Як приготувати пиріг зі згущеним молоком на швидку руку
Напевно, не раз багатьом господиням доводилося стикатися з таким складним завданням, як приготування швидкого десерту для раптово наскочили гостей. Адже гості можуть виявити бажання прийти в будь-який час, тому обов'язково в запасі потрібно мати кілька рецептів швидкого приготування різної смачної випічки. Якраз ми і розглянемо кілька способів приготування пирога на згущеному молоці.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яйця - | 4 штуки |
борошна - | 250 грам |
банку згущеного молока - | 200 грам |
цукрового піску - | 3 великі ложки |
ванільного порошку - | щіпка |
сода харчова - | щіпка |
вершкового масла для змащування форми - | трохи |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 390 Ккал |
Як потрібно робити:
- Для початку слід відкрити банку зі згущеним молоком, викладаємо в невелику чашку одну велику ложку згущеного молока, вона нам буде потрібна для прикраси готового пирога;
- У чашку розбиваємо курячі яйця, викладаємо до них згущене молоко;
- Всі компоненти добре збиваємо міксером до утворення однорідної суміші;
- Після цього засипаємо в суміш борошно, цукровий пісок, ванільний порошок і трохи харчової соди;
- Далі тісто ще раз добре збиваємо за допомогою міксера;
- У результаті повинна вийти густа основа за консистенцією нагадує сметану;
- Поверхня форми для запікання промазуємо вершковим маслом з усіх сторін;
- Виливаємо у форму рідку основу, розрівнюємо поверхню;
- Розжарюємо духовку до 180 градусів;
- Ставимо форму в прогріту духовку і залишаємо випікатися близько 30-35 хвилин;
- Після того як пиріг стане рум'яним його можна виймати. Готовність можна перевірити зубочистками, проткніть пиріг і подивіться, якщо на зубочистці не залишилося тесту, то значить, випічка готова;
- Після цього змащуємо верх пирога залишками згущеного молока і подаємо на стіл.
Пиріг зі згущеним молоком і волоськими горіхами
Компоненти для приготування:
- яйця – 4 штуки;
- півсклянки цукрового піску;
- 400 грам вареного згущеного молока;
- 200 грам борошна;
- горіхи волоські – 170 грам;
- щіпка харчової соди;
- рослинне масло.
На приготування піде в середньому близько години, калорійність становитиме 410 ккал.
Схема готування:
- Для початку розбиваємо яйця і відокремлюємо жовтки від білків;
- Жовтки викладаємо в чашку, підсипаємо цукор і ретельно перемішуємо до білого стану;
- Далі додаємо 60 грам рослинної олії і викладаємо згущене молоко;
- Всі компоненти добре перемішуємо;
- Горіхи потрібно подрібнити. Для цього їх можна перемолоти в блендері, прокрутити м'ясорубкою або порубати ручкою ножа;
- Потім в суміш з згущеного молока засипаємо борошно, додаємо трохи харчової соди і перемелені горіхи;
- Всі інгредієнти добре перемішуємо. Для розмішування можна скористатися міксером. У результаті повинно вийти густе тесту з рівномірною структурою;
- У форму стелимо папір для запікання;
- Викладаємо на неї тісто і добре розрівнюємо поверхню;
- Потім розжарюємо духовку до 190 градусів;
- В розпечену духовку ставимо форму і випікаємо все близько 40 хвилин;
- Витягуємо пиріг і відставляємо остигати;
- Теплу випічку викладаємо на велику плоску тарілку, розрізаємо на шматочки і подаємо на стіл.
Рецепт бананового пирога
Продукти для випічки:
- 4-5 бананів;
- півтори склянки борошна;
- цукор – 170 грам;
- згущене молоко, можна варене – 250 грам;
- 80 грам мало вершкового;
- три яйця;
- 70 грам сметани;
- сода харчова — щіпка;
- маленький пакетик ванілі;
- щіпка солі.
Приготування займе близько 1 години 30 хвилин, калорійність – 440 ккал.
Як потрібно робити:
- Розбиваємо яйця і викладаємо в чашку;
- Засипаємо до яйця, цукровий пісок, ванільний порошок і додаємо сметану;
- Всі компоненти збиваємо міксером на невеликій швидкості до утворення однорідної консистенції;
- Додаємо сіль і знову все перемішуємо;
- Вершкове масло викладаємо в сковороду, ставимо на невеликий вогонь. Його потрібно розтопити до рідкого стану;
- Після цього знімаємо сотейник з плити і прибираємо в сторону, щоб масло трохи охололо;
- Як тільки масло стане теплим, вливаємо його в рідку суміш, все добре перемішуємо;
- Під час перемішування через сито всипайте повільно борошно і при цьому не переставайте перемішувати. Одночасно з борошном всипте харчову соду;
- Банани очищаємо від шкірки, розрізаємо м'якоть на середні скибочки;
- У густе тісто викладаємо шматочки бананів, все перемішуємо ложкою;
- Форму для запікання обов'язково змащуємо рослинним маслом з усіх сторін;
- Далі викладаємо половину тіста і розрівнюємо;
- Потім рівномірно кладемо варену або звичайну згущене молоко, також розрівнюємо;
- Після цього викладаємо залишився тісто і розрівнюємо верх;
- Духовку обов'язково розжарте до 180-190 градусів;
- Ставимо форму в розігріту духовку і готуємо протягом 60-70 хвилин;
- Готовий пиріг виймаємо і залишаємо остуджуватися;
- Теплу випічку витягаємо з форми і нарізаємо на шматочки;
- Подаємо смачний десерт до чаю.
Рагу з яловичини — простий рецепт м'ясного блюда, яке можна подавати до будь-якого гарніру.
Як приготувати солянку з сосискою читайте тут.
Незвичайно смачна і ефектна закуска для будь-якого застілля — рулет зі скумбрії з овочами і желатином.
Шоколадний пиріг в мультиварці
Що буде входити до складу випічки:
- борошно – 270 грам;
- яйця – 3 штуки;
- 170 грам какао-порошку;
- 170 грам цукрового піску;
- банку згущеного молока;
- масло вершкове – 200 грам;
- щіпка соди харчової;
- трохи солі.
На приготування буде потрібно приблизно 1 години 15 хвилин, калорійність складатиме 435 ккал.
Процес приготування:
- Для початку звільняємо курячі яйця від шкаралупи і поділяємо білки і жовтки;
- Поміщаємо яєчні жовтки в чашку, засипаємо до них цукор і все розмішуємо до білого стану;
- До білків засипаємо сіль і збиваємо до пишного стану;
- Далі до білків додаємо харчову соду і знову змішуємо;
- Після цього з'єднуємо білки з жовтками;
- Засипаємо борошно, також додаємо какао, але не всі отсыпаем 2 великі ложки для крему;
- Всі компоненти добре перемішуємо до отримання однорідності;
- Ємність мультиварки змащуємо рослинним маслом з усіх сторін;
- Викладаємо тісто в чашу, верх розрівнюємо;
- Вибираємо програму Випічка і залишаємо випікатися протягом 40-45 хвилин;
- Поки випікається пиріг, зробимо крем. Для цього в чашку викладаємо масло, додаємо згущене молоко і 2 великі ложки какао-порошку;
- Всі інгредієнти добре збиваємо до утворення однорідної структури;
- Готовий пиріг трохи охолоджуємо;
- Після цього теплу випічку розрізаємо вздовж на 3 частини;
- Кожну частину змащуємо кремом і складаємо у вигляді торта;
- Верх і боки також можна змастити кремом;
- Додатково можна посипати випічку горіхами і тертим шоколадом.
Корисні поради
- у процесі приготування основи для випічки всі компоненти ретельно збивайте, щоб у процесі випікання пиріг зі згущеним молоком піднявся і вийшов повітряним;
- згущене молоко можна використовувати звичайну або варену;
- додатково у тісто можна додати наповнювачі – горіхи, родзинки, курагу, чорнослив, шматочки фруктів, мармелад або ягоду.
Приготування швидкого пирога не забере багато часу. Головне — все робити згідно з рецептурою, тоді ваша випічка вийде дуже смачною, ароматною, повітряної. А якщо ви її додатково прикрасите яким-небудь кремом або джемом, то від цього вона стане тільки краще!