24 май 2019 2 238

Як спекти пісний морквяний кекс у духовці і мультиварці

Вже багато років морквяні кекси не виходять з моди. Вони мають незвичайний пряний смак, який можна підкреслити горіхами, ваніліном або фруктами. А простий і швидкий рецепт доставляє величезне задоволення господині під час приготування.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
борошно - 150 грамів
морква - 150 грамів
оливкова олія - 8 столових ложок
вода - 250 мілілітрів
цукор - 250 грамів
волоські горіхи - 100 грамів
розпушувач - пакетик
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал

Спосіб приготування пісного морквяного кексу:

  1. Моркву потрібно помити, зняти шкірку і подрібнити за допомогою терки або кухонного комбайна;
  2. Волоські горіхи дрібно порубати ножем або можна скористатися кавомолкою. Після цього обсмажити на сковороді без додавання масла протягом п'яти хвилин;
  3. У мисці змішайте борошно, цукор і розпушувач тіста. Додати масло і воду;
  4. Після цього додати моркву і горіхи. Вміст миски потрібно добре перемішати;
  5. Отримане тісто викласти в підготовлену форму. Заповнити її потрібно на половину, тому що тісто під час випікання сильно підніметься;
  6. Духовку розігріти до 160◦ і випікати кекси протягом дев'яноста хвилин.

Випічка в мультиварці

Інгредієнти:

  • 5 великих морквин;
  • 3 банана;
  • 250 грамів фруктози;
  • 500 грамів борошна;
  • розпушувач;
  • рослинне масло – ½ склянки;
  • товчені горіхи – ½ склянки;
  • родзинки або курага – ½ склянки;
  • мелений імбир – ½ склянки;
  • сіль.

Час приготування: 120 хвилин.

Калорійність: 275 ккал/100 г.

Спосіб приготування пісного морквяного кексу в мультиварці:

  1. Моркву почистити і потерти на дрібній тертці. Повинно вийти приблизно чотири склянки;
  2. За допомогою блендера або міксера в мисці потрібно збити банани з фруктозою. Додати масло;
  3. Борошно просіяти і змішати в окремій тарілці з розпушувачем тіста;
  4. У банани додати борошно спеції і сіль. Добре перемішати;
  5. У миску покласти моркву, горіхи і родзинки. Перемішувати, поки не вийде однорідна консистенція;
  6. Стінки чаші змастити маслом і перекласти тісто;
  7. Вибрати режим «Випічка» і готувати приблизно дев'яносто хвилин, не відкриваючи кришку;
  8. Коли випічка буде готова, її не потрібно відразу витягувати: їй потрібно дати охолонути.

Салат з яєчними млинцями — це страва виходить неймовірно ситним і може помітити повноцінне блюдо.

Читайте як приготувати справжній татарський кыстыбый з картоплею.

Навіть якщо ви не шанувальник рибних страв, вам варто спробувати цей дивовижний вершковий суп з сьомги.

Пісні яблучно-морквяні кекси в формочках

Інгредієнти:

  • 250 грамів яблук;
  • 2 великих морквини;
  • ½ Апельсина;
  • 150 мл рослинного масла;
  • 18 грамів цукрового піску;
  • розпушувач тіста – 1 пакетик;
  • 240 грамів борошна.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 180 ккал/ 100 г.

Спосіб приготування пісних кексів у формочках:

  1. Моркву помити і натерти. Повинно вийти приблизно 120 грамів;
  2. Яблука труться на дрібній тертці. Попередньо їх потрібно очистити від шкірки;
  3. Зняти цедру з апельсина і потерти;
  4. Підготовлені овочі і фрукти перекласти в глибоку миску, додати цукру і масла. Збити міксером до утворення однорідної маси;
  5. Борошно просіяти і змішати з розпушувачем, додати в миску;
  6. Тісто добре збити міксером або перемішати ложкою;
  7. Рослинним маслом змастити стінки формочок і викласти тісто;
  8. Духовку розігріти до 180◦. На випікання кексів піде приблизно тридцять хвилин;
  9. Коли вони будуть готові, їх потрібно вийняти, посипати цукровою пудрою і цедрою апельсина.

Пісні морквяні мафіни з яблуками і горіхами

Інгредієнти:

  • 250 г борошна;
  • 100 грамів цукру;
  • 150 грамів яблук;
  • 170 грамів моркви;
  • розпушувач тіста – 1 пакетик;
  • 1 чайна ложка ваніліну;
  • 120 грамів рослинної олії;
  • 50 грамів волоських горіхів;
  • 1 чайна ложка кориці.
  • 1 чайна ложка кориці.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 190 ккал/ 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Яблука почистити від шкірки і видалити насіння, натерти на тертці;
  2. Моркву почистити і потерти. Якщо вийшло багато соку, можна її злегка віджати;
  3. У мисці змішати моркву, яблука, олію, цукор, корицю і ванілін. Вміст перемішати до однорідної маси;
  4. Розпушувач змішати з борошном і додати в миску. Перемішати;
  5. Волоські горіхи подрібнити і додати в тісто;
  6. Змащені заздалегідь маслом формочки наповнюємо тестом приблизно на¾;
  7. Духовка попередньо розігрітий до 180◦. Приблизно через двадцять хвилин будуть готові маффіни.

Ради в допомогу

  1. Для тесту можна використовувати борошно грубого помелу: вона має специфічний запах горіхів. Борошно підходить не для всіх видів випічки, але в даному випадку вона тільки додасть родзинку випічці;
  2. Морквяний кекс печеться дуже довго з-за великої вологості. Його готовність можна перевірити дерев'яною зубочисткою: якщо вона суха, значить кекс готовий;
  3. В якості форм для випічки можна скористатися формами для звичайних кексів з невеликим отвором посередині;
  4. Для кексу борошно можна не просіяти: досить скористатися віночком, щоб збагатити його киснем;
  5. У миску зі збитими бананами додати борошно і продукти, що залишилися;
  6. Чашу мультиварки потрібно трохи змастити олією і викласти отримане тісто;
  7. Вибравши режим «Випічка» готувати кекс приблизно півтори години, не відкриваючи кришку.
  8. Для яблучно-морквяного кексу найкраще взяти кисло-солодкі яблука твердих сортів;
  9. Для начинки можна використовувати будь-які види горіхів;
  10. Моркву можна використовувати в будь-якому вигляді: свіжу та заморожену;
  11. Час приготування від розміру кексу. Якщо випікати у великій формі, отже, і пропікається тісто буде довше;
  12. Краще всього для кексу використовувати коричневий цукор. Він надає їм незвичайний смак. І випічка довгий час залишається свіжою і м'якою.

Пісні морквяні кекси готуються дуже швидко і з продуктів, які обов'язково є у холодильнику кожного будинку. Тому прихід несподіваних гостей не застане господиню зненацька. Всього за тридцять хвилин можна спекти чудові кекси, які будуть оцінені на вищому рівні. А для тих, хто дотримується піст або дієту, морквяні кекси будуть незамінним десертом!

Що ще почитати: