21 июнь 2019 3 420

Як приготувати крабові палички в кляре

Адже не завжди з крабових паличок можна готувати тільки одні салати. Їх можна з легкістю зробити в клярі, тим більше готувати цю закуску дуже просто. А який же смачною вона виходить, що так просто пальчики оближеш!

Ця закуска буде чудовою ідеєю для святкового застілля або просто доповненням до багатьох страв. А скільки існує варіантів приготування цієї страви — так просто сила-силенна! Розглянемо найсмачніші.

Найпростіший рецепт
Інгредієнти Кількість
Пачка крабових паличок - 200 грам
Рослинна олія - для смаження
Борошно - 300 г
Яйце - 4 шт.
Молоко - 100 мл
Сіль - за смаком
Приправи - за смаком
Лимон - 1 шт.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Як зробити:

  1. Крабові палички потрібно розморозити, вийняти з пачки і з плівок;
  2. Робимо маринад. Лимон розрізаємо навпіл і з однієї частини в мисочку видавлюємо сік. Додаємо в сік лимона чорний перець і будь-які спеції;
  3. Крабові палички заливаємо маринадом і залишаємо маринуватися хвилин 30-40;
  4. Готуємо кляр. Для початку розбиваємо курячі яйця і ділимо білки і желточки. Білки ставимо в холодильну камеру/холод;
  5. Борошно потрібно просіяти і викласти в миску. Додаємо в борошно молоко, яєчні жовтки і сіль. Розмішуємо до рівномірної структури;
  6. Виймаємо з холодильника і збиваємо їх акуратно міксером до пишної піни;
  7. Білкову піну викладаємо в суміш з борошна, молока і жовтків. Всі добре розмішуємо;
  8. На плиту ставиться сковорідка з маслом і прогрівається;
  9. Крабові палички занурюємо повністю в рідкий кляр і смажимо на розжареній олії до красивого золотистої скоринки з обох сторін.

Крабові палички в незвичайному пивному клярі

Нам знадобиться наступне:

  • Упаковка крабових паличок;
  • Одне куряче яйце;
  • Світле пиво – 2 великі ложки;
  • Пів склянки борошна;
  • Половина лимона;
  • Трохи солі;
  • Приправа суміш перців;
  • Рослинне масло.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 160.

Як робиться:

    1. Крабові палички розморожуються, витягуються з упаковки і з плівок;
    2. Потім морепродукт викладаємо в чашку, приправляємо сіллю і приправою;

    1. Розрізаємо лимонний плід на 2 частини. З однієї частини видавлюємо сік прямо в ємність з паличками. Залишаємо маринуватися їх 30-40 хвилин;
    2. Розбиваємо яйце і викладаємо його в окрему чашку. Збиваємо віночком до появи піни;

    1. Далі у збите яйце наливаємо пиво і добре перемішуємо;

    1. Засипаємо туди борошно і знову змішуємо до однорідної суміші;

    1. Прогріваємо масло в сковороді на середньому вогні;
    2. Промариновані палички макаємо в кляр і викладаємо на гаряче масло. Обсмажуємо з усіх боків до рум'яного кольору;

  1. Готову закуску викладаємо на тарілку і прикрашаємо часточками лимона і гілочками соковитої зелені — петрушки і кропу.

Фаршировані палички крабів в клярі з сиром

Продукти:

  • 200 грам крабових паличок;
  • Шматочок твердого сиру на 200-250 грам;
  • Молоко – 140 мл;
  • 2-4 часникового зубця;
  • 2 курячі яйця;
  • Борошно – 100 грам;
  • 200 мл сметани;
  • Половина лимона;
  • Петрушка – 3-4 гілочки;
  • Трохи майонезу;
  • Сіль – щіпка;
  • Трохи чорного меленого перцю;
  • Рослинна (звичайне) масло.

Час готування – 50-60 хвилин.

Калорійність – 225.

Як робиться:

  1. Шматочок сиру протираємо дрібною стружкою і кладемо в чашку. Трохи залишаємо для кляру;
  2. 2 зубчики часнику чистимо від шкірки і видавлюємо через прес або протираємо дрібної теркою;
  3. Викладаємо часник у протертий сир, заправляємо все майонезом і перемішуємо;
  4. Попередньо розморожені палички витягуємо з пачки. Акуратно розгортаємо кожну паличку і закладаємо в неї начинку з сиру і знову обережно звертаємо;
  5. Далі робимо кляр. Яйця розбиваємо і ділимо білки і жовтки. Білки ставимо на годину в холодильник;
  6. Жовтки з'єднайте з сіллю і гарненько розтираємо крупинки солі;
  7. Потім наливаємо молоко, викладаємо сирну стружку і збиваємо до однорідної суміші;
  8. Засипаємо повільно борошно і все змішуємо. У результаті повинна вийти рівномірна суміш;
  9. Виймаємо з холодильника охолоджені білки і розмішуємо міксером до отримання пишної суміші;
  10. З'єднуємо кляр з білковою піною і розмішуємо;
  11. На плиту поміщаємо ємність з металу з товстим дном, наливаємо масло і прогріваємо;
  12. Фаршировані палички макаємо в кляр і смажимо з усіх боків на розігрітій олії. Вони повинні стати рум'яного кольору;
  13. Потім виймаємо їх з олії і викладаємо на серветки з паперу, щоб з них витекло все зайве масло;
  14. В кінці робимо соус. Залишилися часникові зубки чистимо від шкірки, видавлюємо через землянку;
  15. Петрушку обполіскуємо і рубаємо на дрібні шматочки;
  16. Потім часник з зеленню змішуються. Додаємо до них сметану, лимонний сік і змішуємо;
  17. Приправляємо соус сіллю і чорним меленим перцем;
  18. Готову закуску кладемо на тарілку і поливаємо соусом.

Рецепт закуски в поєднанні з майонезом

Нам буде потрібно наступні компоненти:

  • Пачка крабових паличок на 200 грам;
  • Шматочок сиру твердого сорту на 70 грам;
  • 2 курячі яйця;
  • Часниковий зубчик – 1 штука;
  • 70-80 грам майонезу;
  • Рослинне масло.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність – 190.

Процес приготування:

  1. Шматочок сиру протираємо в дрібну стружку і кладемо в чашку;
  2. Зубчик часнику чистимо від шкірки і видавлюємо через прес. Додаємо до сирної стружці;
  3. Потім розбиваємо курячі яйця і поміщаємо в сирну суміш і розмішуємо;
  4. Суміш з сиру та часнику присмачуємо майонезом і перемішуємо;
  5. Палички крабів розморожуємо, витягуємо з упаковки і прибираємо плівки;
  6. На газ поміщаємо сковороду, заливаємо масло і прогріваємо;
  7. Палички вмочаємо з усіх сторін в клярі і смажимо до рум'яної скоринки;
  8. Потім викладаємо їх на плоску тарілку і подаємо теплими.

Шоколадний пиріг з сирними кульками покроковий рецепт цього цікавого і дивного блюда допоможе вам створити справжнє кулінарне диво.

Як приготувати ніжний шоколадний кекс з різними наповнювачами в мікрохвильовці. Читайте як приготувати кекс в чашці. Кращі рецепти тут.

Як приготувати кролика в сметані в мультиварці. Рецепти ви знайдете, перейшовши за посиланням.

Смажені крабові палички в кляре без яєць

Для приготування потрібні такі складові:

  • Упаковка крабових паличок на 200 грам;
  • Борошно – півсклянки;
  • 100 мл світлого пива;
  • Трохи солі;
  • Щіпка чорного меленого перцю;
  • Половина лимона;
  • Приправи за бажанням;
  • Рослинне масло.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 150.

Переходимо до готування:

  1. Розморожуємо морепродукт, виймаємо з упаковки і прибираємо плівки;
  2. Розрізаємо на дві частини лимон і з однієї частини в мисочку видавлюємо сік. Також сік лимона, додаємо спеції;
  3. Викладаємо в маринад палички і залишаємо маринуватися хвилин 30-40;
  4. В окрему миску наливаємо пиво;
  5. Далі невеликими порціями пиво засипаємо борошно і постійно розмішуємо. Всі грудки потрібно розбивати, тому суміш можна гарненько збити міксером;
  6. Додаємо в тісто трохи солі і чорного меленого перцю. Все перемішуємо;
  7. В результаті повинен вийти кляр не дуже рідкий, але і не сильно густий;
  8. Ставимо на газ жаровню з рослинним маслом і прогріваємо;
  9. Промариновані палички занурюємо в кляр з усіх сторін і викладаємо на гаряче масло;
  10. Печемо до рум'яного кольору;
  11. Готову закуску викладаємо на тарілку і прикрашаємо часточками лимона.

Корисні рекомендації

  • Обов'язково перед приготуванням добре розморозьте крабові палички, інакше вони вийдуть несмачними;
  • Для того щоб кляр вийшов легкої і пухкої консистенції, обов'язково білки і жовтки збийте окремо. Як тільки вони будуть збиті, їх можна з'єднувати один з одним;
  • Краще всього використовувати молоко кімнатної температури, але не занадто холодне;
  • Щоб кляр вийшов ароматним і з пікантним смаком, в нього можна покласти невелику кількість часнику, сушеної зелені, прованських трав і спеції;
  • Крабовая закуска в клярі така ж смачна виходить приготовлена в духовці або в мультиварочной машині;
  • В якості начинки для паличок можна використовувати овочі, гриби, м'ясо;
  • Кляр на основі пива підходить для приготування страви з хрусткою скоринкою;
  • Готову закуску можна подавати з будь-якими гарнірами – салатами, овочевими та м'ясними стравами. Але найкраще вони поєднуються з макаронами і спагетті.

Крабові палички в кляре будуть відмінною закускою для святкового вечора. Вони вийдуть незвичайними і в той же час відмінними. Будьте впевнені, від цього блюда не залишиться ні шматочка, тому що воно сподобається кожному.

Особливо смачними вони виходять з начинкою і під соусом. Це блюдо вже точно не залишить нікого байдужим.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: