18 июнь 2019 66

Який смачний салат можна приготувати на швидку руку

Іноді так хочеться урізноманітнити своє меню і приготувати щось оригінальне, смачне, але при цьому, щоб на приготування пішло не надто багато часу. Для того щоб урізноманітнити звичайний суп або другі страви можна додатково подати салат.

Тим більше рецептів салатів існує досить багато. А ось які є швидкі, прості і смачні салати на швидку руку, можна дізнатися з наших рецептів.

Салат з морквою і квасолею
Інгредієнти Кількість
куряче м'ясо - 250 грам
квасоля консервована - 400 грам
морквина - 2 штуки
цибулина - 1 штука
майонез - за смаком
сіль поварена - на свій розсуд
перець мелений чорний - 5-7 грам
рослинна олія - для обсмажування
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 210 Ккал

Як правильно робити:

  1. Курячу грудку запікаємо в духовці;
  2. Далі зрізаємо все м'ясо, кістки видаляємо;
  3. Промиваємо консервовану квасолю;
  4. Філе розрізаємо на смужки;
  5. Морквину промиваємо, протираємо у велику стружку;
  6. Цибулю очищаємо від лушпиння, ріжемо його півкільцями;
  7. Засмажуємо овочі на рослинному маслі. Цибуля і морква мають стати м'якими;
  8. Всі компоненти з'єднуємо в чашці, підсолюємо, перчимо;
  9. Додаємо майонез, перемішуємо всі інгредієнти.

Васабі, що це таке? Як приготувати японський хрін в домашніх умовах, які страви можна приправити цієї спецією.

Безалкогольний мохіто з м'ятою і лаймом, візьміть на замітку кілька варіантів рецепта цього напою.

Приготуйте бутерброди з печінкою тріски з яйцем за нашим рецептом.

«Легкий перекус»

З чого будемо готувати:

  • одна штука брокколі;
  • три свіжих томата;
  • цибулина – 1 штука;
  • пучок з свіжої зелені – 1 штука;
  • трохи солі і перцю на свій смак;
  • сметана для заправки.

Готувати будемо протягом 20 хвилин.

Калорійність – 120 ккал.

Етапи приготування на швидку руку:

  1. Помідори промиваємо, протираємо рушником і нарізаємо часточками;
  2. Перекладаємо помідори в салатницю;
  3. Якщо капуста брокколі молода, то її можна відразу рубати на шматочки. А якщо трохи жорсткувата, то її слід додатково обсмажити пару хвилин або проварити на пару;
  4. Перекладаємо нарізану капусту броколі до томатів;
  5. Лук очищаємо і ріжемо полукольцам. Щоб прибрати всю злість з лука, його слід обдати окропом;
  6. Перекладаємо цибулю до інших компонентів;
  7. Пучок зелені промиваємо і шаткуємо дрібними шматочками;
  8. Пересипаємо зелень в салатницю до овочів;
  9. Додаємо сіль, чорний перчик;
  10. Все заправляємо сметаною;
  11. Перемішуємо компоненти і готовий салат можна їсти.

«Овочевий»

Продукти для салату:

  • огірки свіжі – 3 штуки;
  • два томата;
  • редиска – 4-5 штук;
  • зелень – 2 пучка;
  • яйця курячі – 2 штуки;
  • сметана – 60 грам.

Приготування займе 15-20 хвилин.

Калорійність – 110 ккал.

Як готувати простий салат з овочів на швидку руку:

  1. Огірки з помідорами промиваємо і протираємо;
  2. Нарізаємо овочі середніми кубиками;
  3. Редиску промиваємо, зрізаємо хвостики і листочки;
  4. Нарізаємо редиску кружечками;
  5. Яйця слід відварити круто, після закипання проварюємо протягом 5 хвилин;
  6. Далі охолоджуємо яйця, прибираємо шкаралупу;
  7. Нарізаємо курячі яйця невеликими кубиками;
  8. Все потрібно скласти в чашку;
  9. Зелень споліскуємо, рубаємо шматочками;
  10. Засипаємо зелень до всіх інгредієнтів;
  11. Додаємо сметану і все розмішуємо до повного розподілу сметани.

«Дружба»

Підготуємо наступні інгредієнти:

  • зелений консервований горошок – 300 грам;
  • мисливські ковбаски – 350-400 грам;
  • плавлений сирок «Дружба» — 250 грам;
  • яйця – 4 штуки;
  • 4 свіжих огірка;
  • кілька пучків з свіжої зелені;
  • майонез;
  • пару щіпок солі, на свій розсуд;
  • різні спеції.

З часу страва готується майже 45 хвилин.

Калорійність – 215 ккал.

Процедура правильного приготування:

  1. Курячі яйця розбиваємо і викладаємо в миску, збиваємо їх у вигляді однорідної консистенції;
  2. Робимо з яєць млинці. Обсмажуємо на прогрітій сковороді;
  3. Далі складемо стопкою млинці, розрізаємо вздовж на три частини і складаємо один на одного;
  4. Нарізаємо стопку зі смужок млинчиків з яєць соломкою;
  5. Огірки промиваємо, нарізаємо смужками;
  6. Плавлені сирки ріжемо так само, як і інші компоненти;
  7. Мисливські ковбаски розрізаємо у вигляді кружечків або кубиків;
  8. Горошок виймаємо з банки, викладаємо на друшляк і промиваємо;
  9. Гілочки свіжої зелені промиваємо, рубаємо невеликими шматочками;
  10. Всі компоненти складаємо в миску, додаємо сіль і посипаємо перцем;
  11. Додаємо майонез, змішуємо;
  12. Наполягаємо 20-30 хвилин в холодильнику і можна ставити до столу.

Швидкий салат з сухариків та крабових паличок

Що потрібно:

  • баночка консервованої кукурудзи;
  • упаковка крабових паличок на 250 грамів;
  • упаковка житніх сухариків;
  • 100 грам майонезу;
  • кілька гілочок кропу, петрушки.

Приготування займе близько 20 хвилин.

Калорійність – 180 ккал.

Приступаємо до процесу приготування:

  1. Відкриваємо упаковку з крабовими паличками, звільняємо палички від пакетиків;
  2. Ріжемо палички на середні квадратики;
  3. Пересипаємо шматочки крабового м'яса в чашку;
  4. Відкриваємо банку з кукурудзою, зливаємо сік;
  5. Викладаємо кукурудзу до крабовим паличкам;
  6. Гілочки свіжої зелені промиваємо, і рубаємо на середні шматочки;
  7. Засипаємо зелень в чашку з іншими інгредієнтами;
  8. Додаємо трохи майонезу і розмішуємо, щоб він рівномірно розподілився по всім компонентам;
  9. Зверху посипаємо сухарями і ставимо до столу.

Салат «Оленка»

Що буде потрібно для цього смачного салату:

  • свіжі печериці – 700 грам;
  • 700 грам заморожених крабових паличок;
  • 7-8 курячих яєць;
  • огірки свіжі – 5-7 штук;
  • цибуля ріпчаста – 2-3 штуки;
  • два-три пучка з кропу;
  • майонез для заправки;
  • сіль на свій смак;
  • різні приправи.

Готувати будемо протягом 50 хвилин.

Калорійність – 210 ккал.

Як зробити простий і смачний салат «Оленка»:

  1. Гриби споліскуємо, нарізаємо тонкими пластинками;
  2. З лука знімаємо шкірку, нарізаємо цибулю невеликими шматочками;
  3. Гриби обсмажуємо з цибулею до золотистого кольору;
  4. Огірки промиваємо, очищаємо шкірку;
  5. Нарізаємо огірки брусочками;
  6. Крабові палички потрібно нарізати невеликими шматочками;
  7. Яйця відварюють круто;
  8. Остуджуємо курячі яйця, для цього їх поміщаємо в прохолодну воду, потім зчищають шкаралупу;
  9. Яйця слід порізати на невеликі скибочки;
  10. Пучки кропу промиваємо і шаткуємо дрібними шматочками;
  11. Всі нарізані інгредієнти пересипаємо в чашку, підсолюємо, приправляємо приправами і розмішуємо;
  12. Додаємо трохи майонезу, добре змішуємо, щоб майонез рівномірно розподілився.

Салат із червонокачанної капусти

Для салату будуть потрібні продукти:

  • 800 грам червонокачанної капусти:
  • два помідора;
  • 2 головки червоної цибулі;
  • майонез;
  • пучок зелені;
  • сіль на свій смак.

Готувати будемо 20 хвилин.

Калорійність – 120 ккал.

Починаємо готувати на швидку руку:

  1. Червонокачанну капусту необхідно нарізати тонкими смужками. Бажано нарізати досить тонко, ніж вона буде тонше, тим вона буде ніжніше в салаті;
  2. З лука знімаємо шкірку, ріжемо на кубики цибулю;
  3. Якщо використовується звичайний лук, то його слід попередньо замаринувати в оцті. Це допоможе позбавитися від гіркоти;
  4. Томати споліскуємо, протираємо і нарізаємо середніми скибочками
  5. Гілочки вежей зелені потрібно промити і порізати на маленькі шматочки;
  6. Інгредієнт пересипаємо в ємність, додаємо трохи солі;
  7. Кладемо трохи майонезу, все розмішуємо, щоб майонез рівномірно розподілився за все інгредієнтів.

«Бриз»

Які компоненти будуть потрібні:

  • одна капуста пекінська;
  • 2 кислих яблука;
  • 200 грам консервованої кукурудзи;
  • трохи цукру на свій смак;
  • сіль поварена на свій розсуд;
  • трохи яблучного оцту;
  • щіпка чорного перцю;
  • рослинне масло.

На приготування буде потрібно 20 хвилин.

Калорійність – 130 ккал.

Процес приготування:

  1. Баночку з кукурудзою відкриваємо і зливаємо всю рідину;
  2. Пекінську капусту потрібно нашаткувати тонкою соломкою або кубиками;
  3. Яблука очищаємо від шкірки, розрізаємо і вирізаємо розетки з насінням;
  4. Протираємо яблука у велику стружку;
  5. У мисці змішуємо олію і оцет в пропорціях 2:1 або 3:1;
  6. Додаємо до заправки сіль, перець і перемішуємо;
  7. Всі інгредієнти викладаємо в чашку;
  8. Заправляємо заправкою і перемішуємо;
  9. Готовий салат викладаємо в салатницю і подаємо на стіл.

Зробити своє меню різноманітним не так вже складно. Головне — потрібно підійти до його складання уважно, а також не варто забувати і про грамотне оформлення всіх страв. Тоді ваш стіл стане не тільки багатою, але і дуже красивим.

Що ще почитати: