19 май 2019 7 983

Як приготувати свинячі реберця на мангалі

Реберця свинячі на мангалі – одне з найбільш смачних страв, яке часто присутній на святкових столах. Для приготування краще всього вибирати ребра, на яких є жировий прошарок, а також м'ясо у великій кількості.

Свинячі реберця на мангалі
Інгредієнти Кількість
ребер - 1,5 кілограма
рослинної олії - ¼ Склянки
цибулин - 4 шт.
соусу соєвого - 2 столові ложки
гірчиці - 1 їдальня ложка
кмину, суміші перців - за смаком
коньяку - 0,5 склянки
соку томатного - 150 мілілітрів
цукру - 30 грам
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 321 Ккал
Готувати м'ясо на мангалі дуже легко і просто, але заздалегідь необхідно замаринувати в будь-якому маринаді. Сьогодні існує величезна безліч рецептів, за якими можна замаринувати ребра, використовуючи різні продукти.

Перед приготуванням, реберця слід добре помити і обов'язково зрізати з них мембрану, щоб м'ясо вийшло смачним і рівномірно просмажене.

  1. Цибуля чиститься і ріжеться півкільцями, перекладається в глибоку ємність, в якій будуть маринуватися ребра. До цибулі додаються спеції, олію, томатний сік, цукор, а також сіль і соєвий соус, все перемішується. М'ясо натирається з усіх боків і переставляється в прохолодне місце на 2,5 години;
  2. Після маринування, ребра нанизуються на 2 шампура одночасно, щоб під час приготування, вони не крутилися, а потім змазують сумішшю з коньяку, томатного соку, цукру і смажаться 25 хвилин з двох сторін, доки не підрум'яняться;
  3. Коли м'ясо придбає золотавий відтінок, зверху вугілля необхідно покласти заздалегідь замочені фруктові тріски і потримати ребра над мангалом ще 15 хвилин, щоб вони трохи наситились ароматом.

Готові реберця знімаються з мангалу, остуджувати хвилин 5 і подається з маринованими і свіжими овочами, картоплею запеченим або іншими смаколиками. До такої страви найбільше підходить пиво, вино або інші міцні напої.

Читайте як приготувати дику качку в нашій статті. Як відомо м'ясо диких птахів жорсткіше, тому вам знадобляться наші поради, щоб приготувати дійсно смачне блюдо.

Смачний салат на швидку руку — візьміть на замітку добірку цих простих рецептів.

Піца з морепродуктами, як приготувати страву в домашніх умовах.

Як приготувати свинячі реберця барбекю

Реберця барбекю, приготовані на мангалі, завжди виходять дуже соковитими і ніжними, на відміну від звичайного шашлику. М'ясо на кістці знаходиться в прошарку розлучень жиру, тому воно рівномірно прожарюється і залишається при цьому дуже смачним.

Інгредієнти:

  • реберця – 1 кілограм;
  • сіль;
  • цибуля – 2 штуки;
  • свіжа зелень;
  • суміш перців – 1 чайна ложка;
  • паприка сушена – 0,5 чайної ложки;
  • помідори сушені;
  • мелені зерна кінзи.

Час приготування страви: 2,5 години.

Калорійність на 100 грам: 321 ккал.

Під час приготування ребрышкам можна надати особливий і незвичайний смак, якщо на решітку гриль викласти фрукти з кислуватим присмаком, а також брусницю, смородину або журавлину. Готувати краще всього спочатку на повільному вогні, а потім, щоб м'ясо придбало золотистий відтінок, досмажити на великому.

  1. Ребра ретельно миються, ріжуться на шматочки, щоб у кожному було три ребра;
  2. М'ясо натирається сумішшю перців, сіллю, паприкою, сушеними помідорами та іншими приправами за смаком;
  3. Лук ріжеться, зелень миється і ріжеться, а потім додається до м'яса, все перемішується і ставиться на кілька годин у холодильник, але найкраще, витримати його там ніч;
  4. Замариновані реберця викладаються на решітку і готуються близько 1 години на мангалі, але вогонь при цьому не повинен бути сильним.

Коли страва буде повністю готовим, а м'ясо придбає золотавий відтінок, його можна подавати на стіл з різними соусами і гарнірами. Соуси можна приготувати самостійно або ж купити в магазині вже готові.

Інші рецепти маринаду

Маринувати ребра для смаження можна по-різному, експериментуючи з продуктами і створюючи нові смаки. Для маринаду можна використовувати все, що є в холодильнику – кефір. Соєвий соус, майонез, томатний сік і багато іншого.

Реберця в кефірі

Готувати такий маринад дуже легко і просто, але необхідно враховувати той момент, що якщо з кефіром переборщити, м'ясо придбає його присмак і втратить свій аромат.

Інгредієнти:

  • 0,5 кг ребер;
  • 1 зубчик часнику;
  • 2 гілочки кінзи і кропу;
  • кефір – 0,5 склянки;
  • сіль;
  • перець мелений;
  • цибулина – 1 штука.

Час приготування страви: 3 години.

Калорійність на 100 грам: 322 ккал.

  1. Зелень і часник дрібно ріжеться, цибулю порізати у вигляді кілець;
  2. Реберця викласти в глибоку миску, до них додати кефір, перець мелений і сіль, часник і зелень, перемішати і на три години поставити під гніт;
  3. Готувати м'ясо на мангалі.

Присмак кефіру дуже легко приховує часник, кінза, але при цьому, він робить м'ясо надзвичайно ніжним. Кефіру не повинно бути занадто багато, він повинен тільки обволікати м'ясо.

Реберця в соєво-медовому маринаді

Надзвичайно оригінальними і смачними виходять реберця, замариновані в меді і соєвому соусі. Цей рецепт простий, але дуже ефективний.

Інгредієнти:

  • 2 кг свинячих реберець;
  • 4 зубчики часнику;
  • 2 столові ложки меду;
  • 1 стакан соєвого соусу.

Час приготування страви: 3 години.

Калорійність на 100 грам: 323 ккал.

  1. Мед розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані, додати до нього соєвий соус, дрібно порізаний часник, перемішати все і натерти цією сумішшю ребра;
  2. Маринувати три години в каструлі, щільно накритою кришкою;
  3. Смажити на решітці гриль або мангалі, час від часу перевертаючи.

М'ясо, приготоване на мангалі, завжди виходить соковитим, але якщо приготувати правильний маринад, йому можна надати особливий і незвичайний смак, зробити реберця ще ніжніше і смачніше.

Кулінарні нотатки

Приготування реберець – справжнє мистецтво, якому треба вчитися. Щоб просмажене м'ясо рівномірно, надлишки жиру найкраще зрізати. Надати м'ясу особливий аромат можна за допомогою вологих фруктових трісок, доданих до вугілля або ж з допомогою кислуватих ягід, викладених на решітку.

Якщо м'ясо жорстке, його можна зробити більш ніжним, замаринувавши в ананасовому соку. Саме в цьому фрукті міститься багато ензиму бромелина, який робить м'ясні волокна більш м'якими, але при цьому присмак у реберець буде дуже оригінальним і може сподобатися не всім.

Що ще почитати: