23 июнь 2019 1 141

Різноманітні рецепти легких салатів з оливками

Народи середземномор'я запевняють, що олива не вмирає, і люди, що вживають її в їжу, відрізняються особливою життєстійкістю і витривалістю. Дивно, але маленькі ягоди здатні запобігти виникненню виразки шлунка і розвиток захворювань, пов'язаних з судинами, серцем і печінкою.

Рецепт салату з оливками, сиром і помідорами

Ще з давніх часів люди були впевнені, що вживання в день 10-15 оливок сприяє зміцненню потенції та підтримання чоловічого темпераменту. Приготуйте цей салат коханому і перевірте історичну теорію.
Варіант 1
Інгредієнти Кількість
рукола або рокет-салат - 100 г
плоди переспелого інжиру - 3 шт.
сир твердого сорту - 100 г
оливки - 15 шт.
сіль - за смаком
шинка - 150 г
оцет - 50 мл
черрі - 12 шт.
цибулю - середня головка
масло - 100 мл
білий перець мелений - за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 632 Ккал

Як готувати:

  1. Обсмажити на сухій сковорідці, нарізану скибочками шинку;
  2. Інжир порізати на шматочки, цибулю на тонкі кільця;
  3. Сир натерти, а оливки з черрі порізати навпіл;
  4. Все змішати в салатниці з руколою;
  5. Перець, оцет, сіль і масло з'єднати;
  6. Отриманої заправкою полити готовий салат.

Варіант 2

Рецептурні компоненти:

  • сік будь-якого цитруса – 2 ст. л.;
  • квасоля – 200 г (стручкова);
  • тунець (консерви) – 200 г;
  • томати черрі – 250 г;
  • олія – 4 ст. л.;
  • петрушка свіжа – 2 стебла;
  • моцарелла – 250 г;
  • щіпка перцю чилі;
  • оливки – 150 р.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 426 ккал.

Як готувати:

  1. За 7-10 хвилин відварити квасолю. По готовності відразу занурити в холодну воду. Остудити і промокнути сухою серветкою;
  2. Тунець подрібнити виделкою на невеликі шматочки;
  3. Розрізані навпіл черрі, об'єднати з відвареною квасолею, оливками, тунцем і кульками моцарели;
  4. Петрушку подрібнити;
  5. Поперчити і заправити готовий салат олією і цитрусовим соком.

Салат з оливками і куркою

Пектини в оливках допомагають вивести з організму токсини і шлаки, тому вживання плодів життєво важливо для тих, хто проживає в містах з поганою екологією.

Рецептурні компоненти:

  • соус соєвий – 2 ст. л.;
  • пучок свіжого салату;
  • стиглий плід авокадо;
  • оливки – 150 г;
  • філе курочки (грудинка) – 1 шт.;
  • олія – 50 мл;
  • мелений перець.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 191 ккал.

Як готувати:

  1. Грудинку відварити;
  2. На добре розігріту сковорідку влити ложку олії і обсмажити в кулінарному жирі нарізану тонкими соломками відварену грудинку;
  3. Салат обов'язково промити, струсити і нарвати на шматки руками або нарізати;
  4. У очищеного авокадо видалити кісточку, збризнути лимоном і нарізати на тонкі скибочки;
  5. Оливки можна залишити цілими або порізати навпіл;
  6. Всі інгредієнти з'єднати і заправити соєвим соусом. Поперчити.

Мафіни з яблуками — спробуйте зробити випічку більш соковитою, завдяки додаванню фруктів.

Пиріг з листкового тіста з фаршем — читайте як приготувати це блюдо.

Читайте як приготувати запашну сало в духовці за нашими рецептами.

Закуска з бринзою і оливками

Під час приготування стежте, щоб рукола не ввібрала сік лимона або масло, інакше вона перестане хрустіти. Разом з салатом до столу можна подати гарячі коржі.

Рецептурні компоненти:

  • ядра волоських горіхів – 4 шт.;
  • олія – за смаком;
  • щіпка спецій для приготування креветок;
  • оливки – 100 — 150 г (без кісточок);
  • томати черрі – 8 шт.;
  • бринза – 150 г;
  • рукола або рокет-салат – 150 г;
  • креветки – 400 г;
  • сік будь-якого цитруса – 1 ст. л.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 276 ккал.

Як готувати:

  1. Відварити в слабосоленої рідини креветки і на кілька хвилин відкинути по готовності на друшляк. Обсмажити до утворення скоринки в оливковій олії з додаванням спецій для креветок. Збризнути лимоном;
  2. Вимочити В холодній воді рукколу (15 хвилин) і викласти на паперовий рушник;
  3. Черрі нарізати на половинки, оливки кільцями, а бринзу кубиками;
  4. Заправка: горіхи подрібнити, змішати з маслом;
  5. Інгредієнти перемішати з'єднати з заправкою і поперчити.

Салат з оливок і маслин

Баклажани пересипають сіллю не тільки для видалення гіркоти, але і для того, щоб при подальшому обсмажуванні плоди менше ввібрали в себе масло – в результаті салат стає менш жирним.

Рецептурні компоненти:

  • дрібнокристалічний цукор – 50 г;
  • маслини з оливками – по 100 г;
  • сіль;
  • каперси – 50 р.;
  • пучок петрушки;
  • олія – 100 мл;
  • червоний перець мелений;
  • оцет 9% – 50 мл;
  • селера – 2 стебла;
  • середня головка червоної цибулі;
  • помідори – 4-5 шт.;
  • баклажани – 2 шт.

Час приготування: 25 хвилин.

Калорійність на 100 г: 81 ккал.

Як готувати:

  1. Нарізати на дрібні кубики баклажани, пересипати сіллю. Через 15 хвилин промити і висушити;
  2. 1/3 олії розігріти в сотейнику і обсмажити протягом 4-х хвилин подрібнені плоди;
  3. Каперси, маслини і оливки промити в холодній воді і подрібнити;
  4. У селери обрізати грубі волокна і дрібно порубати. Також вчинити і з червоною цибулиною;
  5. Всі підготовлені інгредієнти об'єднати;
  6. Томати бланшувати і дрібно нарізати кубиками. Протягом 5 хвилин згасити в останньому оливковій олії;
  7. У цю ж сковороду до помідорів влити оцет, всипати цукор, додати сіль і поперчити за смаком. Готувати 5 хвилин і без кришки;
  8. Вимиту і обсушену петрушку подрібнити;
  9. Баклажани заправити холодним томатним соусом, посипати петрушкою.

Салат з болгарським перцем і оливками

У плодах присутній олеїнова кислота, яка запобігає розвиток онкозахворювань. Саме тому середземноморські жінки (згідно статистики) набагато рідше піддаються раку грудей.

Рецептурні компоненти:

  • сіль;
  • оливки – 200 г;
  • болгарський перець;
  • сир – 150 г;
  • бекон – 6 смужок;
  • олія – 50 мл

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 407 ккал.

Як готувати:

  1. До утворення хрусткої скоринки обсмажити на сухій сковороді смужки бекону;
  2. Оливки нарізати кільцями, перець нашаткувати як зручно;
  3. Натерти сир;
  4. Інгредієнти змішати в салатниці і заправити олією. Посолити і поперчити.

Закуска з крабів і оливок

Основним постачальником оливок є Іспанія. Для приготування салатів використовуйте сорт Манзалиньяс, для фарширування Охибланко, а для консервації — Касеренья.

Варіант 1

Рецептурні компоненти:

  • печериці свіжі – 0.4 кг;
  • оцет (можна використовувати бальзамічний) – 10 мл;
  • банку консервованого нарізаного ананаса;
  • цибуля – ½ головки;
  • упаковка крабових паличок;
  • оливки – стандартна банку.

Час приготування: 25 хвилин.

Калорійність: 210 ккал.

Як готувати:

  1. Нарізати пластинами гриби і обсмажити до готовності. Остудити;
  2. Залишилися інгредієнти нарізати кубиками;
  3. Оцет розвести у воді 1:1 і замаринувати в ньому півкільця цибулі;
  4. Через 5 хвилин об'єднати всі інгредієнти. Посолити. При бажанні можна заправити майонезом.

Варіант 2

Рецептурні компоненти:

  • м'якуш білого хліба – 200 г;
  • сир – 300 г;
  • яйця (відварити) – 4 шт.;
  • упаковка крабових паличок;
  • оливки – 10 — 15 шт.;
  • майонез «Класичний» – 200 г;
  • зубчики часнику – 2 шт.;
  • лимон – ½ шт.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 855 ккал.

Як готувати:

  1. Хліб обсмажити, подрібнити в пресі часник, сир натерти, яйця відварити;
  2. Крабові палички, яйця, хліб і оливки однаково дрібно нарізати;
  3. Об'єднати всі компоненти, заправити соком половинки лимона і майонезом. До подачі салат зберігати в холодильнику.

Корисні поради

  • відмовтеся від покупки, якщо в консервованих оливках міститься велика кількість добавок Е;
  • плоди, що продаються в жерстяних банках, бувають різного розміру, і він завжди вказується у вигляді дробу, яка позначає їх кількість на 1 кг. Наприклад, від 280 до 380 – це дрібні оливки, від 180 до 280 – середні, від 60 до 180 штук – великі;
  • для гарячих салатів бажано використовувати ламані або зрізані плоди.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: