28 май 2019 635

Як спекти домашнє печиво у формі на газу

З появою силіконових форм для випічки все більше і більше господинь відмовляються від металевих пристосувань. Плюси силікону очевидні: його не потрібно змащувати маслом перед випічкою, випічка легко виймається з таких форм. Але у них все-таки є один недолік – в силіконовій формі можна спекти смачненьке печиво на газу.

Ще в недалекому минулому практично у кожної господині була форма-сковорідка для випічки різноманітного печива: трикутники, грибочки, горішки, черепашки, шишки тощо. Але популярність такого печива настільки велика, що і зараз не складе труднощів купити таку форму і порадувати близьких смачним домашнім печивом.

Найпростіший рецепт
Інгредієнти Кількість
яєць - 2-3 шт.
цукру - 150 грам
вершкового масла (або маргарину) - 200 грам
ванільного цукру - 1 чайна ложка
розпушувача (можна замінити гашеного содою) - 1 чайна ложка
борошна - 240-360 грам
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 394 Ккал
У цьому рецепті використовується найпростіший набір інгредієнтів, але від цього печиво не стає менш смачним. Також варто відзначити, що рецепт не прив'язаний ні до якої певній формі випічки, тому це тісто можна випікати в будь-якій наявній формі-сковороді.

Як приготувати домашнє печиво у формі на газу:

  1. Вершкове масло або маргарин розтопити на вогні;
  2. Цукор звичайний і ванільний розтерти (важливо: не збивати) з курячими яйцями до однорідного стану;
  3. Влити в яєчно-цукрову суміш розтануло, але не гаряче масло (маргарин), розмішати;
  4. Останніми в тісто відправляються розпушувач (сода) і борошно. У результаті повинно вийти тісто як густа сметана;
  5. У розпеченій формі-сковороді спекти печиво, нагріваючи її з обох сторін.

Печиво «Трикутники» в формі на газу

Печиво у формі вафельок-трикутників по цьому рецепту виходить в міру м'яким і нежирним, незважаючи на те, що в його тісто входить досить жирних інгредієнтів (вершкове масло, майонез або сметана).

Необхідні продукти:

  • 200 грам майонезу (або сметани);
  • 200 грам розтопленого вершкового масла;
  • 150 грам цукру;
  • 3 яйця;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 350-450 грам борошна.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорийность100 грамів домашніх вафельок-трикутників – 427,5 ккал.

Етапи випічки:

  1. Цукор розтерти разом з яйцями;
  2. Додати розтоплене масло і майонез або сметану;
  3. Потім засипати борошно і розпушувач, добре розмішати;
  4. Ложкою викладати тісто на кожен трикутник і піч з кожного боку до красивого золотистого кольору.

Рецепт печива «Грибочки» у формі на газу

Печиво «Грибочки» дуже подобатися дітям за його оригінальний зовнішній вигляд і смачні шапочки, вкриті шоколадною глазур'ю. Зробити його ще цікавішим можна за допомогою начинки у вигляді кольорової кондитерської посипання. Але і без декору печиво виходить дуже смачним.

Для «Грибочків» необхідно взяти:

  • 2 яйця;
  • 0,5 склянки цукру;
  • 125 грам вершкового маргарину;
  • 1 склянка сметани;
  • 1 чайна ложка ванільного цукру;
  • 1 чайна ложка розпушувача;
  • 1 чайна ложка горілки;
  • 350 грам борошна;
  • 100 грам темного шоколаду;
  • 100 грам білого шоколаду;
  • Кондитерська посипання.

На випічку і прикраса грибочків доведеться витратити 50-60 хвилин.

Калорійність цього десерту – 424,8 ккал на 100 грамів.

Рецепт приготування печива «Грибочки» у формі на газу покроково:

  1. Замісити тісто, змішавши спочатку всі рідкі інгредієнти з цукром, а потім додавши сухі складові;
  2. Спекти грибочки і дати їм охолонути;
  3. Розтопити на водяній бані білий шоколад і вмочити в ньому ніжки грибочків, перевернути їх капелюшками вниз, щоб шоколад застиг;
  4. Потім розтопити темний шоколад і вмочити в нього капелюшки, прикрасити кондитерської посипкою і дати шоколаду застигнути.

Кебе — що це таке, як готувати це незвичайне блюдо і як користуватися насадками для м'ясорубки.

200 мл. води — скільки це ложок? Як відміряти рідина без мірної склянки?

Як приготувати повітряне безе по нашому відео рецептом.

Рецепт домашніх печива «Горішки» у формі на газу

Для цього печива замішують пісочне тісто без розпушувача або соди, так шкарлупки горішків вдається зробити більш тонкими, але міцними. Начинка готується з вареного згущеного молока, за бажанням, в крем можна додати сухофрукти або подрібнені горіхи.

Для тіста і крему знадобляться такі інгредієнти:

  • 250 грам розтопленого вершкового маргарину;
  • 1 склянка цукру;
  • 2 яйця;
  • 3 склянки борошна;
  • 100 грам розм'якшеного вершкового масла;
  • 450 грам вареного згущеного молока.

Час приготування складе трохи більше години (70-80 хвилин).

Калорійність «Горішків» — 411,0 ккал/100 г.

Приготування такого печива у формі на газу:

  1. З маргарину, цукру, яєць і борошна замісити пісочне тісто;
  2. Спекти половинки скорлупок горішків;
  3. Іриску (варене згущене молоко) збити з м'яким маслом і наповнити половинки, з'єднуючи їх між собою.

Корисні поради

Не має сенсу рецепта в рецепт описувати технологію випічки печива, розповісти про неї буде більш доречно разом з корисними порадами та секретами, які допоможуть уникнути можливих труднощів в процесі приготування.

Перше, форму-сковороду необхідно перед закладкою тесту добре розігріти над вогнем і обов'язково змастити. Робиться це тільки перед першою партією печива, потім вони будуть легко відставати від форми. Для змазування можна використовувати кулінарний жир, вершкове масло, маргарин або олія без запаху.

Кількість закладається у форму тесту потрібно буде відрегулювати самостійно, щоб воно не випливало з неї і щоб заповнювало всю форму. В середньому на одну порцію (в залежності від малюнка тиснення) знадобиться близько 2 столових ложок тесту.

Сковороду на газу потрібно буде перевертати, щоб печива у формі пропеклися з обох сторін і отримали красивий золотистий відтінок. Під час випічки ручки форми необхідно тримати зімкнутими, інакше тісто буде піднімати верхню стулку, і випічка погано пропечеться.

Тривалість переходу випічки з стадії тісто в стадію готове печиво, навіть для однієї і тієї ж форми, у кожної господині може бути різна (від кількох секунд до 5-7 хвилин). Це залежить від багатьох факторів, тому доведеться самому встановити це час, відкриваючи стулки сковороди і спостерігаючи за кольором печива.

Що ще почитати: