08 май 2019 447

Як приготувати салат з квасолею та корейською морквою

Імпровізація і творчість – все це застосовується в кулінарії, коли хочеться приготувати салат. Різні варіанти цієї страви можна подати до столу, використовуючи квасоля і ароматну корейську моркву.

Рецепт на швидку руку
Інгредієнти Кількість
корейської моркви - ¼ Кг
червоної квасолі (консерви) - 330 р
перцю солодкого (різнобарвного) - 2-3 шт.
соєвого соусу (для гурманів) - 2 ст. л.
свіжої зелені - 50 г
суміші з соку лимона і оливкової олії - 30 мл
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 219 Ккал

Оригінальне смакове поєднання і яскраві кольори – відмінний варіант для свята.

Процес приготування салату з квасолею і корейською морквою:

  1. Злити рідину з моркви і квасолі;
  2. Порізати перець (краще довгою соломкою);
  3. Подрібнити листя свіжої петрушки;
  4. Всі компоненти перемістити в глибоку ємність, перемішати;
  5. Зробити заправку з олії з лимонним соком і соєвого соусу;
  6. Помістити її в салат, додати спеції, приправи і сіль, перемішати повторно.

Подавати як закуску або як гарнір до м'ясних страв.

Салат з квасолі з морквою, куркою і цибулею

Цей салат оптимально готувати, викладаючи шари. Для його приготування буде потрібно набір простих, але ситних інгредієнтів:

  • консервованої (або заздалегідь відварену до готовності) білої квасолі – 330 г;
  • курячої (відварений) грудки – 750 г;
  • яєць курячих – 5 шт;
  • цибуля – 2 шт;
  • корейської моркви – 200 г;
  • маслин – 3-4 шт (прикраса);
  • заправки з майонезу, солі і кропу – за смаком.

Час приготування (враховуючи викладання продуктів шарами) – 20 хвилин.

Калорійність на стандартну порцію 100 г – 339 ккал.

Процес приготування:

  1. Подрібнити курячу грудку;
  2. Викласти з банки білу квасолю, змішати з куркою;
  3. Додати до складу морквину (без рідини);
  4. Подрібнити курячі яйця і додати до решти продуктів;
  5. Порізати півкільцями цибулю, додати в салат;
  6. Заправити сумішшю з майонезу, солі і кропу (промазати кожен шар).

Перед подачею маслини розрізати на 2 або 4 частини, прикрасити кожну порцію.

Салат з квасолею, ковбасою, сухариками

Оригінальний за смаком і кольором салат, який можна подати на свято. Для його приготування буде потрібно набір інгредієнтів:

  • сухарики житні – 100 г (можна посмажити хліб самостійно);
  • ковбаса копчена – 300 г;
  • морква корейська – 300 г;
  • квасоля (консерви) – 200 г;
  • майонез (для заправки) – 30 р.

Час приготування – 35-40 хвилин.

Калорійність на 100 г – 187 ккал.

Процес приготування:

  1. Порізати на кубики копчену ковбасу;
  2. Змішати її з квасолею;
  3. Додати моркву (попередньо злити з неї рідину);
  4. Заправити майонезом;
  5. Додати сухарики (безпосередньо перед подачею).

Подавати як закуску або гарнір до м'ясних страв.

Салат з консервованими бобами, солоними огірками та корейською морквою

Салат з консервованої квасолею в складі, солоними огірками і пікантною морквою дозволяє приготувати не просто смачний, але дуже ситний салат, який може бути поданий в теплу пору року в якості основного блюда. Для приготування цього варіанту квасоляного салату потрібно переконатися, що на кухні є наступні інгредієнти:

  • гострий маринований морква – 300 г;
  • квасоля велика консервована – 300 г;
  • огірки солоні – 150 г;
  • кріп – 60 г;
  • приправи – за смаком;
  • сіль – за смаком;
  • майонез (для заправки) – 2 ст. л.

Час приготування – 20 хвилин.

Калорійність на 100 г – 210 ккал.

Процес приготування:

  1. Квасоля вийняти з банки, злити рідину;
  2. Подрібнити кріп (не використовувати стеблинки);
  3. Порізати невеликими кубиками солоні огірки;
  4. З'єднати в ємності для салату всі підготовлені інгредієнти;
  5. Додати до них морквину (також злити з неї зайву рідину);
  6. Посолити, додати спеції.

Перед подачею заправити майонезом. Для пікантності можна додати трохи подрібненого свіжого часнику.

Читайте як приготувати макарони з печінкою — незважаючи на те, що блюдо дуже просте, його можна приготувати ще смачніше і незвичніше.

Як приготувати оладки з банана без борошна — цікавий варіант для десерту до чаю.

Як приготувати смачний рис в мікрохвильовій печі — просто і швидко приготувати начинку для пирога, голубців або просто гарнір до м'яса за нашими рецептами.

Рецепт салату з спаржевої квасолі

Цей рецепт відрізняється простотою приготування і оригінальним поєднанням смаків. Він виявиться смачною і поживною закускою, а також соковитим і легким гарніром до риби або м'ясних страв. Для його приготування знадобиться:

  • спаржева квасоля – 300 г;
  • корейська (гостра) морква – 200-300 р;
  • очищене масло рослинне – 30 мл;
  • сік ½ лимона;
  • сіль за смаком, приправи за смаком.

Час приготування – 10 хвилин.

Калорійність на 100 г — 193 ккал.

Процес приготування:

  1. Спаржеву квасолю промити, розрізати на кілька частин;
  2. Закип'ятити воду, відварити квасолю (до моменту закипання і потім ще 7 хвилин);
  3. Злити воду, остудити в холодній воді;
  4. Віджати сік з лимона і побризкати їм відварену квасолю;
  5. Викласти овочі в салатницю і додати моркву, перемішати;
  6. Заправити підходящим за смаком рослинною олією (оливковою або соняшниковою, але без явного присмаку або запаху).

Сіль і спеції додаються за бажанням, оскільки корейська морква вже має пікантний гострий смак.

Корисні поради

Для того щоб спаржева квасоля не втратила насиченого кольору після термічної обробки, її необхідно відразу ж обдати крижаною водою.

Додавати сіль або приправу в салат із корейської морквою можна тільки на заключному етапі, коли в ємності є всі інгредієнти, щоб не зіпсувати блюдо.

Соус із майонезу можна замінити на сметану – це дозволить знизити вміст солі в готовому салаті. Ідеальною заправкою для салатів, де є корейська морква, є оливкове масло і лимонний сік, сполучені разом. Вона допомагає швидше засвоюватися вітамінів.

Що ще почитати: