28 июнь 2019 76

Як замаринувати печериці і посмажити їх на грилі

Приготовані на грилі гриби – відмінна альтернатива картоплі, баклажанів та інших овочів. Гриби швидше насичують, ніж овочі. Крім того, в печерицях міститься селен, необхідний для зміцнення імунітету.

Рецепти маринадів

Перед тим як приступити до смаження, треба вирішити, як замаринувати печериці для гриля. Це дуже важливо. Маринад – приправлена різними спеціями рідина, яка надає грибів додатковий аромат.
Часниковий
Інгредієнти Кількість
велика сіль - 1 щіпка
часник - 2-3 середнього розміру зубчики
розмарин - розмарин
оливкова олія - 100 грам
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 87 Ккал

Як приготувати:

  1. Зубчики часнику, розмарин і щіпка солі розтираються в ступці до стану пюре. Якщо ні ступки, можна скористатися будь мискою і звичайної дерев'яної картофелемялкой;
  2. У чашці змішати рослинне масло і рослинні інгредієнти, приправити чорним меленим перцем. Маринад для печериць готовий.

Соєвий соус для маринування

Треба підготувати:

  • 60 грамів соєвого соусу;
  • 2 щіпки сушеної паприки (солодкий перець);
  • часник — 2 зубчики;
  • 40 грамів лимонного соку;
  • 2 невеликі гілочки кропу.

Час, витрачений на приготування — від 10 до 15 хвилин. Цінність в калоріях становить 40 ккал.

Як приготувати маринад:

  1. Для цього з лимона треба взяти 2 столові ложки соку;
  2. Свіжий кріп промити під проточною водою і покласти на рушник, щоб зелень підсохла. Потім дрібно порізати кріп;
  3. Часник розчавити і дрібно нарізати;
  4. В окремому посуді змішати соєвий соус, паприку, сік лимонний зелень, часник, добре перемішати.

Як приготувати смачний заварний крем на молоці для різних видів тортів, еклерів або тістечок.

Як зробити безалкогольый мохіто домашніх умовах читайте в нашій статті.

Читайте як приготувати смачний пиріг з рибними консервами по самому простому рецептом.

Маринад сметанний

Знадобиться:

  • часник — 2 зубчики;
  • 200 грам 20% сметани;
  • чорний перець — 2 щіпки;
  • сіль – за смаком;
  • сушені листя базиліка – щіпка;
  • розмарин (листя) — ¾ ч. ложки.

Час готування — не більше 15 хвилин, енергетична цінність кожної порції становить 50 ккал.

Простий спосіб:

  1. Часник подрібнити, з'єднати з ароматними листям трав, сметаною й перемішати;
  2. Маринувати гриби в такому соусі можна протягом двох годин.

Печериці гриль на мангалі: покроковий рецепт

Печериці, смажене на мангалі, дозволяють поєднувати смачне блюдо з димком і комфортне перебування на природі.

Потрібні інгредієнти:

  • печериці (однакові за розміром) — 300 г;
  • 3 столові ложки соєвого соусу;
  • стручок гострого перчика;
  • чебрець (листя) – 1 щіпка;
  • сир сирний — 100 г;
  • зелень.

На приготування їжі буде потрібно час – 45 хвилин. У кожній порції міститься близько 135 ккал.

Покрокова інструкція по приготуванню печериць на грилі на мангалі:

Крок 1

Печериці ретельно промити теплою проточною водою. Викласти гриби в контейнер і залити маринадом: соус соєвий, листочки чебрецю, дрібні шматочки гострого перчика. Закрити кришкою, гарненько струснути. Маринувати 15 хвилин.

Крок 2

Печериці покласти на грати для гриля. Під час готування її слід перевертати. Як тільки грибочки почали зморщуватися, значить, пора прибирати.

Крок 3

Взяти велике плоске блюдо викласти на нього спочатку печериці, прикрасити раскрошенным сиром і зеленню.

Гриби на сковороді гриль

Щоб печериці вийшли смачними, їх треба смажити дуже швидко, не передерживая на плиті. У сковороду гриль додати столову ложку лимонного соку, тоді під час готування печериці не потемніють.

Треба підготувати такі продукти:

  • печериці великі — 12 штук;
  • олія оливкова — 50 грам;
  • 2 часточки часник;
  • розмарин (сушена зелень) – 1 щіпка;
  • сіль.

Час приготування складе 35 хвилин. Енергетична цінність однієї порції — 105 ккал.

Як готувати гриби на сковороді гриль:

  1. Приготувати часникове масло для маринування: змішати в чашці масло, подрібнений часник, сіль, розмарин сушений. Якщо подобається більш гострий смак, можна додати щіпку чилі;
  2. Видалити грибну ніжку у печериць, а капелюшки покласти в ємність з часниковим маслом, перемішати. Залишити на 20 хвилин для маринування;
  3. Нагріти сковороду гриль, покласти на неї гриби, обсмажити з кожного боку до золотистого відтінку;
  4. Печериці розкласти на плоскій тарілці, полити часниковим маринадом.

Рецепт приготування апетитних грибів в духовій шафі

Таке блюдо краще готувати з печериць однакових за розміром, в цьому випадку вони пропікаються одночасно і рівномірно.

Будуть потрібні:

  • дерев'яні шпажки;
  • 600 грам однакових печериць;
  • 45 грамів соєвого соусу;
  • сік лимонний — 15 г;
  • 1 щіпка паприки (болгарський перець сушений);
  • часник — 2 зубки;
  • кріп — 4 гілочки.

На приготування страви знадобиться 45 хвилин, цінність однієї порції – 155 ккал.

Як приготувати шампіньйони гриль в духовці:

  1. У воду додати половину чайної ложки лимонного соку, замочити в цьому розчині дерев'яні шпажки;
  2. Печериці добре промити теплою проточною водою, обсушити на рушнику. Нарізати дрібно часник і зелень;
  3. Гриби покласти в ємність, додати до них кріп, соєвий соус, сік, паприку, подрібнений часник. Закрити щільною кришкою і струсити. Маринувати приблизно протягом 15 хвилин. Якщо немає підходящої ємності, можна використовувати звичайний поліетиленовий пакет;
  4. Гриби нанизати на шпажки, викласти їх на деко, вистелений кулінарної папером чи фольгою;
  5. Готувати 15 хвилин. В середині приготування перевернути.

Корисні поради

  1. Маринувати в посуді з пластику, сталі або скла. Не використовувати алюмінієві чашки;
  2. Щоб не зіпсувати смак маринаду, в нього слід додати не більше 2 кислих інгредієнтів;
  3. Основний компонент маринаду – масло, щоб гриби не засихали. Відмінно підходить будь-яке рослинне масло. Воно не тільки зберегти грибний аромат, але і додасть грибочкам красивий золотистий відтінок. Крім цього, печериці не будуть прилипати до ґрат, і сохнути;
  4. В маринад можна покласти абсолютно всі улюблені спеції – розмарин, чебрець і багато інших. В результаті вони постачають печериці просто чарівним ароматом і смаком;
  5. Щоб гриби швидко не зморщилися, їх змащують під час готування олією за допомогою кулінарної пензлика;
  6. Солити грибочки краще після приготування, інакше вони втратять багато вологи.

Печериці гриль можна приготувати з будь-якого рецепту – на решітці в духовці або на сковорідці гриль. Такі гриби добре підійдуть до смаженого м'яса. Хоча вони цілком можуть стати самостійною закускою на будь-якому торжестві.

Що ще почитати: