03 июнь 2019 1 569

Як приготувати сирні палички в домашніх умовах

Сирні палички – смачне і просте блюдо. Вони ідеально прикрасять будь-чаювання. Ними можна непогано похрумтіти за апетитним вечерею. Їх подають як закуску до пива або сухого червоного вина.

Деякі господині використовують їх замість хліба, пропонуючи гостям ситні страви. Їх подають і як самостійне частування. Як здорово похрумтіти ароматним шматочком і подивитися в холодний зимовий день улюблений фільм.

Приготувати сирні палички зможе кожен. Головне, щоб у хаті знайшовся головний інгредієнт — сир. Трохи зусиль і терпіння, і ароматне блюдо з неперевершеним сирним смаком буде готове до вживання.

Палички з сиру в паніровці
Інгредієнти Кількість
сир - 450 г
рослинна олія - 250 мл
панірувальні сухарі - 100 г
борошно - 200 г
яйце - 2 шт.
вода - 40 мл
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 70 Ккал

Хрусткі палички з ніжним плавленим сиром всередині обов'язково стануть улюбленою закускою у дорослих і дітей. Для їх приготування сир нарізати брусками, довжина яких приблизно 8 см, ширина 2 см, товщина 1 див.

В скляній ємності збиваються яйця разом з прохолодною водою. Поступово до цих компонентів всипається борошно. Смажити частування потрібно на сковороді з достатньою кількістю масла.

Кожна паличка опускається спочатку в кляр, а потім мачає в тарілці з сухарями. Прожарюється кожна сторона паличок протягом 2-4 хвилин. Заздалегідь приготувати паперову серветку, на яку потрібно викладати готові брусочки для вбирання зайвої олії.

Після цього їх потрібно покласти на тарілку великого діаметру. Коли палички трохи охолонуть, можна пригощати ними гостей.

Рецепт смажених паличок в клярі до пива

Склад:

  • сулугуні – 250 г;
  • рослинна олія – 200 мл;
  • сухарі для панірування – 100 г;
  • борошно – 100 г;
  • куркума – на кінчику ножа;
  • яйце – 2 шт.

Час приготування: 20 хв.

Калорійність в одній штуці: 60 ккал.

Останнім часом це нехитра сирна закуска до пива все частіше стала подаватися різних барах поряд з чіпсами та сухариками. Приготувати її можна з різних сортів сиру: твердого, плавленого, розсільного. Дуже незвичайними за смаком виходять палички, приготовані з грузинського сиру сулугуні.

Для початку в ємності невеликого діаметра збити міксером яйця. В іншій ємності змішати сухарі і борошно, додати щіпку куркуми. Закуску смажити на сковороді з великою кількістю розігрітого масла.

Брусок сулугуні занурити в збиті яйця і опустити в миску з паніровкою. Після цього смажити палички на сковороді до появи скоринки.

Готується страва дуже швидко: максимум дві хвилини смажиться кожна сторона. Якщо брусочки сиру перетримати на сковороді, то сир перетвориться у рідку масу, і палички втратять зовнішній вигляд.

Перед подачею на стіл рекомендують викласти готову закуску на паперову серветку. Після вбирання надлишок олії, частування кладеться на широке блюдо і подається до пива.

Простий покроковий рецепт

Склад:

  • сир – 400 г;
  • борошно – 320 г;
  • масло рослинне – 180 мл;
  • вода – 240 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • молоко – 30 мл;
  • сіль – на кінчику ножа;
  • кунжут – за смаком.

Час приготування: 45 хв.

Калорійність в одній штуці: 75 ккал.

Щоб приготувати ситна страва з сирного тіста, для початку натерти основний інгредієнт сир на тертці. Якщо терти на крупній тертці, то шматочки сиру буду відчуватися готової закуски.

Якщо натирати на дрібній тертці: то смак сиру тільки наповнить своїм ароматом випічку. Всипати до сиру борошно, акуратно перемішати компоненти. У ємність з сиром і борошном вливається масло і остуженная вода.

Маса повинна вийти пружною і досить щільною, не липнущей до рук. Потім тісто розкачати на столі, товщина шару повинна становити приблизно 3 мм Нарізати палички: довжиною 8 см, шириною 2 див

Скрутити кожну паличку невеликий спіраллю і викласти на попередньо змащене деко. В окремій ємності збити молоко і жовток. Цією сумішшю змастити бруски з тіста.

Посипати частування кунжутом. Для посипання можна використовувати мак. Випікати при температурі 180° протягом 20 хвилин.

Сирні палички з листкового тіста в духовці

Склад:

  • сир – 100 г;
  • готове листкове бездріжджове тісто – 200 г;
  • кмин – за смаком;
  • вода – 15 мл;
  • борошно – 30 г;
  • яйце – 1 шт.

Час приготування: 25 хв.

Калорійність в одній штуці: 55 ккал.

На робочу поверхню висипати борошно. Розкачати пласт готового тіста, посипаючи його невеликою кількістю борошна. Товщина тесту не повинна перевищувати 3 мм В скляній ємності змішати відокремлений від білка яєчний жовток з водою.

Сир натерти на тертці і посипати ним змазане жовтковою сумішшю тісто. Пласт згорнути навпіл і зрівняти його кінці. Нарізати пласт на палички шириною 2,5 см і довжиною 10 см.

Скрутити їх спіральками. Викласти частування на змащений маслом деко і змастити рештою жовтком. Випікати при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин.

Читайте як приготувати тісто для трикутників — кілька варіантів смачною основи для татарського страви.

Як готується смачна начинка для пирогів з чорносливу, кураги, горіхів читайте в нашій статті.

Смачна яєчня з ковбасою і сиром на сніданок — улюблене блюдо, які воліють багато.

Сирна закуска з дріжджового тіста з кмином

Склад:

  • сир – 200 г;
  • борошно – 280 м;
  • вершкове масло – 180 г;
  • сухі дріжджі – 1 пакетик;
  • молоко – 150 мл;
  • яйце – 1 шт;
  • сіль – щіпка;
  • кмин – за смаком.

Час приготування: 3 години.

Калорійність в одній штуці: 75 ккал.

В скляну ємність натерти твердий сир і додати попередньо розм'якшене вершкове масло, з'єднати компоненти за допомогою виделки. Додати в ємність борошно з дріжджами, влити тепле молоко.

Зліпити ком з отриманої маси. Накрити його полотняної або бавовняною серветкою і поставити в тепло на 2 години. Розкачати тісто в пласт товщиною 5 мм

Нарізати брусками, довжина 7 см, ширина 2 див. Викласти палички на заздалегідь підготовлене деко. Змастити бруски жовтком і щедро посипати кмином.

Випікається ласощі до апетитної рум'яної скоринки при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин.

Кулінарні поради

  1. Щоб сирні палички були солоними на смак, необов'язково при приготуванні тіста збільшувати кількість солі. При виборі інгредієнтів потрібно взяти більш солоний сорт сиру.
  2. При приготуванні тесту можна використовувати різні спеції, які подобаються членам сім'ї. Такі як: перець чорний, коріандр, розмарин.
  3. Щоб палички вийшли насиченого жовтого кольору, потрібно обов'язково додавати в тісто щіпку куркуми.
  4. Готове ласощі рекомендують зберігати в закритих ємностях. Інакше сирні палички будуть відволожуються, і ласощі втратить свою родзинку: пропаде хрустка скоринка.
  5. Це сирне частування може приймати будь-яку задуману господинею форму. Необов'язково нарізати тісто рівними смужками, можна вирізати кружечки, ромби, прямокутники.
  6. Після появи рум'яної скоринки палички рекомендують вийняти з духовки і перекласти на плоску тарілку великого діаметру. Інакше сторона паличок, що лежить на теплій або гарячій формі, може стати більш м'якою.
  7. Сирні палички можна подавати на стіл, як холодними, так і відразу після їх випікання. Смак страви і в першому, і в другому випадку буде чудовим.
  8. Якщо при приготуванні паличок використовується заморожене листкове тісто, його потрібно обов'язково попередньо розморозити.

Біля теплого будинку є свої запахи, створюють домашній затишок. Це аромати домашньої випічки з ваніллю і корицею, тертим шоколадом і імбиром. Улюблена випічка не завжди буває солодкою.

Смачні і апетитні сирні палички обов'язково будуть оцінені по достоїнству близькими і друзями. Та і як їх можна не любити: ніжний сир у поєднанні з рум'яною скоринкою стане гарним доповненням до будь-якого напою або страви.

Скористайтеся нашими порадами і знайдіть свій кращий рецепт.

Що ще почитати: