24 март 2019 42

Як правильно скласти новорічне меню 2017 і що приготувати

Інформація, яку містить ця стаття буде цікава справжньої господині, яка не хоче упустити жодної деталі в процесі приготування новорічного столу. Тут зібрані основні правила і рецепти для підготовки до нового 2017 році.

Як скласти святкове меню на Новий рік: тонкощі і правила

Безсумнівно, серед православного світу найбільш улюбленим святом є Новий рік. В цю чарівну ніч, коли один рік змінює інший, багато людей теплят надію на нове і щасливе життя.

Всі вважають, що старий рік забере з собою старі проблеми та турботи, а новий рік дозволить почати багато в життя з чистого аркуша. Логічно, що до такого свята і особливий підхід. На Новий рік зазвичай ставлять кращі прилади, надягають модні наряди, готують вишукані страви.

Тому складання новорічного меню вимагає особливого підходу і дотримання ряду правил.

Символ 2017 року

Згідно зі східним календарем, наступний 2017 рік вважається роком Півня. Процес передачі першості від Вогняної Мавпи до Півневі відбудеться 28 січня 2017 року. Вважається, що Півень – один з найбільш цікавих тварин серед символів східного календаря.

Серед інших знаків він найбільш виразний і неймовірно товариський. Для того, щоб правильно розуміти, що несе в собі цей символ, слід знати також який колір і стихія буде символізувати рік Півня 2017. Стихія 2017 року — це вогонь, що символізує особливу життєву енергію, яка полягає у прагненні до кар'єрного та особистісного росту.

Колір Півня – червоний, що є символом успіху і впевненості.

Як видно, наступний рік – це рік особливої впевненості, тому варто відповідним чином підійти до оформлення святкового столу.

Як складати новорічне меню

Будь-яка господиня підходить з особливою ретельністю до підготовки новорічного столу. Адже хочеться врахувати всі нюанси, щоб у новорічну ніч відчути чари по максимуму.

Щоб правильно підготувати меню, потрібно враховувати смаки Вогняного Півня, для того, щоб всіляко задобрити тварина. Адже в чари, особливо в новорічну ніч вірять не тільки діти, але і всі дорослі.

Як задобрити Півня

Щоб задовольнити таку тварину, як Півень, потрібно врахувати, що ця істота не жадібна, може, десь в міру економне, але ні в якому разі не жадібна. Але це не означає, що стіл повинен ломитися від надмірностей. На столі має бути все в достатку, але страви варто готувати досить прості.

Щоб Півень був задоволений, на столі обов'язково повинні бути фрукти і овочі в будь-якій їх варіативності. Також незайвим буде знайти на столі містечко для ємності із зерном. Як відомо, це його улюблені ласощі.

Півень буде радий, якщо у новорічному меню буде місце солодкого. Це може бути торт або пиріг.

Природно, Півень не пробачить, якщо на новорічному столі будуть якісь страви з курки. Тому до планування меню потрібно підійти дуже обережно.

При оформленні столу, можна зробити акцент на сільському посуду – горщики або може бути дерев'яні ложки.

План страв на Новий рік

На новорічному столі має бути широкий вибір страв і напоїв. Це обов'язково мають бути закуски, гарячі страви, салати, овочеві та м'ясні нарізки, а також обов'язково десерт. Що стосується напоїв, то тут потрібно вибрати тільки натуральні соки, або ж морси.

Вибираючи гаряче на стіл, варто ще раз нагадати про те, що будь-які страви з курки можуть серйозно засмутити пернатий символ 2017 року. Краще всього вибрати страви з риби або морепродуктів. Для прикладу можна приготувати сьомгу – досить ніжна і смачна риба, не розчарує навіть самого вибагливого гостя.

Якщо говорити про гарнірі, то тут краще всього виглядатиме варіант з овочів. Це можу бути тушковані або свіжі овочі. Як справжній сільський житель, півень буде радий, якщо в якості гарніру господиня захоче картоплю.

Вибір салатів, які можна приготувати на Новий рік, досить багатий. Щоб підкреслити урочистість моменту, можна вибрати креативний салат у вигляді ялинки.

Оскільки півень – персонаж досить яскравий, то в якості закусок потрібно підібрати щось яскраве і виразне.

Незайвим буде порадувати пернатого якоюсь смакотою. Як жителю села, йому сподобається тортик з сиру.

Рецепти страв новорічного меню

Рецепт сьомги з вершками
Інгредієнти Кількість
Філе сьомги - 1 кг
Сир - 100 г
Вершки 10% жирності - 300 мл
Цибулина - 1 шт.
Приправи - за смаком
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 200 Ккал

Перед приготуванням слід підготувати деко, на якому і буде запікатися рибка. Деко потрібно буде змастити маслом — вершковим або рослинним. Наступним кроком буде підготовка соусу.

Для цього знадобляться вершки, в які господиня може додати будь-які рибні приправи або перець, словом, все, що є в перевазі. Нарізані шматочки філе акуратно викласти на деко, і залити приготованим соусом.

Завершити композицію слід натертим на крупній тертці сиром і нарізаним півкільцями цибулею. Кращим варіантом буде накрити вийшло твір фольгою. Перший і основний етап приготування завершено.

Залишилася справа за малим – відправити сьомгу в духовку. Для цього краще заздалегідь підготувати необхідну температуру, розігрів духовку до 180 градусів. Сьомга приготується приблизно за 25 хвилин. Гаряче блюдо готове!

Гарнір з картоплі

Для приготування досить простого святкового другої страви потрібні наступні інгредієнти:

  • Картопля – 10 шт;
  • Яєчний білок – 2 шт;
  • Оливкова олія;
  • Приправи.

Спочатку варто нарізати очищену картоплю дольками. Потім готується соус, в якому буде запікатися картопля. Для цього потрібні яєчні білки, які збиваються до пінообразної маси. До цієї маси додати нарізану картоплю і все перемішати, додаючи необхідні спеції і приправи.

Лист, на якому буде випікатися картопля, слід ретельно змастити оливковою олією. Після цього викласти всю красу на деко і відправити в розігріту до 220 градусів духовку. Картоплю досить випікати близько півгодини, не забуваючи періодично помішувати.

Рецепт салату Ялинка

Для приготування даного шедевра знадобиться:

  • Консервований лосось – 1 банка;
  • Сир – 250 г;
  • Лимонний сік;
  • Крекери;
  • Помідор;
  • Кріп.

Салат досить простий. Слід подрібнити лосося і додати до нього заздалегідь натертий сир. До отриманої суміші варто додати трохи лимонного соку і приправи. Все це потрібно ретельно перемішати до отримання однорідної маси, з якої можна легко виліпити щось на зразок конуса – це і є в майбутньому ялинка.

Щоб надати ялинці реальний і святковий смак, її потрібно прикрасити гілочками петрушки так, як би могла виглядати справжня ялинка. З помідора можна вирізати зірку і використовувати її як для верхівки ялинки.
В якості новорічних іграшок можна використовувати зерна граната. Крекери знадобляться для того, щоб їсти цю страву.

Рецепт яскравою закуски 2017 «Строкаті кульки»

Для приготування даного шедевра кулінарії потрібно:

  • Тріска – 300 г;
  • Картопля – 500 г;
  • Огірок свіжий – 2 шт;
  • Сир – 400 г;
  • Перець червоний і жовтий;
  • Майонез;
  • Приправи.

Розморожену і відварену тріску, слід відокремити від кісток і нарізати. З картоплі треба зробити картопляне пюре. Тепер потрібно зробити загальну масу з усіх інгредієнтів. Сюди повинні увійти пюре, маса рибна, нарізані яйця і огірки. Склеїти отриману масу потрібно за допомогою майонезу, адже саме з цієї маси і будуть зроблені кульки.

Тепер потрібно приготувати забарвлення для кульок. На одну тарілку слід викласти нарізаний червоний перець, на другу тарілку – нарізаний жовтий перець, на третю – дрібно нарізаний зелений лук.

На завершальному етапі слід вмочити кожну кульку в окрему тарілку, щоб вийшли різнобарвний і веселі кругляшки.

Рецепт сирного торта

Для приготування сирного торта знадобиться:

  • Сир – 500 г;
  • Цукор – 250 г;
  • Яєчний жовток – 2 шт;
  • Вершкове масло – 150 г;
  • Молоко – 250 мл;
  • Желатин – 30 г;
  • Ізюм;
  • Фрукти на вибір.

Для приготування цього торта не буде потрібно духовка. Потрібно буде збити два яєчних жовтки з маслом, потім додати до отриманої пені подрібнену сирну масу. Желатин залити гарячим молоком і обов'язково остудити.

Після того, як желатин охолоне, варто змішати всі інгредієнти. З отриманої маси можна оформити торт будь-якої форми і прибрати його на 2, 5 години в холодильник. Після заморозки, торт слід прикрасити будь-якими фруктами, які більше за смаком. Ось і готовий десерт!

Нові рецепти салатів на Новий Рік 2017.

Читайте як приготувати крем з маскарпоне для торта і прикрасьте їм свій новорічний десерт.

Телятина запечена в духовці в рукаві — це прекрасне блюдо на святковий стіл. Читайте рецепти.

Поради щодо вибору та рецепти приготування напоїв меню для новорічного столу

В якості пиття Півень віддасть перевагу сокам, тільки натуральним. Можна зварити й остудити ягідний морс.

Якщо говорити про алкогольні напої, то тут можна зайнятися приготуванням самостійно, щоб додати вишуканості новорічного столу. Якщо немає бажання морочитися приготуванням, можна обійтися стандартними винами або шампанським. Міцні напої будуть не зовсім доречні.

Рецепт вершкового лікеру

Для приготування лікеру знадобиться:

  • Віскі — 2/3 склянки;
  • Згущене молоко – 400 р;
  • Жирні вершки – 100 г;
  • Шоколадний сироп – 2 ст. л;
  • Розчинна кава – 1 ч. л.

Всі перераховані інгредієнти потрібно послідовно перемішати. На його приготування піде не більше 5 хвилин.

Варимо глінтвейн

Для приготування глінтвейну слід змішати:

  • Червоне сухе вино – 750 мл;
  • Коричневий цукор – 60 г;
  • Кориця – 2 палички;
  • Гвоздика – 3 шт;
  • Запашний перець – 5 шт;
  • лимон – ¼-я частина.

Всі інгредієнти змішати і варити 20-25 хвилин.

Рецепт вишневого крюшону

Щоб отримати такий напій, варто змішати наступні інгредієнти:

  • Вишневий сік – 500 мл;
  • Червоне сухе вино – 750 мл;
  • Шампанське – 750 мл;
  • Коньяк – 40 мл;
  • Цукор – 20 г;
  • Вишня – 1 кг

Рецепт безалкогольного зеленого коктейлю для спалювання жиру

Щоб приготувати одну порцію такого корисного коктейлю, потрібно буде змішати наступні компоненти:

  • Ківі – 1 шт;
  • Лимон – 2 зубчики;
  • Гілочки петрушки;
  • Гілочки м'яти;
  • Вода без газів – 100 мл;
  • Мед – 1-2 ч. л;

Мандариновий смузі

Щоб приготувати смузі з мандаринів, потрібно перемішати наступні складові:

  • Мандарини – 2 шт;
  • Заморожений банан – 1 шт;
  • Молоко – 1 стакан;
  • Йогурт – 1/3 склянки;
  • Мед – 1 ч. л.

Сервіровка столу на Новий рік 2017

Насамперед, потрібно пам'ятати про простоту. Простота і натуральність повинні лідирувати при сервіровці новорічного столу. Оскільки ця тварина сільське, то потрібно зробити акцент на цьому, використовуючи глиняні горщики, лляні скатертини.

Поставити на стіл самовар з бубликами – було б верхом актуальності. Півень буде безмірно задоволений таким підходом до свята.

Посуд

Півень ніколи не пробачить, якщо на столі буде несправжня посуд. Ні в якому разі не варто експериментувати з пластиковим посудом. Посуд на новорічному столі повинна бути максимально яскравою і барвистою. Можна вибрати глиняний розписний посуд, дерев'яні ложки або ж коновки.

Кольори Нового року

Символ наступаючого року червоний півень. Саме тому він буде невимовно радий, якщо при сервіровці столу будуть використані всі відтінки червоного. Краще всього використовувати червоні іграшки в якості ялинкових прикрас.

На новорічному столі завжди присутні свічки, отже, вони повинні бути червоними. В якості декору можна прикрасити ялинкові гілочки тими ж червоними кульками або маленькими зірочками. Можна оформити з цих гілочок своєрідну ємність, в яку покласти улюблені фрукти.

Що стосується вибору скатертини, то тут можна обіграти червоний і білий кольори. Наприклад, якщо скатертина червона, то в посуді повинні переважати білі тони. Якщо скатертина біла, то посуд повинна бути переважно червоною. На самому столі, при наявності необхідного простору, можна розмістити будь новорічні фігурки: сніговики, ялинки, дід мороз, або фігурки півня.

Що потрібно пам'ятати при сервіровці новорічного столу

  • Не варто надавати особливого значення скатертини, це не основна складова новорічного столу. Скатертина варто добре вирівняти і розподілити на столі так, щоб її краї не звисали більш, ніж на 30 см;
  • Починати сервірування треба з розстановки посуду, і тільки потім столових приладів;
  • Забарвлення серветок повинна грати на тлі скатертини;
  • Келихи варто розташувати праворуч від тарілки;
  • Використовуючи додаткові елементи декору, при сервіровці столу, варто враховувати і дотримуватися загальної композиції.

Щасливого Нового року!

Що ще почитати: