22 июнь 2019 7 222

Покрокові рецепти салатів з копченою рибою

Смачну, ніжну копчену рибу можна подавати до столу просто так, або ж використовувати для приготування різних салатів, бутербродів та інших страв. Особливо незвичайними виходять салати, в яких цей продукт розкривається по-новому.

Рецепт салату з копченою рибою гарячого копчення
Інгредієнти Кількість
риби - 0,3 кілограма
грейпфрут - 1 шт.
помідорів черрі - 200 грам
оливкової олії - 40 мілілітрів
листя салату - 200 грам
оцту бальзамічного - 1 їдальня ложка
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 215 Ккал
Риба гарячого копчення надзвичайно смачна, з неї легко видаляються кістки, які легко відділяються від філе, але при цьому потрібно не забувати знімати і шкірку, в якій міститься дуже багато небезпечних канцерогенів.
  1. Риба обробляється, з неї знімається шкірка, видаляють кістки, потім вона нарізати невеликими шматочками;
  2. Помитий грейпфрут порізати часточками, викласти у ємність;
  3. Черрі розрізати на дві частини;
  4. Салат порвати руками, викласти всі інгредієнти в миску, полити олією, оцтом, посипати спеціями.

Таке блюдо дуже корисне і смачне. У ньому міститься багато поживних речовин, крім того, воно поживне і добре втамовує голод.

Рецепт салату з рибою і макаронами

Якщо в холодильнику залишився шматочок копченої риби, то її можна не просто з'їсти, а приготувати з неї смачний і незвичайний салат для всієї родини, доповнивши простими продуктами.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 штуки;
  • сіль;
  • сьомга копчена – 200 грам;
  • цибуля – 1 штука;
  • макарони – 150 грам;
  • гірчиця – 15 мілілітрів;
  • оцет – 2 столові ложки;
  • олія оливкова – 40 мілілітрів.

Час приготування: 25 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 276 ккал.

  1. Відварити в підсоленій воді макарони до напівготовності, щоб вони залишалися трохи твердими, але при цьому не були сирими;
  2. Відварені яйця почистити, нарізати кружальцями, цибулю — півкільцями;
  3. З риби видалити кісточки, порізати її кубиками середнього розміру;
  4. У глибокій мисці з'єднати сьомгу, цибулю, теплі макарони, яйця, додати трохи приправ і солі;
  5. Гірчицю, олію і оцет змішати в мисці, полити цією заправкою салат.

Подавати такий салат краще всього відразу ж, щоб його смак повністю розкрився.

— смачний десерт, ніжний і простий у приготуванні.

Візьміть на замітку рецепт цвітної капусти з яйцем, спробуйте приготувати страву за нашими підказками.

Читайте як приготувати смачні курячі котлети з кабачком — ми пропонуємо вам кілька неймовірних страв.

Салат з рисом і копченою рибою холодного копчення

З копченої риби і рису можна завжди приготувати смачний, ситний салат. Всі продукти досить прості, доступні, а таке блюдо можна поставити не тільки на повсякденний, але і святковий стіл.

Інгредієнти:

  • риба – 350 грам;
  • цукор;
  • рис відварний – 1 склянка;
  • сметана – 1 склянка;
  • приправи;
  • буряковий сік – 2 столові ложки;
  • зелень;
  • корінь хрону – 0,1 кілограм;
  • 2 столові ложки оцту.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 208 ккал.

  1. Рис відварити, дати йому трохи часу охолонути;
  2. Хрін почистити, натерти його на дрібній тертці, з'єднати зі сметаною, цукром, сіллю, оцтом, буряковим соком і перемішати;
  3. Рибу нарізати кубиками, викласти її шарами, разом з рисом, поливаючи кожен шар соусом;
  4. Зелень помити, просушити, нарізати якомога дрібніше і посипати готовий салат.

Незважаючи на трохи незвичайне поєднання продуктів, смак готової страви здивує і порадує. У ньому є все, що можна тільки побажати – легкість, пікантність, ніжність.

Салат з камбалою та овочами

Для приготування салату з риби копченої, можна використовувати різні овочі, які зберігаються в холодильнику. Вони обов'язково повинні бути свіжими, смачними і якісними.

Інгредієнти:

  • 0,2 кілограма копченої камбали;
  • морква;
  • перець болгарський – 2 штуки;
  • зелений горошок консервований – 200 грам;
  • цибуля – 1 штука;
  • капуста – 200 грам;
  • 200 мл сметани;
  • сіль;
  • оцет.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 178 ккал.

  1. Капусту, перець і моркву нарізати тоненькою соломкою;
  2. Викласти на гарячу сковороду капусту, полити невеликою кількістю оцту і прогріти до м'якості;
  3. Порізати кубиками цибулю, залити окропом на 10 хвилин, дістати із води;
  4. Камбалу нарізати кубиками, з'єднати з іншими продуктами, горошком, полити сметаною, перемішати.

Для такої страви можна використовувати не тільки камбалу, але і інші різновиди риб – сьомгу, лосося, форель, горбушу.

Салат з червоної риби з картоплею

Картопля – один з найпоширеніших продуктів, з якого можна приготувати безліч повсякденних і незвичайних страв. Він дуже калорійний, але ідеально поєднується з рибою, тому приготувати закуску з цих продуктів повинна навчитися кожна господиня.

Інгредієнти:

  • 0,5 кілограма сьомги;
  • 1 склянка сметани;
  • 2 яйця;
  • 5 маринованих огірків;
  • картопля – 5 штук;
  • цибуля зелена;
  • кріп.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 218 ккал.

  1. Сьомгу почистити, видалити кістки, нарізати кубиками;
  2. Картоплю відварити, порізати брусочками;
  3. Огірки та цибулю нарізати півкільцями;
  4. Яйця відварити, видалити шкаралупу, натерти на самій дрібній тертці, з'єднати з подрібненим кропом, сметаною й перемішати;
  5. Викласти в миску шар картоплі, огірків, риби, цибулі зеленої, змащуючи при цьому соусом.

Щоб страва виглядало більш святково, його можна прикрасити гілочками свіжої зелені.

Кулінарні хитрості

Для приготування салатів можна використовувати рибу гарячого і холодного копчення. Це може бути сьомга, форель, сайра, скумбрія, головне, щоб всі кістки були ретельно видалені, як і шкірка, яка вбирає в себе всі шкідливі речовини. Видалити кістки можна за допомогою спеціального пристосування чи пінцета.

Перед приготуванням салатів необхідно обов'язково звернути увагу на якість і свіжість копченої риби. Вона повинна мати привабливий зовнішній вигляд, рівномірне забарвлення, гарний запах, без ноток хімії. Риба, яка перетворювались в дим у цій коптильні, завжди пахне деревним димом і цей аромат неможливо порівняти з іншими.

Для святкового застілля, страви краще викладати шарами, тому їх зовнішній вигляд стане більш привабливим.

Якщо свіжість продуктів під питанням, найкраще відкласти їх убік і приготувати що-то інше. Риба – той інгредієнт, який обов'язково повинен бути свіжим, оскільки через неї можна отримати серйозні проблеми зі здоров'ям і різні захворювання.

Що ще почитати: