11 март 2019 2 220

Ароматний кекс з гарбуза для затишного чаювання

Коли в випічку додають гарбуз, вона автоматично стає ще більш ароматною. Спробувати однозначно варто, особливо якщо це буде перший раз. Кекси за нашими рецептами виходять не тільки пишними, але і легкими, в міру вологими і дуже ніжними!

Пишний кекс з гарбузом
Інгредієнти Кількість
кардамон - 2 дрібку
борошно - 280 р
коричневий цукор - 150 г
яйця - 2 шт.
кориця - 2 дрібку
мускатний горіх - 3 дрібку
гарбуз - 680 г
рослинна олія - 30 мл
цукор - 150 г
апельсинова цедра - 30 г
розпушувач - 10 г
мелений імбир - 2 дрібку
волоські горіхи - 80 г
Час приготування: 130 хвилин Калорійність на 100 грам: 206 Ккал

Як приготувати:

  1. Якщо гарбуз ціла, вимити її проточною водою і розрізати навпіл.
  2. Видалити ложкою волокна з середини разом з насінням.
  3. Очистити половинки від шкірки за допомогою овочечистки або ножа.
  4. Нарізати кубиками і приготувати пюре. Для цього помістити гарбуз в миску, налити трохи води і прибрати все в мікрохвильовку на п'ятнадцять хвилин при максимальній потужності. Можна запекти в духовці, але тоді скропити олією і готувати 35-40 хвилин. Або гарбуз відварити протягом двадцяти хвилин у невеликій кількості води.
  5. Як би ні були приготовані кубики, їх після цього потрібно пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером, щоб вийшло пюре.
  6. Додати до нього цедру цитруса, мускатний горіх, кардамон, корицю та імбир.
  7. Все перемішати і ввести цукор з маслом і розпушувачем.
  8. Довести масу до однорідності за допомогою віночка.
  9. Влити яйця, знову все змішати.
  10. Далі додати борошно, але обов'язково через сито, щоб в тесті не було сухих грудочок.
  11. Коли маса стане однорідною, відставити її.
  12. У сковорідку всипати горіхи, підсушити їх до рум'яності і яскравого аромату.
  13. Потім висипати на дошку, остудити, дрібно порубати.
  14. Додати в тісто і з'єднати. Вилити в заздалегідь підготовлену форму, розрівняти. Прибрати в духовку на п'ятдесят хвилин при 180 градусах.

Як спекти кекс із замороженої гарбуза

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 1 шт.
розпушувач 10 г
заморожена гарбуз 350 г
цукор 0,2 кг
сіль 1 пучку
мелена кориця 5 г
борошно 250 г
рослинна олія 80 мл
молоко 50 мл

Дізнайтеся, як готується молочна пшоняна каша з гарбузом в мультиварці.

Як запекти гарбуз у духовці часточками, можна прочитати тут.

Спробуйте приготувати пиріг з гарбузом по цьому простому рецептом.

Скільки по часу – 1 годину і 10 хвилин.

Яка калорійність – 248 калорій.

Як приготувати:

  1. Гарбуз попередньо дістати з морозильної камери і поступово розморозити. Це означає, що її просто потрібно помістити в миску і прибрати на ніч у холодильник.
  2. Потім дістати і натерти, але тільки якщо скибочки тверді і великі. Якщо вони дрібні, то подрібнити їх блендером до однорідного пюре.
  3. Борошно з'єднати з розпушувачем в одній мисці з допомогою сита.
  4. Додати сіль, цукор і корицю. Перемішати компоненти.
  5. Вилити до сухих інгредієнтів гарбузове пюре і змішати все.
  6. Перелити тісто в готову форму і прибрати його в духовку при 230 градусах на 20 хвилин.
  7. Потім температуру зменшити до 180 градусів і запікати пиріг ще 25 хвилин.

На відео — простий рецепт приготування кексу з гарбуза:

Рецепт з сиром

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
розпушувач 10 г
мускатний горіх 2 дрібку
яйця 2 шт.
ванільний цукор 15 г
цукор 0,2 кг
кориця 5 г
ізюм 100 г
борошно 350 г
рослинна олія 150 мл
гарбуз 270 г
мелений імбир 2 дрібку
сир 0,2 кг

Скільки по часу – 1 годину і 40 хвилин.

Яка калорійність – 284 калорії.

Як приготувати:

  1. Гарбуз очистити від шкірки і нарізати кубиками.
  2. Помістити в сотейник, залити водою і прибрати на плиту.
  3. Дати закипіти і варити до м'якості.
  4. Подрібнити в пюре за допомогою заглибного блендера.
  5. Ізюм вимити проточною водою, помістити в піалу.
  6. Залити окропом і прикрити тарілкою або кришкою.
  7. Дати настоятися 10-15 хвилин, потім злити і промити сухофрукти.
  8. Обсушити їх сухими серветками.
  9. Яйця розбити в миску, додати до них цукор і все ретельно перемішати.
  10. В окремій ємності з'єднати гарбузове пюре і сир.
  11. Збити компоненти змішати, щоб одержати однорідної складу.
  12. Влити в неї яєчну масу, рослинне масло і змішати все віночком.
  13. Борошно просіяти в глибоку миску, додати ванільний цукор, розпушувач, мускатний горіх, корицю та імбир.
  14. З'єднати сухі компоненти і додати до них родзинки.
  15. Влити рідкі компоненти і все змішати ще один раз, щоб маса стала гладкою.
  16. Форму для кексу накрити папером і вилити в неї готове тісто.
  17. Прибрати в духовку на годину при 180 градусах.

Варіант приготування в мультиварці

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошно 250 г
гарбуз 180 г
вершкове масло 50 г
сода 5 г
яйця 2 шт.
рослинна олія 50 мл
цукор 0,2 кг
сметана 50 мл

Скільки по часу – 1 годину і 20 хвилин.

Яка калорійність – 301 калорія.

Як приготувати:

  1. Масло заздалегідь дістати з морозильної камери або холодильника.
  2. Розкрити упаковку, щоб вміст швидше нагрілося і стало м'яким.
  3. Нарізати і помістити в миску.
  4. Насипати цукор і збити масу до однорідності.
  5. Додати яйця по одному, збиваючи майбутнє тісто кожен раз до гладкості.
  6. Влити олію і сметану, компоненти з'єднати між собою.
  7. Борошно пропустити через сито до решти інгредієнтів.
  8. З нею ж відправити і соду, замісити тісто.
  9. Гарбуз почистити і вимити, натерти на тертці.
  10. Всипати отриману стружку в тісто і перемішати.
  11. Готове тісто вилити в чашу мультиварки і запікати кекс п'ятдесят хвилин в режимі випічки.

Рецепт від Юлії Висоцької

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
мелений імбир 2 дрібку
коричневий цукор 0,2 кг
яйця 3 шт.
екстракт ванілі 5 крапель
борошно 280 р
масло оливи 0,2 л
сіль 2 дрібку
розпушувач 10 г
гарбуз 450 г
мелена гвоздика 3 дрібку
апельсини 1 шт.
сода 5 г
волоські горіхи 180 г
кориця 3 дрібку
мускатний горіх 2 дрібку

Скільки по часу – 1 годину і 25 хвилин.

Яка калорійність – 283 калорії.

Як приготувати:

  1. Духова шафа відразу ж включити на 190 градусів, нехай прогрівається.
  2. Гарбуз очистити від шкірки і вимити проточною водою.
  3. Нарізати кубиками і помістити в сотейник, залити водою.
  4. Прибрати на плиту і варити до м'якості, потім подрібнити в пюре за допомогою терки або заглибного блендера.
  5. Борошно засипати в миску, але обов'язково з допомогою сита.
  6. Додати імбир, корицю, мускатний горіх, гвоздику, розпушувач, сіль і соду.
  7. Яйця розбити в сусідню ємність, збити в піну міксером з додаванням цукру.
  8. Потім потроху влити масло, не перестаючи збивати компоненти.
  9. До гарбузі додати яйця і ванільний екстракт, з'єднати.
  10. Волоські горіхи висипати в сковороду, обсмажити їх до рум'яності.
  11. Потім остудити і дрібно порубати гострим ножем.
  12. Всипати до сухих компонентів і перемішати.
  13. Апельсин вимити, натерти цедру прямо до борошна з допомогою терки.
  14. Видавити сік з половини цитруса і змішати з гарбузовим пюре.
  15. Отриману масу вилити в борошно з горіхами і перемішати, щоб отримати однорідне тісто.
  16. Вилити у форму для запікання і прибрати в духовку на тридцять хвилин при 180 градусах.

Шоколадний кекс з гарбуза

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
яйця 2 шт.
гарбуз 0,2 кг
рослинна олія 40 мл
цукор 200 г
сода 2 дрібку
борошно 0,2 кг
какао 30 г

Скільки по часу – 1 година.

Яка калорійність – 271 калорії.

Як приготувати:

  1. Яйця розбити в миску, додати цукор.
  2. Збити компоненти в пишну піну з допомогою міксера або віночка.
  3. Гарбуз почистити і вимити, натерти на крупній тертці.
  4. Додати в яєчну піну разом з содою, перемішати.
  5. Влити і рослинне масло, з'єднати все.
  6. Борошно всипати в миску через сито, з'єднати з просіяний какао.
  7. Влити до сухих компонентів яєчну масу і все вимішати до однорідності.
  8. Форму застелити папером і вилити в неї тісто.
  9. Запікати 20-25 хвилин при 180 градусах.

Корисні поради

Крім гарбуза, в тісто можна додати різні ягоди або фрукти. Це може бути свіжа малина, полуниця, вишня, смородина та ін З фруктів підійдуть груші, яблука, сливи, манго і так далі. Підбирайте ті варіанти, які вам подобаються найбільше. Нехай цей кекс вийде ідеальним!

Можна додавати й інші продукти. Приміром, цукати, кокосову стружку, мак, обсмажені горіхи, цедру цитрусових, сушені банани або кокос.

Багато готують просочення навіть для самого звичайного кексу. Це потрібно для того, щоб серединка як можна довше залишалася свіжою, м'якою, вологою. Можна використовувати компот, узвар, солодкий соус, будь сироп, сік.Щоб приготувати сироп, потрібно змішати цукор і воду в рівних пропорціях. Прибрати на плиту і дочекатися закипання. Варити до повного розчинення цукру і остудити перед використанням. Якщо ж ви хочете фруктовий/ягідний сироп, додайте бажаний продукт в сотейник. Варити так само, але потім протерти все через сито. Знову ж остудити, потім використовувати.

На відео — ще один рецепт шоколадного кексу з гарбуза:

Кекс з гарбузом – відмінний привід зібратися всією родиною за вечірнім столом. Таке проведення часу обіцяє бути теплим і затишним.

Що ще почитати: