04 март 2019 78

Як приготувати смачну тушковану картоплю з куркою в каструлі

Картопля з куркою – ідеальне блюдо для обіду та вечері в сімейному колі, а також для святкового столу. Куряче м'ясо ситне і низькокалорійне, а з картоплею воно чудово поєднується. Це блюдо має безліч варіантів приготування, нижче підібрані рецепти для гасіння.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
середньої величини картопля - 9 штук
гомілка курки - 8 штук
ріпчаста цибуля - 1 штука
морква - 1 штука
вершкове масло - 45 г
рослинна олія - для обсмажування
майонез - 1 ст. ложка
сіль, перець - за смаком
спеції - за смаком
лавровий лист - 1 штука
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 114 Ккал

Тушкована картопля з куркою в каструлі – дуже смачна страва, яке досить просто приготувати, при цьому, не витративши багато часу. Блюдо підійде для сімейного вечері.

Спосіб приготування:

  1. Почистити цибулю, розрізати на невеликі шматочки;
  2. Моркву почистити і потім натерти крупно на тертці;
  3. Взяти велику каструлю з товстими стінками. Рослинна олія використовується для обсмажування овочів. Викласти у цю каструлю цибулю з морквою обсмажити за 10-15 хвилин. Додати солі, перцю за смаком;
  4. Взяти гомілки курки, помити і висушити;
  5. Потім необхідно викласти курку поверх моркви і цибулі, як тільки вони будуть повністю обсмажені;
  6. Помитий і почищений картоплю нарізати середнього розміру шматочками. Це потрібно для того, щоб продукти приготувалися однаково швидко і рівномірно;
  7. Викласти вже порізану картоплю на курку, ще раз посолити, потім додати майонез і вершкове масло. Перемішати всі інгредієнти;
  8. Залити продукти водою, залишивши приблизно 2 см до поверхні картоплі. Додати спеції. Як тільки вода закипить, необхідно зменшити вогонь і продовжувати тушкувати до готовності. Цей процес займе 30-40 хвилин.

Страву можна прикрасити зеленою цибулею і кропом або іншою зеленню, подавати з овочами або з маринованими огірочками.

Рецепт тушкованої картоплі з копченою куркою і часником в каструлі

Тушкована картопля – блюдо, яке є в арсеналі кожної дружини і матері, адже воно з блиском підкорює шлунки, як чоловіків, так і дітей. Проте з часом навіть найсмачніше блюдо може набриднути. Рецепт тушкованої картоплі з копченою куркою – це справжня знахідка для тих, хто не любить одноманітність їжі. Ця страва також підходить для сімейного вечері і навіть для святкового столу.

Необхідні інгредієнти (на 4 порції):

  • картопля середнього розміру – 9 штук;
  • куряча грудка – 800 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • морква – 1 штука;
  • сметана – 150 г;
  • часник – 1 штука;
  • мариновані огірочки – 2 штуки;
  • сіль з перцем – за смаком;
  • спеції (якщо є бажання їх додати);
  • лавровий лист – 1 штука;
  • рослинна олія, необхідне для обсмажування.

Час приготування страви: 2 години.

Калорійність (на 100 г): близько 190 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Невеликими кільцями порізати цибулю, очищену моркву натерти на тертці. Дрібно порізати зубчики часнику. У каструлю викласти цибулю і моркву, трохи обсмажити в олії на повільному вогні, потім додати часник;
  2. Порубати кубиками курячу грудку. Картоплю помити, очистити від шкірки, нарізати великими шматочками;
  3. Взяти іншу каструлю, туди треба покласти сметану і лавровий лист із іншими приправами. Викласти курку в цю каструлю, все акуратно розмішати і залити отриману суміш склянкою води. Додати спеції. Гасити близько години;
  4. Через певний час додати картоплю, гасити ще приблизно 45 хвилин;
  5. До приготовленого гарячого блюда додати солоні огірочки для ще більш пікантного смаку.

Подавати вечерю можна, прикрасивши зверху зеленою цибулею.

Тісто на чебуреки як в чебуречній — за нашими рецептами ви приготувати хрустке тісто.

Як приготувати ароматну картоплю з салом на сковороді читайте тут.

Яєчня з шинкою і сиром — смачний і ситний сніданок за кілька хвилин.

Смачна картопля з філе курки і грибами

Тушкована картопля з курочкою і грибами чудово прикрасить сімейний вечір. Це блюдо дуже смачне і не вимагає грошових витрат. Гриби надають курці неймовірний смак.

Необхідні інгредієнти (на 6 порцій):

  • картопля середнього розміру – 6 штук;
  • куряче філе – 6 штук;
  • ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • морква – 1 штука;
  • борошно – 1 ст. ложка;
  • печериці – 250 г;
  • часник – 1 штука;
  • рослинна олія, необхідне для обсмажування овочів;
  • сіль з перцем – за смаком;
  • приправа за бажанням (базилік);
  • лавровий лист – 1 шт.

Час приготування страви: 1 година 30 хвилин.

Калорійність (на 100 г): близько 112 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Очистити цибулю, нарізати дрібно.
  2. Обсмажити цибулю з морквою, додати для подальшого обсмажування дрібно нарізані шампіньйони;
  3. Куряче філе, порізане невеликими шматочками, з кожної сторони обваляти в борошні;
  4. Перемістити все в каструлю, додати води і чекати, поки закипить;
  5. Помити і почистити картоплю, нарізати великими кубиками. Потім додати інгредієнт до решти. Не забути про часник і приправи;
  6. На середньому вогні тушкувати продукти приблизно 40 хвилин.

Блюдо готове. Приємного апетиту!

Корисні поради

  1. Будь-який з представлених вище страв можна поєднувати з різними овочами, тушкованими, так і з вареними;
  2. На святковий стіл тушкована картопля готується в горщиках і подається прямо в них;
  3. Щоб знизити калорійність страви, можна використовувати сою замість м'яса;
  4. Для отримання більш пікантного смаку справжні знавці кулінарії завжди додають укропные насіння або кмин.

Як відомо, тушкована картопля завжди користувався популярністю серед хазяєчок і продовжує часто з'являтися на обідніх столах. Причина в тому, що повечеряти цим блюдом можна смачно і ситно, а приготувати його нескладно. Ми розглянули кілька вдалих рецептів приготування апетитного і ситного тушкованої картоплі з куркою в каструлі.

Що ще почитати: