04 март 2019 1 472

Як готувати яйця по-шотландськи на шпажках

Дуже багато смачних і оригінальних страв дійшли на сучасні столи. Одним з них є старовинне блюдо з Великобританії – «Яйця по-шотландськи». Його можна піднести як ситної закуски в будь-якому вигляді (загалом, розрізавши на часточки або кільця), прикрасивши невеликою кількістю зелені і соусу.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
свино-яловичий фарш - 0,6 кг
яйця - 7 шт.
сіль - 10 г
сушений базилік - 5 г
мускатний горіх (подрібнений) - 5 г
панірувальні сухарі - 100 г
пісне масло - 200 мл
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 287 Ккал
Досить цікавим фактом є те, що страва, в назві якого вказується одна країна – Шотландія, насправді вперше було створено в 18 столітті в одному з англійських магазинів.

Яйця по-шотландськи являють собою дуже ситну закуску, яка не тільки дуже поживна, але і калорійна. Страву можна приготувати на свято чи свято, зручно брати з собою на пікнік, влаштований на свіжому повітрі.

Для покрокового процесу приготування страви потрібно виконання ряду дій:

  1. Шість яєць круто відварити, але не переварювати, щоб жовток не посинів всередині, а одне вбити в фарш, який потрібно добре вимісити;
  2. В м'ясну масу ввести сіль, базилік, тертий горіх і знову перемішати;
  3. Яйця очистити, фарш розділити на частини за кількістю відварених штук;
  4. Скачати м'ясні кульки, зробити з них коржики, в які вкласти по яйцю. Фарш закріпити навколо, завертаючи, укутуючи яйце, не залишаючи великих швів;
  5. Масло гарненько розігріти в сотейнику або сковороді. Кожен кульку обваляти в сухарях і помістити в гарячу олію;
  6. Часто повертаючи, обсмажити круглі м'ясні кульки до красивого рівномірно коричневого кольору;
  7. Готову страву викласти на папір, щоб вона ввібрала надлишки жиру.

При подачі кожен кульку розрізати на кілька частин гострим ножем, поєднання свіжих овочів з даними стравою просто чудове.

Перепелині яйця по-шотландськи на шпажках

Англійське ситна та поживна страва неможливо готувати кожен день з-за досить високої вартості інгредієнтів, але яйця по-шотландськи, все ж, чудове доповнення урочистого столу.

В основі страви лежить використання перепелиних яєчок, м'ясний фарш і це робить його дуже корисним, містить безліч мікроелементів і вітамінів. Для приготування холодної закуски на шпажках будуть потрібні:

  • філе з курячої грудинки – 300 г;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • борошно – 60 г;
  • перепелині яйця – 10 шт.;
  • спеції, сіль – по 5 г;
  • сухарі для панірування – 100 г;
  • дезодороване масло – 1,5 ст.

Процес створення страви займає тридцять хвилин з урахуванням підготовки продуктів. У ста грамах ароматною закуски міститься 292 ккал.

Филейное м'ясо слід перемолоти у фарш за допомогою блендера або м'ясорубки, Додати до нього спеції, трохи солі і перемішати. Перепелині яйця покласти в воду, варити чотири хвилини після закипання. Після очистити.

Одне куряче яйце вбити в глибоку миску, посолити і збити. В окремі ємності висипати борошно і сухарі. Для формування страви фарш ділиться на десять однакових частин, перетворюється в кульку, роздавлюється в коржик, де в центрі розміщується відварене перепелине яєчко. Потім слід скачати курячий кулька, закріпивши добре м'ясний шар на поверхні яйця.

Масло влити в каструлю, добре розігріти. Підготовлену круглу закуску вмочити по черзі в борошні, збитому яйці, сухарях і викладати в масло. Обсмажувати потрібно на протязі восьми хвилин, постійно перевертаючи для рівномірного обсмаження з усіх боків.

Після страву викласти на папір, щоб стік зайвий жир. Коли закуска охолоне, розрізати кульки на кілька частин, викласти їх на листя салату і проткнути шпажкою – буде дуже зручно пробувати смачну і корисну закуску.

Візьміть на мітку грузинський рецепт тіста для хачапурі.

Читайте як приготувати легкий, дієтичний суп з кролика. Рецепти, які обов'язково знадобляться.

Простий заливний пиріг з консервованою рибою — цікава і по-справжньому смачна випічка з рецептів наших бабусь.

Як готувати яйця в фарші в духовці

Ні для кого не секрет, що запечені страви більш корисні і смачні. Це старовинне англійське блюдо не тільки можна приготувати за допомогою духовки, але і тим самим трохи знизити досить велику калорійність, зберегти більшу кількість корисних речовин.

Для створення чудовою закуски, до якої відносять ці чудові кульки у фарші, знадобляться:

  • яловичий фарш (свинячий або змішаний) – 400 г;
  • яйця перепілки – 10 шт.;
  • яйце куряче – 2 шт.;
  • сіль – 10 г;
  • спеції (суміш перців, чебрець, розмарин, куркума за вибором) – по 1/3 ч. л.;
  • борошно – 100 г;
  • сухарі для панірування – 50 г;
  • масло вершкове – 30 г;
  • олія оливкова – 20 г;
  • цибуля – 50 г (1/2 цибулини);

З часу приготування страви в духовій шафі триває трохи довше і становить п'ятдесят хвилин. Харчова цінність ста грам ситної закуски дорівнює 254 ккал.

Головний продукт – перепелині яйця відварити, почистити і остудити. У фарш всипати спеції, дрібно нарізаний цибулю, спеції за бажанням і вбити одне яйце куряче – все ретельно перемішати, а ще одне збити в окремій ємності. На двох тарілках помістити борошно, сухарі роздільно.

Підготовлений фарш розділити на кількість варених перепелиних яєчок. З кожного шматочка м'ясної маси сформувати коржик, в центрі якої покласти яйце. Додати округлу форму, закріпивши навколо фарш.

Форми, в яких буде запікатися поживна закуска, змастити вершковим маслом. Кульки обваляти по черзі в борошні, яйці, сухарях і викласти у форму, окропивши зверху «краплею» оливкової олії.

Запікати при температурі 180° протягом тридцяти хвилин.

Чудовим гарніром для страви може стати рисова або гречана крупа, закуска відмінно поєднується з зеленню і свіжими овочами.

Корисні поради

В класичному та традиційному рецепті зазначено використання виключно перепелиних яєць та яловичого м'яса, але можна зробити легке відхилення від стандарту і взяти змішаний вид фаршу (курячого, свинячого, яловичого) і прості курячі яйця.

Є ряд корисних рекомендацій для приготування цього цікавого страви:

  1. Вибір фаршу краще зупинити на курячому м'ясному виробі – страва буде більш ніжним і м'яким;
  2. Після того як яйця зварилися, їх краще прямо з окропу помістити в холодну воду – простіше і легше очищатися;
  3. Борошно ввести в фарш, щоб простіше склеился м'ясний шар навколо яйця;
  4. Замість сухарів для панірування взяти подрібнені горіхи – збільшиться аромат страви.

В м'ясну основу слід додавати зелень, цибулю, пряні трави і спеції, щоб закуска мала велику соковитість і ароматну родзинку. При подачі кульок в розрізі слід скористатися шпажками або простими зубочистками (буде зручно вживати), а викладати страву слід поверх салатних листків з помідорами чері, огірками і солодким перцем.

Що ще почитати: