7. Страву подавати з підсмаженою в тостері зерновим хлібом.

Салат з шинки, сиру та свіжих огірків

У цьому рецепті можна поекспериментувати з сиром. Майже напевно підійдуть різні види гострих продуктів, а також сир з пліснявою.

Вимагається:

  • 20 тонких скибочки вареної шинки без жиру;
  • 60 г гострого сиру (якщо подобається, то з цвіллю);
  • 2 столові ложки свіжих вершків;
  • 3 огірки з тонкою шкіркою;
  • 1 стебло зеленої цибулі.

Час, який піде на приготування, складе 30 хвилин. Одна порція містить 150 ккал.

Як приготувати:

  1. Гострий сир (приблизно 40 грам) збити в однорідну масу, додати вершки і перемішати;
  2. Огірки, шинку нарізати кубиками, скласти в салатник;
  3. До цих інгредієнтів додати заправку з сиру та вершків, акуратно з'єднати всі компоненти салату;
  4. Що залишився сир, стебло зеленої цибулі дрібно нарізати, посипати готову страву.

Варіант з солоними огірочками

Інгредієнтів – самий мінімум, а салат виходить відмінний. При цьому його можна приготувати за лічені хвилини.

Продукти на 5 порцій:

  • 300 г шинки;
  • 100 г низькокалорійного майонезу;
  • 4 яйця;
  • 200 г солоних огірків;
  • 2 гілочки зелені кропу;
  • 1 щіпка солі.

На приготування буде потрібно всього 15 хвилин. У 100 грамах міститься 110 ккал.

Як приготувати:

  1. Шинку нарізати шматочками, краще невеликими;
  2. Яйця відварити до повної готовності, остудити в холодній воді, очистити, нашаткувати скибочками;
  3. Огірки подрібнити довільно, 1 гілочку кропу дрібно порубати;
  4. Скласти всі інгредієнти в салатницю, приправити майонезом, за своїм смаком посолити, перемішати;
  5. Зверху готову страву прикрасити кропом.

Низькокалорійне блюдо з яєчнею

Якщо шинку змішати з яєчнею, нашаткованої смужками, вийде непросто смачний, але ще і дуже ситний салат, який цілком може стати основним блюдом під час вечері.

Продукти на 4 порції:

  • 4 сирих яйця;
  • 200 грам огірків;
  • 1 пучок листового салату;
  • 200 грам шинки;
  • 100 г легкого майонезу.

Час приготування – 15 хвилин, калорійність продукту не перевищить 100 ккал.

Підсмажити з 4 яєць звичайну яєчню (бовтанку). Дати їй охолонути, потім перекласти на обробну дошку і нарізати смужками. Так само подрібнити листовий салат. Шинку, огірок нашаткувати невеликими кубиками. Всі продукти з'єднати, додати майонез, перемішати.

Шинка, кукурудза і огірок

Зовнішній вигляд і смак салату можна змінити, якщо додати консервовану кукурудзу і приготувати оригінальну заправку.

Необхідні інгредієнти:

  • 200 г сирокопченої і 100 г курячої шинки;
  • 70 г цибулі ріпчастої;
  • 200 г огірків (за бажанням – солоні або свіжі);
  • 20 мл рослинного масла;
  • половина чайної ложки столової гірчиці;
  • 100 г консервованої кукурудзи;
  • 2 щіпки солі;
  • 1 щіпка перцю.

П'ять порцій можна приготувати за 20 хвилин. Одна порція буде містити 100 ккал.

Рекомендації по готуванні:

  1. Ріпчасту цибулину очистити, нарізати тонкими півкільцями, обшпарити окропом, щоб прибрати з лука гіркота;
  2. Нарізати невеликими кубиками два види шинки і 200 грам огірків, з'єднати ці інгредієнти з цибулею і консервованою кукурудзою;
  3. Для приготування соусу змішати масло рослинне з лимонним соком, гірчицею, сіллю, перцем;
  4. Готовим соусом заправити салат.

Соковитий фарш для чебуреків — спробуйте приготувати блюдо, яке прийшло до нас із Середньої Азії.

Спробуйте зварити апельсиновий компот за нашим покроковим рецептами.

Візьміть на замітку рецепт морського окуня в духовці — це смачне і корисне блюдо.

Салат з болгарським перцем з сиром

Нагодувати п'ятьма хлібами великий колектив не вийде, а от влаштувати відмінний обід на 2 осіб з одного тільки салату – цілком реально.

Необхідні продукти на 2 порції:

  • листовий зелений салат – 200 грам;
  • 1 червоний солодкий перець;
  • 3 яйця;
  • 1 огірок;
  • 50 грам сиру
  • 250 г шинки;
  • сіль.

Для соусу:

  • 70 г знежиреного майонезу;
  • 70 г сметани.

На приготування буде потрібно півгодини. Порція містить 150 ккал.

  1. Листя зеленого салату, свіжі огірки, солодкий перець промити холодною водою. Нарізати салат, шинку смужками, а огірок і перець кубиками;
  2. Яйця нашаткувати ножем, а для подрібнення сиру використовувати дрібну тертку;
  3. Приготувати заправку. Для цього в рівних пропорціях змішати знежирений майонез зі сметаною;
  4. На плоску тарілку викласти спочатку зелене листя, потім яйця, нарізану шинку, тертий сир, огірки, перець;
  5. Рясно полити заправкою, щоб всі верстви просочилися;
  6. За бажанням страву можна прикрасити свіжою зеленню: цибулею, петрушкою або кропом.

Ситний салат з перцем та сиром

Якщо потрібно швидко приготувати ситне блюдо на обід. То шинка і тут допоможе. Залишається додати до неї остиглий рис, пікантний гострий сир, заправити соусом або майонезом.

Необхідний набір продуктів:

  • шинка без жиру – 250 грам;
  • 3 стручка солодкого перцю (будь-якого кольору);
  • 3 огірка;
  • відварений рис (розсипчастий) – 1 склянка;
  • 4 скибочки гострого сиру;
  • 3 столові ложки зеленого горошку консервованого;
  • яйця – 2 штуки (варені);
  • зелені салатні листя – 8 штук;
  • 2 пера зеленої цибулі;
  • 80 грам нежирного майонезу;
  • спеції за смаком.

Щоб приготувати страву, потрібно 30 хвилин. Розрахунок готового продукту: в одній порції міститься 130 ккал.

Підготовлені інгредієнти – шинка, салат нарізати соломкою. Огірки, перець – тонкими шматочками. Яйця, приготовані круто, стебло зеленої цибулі дрібно шинкують. Сир подрібнюється на дрібній тертці.

Скласти всі продукти в салатник, додати рис, приправити нежирним майонезом, поперчити, посолити. Оформити страву, огірками, перцем, листям зеленого салату, припорошити тертим гострим сиром, рубаною зеленню.

Шинка завжди виручить, коли потрібно приготувати по-справжньому смачний салат. Важливо тільки підібрати потрібних пропорціях всі інші інгредієнти і відповідний соус.

Що ще почитати: