Як приготувати тонкі млинці на воді без яєць
Смачні млинці завжди підійдуть для святкових столів або для звичайних перекусів. А якщо готувати на воді і без яєць, то вийде просте дієтичне блюдо. За смаком такі млинці не відрізнити від зроблених з яйцями і молоком.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
просеянная борошно - | 1 склянка |
чиста вода - | 1 склянка |
цукор - | 100 г |
оливкова або рослинне масло - | 2 столових ложки |
харчова сода - | 1 чайна ложка |
сіль, ванілін - | по дрібці |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 167 Ккал |
Готуємо пісні млинці на воді без яєць по простому рецептом так:
- Борошно просіваємо в миску з великими стінками.
- Потроху наливають чисту воду, постійно при цьому помішуючи тісто. Для полегшення завдання можна використовувати міксер.
- Додаємо до маси цукор, сіль і ванілін. Визначаємо кількість власними смаковими уподобаннями.
- Потім вливаємо олію і ретельно перемішуємо.
- Насипати чайну ложку соди і старанно перемішуємо до появи пухирців.
- Розігріваємо сковороду наливаємо тісто ополоником. Шар не повинен бути тонким, тому що млинці можуть ламатися через відсутність яєць.
- Смажимо до появи бульбашок повітря і перевертаємо на інший бік. Для цього краще використовувати спеціальну дерев'яну або силіконову лопатку.
З такої кількості інгредієнтів виходить 8-10 смачних млинців. За бажанням їх можна начинити варенням або джемом.
Незвичайні тонкі млинці на воді
Складові:
- борошно пшеничне просеянная – 200 г;
- вода чиста – 1 склянка;
- шпинатний сік – 1 склянка;
- сіль – за бажанням;
- олія рослинна – 1 столова ложка.
Час готування млинців – 45 хвилин.
Калорійність страви складе 143 ккал на 100 р.
Спосіб приготування тонких млинців без яєць на воді:
- В першу чергу видобуваємо шпинатний сік. Для цього збиваємо блендером листя шпинату.
- Потім віджимаємо отриману масу кількома шарами марлі.
- Чисту воду змішуємо з готовим соком, олією та сіллю.
- Додаємо потроху просіяне борошно.
- Замішуємо однорідне і трохи рідке тісто.
- Обсмажуємо на розігрітій сковороді отриману масу з кожної сторони.
Готові млинці можна начинити різними солоними інгредієнтами. Для своїх цілей можна використовувати різноманітні фруктові та овочеві соки, щоб додати колір і смак пісним млинців.
Дріжджові млинці без яєць на воді
Інгредієнти:
- пшеничне борошно – 1 склянка;
- швидкодіючі дріжджі – 10 г;
- чиста вода – 750 мл;
- яблучне пюре – 15 г;
- цукор – за бажанням.
Час приготування апетитних млинців – 1,5 години.
У 100 г такого страви міститься 238 калорій.
Як приготувати млинці на воді без яєць на дріжджах:
- Розчиняємо в склянці води цукор і сухі швидкодіючі дріжджі.
- Перемішуємо суміш і чекаємо, коли активуються дріжджі.
- Додаємо в масу склянку борошна і виливаємо воду, що залишилася.
- Насипаємо в тісто яблучне пюре і добре перемішуємо.
- Готове тісто ставимо в тепле місце і залишаємо на 50-60 хвилин для активізації дріжджів і набухання борошна.
- Ополоником наливаємо у розігріту сковороду суміш.
- Обсмажуємо до невеликої скоринки з одного боку і перевертаємо.
Такі млинці виходять пишними, м'якими і легкими. Яблучне пюре служить головним зв'язуючим, тому можна додавати його більше. Це необхідно для того, щоб млинці не розривалися.
Як зробити бутерброди з лаваша — пропонуємо вам кілька відео начинок, які зроблять цю закуску оригінальніше.
Листкове дріжджове тісто для пирогів та іншої випічки. Візьміть на замітку ці рецепти.
Як готується курка на грилі читайте тут.
Незабутні млинці з тіста з манкою
Інгредієнти:
- кип'ячена вода – 500 мл;
- олія соняшникова або оливкова – 100 мл;
- цукор – 2 столових ложки;
- сода харчова – 2 г;
- оцет – 1 столова ложка;
- просеянная борошно пшеничне – 1 склянка;
- манка – 30 г;
- масло рослинне – за бажанням.
Час готування страви – 30 хвилин.
Смачні млинці з манкою виділяться калорійністю 218 ккал/100 р.
Як зробити млинці з тіста на воді без яєць з манкою:
- Спочатку кип'ятимо воду і охолоджуємо.
- Додаємо у воду соняшникова масло і перемішуємо.
- Насипаємо сіль, цукор і трохи гашеного оцтом соди.
- Змішуємо борошно пшеничне з манкою.
- З'єднуємо дві суміші в одну, щоб вийшла консистенція не занадто рідкої сметани.
- Розігріваємо сковорідку для смаження з оливковою або рафінованим соняшниковою олією.
- Наливаємо тісто тонким шаром за допомогою ополоника або спеціальної млинцевої ложки.
Подавати до столу млинці можна, попередньо начинивши їх варенням або джемом. Манка надає млинців міцність. Обов'язково в цьому рецепті необхідно застосовувати переварену воду, а не фільтровану або з-під крана.
Корисні поради
Використання таких простих порад допоможе легко і швидко зробити смачні млинці:
- при готуванні недієтичних млинців на воді без яєць можна додати пів чайної ложки рослинного масла на сковороду для отримання більш жирного блюда;
- якщо для смаження використовувати вершкове масло, то смак буде надзвичайно молочний;
- готові млинці слід змащувати вершковим маслом для додання незвичайного смаку;
- якщо використовується в рецепті оцет, то необхідно взяти натуральний яблучний;
- для начинки можна використовувати лівер, малосольну рибу, твердий сир або курку з грибами;
- при використанні пшеничного борошна слід обов'язково просіяти, інакше тісто не вийде зробити однорідним;
- сковорода повинна бути чавунної, щоб млинці вийшли максимально смачними;
- перед смаженням необхідно сковороду посипати сіллю, щоб млинці до неї не прилипали.
Експериментуючи з інгредієнтами, можна створити абсолютно новий і неймовірний рецепт для приготування страви. Тепер кожне приготування млинців стане справжнім святом для хазяєчок і гостей.