20 июнь 2019 187

Прості ідеї смачних начинок для млинців

Млинці є традиційною російською стравою. Млинцями можна нагодувати цілу сім'ю, поставити їх на святковий стіл, порадувати нежданих гостей.

Існує безліч варіантів підготовки тіста для млинців. Від складових тесту, їх пропорції, способу замішування і від інших факторів залежить, які вийдуть млинці. Знаючи секрети приготування, можна отримати дуже смачні тонкі, «мереживні», гарні млинці. За складом тіста млинці бувають:

  • Молочні (класичні);
  • На кефірі;
  • Дріжджові (мережані);
  • На воді;
  • На мінералці.

Найкращим вважається рецепт приготування на молоці.

Готуємо смачну основу - млинці на молоці
Інгредієнти Кількість
Куряче яйце - 2 шт.
Молоко - 1 склянка
Вода кип'ячена - 1 склянка
Борошно - 1,5 склянки
Рослинна олія - 3 ст. л.
Сіль - щіпка
Цукор - 1 ст. л.
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 212 Ккал
Млинці виходять тонкими і смачними. Їх подають зі сметаною, згущеним молоком, домашнім варенням або загортають у них різні смачні начинки.

Яйця збити, посипати сіллю, цукром, суміш збовтати.

Додати борошно, потім поступово влити воду, слідом молоко, добре збити. По консистенції отримана суміш повинна нагадувати ряжанку.

В останню чергу доливаємо рослинне масло, добре прожарюємо сковороду. Потім рівномірно, круговими рухами наливаємо тісто.

Млинці випікають по 2-3 хвилини з обох сторін.

Нижче розглянемо рецепти приготування начинок для млинців.

Солодкі начинки

Такі начинки повинні бути густими і не випливати. Можна робити різні смачні начинки, додаючи або поєднуючи один з одним фрукти, ягоди, шоколад, вершки, згущене молоко, сир, джем, горіхи та інші інгредієнти.

Сирна

Сир — класична корисна начинка. Він застосовується окремо без добавок, але і легко поєднується з родзинками, курагою, ягодами і фруктами.

Склад:

  • Сир — 550 гр.;
  • Сметана — 3/4 склянки;
  • Масло вершкове — 1 ст. л.;
  • Цукор — 2 ст. л.

Час: 10 хв.

У начинці 188 ккал.

Сир рекомендується протерти, додати сметану, цукор і сіль. Отриману масу добре перешкодити і розкласти в млинці.

Варіації кремових наповнювачів

Ці висококалорійні начинки люблять ласуни. Кремові начинки бувають шоколадними, банановими, ванільними, кавовими та іншими.

Банановий крем

Склад:

  • Банан — 4 шт.;
  • Молоко — 2 склянки;
  • Яйце — 4 шт.;
  • Цедра 1 лимона;
  • Цукор — 2 ст. л.

Час: 40 хв.

Калорійність: 143 ккал.

Банани почистити і підготувати з них пюре. Розігріти молоко, додати і розчинити в ньому половину цукру. Інший цукор з'єднати і перемішати з яйцями. Потім, збиваючи масу, необхідно додати в неї молоко і банани. Суміш поставити варитися, зняти з плити, коли вона стане густа. Залишити охолонути на 15 хвилин.

Шоколадно-вершковий

Склад:

  • Вершкове масло — 250 гр.;
  • Горіхи — 100 гр.;
  • Згущене молоко — 250 гр.;
  • Родзинки — 100 гр.;
  • Шоколад — 60 гр.

Час: 20 хв.

Харчова цінність: 584 ккал.

Масло розтопити, додати згущене молоко, варити 5 хвилин. Слідом покласти мелені горіхи, родзинки, шоколад, ретельно перемішати. Приготованим гарячим кремом змастити млинці.

Як приготувати ліниві голубці в духовці. Спробуйте традиційне блюдо в новій інтерпретації.

Пісні котлети з сочевиці, читайте цікаві рецепти тут.

Дізнайтеся, скільки калорій в млинці з сиром. Читайте , як зробити корисне блюдо не дуже калорійне.

Фруктові, овочеві та ягідні начинки

Такі начинки виходять дуже смачні, корисні, зазвичай некалорійні. Фрукти, ягоди та деякі овочі досить солодкі, тому цукру додається до складу мінімальна кількість. В деякі начинки цукор можна зовсім не класти. Такі начинки не слід робити заздалегідь запасатися ними на наступний раз, так як вони довго не зберігаються, можуть давати сік і закисати.

Яблука та кориці

Склад:

  • Яблука — 5 шт.;
  • Цукор і кориця.

Час: 30 хвилин.

Калорійність: 113 ккал.

Почистити яблука від оболонки, прибрати серединку, нарізати на скибочки. Різані яблука покласти в каструльку, додати води, готувати приблизно 10 хвилин. Додати цукор, корицю за смаком, перешкодити і готувати 3-4 хвилини, остудити.

Ягідна суміш

Склад:

  • Малина, полуниця, смородина, вишня або інші ягоди — по одній склянці;
  • Яблука — 1 шт.;
  • Цукрова пудра — 0,5 склянки;
  • Горіхи — 0,5 склянки;
  • Родзинки — 100 гр.

Час: 30 хв

Калорійність: 151 ккал.

Ягоди промити і викласти сушитися. Почистити яблука від оболонки, прибрати серединку, натерти на тертці. Горіхи, родзинки і цукрову пудру, додати яблука. Змішати яблучну і ягідну суміш. Наповнити млинці начинкою і згорнути їх конвертом.

Несолодкі начинки

Рецептів несолодких начинок для млинців досить багато. Складовими можуть бути м'ясо, печінка, риба, сири та інші несолодкі інгредієнти.

М'ясна

Склад:

  • Фарш – 500 гр.;
  • Вершкове масло — 2 ст. л.;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Перець, сіль.

Час: 30 хв

Калорійність: 228 ккал.

У фарш додати цибулю, перемішати, обсмажити, посолити і поперчити. Млинці краще формувати конвертами.

З курки

Склад:

  • М'ясо курки (можна грудку, а можна будь-яку частину відокремити від кісток) – 400 гр.;
  • Масло соняшнику (звичайне раст.);
  • Сіль, перчик, приправи – на свій смак (але не захоплюйтеся);
  • Цибуля – головка.

Час: півгодини.

Калорійність складе 181 ккал.

На олії підсмажити нарізану цибулю, додати порізане м'ясо курки, посолити і поперчити. Готове. Можна піти й іншим шляхом: обсмажити цибулю, м'ясо зварити і порізати соломкою. Все змішати, посолити, додати чорний перчик, перемішати. Все, можна начиняти млинці.

Капустяна

Склад:

  • Капуста свіжа — 450 гр.;
  • Яйце — 3 шт.;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Сіль, перець;
  • Ростить. масло — 100 гр.

Час: 25 хвилин.

Калорійність: 181 ккал.

Цибулю порізати, підсмажити на маслі, доповісти дрібно нарізану капусту, згасити, викласти суміш на тарілку. Яйця зварити і порізати і змішати з капустою. Отриману суміш посолити, поперчити і заповнити їй млинці.

Печінкова

Склад:

  • Печінка — 500 гр.;
  • Яйце — 2шт.;
  • Морква — 2 шт.;
  • Цибуля — 2 шт.;
  • Сіль, перець;
  • Ростить. масло — 100 гр.

Час: 40 хвилин.

Калорійність: 166 ккал.

Печінку відварити, потім перекрутити. Цибулю з морквою почистити, нарізати, потім обсмажити. В кінці готування додати печінку, досмажити 5 хвилин. Яйця відварити, подрібнити, додати до отриманої печінкової суміші. Готову масу посолити, поперчити і начинити їй млинці.

Гриби в сирному соусі

Перш ніж перейти до рецепту перегляньте майстер клас як приготувати млинці з грибною начинкою

Склад:

  • Гриби — 500 гр.;
  • Сир — 200 гр.;
  • Борошно — 1,5 склянки;
  • Цибуля — 1 шт.;
  • Молоко — 1 стакан;
  • Сметана — 1,5 склянки;
  • Сіль, перець;
  • Ростить. масло — 100 гр.

Час: 40 хв.

Калорійність: 201 ккал.

Цибулю і гриби порізати, посмажити. Потім додати борошно, перешкодити. Слідом додати сметану, молоко, покласти солі і перець. Отриману масу змішати, довести до кипіння. Сир протерти на тертці. Млинці намазати приготовленою начинкою, згорнути, укласти, посипати сиром. Потім поставити в духовку з температурою 150-200 градусів на 15-20 хвилин.

Слабосолона сьомга зі сметанним соусом

Склад:

  • Сьомга або форель слабосолона — 200 гр.;
  • Сметана — 200 гр.;
  • Яєчний жовток — 1 шт.;
  • Кріп — 1 пучок.

Час: 20 хв.

Калорійність: 196 ккал.

Сметану змішати з жовтком, ретельно збити. Кріп нарізати, додати в отриману суміш, перемішати. Рибу порізати на широкі, тонкі скибочки. Млинці змастити отриманим соусом, викласти на них скибочки риби, згорнути рулетами, які потім порізати ножем на кілька частин. Подавати до столу, прикрасивши зеленню.

Як загортати млинці з начинкою: поради

Існує кілька способів оформлення млинців з начинкою.

  1. Звичайна трубочка — масу потрібно рівномірно розмазати по блинчику, згорнути його трубочкою;
  2. Відкритий трикутник — блін змащується, згортається навпіл, а потім вийшов півколо складається ще раз навпіл;
  3. Закрита трубочка — начинка викладається у верхній частині млинчика, потім краї закручуються з боків і згори, потім згортається трубочка;
  4. Конверт — маса викладається на ширину майбутнього конверта. Загинається спочатку верхня частина млинця, потім-бокові сторони, потім залишився край, щоб вийшла форма конверта;
  5. Закритий трикутник — у центрі млинця покласти начинку. Краї млинця підігнути, щоб вийшов трикутник. Потім кути отриманого трикутника загнути до протилежній стороні;
  6. Мішечок — в середину млинця викладається маса, краю збираються разом так, щоб вийшов мішечок, зав'язуються чимось їстівним. Наприклад, стеблом лука.

Секрети приготування

Щоб млинці вийшли смачні, без грудочок, потрібно знати особливості приготування самих млинців і начинки.

  1. Борошно необхідно просіяти перед тим, як приготувати тісто. Тоді структура виходить легка і повітряна;
  2. Якщо тісто виходить з грудочками, можна його небагато підігріти;
  3. Для отримання млинчиків з дірочками можна покласти в тісто щіпку соди;
  4. Всі компоненти тіста краще замішувати міксером;
  5. Перед початком смаження потрібно розжарити сковороду, щоб перший млинець не був комом;
  6. Солодкі начинки потрібно робити густими, щоб вони не витікали з млинчика, а м'ясні — соковитими;
  7. Причиною того, що блін при згортанні начинки тріскається і рветься, може бути занадто товсте тісто. Щоб цього не було, потрібно додати тепле молоко в тісто і швидко крутити сковороду, щоб воно розподілялося рівномірно по поверхні сковороди.

Рецепти приготування млинців, начинок, а також методи подачі до столу дуже різноманітні. Начинку зможуть вибрати для себе і ласуни, і любителі м'ясних страв. Якщо дотримуватися порад і правил приготування, можна швидко освоїти таке легке і смачне блюдо.

Що ще почитати: