Як смачно і просто приготувати рулет з індички
З м'яса індички можна приготувати невеликі порційні рулети або один великий. Рулети подають на стіл в якості гарячої закуски з овочевим салатом або як основне блюдо.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
готового фаршу з м'якоті індички - | 600 грам |
оливок - | півсклянки |
крупи манної - | 1 жменька |
спеції - | спеції |
зелень - | за бажанням |
перцю солодкого - | 1 стручок |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 200 Ккал |
До рулету з індички можна подати соус, мариновані або солоні огірки, салат овочевий і солодкий перець.
У готовий фарш потрібно додати манку, приправити за смаком спеціями і гарненько з'єднати всі інгредієнти. Покласти фарш в холодильник на півгодини. Поки фарш «відпочиває», зайнятися нарізкою оливок і болгарського перцю.
Оливки краще нашаткувати кружечками, перець кубиками, а зелень просто подрібнити. Усі ці компоненти додати в м'ясний фарш. Потім з нього сформувати ковбаску, загорнути її у фольгу і відправити в духову шафу. Температурний режим – 180 градусів, час приготування – 40 хвилин.
Рецепт рулету з фаршу
Рулет з фаршу сподобається і дорослим і дітям. Його можна запікати в кулінарній папері, фользі або пакеті. На стіл подавати в якості основного блюда або холодної закуски.
Необхідні інгредієнти:
- 400 г м'якоті індички;
- цибуля ріпчаста – 150 грам;
- яйця в кількості 5 штук;
- 2 невеликі моркви;
- 2 скибочки черствої булки;
- 15% сметана – 30 г;
- пучок зеленої цибулі;
- сіль – 10 г;
- 2 щіпки перцю чорного.
Для приготування знадобиться час – 55 хвилин. Кожна порція рулету містить 230 ккал.
Як готувати:
- Спочатку підготувати начинку. Для цього зварити до повної готовності два яйця, порубати, з'єднати з морквою, натертою на тертці і дрібно порубаним пір'ям зеленого лука. У цю масу розбити 1 яйце, приправити сіллю;
- З філе, цибулі і замоченою в молоці булки приготувати фарш. Додати 2 яйця і як слід вимішати м'ясну масу. Приправити спеціями за смаком;
- Сформувати основу для рулету. У середину покласти начинку і ретельно зі всіх сторін закрити;
- Рулет (швом вниз) перекласти на деко, обмазати сметаною. Готувати 45 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовій шафі;
- Такий варіант страви можна готувати заздалегідь, а розігрівати по мірі необхідності, наприклад, на вечерю.
Суп з нутом — ситне блюдо, яке потрібно приготувати обов'язково.
Що можна приготувати з яловичого серця читайте в нашій статті.
Рецепти смачних і соковитих котлет з курячого фаршу з кабачком — спробуйте приготувати це блюдо.
Міні-рулети з індички з начинкою
Невеликі рулети можна зробити з грудки, якщо нарізати її поперек м'ясних волокон.
Необхідні продукти:
- 700 г філе індички;
- 200 грам готового яловичого фаршу;
- 50 г темного ізюму;
- 50 г очищених волоських горіхів;
- 50 г консервованих оливок;
- цибулина;
- 30 г часнику;
- 1 невеликий стручок болгарського перцю;
- 40 г томатної пасти;
- 20 г селянського масла;
- коньяк будь – 100 р.
Щоб приготувати страву, потрібно 60 хв. Цінність в калоріях складе 210 ккал.
Приготування:
- Родзинки промити і залити коньяком;
- Філе індички поділити на три частини. Злегка постукати по них молотком, щоб сформувалася прямокутна форма для майбутніх рулетів;
- Цибулину почистити і нашаткувати у вигляді кубиків. Подрібнити часник. Все скласти для обсмажування в сковороду. Продукти придбали золотистий колір, значить, пора додавати ізюм, оливки, горіхи і томатну пасту. Всі продукти прогріти на сковороді пару хвилин;
- В іншу сковороду покласти яловичий фарш, трохи обсмажити. Перекласти в сковороду, де «перебували» всі інші продукти. Тушкувати ще 5 хвилин;
- Нашаткувати соломкою перець. На відбиті шматочки індички спочатку розкласти соломку з перцю, на неї рівномірно викласти фарш. Сформувати рулет, обв'язати його кулінарною ниткою;
- Покласти підготовлені рулети у фольгу. Поставити на півгодини в духовку. Потім прибрати фольгу, змастити рулети маслом вершковим та включити гриль. Щоб страва підрум'янилося досить 5 хвилин;
- Готові рулети, але вже охолоджені нарізати на невеликі гуртки;
- Порада: такий рулет найкраще подавати з пюре або соусом з печеного яблука.
Рулет з філе індички з грибами і сиром
Смак рулету з м'яса індички можна змінити, якщо приготувати його з начинкою з грибів і сиру. Він стане більш м'яким і ніжним.
Продукти:
- 1 стегно індички без кістки;
- 4 печериці;
- головка цибулі;
- 100 грам натертого сиру;
- половинка лимона;
- 3 гілочки кропової зелені;
- 60 г масла рослинного;
- за смаком – сіль;
- 2 г перцю;
- 1 чайна ложка паприки.
Загальний час готування не перевищить 50 хвилин. Цінність продукту в калоріях становить 210 ккал.
Покрокова інструкція виглядає наступним чином.
Крок 1
З філе стегна прибрати кістки, зайвий жир і сполучні тканини. Стегно індички розділити на дві однакові частини. Молотком відбити, побризкати зверху вичавленим з лимона соком. Прибрати в миску і поки залишити в спокої.
Крок 2
Зайнятися приготування начинки. На соняшниковій олії обсмажити дрібно нарізані гриби з цибулею і змішати з тертим сиром. За смаком додати сіль і трохи перцю чорного. Начинку розкласти на край відбитого філе індички. Сформувати з кожного шматка рулет, перетягнути його кухарський ниткою.
Крок 3
Взяти відповідну форму, обробити її маслом, викласти рулети і зверху припорошити паприкою. Запікати 45 хвилин при 185 С.
Крок 4
З приготованого блюда прибрати нитки і подати в гарячому вигляді. Для гарніру підійдуть будь-які овочі.
Рулет з індички з чорносливом та курагою в мультиварці
Якщо ви хочете здивувати гостей оригінальної закускою, приготуйте рулети з курагою і чорносливом.
Вимагається:
- 500 г м'яса індички;
- яйце;
- масло рослинне – 5 ст. ложок;
- черства булочка 100 г;
- цибулина;
- курага і чорнослив по 10 штук;
- сіль – 10 грам;
- сухарі мелені – 30 грам.
Витрачений час на приготування – 1,5 години. Калорійність в розрахунку на 100 грам становить 230 ккал.
М'ясо нарізати на шматочки. З нього і цибулі зробити фарш. Булку замочити в молоці, потім злегка віджати і з'єднати з м'ясним фаршем. Потім додати яйце (тільки жовток), посолити. Всі продукти з'єднати між собою і поділити отриману м'ясну масу на однакові частини.
Сформувати з цих частин прямокутну основу для рулетів. Для начинки чорнослив і курагу відварити протягом 10 хвилин. Звільнити від кісточок, подрібнити. З'єднати сухофрукти, і розкласти по жменьці фаршу на середину м'ясної основи.
На дошку насипати панірувальні сухарі і обваляти в них рулети. Налити в ємність мультиварки трохи олії і викласти в неї рулети, включити режим «обсмажування», готувати 5 хвилин. Потім додати 150 мл води, посолити і поперчити за смаком. Готувати в режимі «гасіння». Рулети подавати на стіл в гарячому вигляді з зеленим горошком або відварною картоплею.
Кулінарні підказки
Це тільки здається, що приготувати рулет з індички можуть тільки досвідчені господині і професійні кулінари. Насправді, все просто. Досить вивчити послідовність всіх дій, не поспішати і бути акуратним. Дуже важливо придбати для роботи невеликий, гострий і зручний ніж.
Грудка індички є самим ідеальним «матеріалом» для рулетів. Досить розгорнути у вигляді книжки, присмачити спеціями, натерти сіллю. По своєму смаку вибрати начинку, сформувати рулет і обв'язати його нитками або закріпити за допомогою дерев'яних зубочисток.
Також можна приготувати рулети з рубленого філе індички. Вийде незвично і смачно. Їх можна начинити будь-якою начинкою. Це можуть бути обсмажені гриби з додаванням сиру, зелень, овочі або сухофрукти.
У духовці страву можна запікати на овочевій подушці з болгарського перцю і ріпчастої цибулі. Вийде відмінний гарнір, так і м'ясо придбає приємний аромат.
У статті представлені рецепти на всі випадки життя від звичайного обіду до святкового вечері. При цьому всі рецепти викладено доступно, так що впоратися з будь-яким рулетом може зовсім недосвідчена господиня і легко приготувати улюблені м'ясні закуски в домашніх умовах. Вийде і дешевше, і набагато корисніше, ніж у магазині.