31 март 2019 2 522

Як смачно приготувати фаршировані яйця

Фаршировані яйця – закуска, яка зустрічається дуже часто на святкових столах багатьох людей. Готувати цю страву легко і просто, а експериментуючи з начинками, можна отримати різні нотки на будь-який смак.

Фарширувати яйця можна абсолютно різними інгредієнтами, що можна тільки знайти в холодильнику. Для цього можна використовувати прості продукти або ж більш вишукані й екзотичні.

Фаршируємо яйця сиром і часником
Інгредієнти Кількість
яєць - 10 шт.
часнику - 5 зубчиків
твердий сир - 180 грам
майонез - 5 столових ложок
мелений перець - за смаком
сіль - за смаком
петрушка - 5 гілочок
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал
Фаршировані яйця – ідеальне рішення для фуршету, а також святкового столу. Вони прості у приготуванні, виглядають дуже нарядно і служать справжньою прикрасою застілля.

Приготовані з цього простого рецепту яйця виходять смачними і трошки гострими. Така закуска не залишиться непоміченою.

  1. Яйця викладаються в каструльку і заливаються 1 літром води, ставлять на вогонь і варяться на невеликому вогні 7 хвилин з моменту закипання;
  2. Окріп зливається, яйця поміщаються на 5 хвилин в холодну воду, потім чистяться і ріжуться на половинки;
  3. Петрушка миється і ріжеться, часник давиться, сир треться на дрібній тертці, але ¼ частина залишається для прикраси, все перекладається в миску;
  4. Жовток розминається виделкою і разом з майонезом, сіллю, перцем, додати до зелені, начинка перемішується;
  5. На половинки білків викладається начинка, яка зверху посипається тертим сиром і зеленню.

Кількість часнику і перцю можна зменшити або збільшити, залежно від смакових уподобань. Якщо хочеться більш гострою закуски, кількість цих інгредієнтів можна збільшити.

Начинка з печінки тріски

Печінка тріски – інгредієнт, який може повністю перетворити будь-яку страву. Вона надає дуже незвичайний і оригінальний присмак їжі, робить її святковою.

Інгредієнти:

  • 12 яєць;
  • 2 баночки тріски по 120 грам;
  • 4 столових ложки майонезу;
  • сіль;
  • перець;
  • зелень;
  • червона ікра для прикраси.

Час приготування страви: 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 190 ккал.

Приготування святкової закуски іноді буває тривалим і може займати багато часу, сил, але з цим блюдом зможе впоратися навіть недосвідчена господиня.

  1. Яйця відварити у воді 10 хвилин на середньому вогні, з моменту закипання;
  2. Охолодити їх, почистити і порізати вздовж на 2 частини;
  3. Жовтки розім'яти виделкою, додати до них печінка тріски і столову ложку масла з баночки, ще раз добре подрібнити, додати сіль, майонез, перець і перемішати;
  4. Половинки білків наповнити начинкою, викласти їх на тарілку і прикрасити зеленню, а також червоною ікрою.

Якщо в холодильнику червоної ікри немає, можна її і не використовувати, але саме вона надає страві святковий вигляд і добре поєднується зі смаком печінки тріски.

Сир і гриби

Якщо гості вже на порозі, а потрібно приготувати щось смачненьке і водночас просте, можна завжди скористатися цим простим рецептом.

Інгредієнти:

  • 8 яєць;
  • пучок зеленої цибулі;
  • 4 столові ложки рослинної олії;
  • 10 печериць;
  • 2 плавлених сирка;
  • сметана – 4 столові ложки;
  • сіль.

Час приготування страви: 25 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 200 ккал.

Для приготування цієї страви можна використовувати все, що знайдеться в холодильнику. Якщо ж у ньому є кілька грибів і плавлені сирки – слід сміливо експериментувати.

  1. Яйця варяться, остуджувати в прохолодній воді, чистяться і ріжуться на половинки;
  2. Грибочки ретельно миються, ріжуться невеликими кубиками і смажать на маслі;
  3. Жовток розминається виделкою, до нього натираються сирки, порізана зелень, смажені гриби і сметана, а також перець і сіль, все перемішується.
  4. У половинки викладається приготовлена начинка.

Нафаршировані білки укладаються на тарілочку і красиво прикрашають листочками петрушки.

Дивовижна начинка з креветками та авокадо

Час від часу у кожної людини виникає бажання побалувати себе чимось смачним, оригінальним і екзотичним. Креветки і авокадо – продукти, які з'являються на столі не так часто, як цього хотілося б, але якщо вони є, з їх допомогою можна приготувати справді смачну і незвичайну закуску.

Інгредієнти:

  • яйця – 6 штук;
  • 150 грам креветок;
  • авокадо – 1 штука;
  • сіль;
  • перець;
  • лимонний сік – 2 чайні ложки;
  • помідори – 3 штуки;
  • болгарський перець — 1.

Час приготування страви: 25 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 199 ккал.

  1. Яйця відварюють, очищаються від шкаралупи і ріжуться на 2 частини;
  2. Авокадо ретельно миється, розрізається на 2 частини і виймається з нього м'якоть, яка розминається з допомогою виделки.
  3. До авокадо додається трохи перцю і солі, жовтки, лимонний сік і все добре збивається з допомогою міксера;
  4. Креветки відварити у воді, почистити їх і додати до начинки, туди ж покласти порізаний дрібними кубиками болгарський перець, все перемішати.
  5. Отриманою сумішшю начинити всі половинки і прикрасити їх зеленню.

Така незвичайна закуска обов'язково сподобаються всім членам сім'ї, а також гостям. Її смак дуже незвичайний і оригінальний, а креветки надають екзотичні нотки.

Візьміть на замітку рецепт хачапурі з сиром — чудове блюдо, яке прийшло до нас з Кавказу.

Читайте як приготувати неймовірно смачні ліниві голубці в мультиварці.

Візьміть на замітку рецепт вишуканого азу з індички в мультиварці — з допомогою цієї техніки приготувати його не так важко.

Яйця з оселедцем

Оселедець – риба, яку люблять багато. Її можна їсти просто так, або ж готувати з неї безліч смачних страв: шубу, форшмак, а також інші салати і холодні закуски.

Інгредієнти:

  • майонез – 150 грам;
  • 15 яєць;
  • масло вершкове – 100 грам;
  • філе оселедця – 150 грам;
  • зелень.

Час приготування страви: 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 186 ккал.

Готуються яйця швидко і легко, а приготування займає мінімум часу.

  1. Відварити у воді яйця, остудити їх, почистити і порізати вздовж на 2 половинки;
  2. Жовтки розтерти, додати до них дрібно порізане філе риби, м'яке масло і добре розтерти.
  3. Білки нафарширувати начинкою, зверху прикрасити їх листочками зелені, майонезом.

Якщо в холодильнику немає риби, можна замінити її оселедцевим маслом, яке можна знайти в будь-якому магазині.

Закуска з яблучним салатом

Фарширувати яйця можна всім, чим тільки захочеться. Для цього можна використовувати не тільки сир, морепродукти, овочі, рибу і м'ясо, але і фрукти.

Інгредієнти:

  • 100 грам сиру;
  • 8 яєць;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 солодких яблука;
  • 1 чайна ложка негострої гірчиці;
  • 160 грам риби;
  • 4 столові ложки майонезу.

Час приготування страви: 26 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 185 ккал.

Ця різновид фаршированих яєць дуже смачна і незвичайна, тому навіть діти будуть в захваті від такої страви. Для начинки можна використовувати малосольну червону рибку, оселедець, шпроти або ж креветки.

  1. Яйця варяться, чистяться і ріжуться;
  2. Яблучка добре миються, з них зрізається шкірка, потім вони ріжуться маленькими кубиками;
  3. Шматочки яблук з'єднати з частиною майонезу, щоб вони не втратили свій зовнішній вигляд і не потемніли;
  4. Жовтки з'єднуються з майонезом, гірчицею, подрібненим часником, тертим сиром і все перемішується, а в самому кінці додаються яблука;
  5. Готовою начинкою нафарширувати білки і прикрасити їх шматочком червоної рибки або креветкою.

Таке блюдо можна подавати на святковий стіл або ж балувати себе їм просто так. Готувати його краще всього перед самою подачею на стіл, щоб яблука не втратили колір.

Кулінарні поради

Фаршировані яйця — страва, з яким зможе впоратися будь-яка людина, навіть той, який з'являється на кухні вкрай рідко. Все, що потрібно для їх приготування — відварити, зробити начинку на свій смак, нафарширувати все і прикрасити.

Для заправки можна використовувати не тільки майонез, але і йогурт або сметану, щоб закуска стала більш корисною і дієтичною. Прикрашати половинки можна за допомогою зелені, червоної і чорної ікри, шматочків риби, креветок і інших продуктів.

Яйця обов'язково повинні бути зварені круто, тому готувати їх треба не менше 7 хвилин на середньому вогні.

Що ще почитати: