03 май 2019 4 591

Як приготувати пиріг зі згущеним молоком на швидку руку

Напевно, не раз багатьом господиням доводилося стикатися з таким складним завданням, як приготування швидкого десерту для раптово наскочили гостей. Адже гості можуть виявити бажання прийти в будь-який час, тому обов'язково в запасі потрібно мати кілька рецептів швидкого приготування різної смачної випічки. Якраз ми і розглянемо кілька способів приготування пирога на згущеному молоці.

Бісквіт зі згущеним молоком на швидку руку
Інгредієнти Кількість
яйця - 4 штуки
борошна - 250 грам
банку згущеного молока - 200 грам
цукрового піску - 3 великі ложки
ванільного порошку - щіпка
сода харчова - щіпка
вершкового масла для змащування форми - трохи
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 390 Ккал

Як потрібно робити:

  1. Для початку слід відкрити банку зі згущеним молоком, викладаємо в невелику чашку одну велику ложку згущеного молока, вона нам буде потрібна для прикраси готового пирога;
  2. У чашку розбиваємо курячі яйця, викладаємо до них згущене молоко;
  3. Всі компоненти добре збиваємо міксером до утворення однорідної суміші;
  4. Після цього засипаємо в суміш борошно, цукровий пісок, ванільний порошок і трохи харчової соди;
  5. Далі тісто ще раз добре збиваємо за допомогою міксера;
  6. У результаті повинна вийти густа основа за консистенцією нагадує сметану;
  7. Поверхня форми для запікання промазуємо вершковим маслом з усіх сторін;
  8. Виливаємо у форму рідку основу, розрівнюємо поверхню;
  9. Розжарюємо духовку до 180 градусів;
  10. Ставимо форму в прогріту духовку і залишаємо випікатися близько 30-35 хвилин;
  11. Після того як пиріг стане рум'яним його можна виймати. Готовність можна перевірити зубочистками, проткніть пиріг і подивіться, якщо на зубочистці не залишилося тесту, то значить, випічка готова;
  12. Після цього змащуємо верх пирога залишками згущеного молока і подаємо на стіл.

Пиріг зі згущеним молоком і волоськими горіхами

 

Компоненти для приготування:

  • яйця – 4 штуки;
  • півсклянки цукрового піску;
  • 400 грам вареного згущеного молока;
  • 200 грам борошна;
  • горіхи волоські – 170 грам;
  • щіпка харчової соди;
  • рослинне масло.

На приготування піде в середньому близько години, калорійність становитиме 410 ккал.

Схема готування:

  1. Для початку розбиваємо яйця і відокремлюємо жовтки від білків;
  2. Жовтки викладаємо в чашку, підсипаємо цукор і ретельно перемішуємо до білого стану;
  3. Далі додаємо 60 грам рослинної олії і викладаємо згущене молоко;
  4. Всі компоненти добре перемішуємо;
  5. Горіхи потрібно подрібнити. Для цього їх можна перемолоти в блендері, прокрутити м'ясорубкою або порубати ручкою ножа;
  6. Потім в суміш з згущеного молока засипаємо борошно, додаємо трохи харчової соди і перемелені горіхи;
  7. Всі інгредієнти добре перемішуємо. Для розмішування можна скористатися міксером. У результаті повинно вийти густе тесту з рівномірною структурою;
  8. У форму стелимо папір для запікання;
  9. Викладаємо на неї тісто і добре розрівнюємо поверхню;
  10. Потім розжарюємо духовку до 190 градусів;
  11. В розпечену духовку ставимо форму і випікаємо все близько 40 хвилин;
  12. Витягуємо пиріг і відставляємо остигати;
  13. Теплу випічку викладаємо на велику плоску тарілку, розрізаємо на шматочки і подаємо на стіл.

Рецепт бананового пирога

Продукти для випічки:

  • 4-5 бананів;
  • півтори склянки борошна;
  • цукор – 170 грам;
  • згущене молоко, можна варене – 250 грам;
  • 80 грам мало вершкового;
  • три яйця;
  • 70 грам сметани;
  • сода харчова — щіпка;
  • маленький пакетик ванілі;
  • щіпка солі.

Приготування займе близько 1 години 30 хвилин, калорійність – 440 ккал.

Як потрібно робити:

  1. Розбиваємо яйця і викладаємо в чашку;
  2. Засипаємо до яйця, цукровий пісок, ванільний порошок і додаємо сметану;
  3. Всі компоненти збиваємо міксером на невеликій швидкості до утворення однорідної консистенції;
  4. Додаємо сіль і знову все перемішуємо;
  5. Вершкове масло викладаємо в сковороду, ставимо на невеликий вогонь. Його потрібно розтопити до рідкого стану;
  6. Після цього знімаємо сотейник з плити і прибираємо в сторону, щоб масло трохи охололо;
  7. Як тільки масло стане теплим, вливаємо його в рідку суміш, все добре перемішуємо;
  8. Під час перемішування через сито всипайте повільно борошно і при цьому не переставайте перемішувати. Одночасно з борошном всипте харчову соду;
  9. Банани очищаємо від шкірки, розрізаємо м'якоть на середні скибочки;
  10. У густе тісто викладаємо шматочки бананів, все перемішуємо ложкою;
  11. Форму для запікання обов'язково змащуємо рослинним маслом з усіх сторін;
  12. Далі викладаємо половину тіста і розрівнюємо;
  13. Потім рівномірно кладемо варену або звичайну згущене молоко, також розрівнюємо;
  14. Після цього викладаємо залишився тісто і розрівнюємо верх;
  15. Духовку обов'язково розжарте до 180-190 градусів;
  16. Ставимо форму в розігріту духовку і готуємо протягом 60-70 хвилин;
  17. Готовий пиріг виймаємо і залишаємо остуджуватися;
  18. Теплу випічку витягаємо з форми і нарізаємо на шматочки;
  19. Подаємо смачний десерт до чаю.

Рагу з яловичини — простий рецепт м'ясного блюда, яке можна подавати до будь-якого гарніру.

Як приготувати солянку з сосискою читайте тут.

Незвичайно смачна і ефектна закуска для будь-якого застілля — рулет зі скумбрії з овочами і желатином.

Шоколадний пиріг в мультиварці

Що буде входити до складу випічки:

  • борошно – 270 грам;
  • яйця – 3 штуки;
  • 170 грам какао-порошку;
  • 170 грам цукрового піску;
  • банку згущеного молока;
  • масло вершкове – 200 грам;
  • щіпка соди харчової;
  • трохи солі.

На приготування буде потрібно приблизно 1 години 15 хвилин, калорійність складатиме 435 ккал.

Процес приготування:

  1. Для початку звільняємо курячі яйця від шкаралупи і поділяємо білки і жовтки;
  2. Поміщаємо яєчні жовтки в чашку, засипаємо до них цукор і все розмішуємо до білого стану;
  3. До білків засипаємо сіль і збиваємо до пишного стану;
  4. Далі до білків додаємо харчову соду і знову змішуємо;
  5. Після цього з'єднуємо білки з жовтками;
  6. Засипаємо борошно, також додаємо какао, але не всі отсыпаем 2 великі ложки для крему;
  7. Всі компоненти добре перемішуємо до отримання однорідності;
  8. Ємність мультиварки змащуємо рослинним маслом з усіх сторін;
  9. Викладаємо тісто в чашу, верх розрівнюємо;
  10. Вибираємо програму Випічка і залишаємо випікатися протягом 40-45 хвилин;
  11. Поки випікається пиріг, зробимо крем. Для цього в чашку викладаємо масло, додаємо згущене молоко і 2 великі ложки какао-порошку;
  12. Всі інгредієнти добре збиваємо до утворення однорідної структури;
  13. Готовий пиріг трохи охолоджуємо;
  14. Після цього теплу випічку розрізаємо вздовж на 3 частини;
  15. Кожну частину змащуємо кремом і складаємо у вигляді торта;
  16. Верх і боки також можна змастити кремом;
  17. Додатково можна посипати випічку горіхами і тертим шоколадом.

Корисні поради

  • у процесі приготування основи для випічки всі компоненти ретельно збивайте, щоб у процесі випікання пиріг зі згущеним молоком піднявся і вийшов повітряним;
  • згущене молоко можна використовувати звичайну або варену;
  • додатково у тісто можна додати наповнювачі – горіхи, родзинки, курагу, чорнослив, шматочки фруктів, мармелад або ягоду.

Приготування швидкого пирога не забере багато часу. Головне — все робити згідно з рецептурою, тоді ваша випічка вийде дуже смачною, ароматною, повітряної. А якщо ви її додатково прикрасите яким-небудь кремом або джемом, то від цього вона стане тільки краще!

Що ще почитати: