30 июнь 2019 1 254

Як швидко приготувати шарлотку з бананами до чаю

Нічого складного в приготуванні немає. По суті це звичайний хліб з вершковим кремом та яблуками. Ощадливі господині готують цю випічку з черствого хліба: замочують його на час в яєчної суміші. До речі, така шарлотка виходить набагато смачніше.

Шарлотка з бананами в духовці
Інгредієнти Кількість
яйця - 5 шт.
банани (тверді) - 5 шт.
цукру і борошна - по 300 г
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 223 Ккал
Мінімум цукрового піску у випічці – це можливо, коли в рецептурі присутній банан. Пиріг виходить смачним, повітряним і неймовірно ароматним.

Етапи приготування:

  1. Збивати цукор з яйцями до моменту, поки маса не збільшиться вдвічі;
  2. Продовжуючи збивання потроху всипати борошно;
  3. Змащену форму для випікання шарлотки посипати сухарями, або манкою;
  4. Влити 1/3 частина готового тіста;
  5. Нарізати кружками банани і розподілити на поверхні;
  6. Залити 1/3 частина, знову розкласти фрукти і влити тісто;
  7. Випікати при 180С до рум'яної скоринки.

Ще один варіант десерту

Якщо ви прихильниця екзотичних фруктів і віддаєте перевагу користуватися сучасним кухонним апаратом, а не духовкою, то рецепт цієї шарлотки точно для вас.

Необхідні компоненти для випічки:

  • масло вершкове за смаком;
  • сода харчова – на кінчику ножа;
  • банан;
  • оцет;
  • борошно – 220 гр.;
  • яйця – 3 шт.;
  • цукровий пісок – 70 гр.

Час, витрачений на приготування: 1 годину 15 хвилин.

Калорійність: 283.53 ккал.

Поетапний процес:

  1. Екзотичний фрукт нарізати кубиками;
  2. Як тільки яєчно-цукрова суміш збільшитися під час збивання вдвічі і загусне, погасити соду в оцті, і додайте до маси;
  3. Невеликими порціями і акуратно ввести борошно, перемішати. Тісто трохи осяде і це нормально;
  4. Чашу кухонного девайса промазати маслом, залити тестом і розкласти шматочки банана;
  5. Встановити режим «Випічка», таймер 40 хвилин.

Для того щоб шарлотка, приготована в мультиварці придбала особливу ніжність, необхідно після збивання яєчно-цукрової основи, встановити посуд на 2 хвилини в ємність з гарячою водою і продовжити процес до збільшення засади тесту в 5 разів.

Рецепт пирога з бананами і яблуками

У цьому рецепті банан грає роль «першої скрипки», а лише злегка підіграє яблук у смакових якостях.

Необхідні компоненти рецепту:

  • яблука сорту антонівка – 3 шт.;
  • пудра – 150 гр.;
  • банан;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 1 стакан.

Витрачений час: максимум 1 годину.

Калорійність: 159.43 ккал.

Поетапний процес:

  1. Збивати яйця до повного розчинення цукру. Для зручності перед цим цукор можна перетворити в пудру;
  2. Всипте в яєчно-цукрову основу борошно і продовжуйте збивати до зникнення останніх грудочок;
  3. Фрукти нарізати довільною формою;
  4. Форму промазати, розкласти на дні фрукти, залити тестом і злегка перемішати;
  5. Випікати 25 хвилин при t режимі 200С.

Простий на перший погляд рецепт має єдиний дуже важливий нюанс. Якщо під час збивання, щоб досягти повного розчинення цукру, то в результаті на випічці утворюється скоринка і ні про яку ніжною шарлотці мови в цьому випадку бути не може.

А ви знаєте як приготувати біфштекс із свинини за французьким рецептом?

Приготуйте незвичайно смачний лапшевик з сиром та родзинками за нашими рецептами.

Читайте як приготувати дріжджове тісто без яєць для пиріжків та іншої випічки.

Рецепт бананово-яблучної шарлотки для мультиварки

Спростити попередній рецепт допоможе незамінна для сучасної господині мультиварка. До речі, результат буде не гірше, ніж приготовлена шарлотка в духовці.

Необхідні рецептурні компоненти:

  • яблука і банани – 2 шт.;
  • борошно – 120 гр.;
  • яйце – 2 шт.;
  • масло – 60 гр.;
  • лимон – 1/3 частина фрукта;
  • столова сода – 1/3 ч. л.;
  • пудра – 150 гр.;
  • сметана – 3 ст. л.

Витрачений на випічку час: 95 хвилин.

Калорійність: 189.56 ккал.

Поетапне приготування:

  1. На дрібно нарізані фрукти для запобігання потемніння видавити сік лимона;
  2. У сотейнику розтопити масло і прибрати для охолодження;
  3. До піноподібного стану збити цукор з яйцями. Після ввести сметану;
  4. Борошно змішати з содою, додати в яєчно-цукрову основу;
  5. Ввести остигле масло, покласти фрукти і обережно перемішати;
  6. Змащену кулінарним жиром чашу кухонного девайса засипати тонким і рівним шаром сухарі панірувальні;
  7. Влити тісто, встановити режим «Випічка» і готувати протягом 65 хвилин.

Якщо шарлотка готується в мультиварці бренду «Редмонд», то таймер необхідно встановити на 70 хвилин. В кінці випічку можна дістати за допомогою спеціальної сітки, яка йде в комплекті з кухонним апаратом.

Готуємо шарлотку без яєць

Простий покроковий спосіб приготування яблучного пирога без використання яєць.

Необхідні рецептурні компоненти:

  • Кефір, можна біфідок – 1 склянка;
  • банани і яблука – 2 шт.;
  • борошно – 220 гр.;
  • крупа манна – 1 склянка;
  • сіль за смаком;
  • рафінована олія – 100 мл;
  • сода – 1 ч. л.;
  • цукор дрібно кристалічний – 200 гр.

Витрачений час на готування: 1 год.

Калорійність: 238.44 ккал.

Поетапне приготування:

  1. Цукор змішати з манною великої і залити кефіром;
  2. Фрукти нарізати на тонкі часточки;
  3. До набряклої манці додати сіль, влити олію і всипати борошно. Перемішати;
  4. Соду погасити оцтом, покласти в тісто разом з фруктами;
  5. Форму змастити, на дно всипати манку (тонким шаром) і влити тісто;
  6. Шарлотку випікати 40 хвилин при 180С.

Підказки та поради, які зроблять з шарлотки кулінарний шедевр

Як відомо, головний інгредієнт традиційної шарлотки – яблука. Вибирати необхідно сорт антонівка, так як в них присутній яскраво виражений смак кислинки, неймовірний аромат, що в підсумку ідеально доповнює бісквіт.

Коли дозволяє час, краще всього приготувати тісто за класичним рецептом, в якому білки збиваються окремо від жовтків. Охолоджені білки збивають до міцної стійкої піни. Потім продовжуючи процес збивання, всипають цукор, слідом борошно. І тільки в самому кінці до основної маси додаються жовтки.

Але важливо не тільки грамотно приготувати тісто, але і правильно спекти. Духовка повинна бути добре розігрітій до 180С, а процес випічки повинен займати мінімум 40 хвилин. До речі, головна помилка багатьох господинь, погано розігріта піч. Тому її необхідно включити за 15 хвилин до того, як у неї відправиться шарлотка.

У погано розігрітій духовці пиріг залишиться сирим, а поверхня покриється горілої кіркою. Під час випікання ні в якому разі не можна відкривати духовку. Будь протяг стане причиною осідання тіста.

Не бійтеся експериментувати і додати в тісто спеції. Приємний аромат додасть дует лимонної цедри і ванільного порошку. До яблучної начинки ідеально підійдуть кориця, мускатний горіх або кардамон. Легку пікантність додадуть по щіпці меленого імбиру і чорного перцю. Тільки не переборщіть, щоб не зіпсувати смак великою кількістю спецій.

Ну і насамкінець, варто зазначити, що важлива подача. Як і будь-яку солодку випічку, шарлотку з бананами прийнято подавати до чаю. Відтінити смак пирога допоможе кульку вершкового морозива або вершковий крем.

Що ще почитати: