09 апрель 2019 49

Як приготувати м'ясо з овочами в духовці

Овочі і м'ясо – прості інгредієнти, з яких можна приготувати смачний обід чи вечерю. Готувати страви в духовці дуже просто, результат перевершує всі очікування, але часу знадобиться чимало.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
меду - 1 їдальня ложка
м'яса - 0,7 кілограма
розмарину - гілочка
картоплі - 400 грам
соус соєвий - 25 мілілітрів
оливкової олії - 70 мілілітрів
болгарських перців - 2 шт.
помідор - 1 шт.
чебрецю - щіпка
часнику - 3 зубчики
брокколі - 0,1 кілограма
цибулі-порею - 100 г
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 105 Ккал
У духовці можна швидко приготувати повноцінний обід, який буде складатися з м'яса і одночасно гарніру до нього. Овочі виходять дуже ароматними, поживними і соковитими, крім того, у них зберігаються корисні вітаміни. Отже, готуємо м'ясо з овочами в духовці.
  1. Дно глибокої миски викласти гілочками зелені, покласти зверху помытое і підготовлене м'ясо, яке перев'язується мотузками по всьому периметру, щоб добре тримало форму;
  2. Соєвий соус, мед, олію, спеції на смак і подрібнений часник змішати в одній ємності і залити цим маринадом м'ясо, поставити в холодильник на 2 години;
  3. Загорнути м'ясо разом з гілочками зелені у фольгу, відправити запікатися на півгодини при 180 градусах, а після закінчення часу запікати ще 15 хвилин, але без фольги;
  4. Цибуля порей порізати кружальцями, картопля – шматочками, помідори та перці – скибочками;
  5. Всі овочі перекласти у форму для запікання, до них додати брокколі, полити олією, посолити і відправити готуватися разом з м'ясом на 30 хвилин.

Щоб страва гарно виглядало, краще всього викладати на тарілку овочі, а зверху порізаний скибочками м'ясо.

М'ясо, запечене з овочами в горщику в духовці

Особливо смачною і ніжною завжди виходить та їжа, яка готується в горщиках. Можна використовувати один великий або ж маленькі порційні, розраховані на кожного члена сім'ї або гостя. На свята, краще всього подавати м'ясо з овочами в окремих горщиках.

Інгредієнти:

  • 0,6 кілограма яловичини;
  • картопля;
  • цибулина;
  • сир – 100 грам;
  • морква;
  • часник – 2 зубчики;
  • печериці – 200 грам;
  • сметана – 1 склянка;
  • помідори – 2 штуки;
  • масло вершкове – 60 грам;
  • сіль;
  • цукіні – 1 штука;
  • орегано.

Час приготування: 2 години;

Калорійність на 100 грам: 111 ккал.

  1. Яловичину порізати шматочками маленького розміру;
  2. Покласти в горщики масло, яловичину і порізану кільцями цибулю;
  3. З'єднати в глибокій тарілці порізану кубиками картоплю і цукіні, колечка моркви, орегано, все посолити, перемішати і викласти до цибулі;
  4. Зверху покласти пластини грибів, кружечки помідорів, сметану, тертий сир;
  5. Горщики поставити в холодну духовку, щоб вони не лопнули від перепаду температур і готувати 90 хвилин при 180 градусах.

Щоб блюдо було ще смачніше, його зверху можна посипати свіжою зеленню, яка є в будинку – петрушка, кріп, кінза.

Тушковані овочі з м'ясом

М'ясо з овочами можна гасити не тільки в сковорідці або мультиварці, але і в духовці. Таке блюдо відрізняється ніжністю, соковитістю, дивовижно смачною підливою і простотою у приготуванні.

Інгредієнти:

  • морква – 100 грам;
  • 900 грам свинини;
  • 100 грам цибулі;
  • стрілки часнику мариновані;
  • 100 грам пармезану;
  • 4 яйця;
  • 70 мілілітрів сметани.

Час приготування: 80 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 131 ккал.

  1. Свинина добре миється, нарізане шматками, обсмажується на сковорідці;
  2. Цибулю і моркву шинкуется як можна дрібніше, цибулю смажиться до прозорості
  3. На дно жароміцної форми з кришкою викласти цибулю, потім свинину і моркву, посолити і додати улюблені спеції;
  4. Воду закип'ятити і залити нею страву і відправити в духовку на 40 хвилин;
  5. Готувати при 250 градусах, потім дістати, посипати звареним круто і натертим яйцем, сиром, шматочками стріл часнику, полити сметаною і готувати ще 15 хвилин.

Тушковані в духовці овочі з м'ясом дуже корисні, ароматні. Цю страву можна подавати як на обід, так і на вечерю, воно поживне і при цьому не дуже калорійне.

Спосіб приготування ситного страви в рукаві

Готувати страви в рукаві – справжнє задоволення. Всі форми залишаються чистими, як і сама духовка, а страви ароматні, соковиті, добре і рівномірно приготовані. А як приготувати м'ясо з овочами в рукаві в духовці? Зараз розповімо!

Інгредієнти:

  • м'ясо – 1 кілограм;
  • 2 баклажана;
  • 2 перцю;
  • 150 грам моркви;
  • цибуля – 2 штуки;
  • яблука – 150 грам;
  • 3 гілочки чебрецю;
  • сіль;
  • олія рослинна;
  • часник – 0,5 головки;
  • спеції.

Час приготування: 2 години.

Калорійність на 100 грам: 120 ккал.

  1. Великий шматок м'яса добре помити, висушити паперовими рушниками і зробити ножем надрізи в 10 місцях, як маленькі кишеньки, куди покласти порізаний пластинами часник;
  2. Натерти м'ясо ароматними приправами і сіллю на свій смак і маслом з усіх сторін;
  3. Всі овочі помити, почистити;
  4. Баклажани ріжуться кружальцями, моркву – тонкою соломкою, яблука, перець і цибулю четвертинками;
  5. Полити овочі маслом, посолити і разом з м'ясом і гілочками чебрецю перекласти в рукав для запікання, кінці зав'язати;
  6. Готувати в духовці 1,5 години при 170 градусах, а останні 10 хвилин рукав відкривається і м'ясо підрум'янюється.

Під час приготування цієї страви можна використовувати будь-які овочі, які є в будинку – картоплю, кабачки, цукіні, морква, цибуля, перець, баклажани і інші.

Компот із чорносливу на зиму приготувати дуже просто — дотримуйтесь наших порад, і у вас вийде чудовий напій.

Як приготувати мереживні млинці на заварне тісто читайте тут.

Читайте як приготувати парові котлети в мультиварці.

Курка з овочами

У духовці можна приготувати будь-яке м'ясо, але якщо члени сім'ї стежать за фігурою, то краще вибирати курятину, з якої виходять ситні і низькокалорійні обіди та вечері.

Інгредієнти:

  • помідори – 3 штуки;
  • майонез – 70 мілілітрів;
  • цибуля – 120 грам;
  • 0,5 кілограма курки;
  • картопля – 1 кілограм;
  • баклажани – 2 штуки;
  • сіль;
  • перець.

Час приготування: 1 год.

Калорійність на 100 грам: 72 ккал.

  1. Курка миється, просушується і нарізають шматочками;
  2. Цибуля і картопля чиститься, нарізати кружками, баклажани і помідори – кубиками;
  3. Овочі перемішуються з м'ясом, солятся, перчатся, викладаються в рукав, який потрібно проткнути в декількох місцях і поставити в духовку на годину.

Курка готується дуже швидко, тому на приготування такого обіду потрібно мінімум часу і сил. Ситна страва і низькокалорійне.

Поради кулінарів

М'ясо в духовці необов'язково готувати одним великим шматком, вийде більш смачне, корисне і смачне блюдо, якщо його замаринувати, порізати шматками і додати до нього овочі. Для такої страви не потрібно додаткових гарнірів і добавок, оскільки в ньому є все, що потрібно.

Якщо м'ясо з овочами в духовці готується цілісним шматком, його обов'язково потрібно замаринувати, нашпигувати часником і випікати в фользі або рукаві для запікання. Щоб воно приготувався швидше, його треба порізати маленькими шматками, і щоб воно залишилося соковитим, потримати на гарячій, сухій сковороді по 30 секунд з кожної сторони.

Щоб блюдо було більш смачним, краще всього готувати його до чавунної сковорідці, казанку або сотейнику, фользі або рукаві для запікання.

Що ще почитати: