16 март 2019 123

Домашня випічка — готуємо швидко, просто і смачно

Навіть на звичайній кухні можна за півгодини приготувати домашню випічку. У статті ви знайдете рецепти на будь-який смак і на всі випадки життя. Вони викладені в доступній формі, так, що спекти печиво, пиріг рулет і зможе будь-який початківець кулінар.

Рецепти випічки — просто і смачно

Якщо вже їсти солодощі, то не куплені в магазині, а випечені самостійно. І не тільки бабусею чи мамою. З цими простими рецептами чудово впораються і чоловіки.

Рулет зі згущеним молоком
Інгредієнти Кількість
молоко згущене - 1 банку
джем (або варення) - 100 грам
борошно пшеничне - 160 грам (або 1 склянка)
сода - на кінчику ножа
сіль - щіпка
яйця - 2 штуки
масло для змащування - 35 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 г: 250 Ккал

Як спекти:

  1. Рулет можна приготувати дуже швидко, робити його – простіше простого, а при цьому він виходить дуже смачним. Усі інгредієнти: борошно, яйця, згущене молоко, сода, сіль з'єднати і ретельно їх перемішати;
  2. Змастити деко вершковим маслом, вилити на нього рівний шар з приготованого тесту;
  3. Випікати близько 12 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовій шафі;
  4. Вийняти заготовку для рулету з духовки, змастити всю поверхню будь-яким джемом або варенням. Відразу скачати в рулет.

Кекс з горіхами і какао

Знадобиться:

  • цукор – 300 г;
  • масло вершкове – 1 пачка;
  • ром або коньяк – 15 г;
  • 250 мл – молоко;
  • 4 штуки – яйце;
  • ¼ Склянки – волоський горіх товчений;
  • 2 ст. л. какао (порошок);
  • борошно – 480 м;
  • 1 пакетик – розпушувач для тіста.

Щоб зробити кекс знадобиться 45 хвилин, один порційний шматочок — всього 280 ккал.

Як приготувати:

  1. Збити жовтки з ¼ цукру. Розтопити пачку вершкового масла. Поступово додавати розбещену масло в суміші жовтків і цукру, безперервно збивати міксером;
  2. Розвести молоком отриману суміш, всипати в неї половину всієї борошна пакетик розпушувача;
  3. З'єднати білки з цукром, збити їх в густу піну. Злегка помішуючи додати цю пінку і решту борошна до жовтків;
  4. Для випічки знадобиться форма для кексу. Перш, ніж викласти в неї половину тіста, її змащують маслом. У решту борошна всипають какао, змішують і відправляють на тісто в самий центр форми;
  5. За допомогою столової ложки оформити тісто з какао у вигляді равлика. Зверху посипати товченими горіхами, випікати на середній температурі (175-180 градусів);
  6. Випечений кекс можна посипати пудрою з цукрового піску.

Пиріг на швидку руку

Знадобляться продукти:

  • 1 склянка кефір;
  • 250 грам майонез (або сметана);
  • 3 штуки – яйце;
  • 1 пакетик – розпушувач для тіста;
  • 1 склянку – борошно пшеничне;
  • по своєму смаку – сіль.

Загальне витрачений час — 40-50 хвилин, один порційний шматок — від 250-300 ккал (в залежності від обраної начинки).

З'єднати борошно із сметаною (або майонезом), яйцями, розпушувачем і сіллю. Все гарненько перемішати. По структурі, тісто має нагадувати сметану, тільки густу. Половину отриманого тіста вилити в змащену форму, зверху викласти начинку і залити рештою тіста. В розігрітій духовці випікати пиріг не більше 25 хвилин.

Варіанти начинок:

  • два нашаткованих яблука, змішаних із цукром;
  • ягоди з варення (досить 1 склянки);
  • абрикоси або сливи, очищені від кісточки;
  • несолодке начинка, з будь-якого вареного м'яса або риби;
  • можна використовувати шинку.

Пиріг «студентський»

Знадобляться продукти:

  • борошно – 320 грам;
  • цукровий пісок – ¾ склянки;
  • молоко – 250 мл;
  • яйце;
  • 1 пакет – розпушувач для тіста
  • кориця мелена – 1 щіпка.

Приготувати пиріг можна за 30-40 хвилин, його калорійність — 300 ккал.

Як спекти:

  1. В мисці розтерти яйце з цукровим піском, влити молоко і добре змішати;
  2. Додати просіяне борошно, пакетик розпушувача, посипати корицею і вимісити тісто ложкою;
  3. Підійде будь-який посуд для випікання, але краще взяти круглу форму і обробити її маслом. Тепер можна вилити на неї тісто, розрівняти;
  4. Пекти пиріг близько 25 хвилин в розігрітій духовій шафі при 180 градусах.
  5. У цьому варіанті пиріг випікається без начинки. За бажанням можна додати в тісто цукати, подрібнені горіхи, родзинки, нарізані яблука.

Як приготувати заварний крем для прикраси тортів читайте в нашій статті.

Яблучний пектин, що це таке, як його використовувати в кулінарії читайте в нашій статті.

Навчіться незвично фарбувати яйця в цибулинні — ми зібрали кілька варіантів фарбування від самих простих до вишуканих і екстраординарних.

Рецепти простий і смачної випічки з листкового тіста

Випікати з листкового тіста – суцільне задоволення. Можна використовувати в якості начинки все, що підказує фантазія – горіхи, сухофрукти, мак, яблука і варення.

Пиріжки з листкового тіста з яблуками

Необхідні інгредієнти:

  • ¾ Склянки – кефір;
  • 250 грам – маргарин (вершкове масло);
  • борошно – 400 грам;
  • яйце;
  • для начинки 1 кг – яблука;
  • на кінчику ножа – кориця;
  • за смаком – цукор.

Пиріжки можна спекти за 35 хвилин, 100 грамова порція містить близько 180 ккал.

Спосіб випічки:

  1. Покласти пачку маргарину (або олії) в морозилку. Просіяти борошно в широку миску. Заморожене масло натерти на тертці прямо у підготовлену борошно. Щоб не було грудочок треба руками ретельно розтерти борошно та олію;
  2. Збити яйце і перемішати його з кефіром. У цю рідину всипати борошно, змішати. Сформувати з приготовленого тіста кулю, прибрати на годину в холодильник;
  3. Якщо яблука з товстою шкіркою, то її краще зняти. Підготовлені яблука натерти на тертці великими шматочками, посипати корицею, по своєму смаку цукром;
  4. Дістати тісто з холодильника, розкачати качалкою так, щоб воно стало тонким. З нього вирізати кружечки, покласти в центр кожного начинку, защипнути краю як вареники;
  5. Сприснути водою деко, присипати тонким шаром борошна. Готувати листкові пиріжки в гарячій духовці при 200 градусах протягом 20 хвилин.

На замітку

Можна вибирати і комбінувати начинки для пиріжків по своєму смаку. В якості начинки підійде:

  • куряча печінка, пропущена через м'ясорубку і обсмажений на маслі з цибулею;
  • картопляне пюре з маслом, додати до нього готові гриби (дрібно нарізані солоні або сушені, які попередньо відварюють до м'якості);
  • капуста тушкована з морквою;
  • сир, приправлений цукром, сметаною або вершками, ще в нього можна покласти родзинки.

Листкові трубочки з родзинками і горіхами

Основні інгредієнти:

  • 1 пачка – листкове тісто готове;

Для начинки:

  • ½ Склянки – горіхи очищені;
  • ½ Склянки – ізюм.

Також можна використовувати курагу, будь густий джем, мак або просто посипати цукром.

Приготування листкових трубочок займе 35 хвилин, у 100 грамах міститься 230 ккал.

Як приготувати:

  1. Інгредієнти для начинки (горіхи, родзинки) подрібнюються або прокручуються на м'ясорубці;
  2. Розкачати листкове тісто в тонку пластину, розділити її на сегменти у вигляді трикутників;
  3. Викласти на них начинку з широкої сторони по 1 чайній ложці, згорнути у вигляді рулетів;
  4. Покласти у змащену форму для випічки, готувати при 175 градусах. Трубочки зарум'янилися, значить, пора діставати з духовки.

Використовуючи нескладні рецепти, можна спекти смачну випічку та недорогу, а для урізноманітнення смаку додавати в неї начинки – горіхи, родзинки, какао, варення, мак і свіжі яблука.

Що ще почитати: