28 июнь 2019 1 393

Як приготувати соковитий біфштекс зі свинини

Біфштекс – це шматок відбитого м'яса, підсмаженого на сковороді. Найчастіше його готують з яловичини, але не менш поширений рецепт – з свинини. М'ясо беруть із головної частини тварини, саме воно є найбільш підходящим по жирності і м'якості. Бувають підвиди біфштекса з рубленого фаршу, що нагадують звичні котлети.

Існує безліч варіантів цієї страви: сир з яйцем, з кров'ю (на любителя), по-французьки, з цибулею, з алкоголем.

Класичний стейк зі свинини
Інгредієнти Кількість
свинина - 550 г
масло рослинне - 50 мл
сіль, спеції - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 385 Ккал
Традиційно це блюдо готують з свинячої вирізки. Щоб воно краще просмажене, відрізають шматок поперек волокон, злегка відбивають і смажать на розпеченій сковороді.

Свіжу вирізку миємо й обсушуємо серветками. Нарізаємо на овальні скибки товщиною близько двох сантиметрів. Поміщаємо в харчовій пакет і злегка відбиваємо дерев'яним молотком. Вершкове масло розтоплюємо в сотейнику. Відбите м'ясо рясно посипаємо спеціями і викладаємо по одному або два шматки підсмажитися – все залежить від діаметру сковороди. Накривати не потрібно, інакше воно буде паритися, а не підсмажуватися.

Тримаємо м'ясо з кожного боку за дві хвилини на сильному вогні, щоб з'явилася скориночка, потім зменшуємо полум'я і тушкуємо ще вісім хвилин. Проколюємо ножем. Якщо витікає прозора рідина, то готовий біфштекс.

Рецепт біфштекса з кров'ю

Багатьом людям доводиться по смаку злегка недосмажене м'ясо. Деякі вважають, що це кров, але насправді це сік не до кінця прожареного м'яса.

Склад:

  • вирізка – 400 г;
  • сіль;
  • часник – 1 шт.

Готування: 15 хвилин.

Калорійність: 383 Ккал/100 р.

Відрізаємо від помитої і обсушенной вирізки стейки товщиною один сантиметр, накриваємо харчовою плівкою і несильно відбиваємо. Розжарюємо сковороду – краще гриль або звичайну чавунну. На суху поверхню закидаємо один стейк і підсмажуємо його півтори хвилини. Розподіляємо на блюдо, посипаємо сіллю і подрібненим часником. У гарячому вигляді з різними соусами подаємо до столу.

Майте на увазі, що м'ясо такої готовності може витримати не кожен шлунок.

Дріжджове тісто без яєць — приготувати його дуже легко, потрібно знати кілька секретів.

Як приготувати надзвичайно смачний лапшевик з сиру в мультиварці читайте тут.

Шарлотка — це один з найбільш простих варіантів швидкої домашньої випічки. Рецепт не потребує ані особливих продуктів, ні особливих навичок. Але навіть їсти немає яблук — не біда, приготуйте шарлотку з замороженої вишнею.

Рубана сивнина з сиром

Рубана котлета зі свинячого м'яса з сиром виходить соковитою, м'якою і ніжною. Це з-за того, що у фарш додається цибулю і трохи внутрішнього сала.

Склад:

  • сало – 50 г;
  • м'якоть – 650 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часник – 1 шт.;
  • сіль, перець;
  • масло – 2 ст. л;
  • сир – 150 р.

Приготування: 50 хвилин.

Калорії: 420 Ккал/100 р.

М'якоть споліскуємо, потім рушником, видаляємо пліву і розбираємо на тонкі пласти, потім на довгі бруски, а потім на кубики. Беремо тесак і дрібно рубаємо свинину, чим дрібніше вийде фарш, тим краще. Слідом те ж саме проробляємо з салом і очищеним цибулею. Часник можна видавити через прес.

Підсолюємо отриманий фарш, додаємо перець, розбиваємо яйце і старанно промешиваем. Поміщаємо м'ясну масу в пакет, випускаємо повітря і відбиваємо об стіл. Так вийде зайве повітря, і структура вийде гомогенною. Фарш стане щільніше, і біфштекс не буде розвалюватися на сковороді.

У сотейник наливаємо нерафінована олія. Вологими руками ліпимо за формою котлетки, в серединку накладаємо жменю тертого сиру і відправляємо підсмажитися на добре розігріту сковороду. Полум'я має бути помірне, інакше котлета підрум'яниться зовні, але всередині залишиться сирою. Тримаємо на сковороді по п'ять хвилин з кожного боку.

Як смажити свинину з яйцем

Це блюдо готується за принципом січеною котлети, тільки зверху накладається яєчня глазунья. Все це подається в гарячому вигляді з гарніром – спагеті або розсипчастою гречаною кашею.

Склад:

  • м'ясо – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • молоко – 50 мл;
  • сіль;
  • масло – 3 ст. л.;
  • кунжут – 50 г;
  • яйце – 5 шт.

Приготування: 55 хвилин.

Калорії: 391 Ккал/100 р.

З цибулини знімаємо піну, розрізаємо на кілька частин і за допомогою блендера подрібнюємо. Свинину миємо й обробляємо на шматочки, в процесі вирізаючи сухожилля. Перекручуємо через електром'ясорубку два рази.

В отриманий фарш додаємо сіль, спеції для м'яса, кашку з цибулі і молоко. Все старанно вимішуємо, долонею беремо масу і кидаємо назад в миску. Це робиться для того, щоб максимально ущільнити структуру фаршу.

Біфштекс вийде однорідний, і не виникне складнощів з перевертанням його на сковороді.

Наливаємо масло в сотейник. Змочуємо руки у воді і ліпимо невеликі біфштекси, обвалюють їх в кунжуті і розподіляємо на поверхні гарячої сковороди, злегка приплескиваем лопаткою і підсмажуємо за чотири хвилини.

Розкладаємо готові котлети на тарілку. У цьому ж олії смажимо по одному курячі яйця, не перетримуємо на вогні, щоб жовток залишився рухомим. Яєчню кладемо зверху на біфштекс.

Біфштекс по-французьки в духовці

Відбивна під шубою з помідора і сиру називається біфштекс по-французьки. Це святкове блюдо більше, ніж щоденне. Красиво викладені порційні шматочки свинини будуть прикрасою будь-якого свята.

Склад:

  • м'ясо – 800 г;
  • майонез – 100 мл;
  • яйце – 1 шт.;
  • помідор – 2 шт.;
  • сир – 200 г;
  • гриби – 150 г;
  • олія – 30 мл;
  • сіль.

Готування: 1 год.

Калорії: 432 Ккал/100 р.

Раніше розділене і помытое свиняче м'ясо перекручуємо через електром'ясорубку. В останню чергу пропускаємо очищений цибулю, щоб в приладі не залишилося фаршу. Вбиваємо в м'ясну масу яйця, присипаємо її сіллю і прянощами. Ретельно вимішуємо фарш і залишаємо на десять хвилин відпочити.

Печериці моєму і шаткуємо слайсами. Наливаємо в сотейник масло й обсмажуємо гриби до повного випаровування вологи. Помідори нарізаємо товстими кільцями. Сир натираємо на тертці. Виймаємо з сковороди печериці. Включаємо електродуховку на 190 °С. На деку розподіляємо зліплені котлетки. Потім накладаємо зверху шарами у вигляді вежі домашній майонез, гриби, помідор і завершуємо сиром. Ставимо запікатися на сорок п'ять хвилин.

Можна натягнути зверху фольгу, а в середині приготування зняти, так буде більше впевненості, що м'ясо пропеклося.

Викладаємо красиві біфштекси по-французьки на листя салату і подаємо до столу гарячими.

Секрети приготування біфштекса

  1. Якщо підсмажувати біфштекс на вершковому маслі замість рослинного, то колір його вийде не коричневим, а красивий золотистим.
  2. Для соковитого і смачного м'яса підійде тільки свіже або охолоджене м'ясо. Із замороженого нічого не вийде.
  3. Чим більше разів ви прокрутіть м'яса на електром'ясорубці, тим щільніше буде структура готового біфштекса.
  4. Готову відбивну можна збризнути бальзамічним оцтом, так її смак буде більш насиченим і пряним.
  5. З приправ і спецій в це блюдо підійдуть кардамон, чебрець, розмарин, перець і паприка.
  6. Якщо у вас вийшов великий біфштекс, обсмажте на сковороді, а потім помістіть на кілька хвилин у розігріту електродуховку.
  7. Якщо ви погано розігрієте сковороду або масло, відбивна буде прилипати, всередині не залишиться соку і не вийде красивої скоринки.
  8. До свинячого біфштексу підійдуть вершковий, часниковий, томатний соуси і ткемалі.
  9. Відбивну з кров'ю можна готувати з м'яса, в якості якого ви на сто відсотків упевнені, інакше можна потрапити в лікарню.
  10. Для рубленого м'яса підійде тільки власноруч приготований фарш, в якому не буде хрящів і прожилки як в магазинному.
  11. Фарширувати можна не тільки твердим сиром, але і плавленим, шматочком вершкового масла із зеленню і часником.
  12. Якщо ви нарежете м'ясо вздовж волокон, відбивна вийде жорсткою і буде довго залишатися сирої всередині. Перед приміщенням на сковороду, можна зробити кілька надрізів гострим ножем.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: