10 июнь 2019 167

Що має бути на новорічному столі 2017, щоб задобрити Півня

Новий рік – це феєрверк емоцій, казкове настрій, посмішки близьких, аромат хвої, мандаринів і, звичайно ж, святковий стіл. У кожній родині приготування починаються задовго до його настання. 2017-й – це рік Вогняного Півня.

Згідно з переказами, ця птиця енергійна, амбітна і темпераментна. Спробуємо розібратися, як скласти меню і прикрасити новорічний стіл, щоб задобрити гордого Півня.

Що повинно бути на столі в Новому 2017 році?

Вогненний півень — горда, але трохи егоїстична птах. Так що важливо пам'ятати, що, як і будь-який лідер, він цінує активних і заповзятливих людей. Складіть меню задовго до свята, тоді він побачить, що ви раді його присутності.

Насамперед, варто відмовитися від будь-яких різновидів птахів на столі. Кури, індички, гуси, перепілки і качки повинні залишитися під забороною. Другий заборона – курячі яйця. Для виходу з ситуації у знаменитому олів'є їх можна замінити перепелиними. Більшість людей навіть не відчують підміни, а для гурманів це стане приємною несподіванкою.

Зате Півень порадіє великої кількості овочів. Можна зробити салат, нарізка, нафарширувати їх або приготувати смачний гарнір. Зверніть увагу, що колір цього року вогненний, так що віддавайте перевагу червоним овочів і фруктів на столі.

Півень птах всеїдна, так що м'ясо на столі буде дуже до речі. Пам'ятайте про те, що їжа не повинна бути занадто жирної, також слід відмовитися від смажених страв. Півні активні, так що варто приготувати легкі та поживні страви. А ось про міцному алкоголі доведеться забути.

Чому варто віддати перевагу:

  1. Нежирним сортам м'яса;
  2. Овочів і фруктів;
  3. Легких салатів;
  4. Морепродуктів;
  5. Азіатській кухні;
  6. Рибі;
  7. Слабоалкогольних коктейлів;
  8. Провину або шампанського;
  9. Будь десертів (без алкоголю і жирних кремів).

Особливості сервіровки та оформлення столу

Прикраса столу має бути продуманим. Це важливо не тільки з естетичної точки зору, але і порадує символ року. Пам'ятайте, що деталі дуже важливі, адже Півні дуже педантичні. Віддавайте перевагу всьому натуральному і гарного.

Далі опишемо, що потрібно для прикраси новорічного свята.

  1. Як не дивно, але півень не порадіє червоній скатертині, навпаки вона повинна бути світлих, пастельних відтінків. Підійдуть білі, золотисті, бежеві або рожеві різновиди. Серветки слід вибирати в тон скатертини. Краще віддати перевагу ганчірковим варіантів, ніж паперових, так як Півень любить все витончене;
  2. Сервізи можуть бути будь-якими, але обов'язково красивими. Так що якщо ви вирішили святкувати новий рік на природі або в громадському місці захопіть з собою справжні келихи, тарілки і виделки;
  3. За традицією, на центральній частині новорічного столу необхідно встановити ємність з пророщеною пшеницею або вівсом;
  4. Обов'язково поставте свічки на столі. Віддавайте перевагу червоним або золотистим варіантом. Особливо порадують Півня витончені свічки ручної роботи. Це додасть йому впевненості. Що він довгоочікуваний гість у вашому домі.

Гарячі святкові страви

Далі представимо вашій увазі кілька цікавих рецептів гарячих страв, які можна подати до столу.

Новорічний пиріг з м'ясом
Інгредієнти Кількість
відварної яловичини - 500-600 г
замороженого листкового тіста - упаковка
червоний болгарський перчик - 1 шт.
ріпчастої цибулі - 1 головка
маслини (без кісточок) - 20 шт.
жирних вершків (20 і більше відсотків) - 2-3 ст. л.
масла соняшника (раст.) - 2 ст. л.
вершкового (несолодкого) олії) - 20-25 г
перепелиних яєчок - 8 шт.
подрібненою зеленню (петрушка/селера/кріп) - 3 ст. л.
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 240 Ккал

Овочі ріжуться кубиками і обсмажують на олії соняшника. Яйця, зелень і вершки збиваються (не забудьте посолити і приперчити).

Тісто ділиться на дві частини і розкочується. Потрібно кругла форма (22 см в діаметрі). Нижній пласт укладається у форму. Зверху викладаються овочі і м'ясо (по черзі). Потім все заливається соусом.

Поверх розкладається кілька шматочків вершкового масла. Накривається другим пластом тіста. Краї защипываются техніків внапуск. В центрі робиться маленька дірочка для випаровування зайвої пари.

Із залишків тіста вирізати красиві фігурки птахів і укладаються поверх пирога. Для склеювання підійде звичайна вода. Пиріг випікається близько 45 хвилин при середньому вогні (180ᴼ).

Шашлик в баклажанах

Для приготування цього незвичайного страви знадобиться:

  • 500-гр. свинячої вирізки;
  • 4 баклажана середнього розміру (вибирайте пружні плоди);
  • 1-2 ч. л. паприки;
  • 6 ст. л. соєвого соусу;
  • Рослинне масло.

М'ясо нарізати як на шашлик, великими кубиками. Потім маринується 1-2 години в соєвому соусі з додаванням паприки і перцю (можна використовувати запашний). Сіль не потрібна, так як соєвий соус дуже солоний, так що краще її не додавати.

Баклажани миють, зрізають плодоніжка і верхній шар з однієї сторони. Видаляється серцевина. Повинна вийти човник з товстим дном і стінками. Потім їх потрібно вимочити близько півгодини в сильносолоної воді. Після чого їх треба просушити.

Шпажкою прокалываете баклажан по центу зрізаної плодоніжки. Всередині на нього нанизується м'ясо. Потім шпажку простягаєте, щоб з'явився кінчик з іншого боку баклажана. Готується в духовці (200-220ᴼ) близько півгодини.

Салати для новорічного столу 2017 року

Представляємо вашій увазі декілька цікавих рецептів, які прикрасять будь-який стіл.

Салат м'ясний «Хе» (корейська рецепт)

Для цієї страви знадобиться:

  • 400 гр. м'яса (яловичини або нежирної свинини);
  • 1-2 ст. л. соєвого соусу;
  • 2-3 ст. л. оцту (міцного 15-20%);
  • 1 головка цибулі;
  • 350 гр. свіжої моркви (якщо серцевина щільна краще видалити);
  • 3 ст. л. масла (соняшникової або кунжутного);
  • 4 ст. л. зелені (зелений лук/кріп/чебрець).

М'ясо нарізане тонкими довгими смужками-черв'ячками.

Морква натирається на спеціальній тертці для корейської кухні (довгою стружкою) або ріжеться ножем.

Цибуля рубається тонкими півкільцями.

М'ясо обсмажується на олії до випаровування вологи. Інші інгредієнти змішуються в мисці.

Потім туди додається обсмажене м'ясо. Не забудьте приперчити і посолити. В оригінальному рецепті перцю повинно бути багато, але гостроту підбирайте під себе.

Салат «Райський»

Для цього салату потрібно взяти:

  • 1 свіжий ананас;
  • 1 головка червоної цибулі;
  • 1 длинноплодный огірок;
  • ч. л. лимонного соку;
  • 2 ч. л. піскового цукру.

Ананас очищається від шкірки і серцевини. Потім нарізати середніми кубиками. Потім нарізати цибулю і огірок (дрібними шматочками). Сік лимона змішується з цукром, перчится і солиться.

Всі інгредієнти потрібно перемішати і залишити в прохолодному місці на годину. Після можна подавати, не забувши знову ретельно змішати, щоб ретельніше розподілити лимонний сік. Для оформлення можна використовувати гілочки петрушки або кропу.

Салат з горішками

Для цього шедевра потрібно:

  • 2 великих мандарина;
  • 1 морква (середня за розміром);
  • 2-3 яблука;
  • Горіхи (мигдаль, фундук, кешью, волоські або суміш);
  • 5 ст. родзинок (без кісточок);
  • 0,5 ч. л. кориці;
  • 2 ст. л. соку лимона.

Соус солодкий:

  • 2 ст. л. меду;
  • 1 ст. л. соку лимона.

Соус несолодкий:

  • 2 ст. л. ложки олії (оливкова або соняшникова без запаху);
  • 2 ст. л. соку лимона.

Морквину натирається недовгими смужками. Родзинки потрібно обробити окропом і потримати в ньому кілька хвилин. Горішки рубаються (не дуже дрібно) ножем, якщо використовується мигдаль і фундук, краще позбавити від жорсткої шкірки.

Потім їх необхідно злегка прогріти на сковороді або в духовці (не смажити). Яблука нарізати довгими брусками і сбрызгиваются соком лимона.

Далі готується соус за вибором. Для подачі до м'яса несолодкий, для десертного варіанту з медом. Всі інгредієнти, крім родзинок, потрібно перемішати і поставити в холодильник/холодильну камеру на півгодини.

Тим часом очищається мандарин. При необхідності кожна часточка ріжеться навпіл. Після цього салат прикрашається мандарином і посипається родзинками.

Закуски на Новий Рік 2017

Наведемо для прикладу кілька рецептів закусок, які порадують Вогняного Півня.

Кульки з печінки тріски

Така закуска буде актуальна на будь-якому святковому столі. Отже, потрібно:

  • 1 банка печінки тріски;
  • 2 відварені картоплини;
  • 50-60 гр. сиру (твердого, або напівтвердого);
  • 1-2 цибулини;
  • 6 варених перепелиних яєць;
  • Зелень;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 3-4 ст. л. кунжутного насіння.

Цибулю, зелень і яйця дрібно рубаються. Сир пропускається через дрібну тертку. Картоплю і печінка розминаються виделкою. Всі інгредієнти змішуються, заправляються соєвим соусом.

Кунжут потрібно підсмажити на сухій сковорідці. Потім формуються кульки. Кожен з них обвалюється кунжутного насіння. При подачі слід прикрасити зеленню.

Фаршировані помідори

Для приготування цієї яскравої, смачною і красивою закуски потрібно:

  • 6 помідор (невеликі);
  • 200-250 гр. сиру;
  • 2-3 зубчики часничку;
  • 2 ст. л. (залежить від смаку) дрібно нарізаної зелені;
  • 4 ст. л. сметани.

З помідора зрізається верхня частина (краще фігурно, ромбиками). М'якоть видаляється. Сир пропускається через тертку. Часник дрібно рубається або пропускається через прес. Після цього потрібно змішати всі інгредієнти, не забувши додати м'якоть помідорів.

За бажання приперчиваете і присаливаете. Потім отримані кошички з помідор наповнюються сирною начинкою. Прикрашаються помідори крапелькою сметани і листочком зелені.

Торт і коктейль: підсолодимо новорічну ніч

Торт – центральне прикраса столу. Пропонуємо вам цікавий рецепт, який всім припаде до смаку.

Шоколадний брауні

Потрібно взяти наступний перелік продуктів:

  • 2 ст. борошна;
  • ¾ Склянки какао;
  • 2 склянки цукру-піску;
  • Упаковка розпушувача;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ст. олії соняшника;
  • 1 ст. води;
  • Пачка ванільного цукру або ванілін на кінчику ножа.

Для ніжного крему:

  • 200 гр. збитих вершків (30 і більше відсотків жирності);
  • 50 гр. пудри з цукру.

Для глазурі:

  • 100 гр. плитка шоколаду;
  • 25-30 гр. масла вершкового.

У миску викладаються всі інгредієнти, крім вершків і ретельно перемішуються. Маса повинна бути однорідною, без грудок. Можна скористатися міксером з насадками для розмішування тіста (гвинтоподібні) і змішати все на невеликій швидкості.

Духовка розігрівається до 180ᴼС. В круглу (бажано роз'ємну форму) виливається підготовлене тісто. Випікається все близько півгодини (поверхня повинна перестати блищати). Потім торт виймається з форми.

Поки він остигає потрібно підготувати шоколад. Його потрібно розтопити на водяній бані разом з маслом. Потім нанести глазур на торт і відправити в холодильник на 16-20 хвилин. Поки глазур застигає потрібно збити вершки з пудрою.

Торт приборкується трояндочками з вершків і до подачі зберігається в холодильнику.

Ви вже замислювалися що приготувати на Новий Рік 2017?

Баранина запечена в духовці в рукаві стане чудовим блюдом для святкового столу, рецепт тут.

Вишуканий курячий рулет з грибами на нашу рецептом здивує ваших гостей.

Коктейль «Фантазія»

З напоїв для новорічного столу 2017 року представимо вам рецепт ідеального коктейлю, який підійде для зустрічі майбутнього року.

Для підготовки потрібні такі інгредієнти:

  • 8 персиків;
  • Пляшка ігристого вина (рожевого або білого);
  • 50-100 гр. цукру (кількість регулюйте на свій смак);
  • 50 мл. коньяку.

З персиків видаляються кісточки. Потім вони запікаються близько 15-17 хвилин в духовці при 180ᴼC. Після цього їм потрібно дати охолонути. Потім протерти через сито або подрібнити у блендері.

Змішати всі складові, крім вина. І наповнити келихи на третину. Зверху залити ігристим вином. Змішати коктейльної ложкою. За бажанням можна фарбувати шматочками персика.

Ось таке цікаве меню ви можете скласти, щоб порадувати Вогняного Півня і здивувати своїх гостей.

Найголовніше — не забувати, що новий рік треба зустрічати з тими, хто дорогий, тоді ваша усмішка буде щирою, а це буде найкращим подарунком для самовільного птиці.

Що ще почитати: