05 апрель 2019 158

Як зварити смачний суп з куркою і грибами

В раціоні людини обов'язково повинні бути присутніми перші страви. Супи можна готувати за різними рецептами, з використанням безлічі продуктів на будь-який смак. Особливо смачними і поживними виходять супи з куркою і грибами.

Рецепт супу з куркою і грибами
Інгредієнти Кількість
вода - 2 літра
грудка куряча - 1 штука
морква - 1 штука
печериці - 0,3 кілограма
картопля - 5 штук
цибулю - 100 грам
сіль - за смаком
масло рослинне - для смаження овочів
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 30 Ккал
Для приготування супів з куркою можна використовувати всі їстівні гриби, які тільки є в будинку. Це можуть бути опеньки, печериці, гливи, лисички або ж інші.

Суп виходить дуже смачним, в ньому ідеально поєднується смак грибів і курячого м'яса.

  1. Куряча грудка ретельно миється, заливається водою і варять до готовності;
  2. Приготоване м'ясо дістати з бульйону, видалити кістки і порізати кубиками;
  3. Овочі почистити, помити;
  4. Цибулю порізати невеликими кубиками, гриби – пластинами, моркву натерти і все обсмажити на сковорідці;
  5. Картоплю почистити, помити, нарізати маленькими брусками і викласти його в бульйон разом з м'ясом, довести до кипіння;
  6. У каструлю додати суміш з смажених овочів, сіль, інші спеції за смаком, перемішати;
  7. Готувати на невеликому вогні 30 хвилин, поки не звариться картопля.

Перед подачею суп можна присипати зверху зеленню, щоб вийшло красиво і при цьому смачно.

Вершковий, грибний суп з вермішеллю

Правильно приготовлений вершковий суп – справжні ласощі. Його ніжна текстура, легкість, м'якість заворожує людину з кожною новою ложкою. Діти шкільного віку, які не люблять перші страви, оцінять його по достоїнству.

Інгредієнти:

  • курячі стегна – 4 штуки;
  • вершки жирні – 1 стакан;
  • лист лавровий – 1;
  • 0,3 кілограма печериць;
  • борошно – 1 столова ложка;
  • цибуля – 1 штука;
  • сіль;
  • чебрець сухий – 0,5 чайної ложки;
  • 60 грам тонкої вермішелі.

Час приготування страви: 65 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 56 ккал.

  1. У каструлю наливається 1,2 літра води, кладуть курячі стегна, лавровий лист, сіль і все ставиться на вогонь, доводять до кипіння, вариться 35 хвилин;
  2. М'ясо дістається з каструлі, розбирається і ріжеться шматочками, бульйон проціджують;
  3. В іншу каструлю викласти порізану кубиками цибулю, трохи олії і смажити 5 хвилин на невеликому вогні, потім додати чебрець, нарізані скибочками шампіньйони, тушкувати 7 хвилин. Коли овочі будуть готові, всипати до них борошно, швидко перемішати і смажити 1 хвилину, влити бульйон, довести до кипіння, варити 10 хвилин;
  4. У каструлю покласти куряче м'ясо, влити вершки, довести до кипіння і всипати вермішель, проварити суп кілька хвилин, вимкнути.

Вермішель для супу краще всього вибирати ту, яка швидко готується.

Сирний суп з грибами

Дуже ніжним і смачним виходить суп, якщо в нього крім грибів і курячого м'яса додати сир. Всі продукти настільки гармонійно поєднуються між собою, що така страва стане одним з найулюбленіших в сім'ї.

Інгредієнти:

  • 1 куряче філе;
  • 0,6 кілограма картоплі;
  • 350 грам шампіньйонів;
  • 400 г плавленого сиру;
  • 1 морква;
  • 3 літри води;
  • 1 цибулина;
  • олія рослинна;
  • 100 грам свіжого кропу.

Час приготування: 75 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 55 ккал.

Приготування першої страви не займає багато часу, потрібно лише заздалегідь відварити м'ясо.

  1. Куряче філе добре миють, кладуть у каструлю, заливають водою і кип'ятять 30 хвилин;
  2. Готове м'ясо дістається з каструлі, ріжеться кубиками;
  3. Морква треться на тертці, картоплю і цибулю порізати кубиками, гриби – пластинами;
  4. У бульйон покласти картоплю і варити на невеликому вогні 10 хвилин;
  5. Обсмажити на олії цибулю до золотистого відтінку, додати моркву, почекати 3 хвилини і покласти гриби – готувати, поки рідина не випарується;
  6. У каструлю покласти м'ясо, смажені овочі, сіль, спеції, варити 20 хвилин, додати плавлений сир і заважати, поки він не розчиниться.

Готову першу страву перед подачею на стіл посипати дрібно порізаним кропом. Незважаючи на всю простоту рецепта суп виходить смачним і ситним.

Оладки з сиром — смачний рецепт десерту, низькокалорійний і корисний.

Як запікати кури в аерогрилі цілком читайте в нашій статті.

Філе палтуса в духовці — візьміть на замітку рецепт цієї риби.

Суп-локшина з курячими стегенцями та білими грибами

Свіжі гриби, домашня локшина і куряче м'ясо – продукти, з яких можна приготувати дуже незвичайне блюдо, яке зацікавить навіть найвибагливіших гурманів.

Інгредієнти:

  1. курячі стегенця – 2 штуки;
  2. 200 грам білих грибів;
  3. цибуля – 1 штука;
  4. 1 морква;
  5. перець мелений;
  6. сіль;
  7. масло;
  8. 0,5 склянки борошна;
  9. яйце – 1 штука.

Час приготування: 90 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 44 ккал.

Домашню локшину готувати не так складно, як це здається на перший погляд. Якщо дотримуватися пропорції і проявити трохи терпіння, вона обов'язково вийде дуже смачною.

  1. М'ясо помити, залити 1 літром води і варити 25 хвилин з моменту закипання;
  2. Курку дістати, нарізати шматочками;
  3. Овочі почистити, моркву порізати соломкою, цибулю – кубиками, а гриби великими шматками;
  4. Дві хвилини смажити на сковорідці моркву з цибулею, додати гриби і тушкувати овочі ще 5 хвилин і перекласти їх у бульйон разом з м'ясом;
  5. Вміст каструлі, посолити, поперчити, варити 15 хвилин;
  6. Просіяти борошно, додати 1 ложку рослинного масла, щіпку солі, яйце і замісити тісто, дати йому 30 хвилин відпочити під серветкою;
  7. Тісто розділити на дві частини, розкачати як можна тонше і нарізати локшину товщиною 3 міліметри, присипати борошном і залишити на столі на 15 хвилин, щоб вона підсохла;
  8. В окремій каструлі закип'ятити воду, додати в неї сіль і викласти локшину, яка вариться за 3 хвилини;
  9. Локшину відкинути на друшляк, дати воді стекти і відправити її в суп.

Приготування макаронних виробів займає багато часу, тому готувати їх краще заздалегідь, перед початком варіння страви.

Гороховий суп-пюре з курячою грудкою і грибами

Смачний, ситний і дуже ніжний гороховий суп-пюре люблять багато людей, але щоб він став ще смачніше, можна використовувати куряче м'ясо і гриби, які надають страві нове, цікаве звучання.

Інгредієнти:

  • 0,5 кілограма грибів;
  • 1 цибулина;
  • 200 грам лущеного гороху;
  • морква – 1 штука;
  • лист лавровий – 1 штука;
  • 1 стебло селери;
  • мелений перець;
  • сіль;
  • рослинна олія;
  • 2 курячі грудки.

Час приготування: 95 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 90 ккал.

  1. М'ясо помити, залити водою і варити 30 хвилин, дістати філе і порізати його на шматочки, бульйон процідити;
  2. Гриби помити, порізати невеликими шматочками, цибулю – кубиками, моркву натерти на тертці;
  3. Стебло селери порізати кружечками;
  4. У каструлю налити рослинне масло, обсмажити на ньому цибулю, гриби, селеру, моркву;
  5. Через 5 хвилин додати до овочів курячий бульйон, лавровий лист, горох, варити 40 хвилин на маленькому вогні, додати м'ясо і варити ще 20 хвилин;
  6. Зняти каструлю з вогню, дістати з неї лавровий лист і дати трохи настоятися.

Після приготування страви, лавровий лист з каструлі потрібно обов'язково діставати, щоб воно не стало гірким.

Рекомендації шеф-кухарів

Стати справжнім майстром на кухні – мрія багатьох кулінарів, але не завжди вдається приготувати їжу ідеально. Користуючись простими підказками і секретами можна врятувати навіть те блюдо, яке на перший погляд безнадійно зіпсовано.

Пересолений суп можна врятувати, якщо опустити в нього марлю, в яку потрібно загорнути трохи каші і проварити все. Сіль вбереться в кашу, а смак супу стане набагато краще.

Можна також покласти шматочок цукру-рафінаду на ложку і опустити в каструлю, а коли він почне танути, то його потрібно дістати і покласти інший. Таку процедуру доведеться повторити кілька разів, поки страва стане не таким солоним.

Суп з грибів готується в невеликій кількості, оскільки повторно його розігрівати небезпечно. Гриби – смачні і ніжні, але під час вторинної термічної обробки вони можуть стати небезпечними для життя і здоров'я людини.

Щоб суп з куркою і грибами вийшов вдалим, потрібно правильно приготувати бульйон. М'ясо завжди заливається тільки холодною водою і після закипання вариться тільки на повільному вогні. При інтенсивному і бурхливому кипінні, бульйон стане каламутним, а його смак значно погіршиться. Необхідно також знімати піну під час варіння.

Овочі в суп потрібно закладати не одночасно, а по черзі, залежно від того, скільки часу потрібно для їх приготування. Якщо в каструлю скласти все і відразу, блюдо вийде не дуже смачним і красивим.

Що ще почитати: