03 май 2019 3 043

Як приготувати домашнє печиво з шоколадом

Смачна і ароматна випічка зводить багатьох з розуму. Її можна купити в магазині, але смак домашнього печива може порадувати дітей і дорослих ще більше, якщо докласти трохи зусиль і бажання.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
борошно - 0,35 кг
сода - 3 грама
яйця - 2 шт.
цукор коричневий - 1 склянка
вершкове масло - 250 грам
цукор білий - 5 столових ложок
сіль - щіпка
ванільний екстракт - 5 мілілітрів
шоколад - 3 плитки
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 467 Ккал

Смачне і ніжне печиво з шоколадом полюбиться дітьми, незалежно від віку. Воно готується дуже швидко і з найпростіших продуктів, які є в будинку у кожної господині.

  1. У миску насипати борошно, додати соду, трохи солі, добре перемішати;
  2. Яйця збити в густу піну з ванільним екстрактом, в іншій мисці потрібно збити цукор з маслом і з'єднати між собою дві маси;
  3. До яєчно-масляної суміші поступово всипати борошно, потім подрібнену на шматочки шоколад і добре перемішати;
  4. Викласти тісто ложкою на деко, застелене пергаментом, залишаючи між печивом відстань в 3 сантиметри;
  5. Випікати 11 хвилин в духовці при температурі 190 градусів.

Після того, як печиво буде готовий, його треба охолодити на деку 5 хвилин і тільки потім перекласти в тарілку.

Американське печиво з шоколадом

У світі немає жодної людини, який зміг би відмовитися від печива, з маленькими шматочками шоколаду всередині. Готувати його не так складно, потрібно тільки бажання і час.

Інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка;
  • сода – 0,5 чайної ложки;
  • 5 столових ложок цукру;
  • сіль;
  • 120 грам масла вершкового;
  • 1 яйце;
  • чорний шоколад — 1 плитка.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 465 ккал.

  1. Масло вершкове перекладається в глибоку тарілку, до нього додається цукор і все добре розтирається, потім вводиться в яйце і ще раз перемішується;
  2. В окрему ємність просіяти борошно, в неї кинути дрібку солі, соду, всі інгредієнти перемішати і додати до них перетерте масло;
  3. Шоколад покришити невеликими шматочками і перекласти його в тісто, добре вимісити;
  4. Тісто поділити на 2 частини, з кожної з них скачати ковбаску діаметром 5 сантиметрів і покласти на 25 хвилин в морозильну камеру;
  5. Ковбаски нарізати кружками товщиною 0,6 см, викласти їх на деко, трохи придавити;
  6. Готувати 15 хвилин в духовці при 180 градусах.

Готову випічку можна посипати корицею, а також цукровою пудрою.

Кури в аерогрилі — підбірка простих рецептів страв з смачними соусами.

Читайте як приготувати смачні курячі котлети з кабачком — ми пропонуємо вам кілька неймовірних страв.

Візьміть на замітку рецепт сирного кексу з яблуками.

Рецепт вівсяного печива з шоколадом

Вівсяне печиво дуже корисне і поживне, воно обов'язково сподобається всім членам сім'ї, особливо маленьким дітям.

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 1 пачка;
  • 1 жовток;
  • 0,5 склянки цукру;
  • шоколадні краплі – 100 грам;
  • 0,2 кілограма горіхів;
  • коричневий цукор – 185 грам;
  • 0,5 кілограма вівсяних пластівців;
  • 1 яйце:
  • сода – 1/2чайной ложки;
  • борошно – 300 грам;
  • сіль;
  • ванільний цукор – 1 пакетик.

Час приготування страви: 25 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 456 ккал.

  1. Поєднати в мисці всі види цукру, покласти до них розм'якшене масло і добре збити до однорідності, не припиняючи цього процесу додати яйце;
  2. Змішати просіяне борошно з содою і сіллю, влити в неї яєчно-масляну масу, перемішати;
  3. Всипати в тісто вівсяні пластівці і крапельки шоколаду, вимісити;
  4. Застелити деко пергаментним папером, зверху на неї викласти ложкою печиво і трохи приплюснути його зверху;
  5. Готувати при 180 градусах 15 хвилин.

Духовку потрібно обов'язково розігрівати заздалегідь, щоб печиво швидко і рівномірно випікалося і виходило смачним.

Шоколадне печиво з шматочками білого шоколаду

 

Приготувати печиво з шоколадом до чаю дуже легко і просто, потрібно тільки вибрати свій рецепт. Завдяки різноманітним продуктів можна експериментувати і радувати своїх рідних і близьких різноманітною випічкою.

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 125 грам;
  • 1 яйце;
  • ванільний цукор – 1 пакетик;
  • маленький пакетик розпушувача;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 6 столових ложок коричневого цукру;
  • 150 грам горіхів;
  • 2 плитки білого шоколаду.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 450 ккал.

  1. Вершкове масло збивається з цукром, до нього додається ваніль і яйце, ще раз все збивається до однорідності;
  2. Борошно просіяти з допомогою сита, в неї висипати розпушувач, перемішати і ввести її невеликими порціями в масло;
  3. Шоколад і горіхи подрібнити на маленькі шматочки, перекласти в тісто і добре вимісити;
  4. Застелити деко папером і зверху викласти скачані з допомогою рук кульки, приплюснути їх;
  5. Готувати при 180 градусах 20 хвилин.

Печиво виходить дуже смачним і ніжним, його можна подавати разом з чаєм, молоком, компотами і киселями.

Пісочне печиво з шоколадними краплями

Пісочне печиво у дітей одне з найулюбленіших. Його можна купувати в магазині, але домашнє буде набагато смачніше і без різних шкідливих добавок.

Інгредієнти:

  • яйця – 2 штуки;
  • масло вершкове – 150 грам;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • борошно – 0,25 кілограма;
  • розпушувач – пакетик;
  • сіль;
  • плитка шоколаду.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 470 ккал.

  1. Яйця збиваються з цукром в глибокій мисці, не припиняючи цього процесу потрібно додати до них розм'якшене масло;
  2. Просіяти борошно, всипати в неї муку і розпушувач, перемішати, щоб не було грудочок;
  3. В яєчну масу додасть подрібнений шоколад, перемішати, всипати борошно і замісити тісто;
  4. Тісто покласти на півгодини в холодильник, добре загорнувши його в харчову плівку;
  5. Скачати руками маленькі кульки з тіста, покласти їх на деко і придавити;
  6. Випікати 10 хвилин при 180 градусах.

Така випічка виходить дуже смачною. При бажанні, в тісто можна додати рубані горіхи, які зроблять випічку ароматніше і корисніше.

Печиво з шоколадом без яєць

Приготувати смачну і ароматну випічку без яєць не так складно, як це здається на перший погляд. Якщо печиво з шоколадом не можна вживати із-за якихось проблем зі здоров'ям або ж вони просто закінчилися, можна скористатися простим рецептом.

Інгредієнти:

  • 1 склянка цукру;
  • 0,4 кілограма борошна;
  • 1 чайна ложка соди;
  • пачка вершкового масла;
  • сіль;
  • 1 плитка шоколаду;
  • молоко – 50 мл;
  • 4 грама ванільного цукру.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 460 ккал.

  1. Цукор і масло збивається до утворення пишної маси;
  2. Молоко трохи підігрівається до температури 35-40 градусів і разом з ванільним цукром додається до маслу;
  3. Через сито просіяти борошно, додати соду, гашену лимонним соком і щіпку солі;
  4. З'єднати між собою молочно-масляну суміш і сухі інгредієнти, перемішати, додати шматочки шоколаду, поставити на 20 хвилин у холодильник;
  5. Змастити деко олією і викласти на нього тісто;
  6. Випікати 12 хвилин при температурі 200-220 градусів.

Навіть без яєць печиво виходить смачним і припаде до душі і дорослим і дітям.

Корисні поради

Для приготування випічки потрібно використовувати вершкове масло кімнатної температури. Воно просто дістається з холодильника заздалегідь і залишається на годину в теплому місці.

Тісто по своїй консистенції має бути м'яким і не дуже крутим, тоді печиво вийде ніжним і не забитим борошном, добре підніметься в духовці. Якщо тесту вийшло дуже багато, то можна загорнути його в плівку і зберігати в холодильнику.

Шоколад потрібно вибирати тільки якісний і хороший, дешеві плитки, зроблені з незрозуміло чого, можуть тільки зіпсувати випічку. Якщо він має у своєму складі багато масла какао, то в духовці просто розчиниться в тесті.

Щоб випічка була свіжою, тримати її краще в коробці з картону або ж контейнері з пластиковою кришкою. У такому вигляді печиво з шоколадом може зберігатися в холодильнику від 1 до 2 місяців, можливо, воно буде не таким м'яким, як у момент приготування, але не менш смачним.

Готувати печиво потрібно в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів. Якщо її не включити заздалегідь, випічка вийде несмачною і не зможе добре піднятися.

Щоб печиво не приклала до форми для випікання, її можна змастити олією або ж скористатися спеціальним папером. Після приготування випічка трохи охолоджується і тільки потім перекладається в миску.

Що ще почитати: