09 июнь 2019 10 031

Як правильно посмажити кабачки на грилі

Кабачок – це овоч, постачає організм величезною кількістю корисних речовин. Любителі низькокалорійної їжі цінують його за малу кількість калорій.

Приготований на грилі кабачок здатний зберегти максимум корисності. А чудовий смак цієї страви здатний звести з розуму будь-якого гурмана.

Маринований кабачок на грилі
Інгредієнти Кількість
овочі свіжі, очищені від шкірки - 1,5 кг
олія (рослинна) і вино біле - по 3 ст. ложки
соєвий соус - 1-1,5 ст. л.
часник - 3-5 зубчиків
свіжі петрушка і зелень кропу - по пучку
куркума - одна щіпка
чорний запашний перець (мелений), сіль - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 60 Ккал
Кабачки, попередньо замариновані, та ще запечені на грилі, можна назвати однією з найбільш пікантних і дивно смачних закусок. Приготовлені таким способом овочі стануть прекрасним самостійним блюдом, виступлять гарніром практично до будь-якого м'яса.

Цікавим варіантом може стати поєднання такої закуски з відварною картоплею або використання їх в якості пасти до спагетті. Мариновані пластинки кабачка, запечені на грилі, подаються до риби.

Готувати таке блюдо можна на відкритому повітрі або на домашній кухні.

Овочі виходять соковитими, в процесі приготування вбирають в себе аромати зелені, тепла і літа.

Приготування печених кабачків, попередньо витриманих в маринаді, не потребує особливих кулінарних навичок від господині.

Розглянемо рецепт кабачків на грилі покроково.

Спочатку потрібно зробити маринад. У чашу вливають вино, рослинне масло, соєвий соус і добре перемішують. У суміш викладають плоди, які попередньо очищають і ріжуть вздовж на пласти.

Часник подрібнюють на часничниці, зелень дрібно рубають, інгредієнти змішують і солять. Всі додають в маринад.

Найбільш придатними для даного варіанту приготування будуть молоді плоди. Для очищення від шкірки овочі чистять спеціальною овочечисткою, так шкірка знімається акуратніше.

Мариновані овочі викладаються в гриль і обсмажуються. Попередньо їх можна збризнути маслом. Запечені на грилі плоди у гарячому вигляді треба занурити в маринад. Розкладають їх шарами і залишають остуджувати на півгодини.

Подавати можна як гарнір або самостійного блюда.

Порада: овоч можна витримувати в маринаді максимальний час – він не стане м'яким і не пресытится спеціями.

 

Використання сковороди-гриль для приготування овочів з часником

Якщо кабачки-гриль готуються на домашній кухні, то доцільно використовувати для приготування спеціальну сковороду – гриль.

Овочі, які готуються на грилі, без сумніву, дуже корисні для організму. Масло для приготування не застосовується, кількість калорій мінімальне. Запікання – це один із самих корисних способів приготування їжі. Для приготування кабачків таким способом необхідно придбати сковороду з даною функцією.

Інгредієнти:

  • кабачки середнього розміру – 2 шт;
  • сіль і мелений чорний перець — по третій частині ч. л.;
  • 200-грамовий стаканчик сметани — половина;
  • часник — 3-4 зубчики.

Час приготування: не більше 30 хв.

Калорійність: близько 80 ккал на 100 р.

Кабачки краще брати молоді. Але, якщо немає молодих, можна брати плоди будь свіжості.

Як готувати кабачки з часником на сковороді гриль? Для початку кабачки очистити від шкірки і ріжуть кружальцями. Гуртки треба посолити і поперчити з кожної сторони.

Підготовка сковороди-гриль: змастити маслом ємність за допомогою спеціальної силіконової кисті або лопатки. Гриль розігрівають. І тільки в розігріту сковороду укладають овочі.

Кабачки повинні підрум'янитися. Якщо при проколюванні вони стають м'якими і податливими, то, значить, готові. Їх викладають на блюдо, можна в кілька шарів. Кабачки поливають сметанно-часниковим соусом з додаванням рубаною свіжої зелені.

Як зварити квасолевий суп в мультиварці читайте в нашій статті.

Як приготувати смачний і корисний домашній майонез з гірчицею та оцтом.

Як смачно запекти філе курки в панірувальних сухарях читайте в нашій статті.

Кабачки з гірчицею і лимоном в духовці

Для даного процесу треба, щоб духова шафа мав опцію «гриль».

Дуже смачні кабачки-гриль в духовці виходять з додаванням такого інгредієнта, як гірчиця, особливо, якщо вона змішана з соком лимона.

Кабачок треба попередньо замаринувати. Цей овоч соковитий, містить велику кількість вологи, тому рідкий маринад в даному випадку небажаний. Найбільш підходящим стане заливка, основою якої є масло і спеції. Ідеальним маринадом стане складу з гірчичною заливкою і свіжовичавленим лимонним соком.

Інгредієнти:

  • суха гірчиця — у кількості ст. л.;
  • соєвий соус — 4 ст. л.;
  • мелений перець — третина 1 ч. л.;
  • масло рослинне — 2 ст. л.;
  • мед (можна замінити відповідною кількістю цукру) — 0,5 ч. л.;
  • пара зубчиків часнику і пучок зелені – дрібно порубати.
  • сік лимона – 2-3 ст. ложки.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: приблизно 60 ккал на 100 р.

Гірчицю треба розтерти з солодким компонентом, додати необхідну кількість перцю, соку лимона соусу. В маринад додають часник і зелень. Колечка кабачка відправляють в маринад і залишають на кілька годин.

Маринований кабачок викладається на решітку в духовці-гриль і запікають. Кабачки гриль в маринаді з гірчицею і лимоном в духовці стануть дуже апетитними і незабутньо смачними. Пробуйте!

Корисні поради

Низькокалорійне і смачна страва готується швидко і не вимагає кулінарних навичок. Воно стане не тільки окрасою пікніка, але й бажаним стравою на святковому застіллі. Професіонали радять:

  1. Овочі треба вибирати молоді, з тонкою шкіркою;
  2. Масло можна вибирати будь-яке рослинне, але оливкова підійде найкраще, оскільки здатне надати овочів ніжність, аромат і надзвичайно приємний присмак;
  3. В якості маринаду можна брати не тільки сік лимона і соєвий соус. Відмінним варіантом є бальзамік;
  4. За процесом приготування треба стежити, оскільки перетримувати овочі не рекомендується. Кабачки на грилі досить прожарити до прояву слідів решітки, всередині вони не повинні бути надто м'якими.

Гриль – це відмінний варіант для приготування здорової і корисної їжі. Кабачки, запечені на решітці або сковороді-гриль, зберігають корисні властивості по максимуму, а кількість калорій цієї страви – мрія для тих, хто стежить за фігурою.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: