08 март 2019 122

Як зварити суп з кролика для дітей і дорослих

Кролятина – це дуже смачне, але в той же час дієтичне м'ясо, яке можна використовувати для приготування різних страв. Багато дієтологів рекомендує під час дієтичного харчування їсти супи з цього м'яса, до того ж, з нього можна приготувати найрізноманітніші супи, які стануть прекрасним доповненням вашого основного меню. А як їх зробити, ви зможете дізнатися з наших кращих рецептів.

Суп з кролика з картоплею
Інгредієнти Кількість
кролика - половина тушки
картопляних бульб - 5 штук
моркви - 2 штуки
лука - 2 головки
зеленого горошку - 300 грам
приправ для курячого м'яса - трохи
води - 3000 мл
солі - трохи
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 47 Ккал

Приступаємо до процесу готування:

  1. Кролика потрібно обробити на шматочки, всі шматочки гарненько промиваємо прохолодною водою від крові. Всі кров'яні згустки прибираємо;
  2. Цибулини очищаємо;
  3. Морквину промиваємо, чистимо від бруду і шкурки. Один коренеплід розрізаємо на дві частини;
  4. Після цього всі скибочки перекладаємо в ємність, заливаємо водою, викладаємо туди одну очищену цибулину і половину моркви;
  5. Ставимо ємність з усіма компонентами на плиту, розпалюємо середній вогонь, залишаємо отвариваться протягом 45 хвилин;
  6. Далі виймаємо з бульйону цибулю, моркву і прибираємо, ці компоненти нам більше не потрібні;
  7. Потім чистимо картоплю від шкірки, промиваємо від бруду в прохолодній воді;
  8. Картопляні бульби нарізаємо на невеликі кубики;
  9. Цибулину нарізаємо кубиками;
  10. Залишилася моркву протираємо на тертці з крупною решіткою;
  11. Викладаємо в бульйон картоплю, залишаємо варитися хвилин 15;
  12. Після цього викладаємо в суп цибулю з морквою, також кладемо зелений горошок;
  13. Потім всі підсолюємо, приправляємо спеціями і готуємо чверть години;
  14. Прибираємо з вогню, наливаємо в тарілки і подаємо на стіл.

Супчик з кролика з вермішеллю в мультиварці для дитини

Складові компоненти:

  • кролик – 1000 грам. Саме кролик з цим вагою володіє ніжним і м'яким м'ясом;
  • 5 картоплин;
  • один морквяний бульба;
  • 1 чашка вермішелі;
  • пучок петрушки і кропу по 3-4 гілочки;
  • сіль на свій розсуд;
  • вода.

Період приготування займе не більш 1 години 30 хвилин, калорійність – 54 ккал.

Процедура приготування:

  1. Для початку тушку кролика промиваємо, розбираємо середніми шматками;
  2. Кладемо кролика в чашу мультиварки, наливаємо воду, солимо;
  3. Ставимо режим «М'ясо на кості» і готуємо його приблизно 40 хвилин;
  4. Викладаємо кролятину і охолодити до теплого стану;
  5. В той час з картопляних бульб знімаємо шкірку і промиваємо. Розрізаємо на невеликі шматочки;
  6. Морквяний бульба споліскуємо, зчищають з поверхні шкірку і нарізаємо на полукружочки;
  7. Гілочки зелені промиваємо і рубаємо на дрібні шматочки;
  8. Остиглого кролика відокремлюємо від кістки і розбираємо на невеликі шматочки;
  9. У бульйон засипаємо овочі, доливаємо трохи води;
  10. Вибираємо програму суп, залишаємо отвариваться протягом 25 хвилин;
  11. Після цього відкриваємо кришку, викладаємо вермішель і ставимо режим «Підігрів»;
  12. Готуємо суп на підігріві близько 10-15 хвилин, за цей період вся вермішель повністю звариться;
  13. Далі підсипаємо зелень, зверху прикриваємо кришкою і наполягаємо 10 хвилин;
  14. Суп наливають у тарілку і ставимо на стіл.

Рецепт супу з рисом на бульйоні з кролика для дітей

Для приготування потрібні такі елементи:

  • півкіло кролика;
  • картопляні бульби – 5 штук;
  • один морквяний коренеплід;
  • цибулина - 1 штука;
  • 70 грам рису довгого;
  • 4 гілочки кропу;
  • трохи соняшникової мала;
  • вода – 2500 мл;
  • трохи солі;
  • приправи на свій розсуд.

Приготування буде становити близько півтори години, калорійність – 58 ккал.

Правила готування:

  1. Для початку промиваємо кролика, очищаємо кров, плівки;
  2. Нарізаємо кролятину на середні шматочки, викладаємо в ємність і заливаємо водою;
  3. Ставимо каструлю з кроликом на вогонь, залишаємо отвариваться;
  4. Після того як вода закипить, її слід злити і залити нову. Знову ставимо на вогонь і відварюємо протягом 45 хвилин;
  5. Першу воду зливаємо, щоб прибрати всілякі пінки;
  6. Картопля очищаємо від шкірки, гарненько його споліскують у прохолодній воді;
  7. Рубаємо бульби невеликими скибочками у вигляді кубиків;
  8. Морквяний коренеплід споліскуємо, зчищають з нього шкурку, натираємо на тертці з великими зубцями;
  9. З лука зчищаємо лушпиння і нарізаємо кубиками;
  10. Після того як кролик буде майже готовий, викладаємо в ємність скибочки картоплі;
  11. Далі засипаємо промитий рис;
  12. Додаємо сіль, спеції і змішуємо. Готуємо ще чверть години;
  13. Ставимо на вогонь сковорідку, підливаємо рослинне масло і розігріваємо;
  14. На розігріте масло засипаємо цибулю, обсмажуємо кілька хвилин, при цьому постійно його перемішуємо;
  15. Далі викладаємо до цибулі моркву і все розмішуємо. Залишаємо смажитися ще хвилин 5;
  16. Поле цього викладаємо овочеву зажарку в суп, перемішуємо і залишаємо отвариваться ще хвилин 15;
  17. Зелень споліскуємо, струшуємо і шаткуємо ножем на дрібні шматочки;
  18. Вимикаємо вогонь, посипаємо суп зеленню і прикриваємо кришкою;
  19. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо на стіл.

Салат зі свинячого серця — відмінне дієтичне блюдо, яке обов'язково потрібно ввести в раціон свого меню.

Як зробити соковиту буженину з різних видів м'яса в духовці або в мультиварці. Візьміть нашу статтю на замітку — перед святами вона вам знадобиться.

Рецепт смачного печінкового паштету з покроковими фото і підказками тут.

Дієтичний суп з кролятини

Які інгредієнти потрібні:

  • 400 грам кролятини;
  • 4 бульби картоплі;
  • морква – 2 штуки;
  • 4 великі ложки рису;
  • 4 гілки петрушки;
  • трохи солі;
  • пара пучок перцю в молотом вигляді;
  • лаврушка – 2 штуки.

Час готування буде становити 1,5 години, калорійність – 42 ккал.

Як готувати:

  1. М'ясо слід гарненько промити, очистити кров, плівки;
  2. М'ясо можна відварювати в цілому вигляді або його можна розділити на невеликі скибочки, все залежить від ваших уподобань;
  3. Викладаємо кролика в каструлю, заливаємо близько 2000 мл води;
  4. Ставимо на вогонь, відварюємо до кипіння;
  5. Поле цього зменшуємо вогонь, додаємо сіль, спеції і залишаємо отвариваться протягом 40 хвилин;
  6. Картоплю потрібно очистити від шкірки, промиваємо його прохолодною водою;
  7. Нарізаємо бульби на невеликі кубики;
  8. Після того як кролятина буде майже готове, викладаємо до неї скибочки картоплі і залишаємо отвариваться близько 15 хвилин;
  9. Морквину промиваємо, очищаємо від шкірки і протираємо теркою у велику стружку;
  10. Через 10 хвилин викладаємо моркву в бульйон з картоплею і залишаємо отвариваться;
  11. Рис промиваємо до прозорості води;
  12. Через хвилин 10 висипаємо рис в суп і залишаємо отвариваться до готовності;
  13. Після того як все буде готово, можна додати пару листочків лаврушки;
  14. Зелень споліскуємо, шаткуємо ножем на дрібні шматочки;
  15. Викладаємо зелень в гарячий суп, прикриваємо кришкою і залишаємо постояти хвилин 10;
  16. Готовий суп розливаємо по тарілках і подаємо на стіл.

Квасолевий суп з тушки кролика з кабачком

Складові компоненти для готування:

  • кролик — 800 грам;
  • вино – 150 мл;
  • часник – 4 зубчики;
  • кабачок або цукіні – 400 грам;
  • помідори – 2 штуки;
  • картопля – 300 грам;
  • біла консервована квасоля – 400 грам;
  • 1 штука солодкого перцю;
  • цибуля – 2 штуки;
  • трохи борошна;
  • оливкова олія;
  • сіль на свій розсуд;
  • ларушка – 2 листочка;
  • перець чорний мелений – пара пучок.

Час готування — 8 годин для маринування і 1,5 години для готування супу, калорійність – 65 ккал.

Схема готування:

  1. Для початку промиваємо кролятину, очищаємо від крові і плівок;
  2. Розбираємо тушку на невеликі скибочки;
  3. Зубчики часнику очистити від шкірки, пропускаємо їх через прес;
  4. Виливаємо вино в чашку, додаємо часник і перемішуємо;
  5. Кролика викладаємо в миску і заливаємо вином разом з часником, прикриваємо кришкою і залишаємо постояти на всю ніч;
  6. Після цього виймаємо кролика з маринаду, обтираем серветками;
  7. Висипаємо на стіл борошно і кожен скибочку обвалюємо в борошні;
  8. Ставимо на вогонь сковороду і прогріваємо;
  9. Обсмажуємо м'ясо з усіх боків до утворення рум'яної кірочки;
  10. Після цього перекладаємо обсмажені шматочки в каструлю;
  11. Очищаємо цибулю і рубаємо кубиками;
  12. Засипаємо цибулю в олію і обсмажуємо;
  13. Солодкий перець і помідори ріжемо кубиками і перекладаємо до цибулі;
  14. Всі овочі обсмажуємо хвилин 15 і викладаємо до кролику;
  15. Картопля очищаємо, промиваємо та нарізаємо кубиками. Викладаємо картоплю до інших компонентів в ємність;
  16. Кабачок очищаємо від шкірки і насіння. Нарізаємо середніми кубиками й викладаємо до решти інгредієнтів;
  17. Всі підсолюємо, приправляємо спеціями і додаємо лавровий лист;
  18. Заливаємо все гарячою водою і ставимо на вогонь отвариваться;
  19. Відварюємо до готовності кролика близько 40 хвилин;
  20. Далі додаємо в суп квасолю відварюємо ще хвилин 10;
  21. Зелень промиваємо, шаткуємо ножем і викладаємо готовий суп;
  22. Після цього наполягаємо під кришкою хвилин 10 і подаємо на стіл.

Корисні кулінарні нотатки

  • краще всього готувати страви з молодих кроликів. Молоді тушки мають м'ясо світло-рожевого кольору;
  • для того щоб бульйон вийшов прозорим, суп слід варити на повільному вогні;
  • якщо м'ясо староватое, то його можна попередньо замаринувати. Маринад зробить м'ясо ніжніше, соковитішою, а також скоротить час готування.

Суп з кроликом буде прекрасним доповненням на обід або вечерю. Перше страву з цього м'яса виходить дуже ароматним, ситним та смачним. Незважаючи на те, що кролик відноситься до дієтичних сортів м'яса, він володіє відмінними поживними якостями.

Що ще почитати: