25 июнь 2019 73

Як смачно приготувати кролика в мультиварці

Кролик це, мабуть, саме смачне і легке м'ясо, яке можна віднести до розряду дієтичних продуктів. Крім цього, у його складі міститься велика кількість корисних компонентів, необхідних для нормальної життєдіяльності людського організму.

Тому не варто упускати це з уваги, придбайте пару кілограмів кролятини. Адже з цього м'яса можна зробити багато смачних частувань. Кролик відмінно поєднується з картоплею, грибами і багатьма іншими овочами.

Але все ж неймовірно смачним і ніжним він виходить в мультиварці. А готувати його буде одне задоволення!

Простий традиційний рецепт з покроковими рекомендаціями
Інгредієнти Кількість
кролика - півтора кілограма
меду - 50 грам
натертого свіжого імбиру - 20 грам
солі - трохи
чорного меленого перцю - щіпка
води - півсклянки
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 90 Ккал

Як робиться:

Тушку кролика ретельно промиваємо холодною водою;

Потім розбираємо ножем на середні шматочки;

Кожен шматочок інтенсивно трьом з усіх боків сумішшю з солі і чорного меленого перцю. Поміщаємо шматочки в чашку мультиварки;

Невеликий шматочок імбирного кореня трьом дрібної теркою. В результаті має бути близько 1 чайної ложки;

Потім до м'яса викладаємо протертий імбир і велику ложку меду;

Наливаємо воду і ставимо режим «Мультиповар»;

Готуємо під кришкою приблизно 30 хвилин при температурі 110 градусів;

В кінці виймаємо шматочки на тарілку і подаємо на стіл.

М'ясо кролика в сметані, ніжність, яку варто спробувати

Нам знадобиться наступне:

  • Тушка кролика на 2,5 кілограма;
  • 400 мл сметани;
  • 50 грам гірчиці;
  • Цибулина – 1 головка;
  • 2 морквини;
  • Шматочок вершкового масла на 50 грам;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Період готування – 1 година 30 хвилин.

Калорійність – 110.

Готування:

  1. Тушку гарненько промиваємо холодною водою і нарізаємо порційними шматочками;
  2. Далі чашку мультиварки потрібно промазати з усіх сторін вершковим маслом;
  3. Кожен шматочок кролика ретельно натираємо сіллю і меленим чорним перцем, кладемо в ємність мультиварки;
  4. Закриваємо кришкою, вибираємо режим «Випічка» і період готування – 1 година;
  5. Хвилин через 15 відкриваємо кришку, перевертаємо шматочки і знову закриваємо;
  6. Поки м'ясо готується, займемося підготовкою інших компонентів. Зрізаємо з цибулини шкірку і ріжемо середніми кубиками;
  7. Моркву чистимо, промиваємо і протираємо у велику стружку;
  8. Робимо соус. У чашку викладаємо сметану і додаємо до неї гірчицю, гарненько змішуємо;
  9. Потім у соус підливаємо трохи води і перемішуємо;
  10. Через 30 хвилин після початку приготування кролика відкриваємо мультиварку і засипаємо туди овочі, заливаємо соус. Все перемішуємо;
  11. Наливаємо трохи води, вибираємо програму «Гасіння» і відварюємо 60 хвилин;
  12. Готове м'ясо разом з соусом і овочами викладаємо на плоске блюдо і ставимо на стіл.

Готуємо грибний гуляш з кроликом

Які компоненти знадобляться:

  • Кролик на 2 кілограми;
  • Печериці – 200 грам;
  • Молоко – 1 літр;
  • 200 грам моркви;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Вершкове масло;
  • Сметана – 300 мл;
  • 4-6 стебел зелені петрушки;
  • Рослинна олія;
  • Сіль, приправи – за смаком.

Період готування – 2 години 30 хвилин.

Калорійність – 130.

Як приготувати:

  1. Якщо кролятина молода, то тушку просто промиваємо прохолодною водою. Якщо навпаки, староватая і не свіжа, то тушку слід добре промити і залити молоком. Тримати м'ясо в ньому потрібно не менше 8-10 годин;
  2. Далі тушку обробляємо на шматочки, натираємо їх сіллю, перцем та іншими спеціями;
  3. Викладаємо м'ясо в ємність, наливаємо склянку гарячої води і ставимо програму «Гасіння». Готуємо близько 2 годин;
  4. Готуємо грибний соус. Гриби миємо й ріжемо на пластинки;
  5. Цибулю чистимо і ріжемо соломкою;
    Моркву очищаємо від бруду і промиваємо. Протираємо на середню стружку;
  6. Стебла петрушки ріжемо ножем на дрібні шматочки;
  7. На газ поміщаємо сковорідку, кладемо шматочок вершкового масла і прогріваємо;
  8. Як тільки масло розтопиться, викладаємо шматочки грибів, цибулі та моркви. Смажимо кілька хвилин;
  9. Потім заливаємо все сметаною і посипаємо зеленню. Проварюємо хвилин 10;
  10. Після звукового сигналу мультиварки, відкриваємо кришку і заливаємо м'ясо соусом із сметани і грибів;
  11. Вибираємо програму «Випічка» і готуємо ще 30 хвилин;
  12. В кінці викладаємо кролятину на тарілку і поливаємо грибним соусом.

«Хмільний» кролик у вині

Складові компоненти:

  • Тушка кролика на 2 кілограми;
  • Цибуля ріпчаста солодкий середнього розміру – 2 штуки;
  • 2-3 стебла селери;
  • Червоне сухе вино – 1 склянка;
  • Трохи солі і чорного меленого запашного перцю;
  • Чебрець сушений – щіпка;
  • Розмарин – за смаком.

Тривалість готування – 2 години.

Калорійність – 100.

Переходимо до приготування:

  1. Тушку гарненько промиваємо прохолодною водою, зрізати все непотрібне;
  2. Далі розрізаємо кролика на порційні шматочки;
  3. Викладаємо шматочки в ємність з емальованої основи і гарненько посипаємо сіллю, меленим запашним чорним перцем, Перемішуємо, щоб сіль з перцем рівномірно розподілилася;
  4. Потім заливаємо м'ясо склянкою червоного сухого вина і залишаємо маринуватися в цій суміші на 30-40 хвилин. При цьому ємність потрібно закрити кришкою, щоб м'ясо краще ввібрало в себе аромат маринаду;
  5. З цибулини знімаємо шкірку і нарізаємо на середні квадратики;
  6. Стебла селери обполіскуємо і рубаємо ножем дрібними шматочками;
  7. Промаринованное м'ясо кладемо в каструлю, заливаємо все маринадом з вина і спецій;
  8. Потім кладемо туди шматочки цибулі, зелень селери, сушений чебрець і розмарин;
  9. Каструлю щільно закриваємо, ставимо програму «Гасіння» і варимо півтора години;
  10. Через кожні 30 хвилин шматочки кролика потрібно перемішувати, щоб кролик не пригорів;
  11. Як тільки м'ясо стане м'яким, мультиварку можна вимикати;
  12. Готове м'ясо виймаємо на тарілку і подаємо на стіл разом з овочами і зеленню.

Кролятина, тушкована з овочами

Компоненти, які будуть потрібні:

  • М'ясо кролика на 1 кг;
  • 300 грам моркви;
  • Солодкий перчик – 2 штуки;
  • Стручкова квасоля – 300 грам;
  • Одна штука ріпчастої цибулі;
  • Часниковий зубчик – 1 штука;
  • Щіпка сушеного коріандру;
  • Пару стебел розмарину;
  • 350 мл води;
  • Оливкова олія;
  • Трохи солі.

Тривалість готування – 1 година 30 хвилин.

Калорійність – 110.

Як зробити:

  1. Тушку кролика промиваємо і видаляємо все зайве. Розрізаємо середніми шматочками;
  2. Чашку мультиварки змащуємо оливковою олією з усіх сторін і викладаємо туди шматочки м'яса;
  3. Посипаємо сіллю м'ясо, вибираємо режим «Випічка» і готуємо хвилин 30;
  4. Поки кролятина готуватися, готуємо овочі. Моркву очищаємо, миємо від бруду і розрізаємо на тонкі смужки;
  5. Цибулину очищаємо і ріжемо соломкою;
  6. Часникову часточку очищаємо і дрібно шаткуємо;
  7. Солодкий перець ріжемо на дві частини, витягуємо видаляємо насіння і плодоніжку. Ріжемо його на тонкі соломки;
  8. Стручкову квасолю обполіскуємо і ріжемо на маленькі шматочки;
  9. Після 30 хвилин від початку приготування, відключаємо мультиварку і перемішуємо шматочки м'яса;
  10. Засипаємо в мультиварку соломку моркви, солодкого перцю, шматочки цибулі і стручкової квасолі;
  11. З гілочок розмарину обриваємо листочки і кладемо в каструлю до інших компонентів. Також кладемо туди пластинки часнику, коріандр сушений і трохи солі;
  12. Заливаємо гарячу воду в каструлю, все змішуємо;
  13. Закриваємо кришку, вибираємо режим «Гасіння» і готуємо приблизно 60 хвилин;
  14. По закінченні часу, вимикаємо і виймаємо кролика разом з овочами на тарілку і подаємо на стіл.

Цікавий салат-коктейль з шинкою і сиром. Приготуйте цей цікавий і смачний рецепт.

Салат з консервованими кальмарами і яйцем. Вам сподобається це блюдо. Рецепт тут.

А ви знаєте, як правильно приготувати курячі ніжки на сковороді? Дізнайтеся секрети як зробити блюдо незвичайним.

Готуємо кролика на вечерю з картоплею

Компоненти для готування:

  • Кролик – 1 кілограм;
  • Картопля – 1 кілограм;
  • Одна велика морквина;
  • Цибулина велика – 1 штука;
  • Склянка сметани;
  • Півлітра води;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Тривалість приготування: 1 годину 20 хвилин.

Харчова цінність – 180 Кл.

Як зробити:

  1. Тушку кролика промиваємо прохолодною водою. Розбираємо її ножем на невеликі порції. Кладемо на паперові серветки, щоб вся зайва рідина скла;
  2. Овочерізкою або ножем з моркви зрізаємо шкірку, промиваємо холодною водою. Протираємо в дрібну стружку і викладаємо в чисту миску;
  3. З цибулини видаляємо шкірку, розрізаємо її невеликими кубиками або соломкою. Також викладаємо в миску;
  4. За допомогою овочерізки або ножа з картоплі зрізаємо шкірку. Очищений картопля промиваємо холодною водою від бруду. Розрізаємо його на середні брусочки і кладемо в чашку. Заливаємо холодною водою, щоб шматочки картоплі не потемніли;
  5. Робимо соус зі сметани. У глибоку ємність кладемо сметану, наливаємо трохи води, солі і чорного меленого перцю. Все розмішуємо до однорідності;
  6. В мультиварку заливаємо трохи оливкової олії, викладаємо шматочки кролика і ставимо режим «Смаження»;
  7. Обсмажуємо м'ясо приблизно минут10 до появи золотистої скоринки;
  8. Приблизно за 3-5 хвилин до закінчення смаження викладаємо шматочки цибулі і моркви. Перемішуємо гарненько, обсмажуємо ще 5 хвилин;
  9. Після звукового сигналу, в мультиварку викладаємо скибочки картоплі і заливаємо все сметанним соусом;
  10. Вибираємо програму «Гасіння» і готуємо близько години;
  11. Готове м'ясо повинно стати м'яким і ніжним, а картопля развалистым.

Корисні поради

  • Період готування залежить від потужності мультиварки, наприклад, якщо рівень потужності становить від 800 до 900 Ватт, то тривалість гасіння буде становити годину. Якщо менше, то слід збільшувати час на 20-30 хвилин, а якщо більше, то скорочувати на 20-30 хвилин. У будь-якому випадку готовність краще всього перевіряти виделкою або ножем;
  • Найбільш смачними і ніжними частинами кролика вважаються ніжки і спинна частина;
  • Купуючи кролятину, дивіться на зовнішній вигляд тушки. Світло-рожевий колір м'яса говорить про те, що після приготування воно буде ніжним і соковитим.

Кролик в мультиварці, приготований за цим рецептом, вийде дуже смачним і ароматним. Це частування стане відмінним варіантом для зустрічі гостей або просто для повсякденного вечері. Обов'язково приготуйте його і порадуйте своїх близьких цим делікатесом!

Що ще почитати: