16 май 2019 1 405

Як приготувати перець, фарширований овочами

Фарширований болгарський перець – це улюблене блюдо багатьох росіян, так як він є не тільки дуже смачним, але і ситним. Багато хто звик вважати, що можна нафарширувати перець виключно м'ясними продуктами, проте це не так. Дуже смачні, а головне, корисні страви вийдуть з перцю, фаршированого різними овочами.

Рецепт перцю, фарширований овочами
Інгредієнти Кількість
Болгарський перець - 10 шт.
Баклажан - 2 шт.
Морква середня - 2 шт.
Цибулини - 1 шт.
Томати - 7 шт.
Часник - 2-3 зубчики
Петрушка - на розсуд
Перець, сіль - за смаком
Лавровий лист - 2-3 шт.
Олія соняшникова - на розсуд
Вода - 0,5 л
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Як готувати перець, фарширований овочами:

  • для початку необхідно підготувати сам перець: плодоніжка видаляється, зсередини видаляються насіння і прожилки. Потім необхідно закип'ятити воду, зняти її з вогню, а потім покласти в цю введення очищений перець на 5-10 хвилин, у такому випадку він стане м'яким і пластичним;
  • баклажани потрібно почистити, нарізати невеликими кубиками і відкласти їх в окрему миску;
  • моркву треба також почистити, промити у воді, дати їй просохнути, а потім потерти на крупній тертці. Після цього моркву необхідно обсмажити на сковороді до золотистого кольору, після чого також прибрати її в окремий посуд;
  • цибулину потрібно почистити, порізати кубиками і обсмажити на тій же сковороді, де смажилася моркву. Після обжарювання прибрати цибулю в окрему тарілку;
  • тепер необхідно підготувати помідори. Частина помідорів (3 шт приблизно) підуть на підливу: потримати в окропі, зняти шкірку і натерти на тертці до стану томатного соку з м'якоттю. Залишилися свіжі помідори порізати невеликими кубиками;
  • також необхідно подрібнити часник, він стане в нагоді для підливи;
  • подрібнити петрушку;
  • приготування начинки: у розігріту сковороду спочатку викласти баклажани і тушкувати 5 хвилин. Потім додаємо нарізані кубиками помідори, тушкуємо ще 15 хвилин. У підсумку вся зайва рідина повинна випаруватися, після чого підсипаємо вже підсмажені моркву і цибулю, знову тушкуємо 5 хвилин. Готовий овочевий фарш необхідно підсолити і поперчити;
  • перець необхідно начинити приготовленої овочевий сумішшю, укласти все в глибоку каструлю, залити водою, потім томатною підливою, а зверху покласти кілька лаврових листків;
  • спочатку рідина в каструлі повинна дійти до кипіння, потім перець потрібно гасити протягом 15 хвилин на повільному вогні, після чого зверху треба висипати зелень і часник, дати страві постояти ще хвилин 20.

Фарширований перчик вважається готовим, якщо вилка буде легко проколювати його.

Курячий крильця в мультиварці — це смачне блюдо, яке можна подавати як закуску або як основне блюдо до гарніру.

Тушковане м'ясо з овочами і картоплею — добірка рецептів тут.

Тут описаний правильний рецепт легендарного торта «Ведмедик на Півночі».

Начинка з овочів і рису

Щоб зробити фарширований болгарський перець більш ситним, до овочевої начинки можна додати рис. В іншому знадобляться наступні продукти:

Інгредієнти для страви Їх кількість
Перець болгарський 12 шт (2 з них – на начинку)
Капуста половина качана
Морква 2 шт
Рис 1 склянка
Мелений перець і сіль за смаком
Томати 3-4 шт на підливку
Рослинна олія на розсуд

Приблизний час приготування страви – 1 година 30 хвилин. Калорійність такого страви складе близько 153 ккал на 100 гр.

Приготування страви:

  • насамперед необхідно відварити рис до повної готовності;
  • томати необхідно відчистити від шкірки і перекрутити на м'ясорубці (також можна використовувати блендер або звичайну тертку);
  • потім нашаткувати капусту соломкою, відкинути її на розігріту сковороду і протушкувати до готовності;
  • точно також необхідно загасити і моркву, попередньо перетерту на крупній тертці;
  • два болгарських перчика необхідно порізати тонкою соломкою і теж загасити на окремій сковороді;
  • три готових овочевих інгредієнти потрібно перемішати між собою, додати до них готовий рис, посолити і поперчити за смаком;
  • тепер треба начинити отриманим овочевим фаршем попередньо очищений від насіння перець, покласти його в каструлю (на дно каструлі потрібно додати трохи рослинного масла), потім залити його перекрученими томатами;
  • каструлю необхідно накрити кришкою і поставити в розігріту духовку на 50 хвилин.

Подібне блюдо відмінно підійде людям, що дотримують дієту або посаду.

Болгарський перчик з овочами і грибами

В начинку можна додати гриби, тоді страва вийде ще ситніше. Необхідні інгредієнти:

Продукти Їх кількість
Перець болгарський 1 кг
Гриби (печериці) 300 гр
Рис 1 склянка
Цибуля 1-2 головки
Морква 2 шт
Паста томатна 2 ст. л.
Зелень, сіль і перець за смаком
Рослинна олія 4 ст. л.
Вода літр

Час приготування – 1 година 20 хв. 100 гр такої страви буде містити близько 110 ккал.

Покрокове приготування страви:

  • спочатку необхідно підготувати начинку: порізати цибулю і гриби кубиками, моркву натерти на крупній тертці;
  • моркву і цибулю необхідно обсмажувати на сковороді близько 5 хвилин;
  • потім всипати в сковороду гриби і ще раз протушкувати все близько 5 хвилин, потім охолодити майбутню начинку;
  • відварити рис;
  • подрібнити зелень;
  • всі інгредієнти змішати в окремій посудині і начинка може вважатися готовою;
  • тепер потрібно підготувати перець для начинки: їх потрібно почистити і потримати в окропі кілька хвилин;
  • кожен перчик необхідно начинити овочевою сумішшю і викласти в каструлю;
  • тепер можна приготувати заливку: томатну пасту розвести в літрі окропу, потім влити її в каструлю з перцями.

Страва має готуватися не менше 40 хвилин.

Рецепт приготування страви з томатним соусом в мультиварці

Дуже зручно буде готувати фарширований перець в мультиварці на режимі «Випічка». Для приготування такої страви необхідно буде наступне:

Інгредієнти Потрібну кількість
Перець болгарський 1 кг
Ріпчаста цибуля 2 шт
Морква 2 шт
Паста томатна 50 гр
Томати цільні 5 шт
Рис 2 склянки
Часник 2 зубчики
Перелік і зелень за смаком
Сіль 2 ст. л.

Готуватися такий перчик буде 1 годину і 30 хвилин. Калорійність страви – 150-180 ккал на 100 гр.

Рецепт фаршированого перцю з овочами в томатному соусі в мультиварці покроково:

  • томати очистити від шкірки і подрібнити до стану пасти з м'якоттю, можна просто дрібно нарізати;
  • готову томатну масу влити в миску з цибулею, підсолити її і згасити до густоти і вилити в окрему посуд;
  • тепер в мультиварці необхідно приготувати інші овочі: порізати цибулю кубиками, моркву перетерти, все це обсмажити в чашу мультиварки в режимі «Випічка» (близько 10 хвилин), потім влити туди томатну пасту і протушкувати все ще 5 хвилин;
  • рис необхідно добре промити, викласти в миску, туди ж вкласти подрібнені томати, зелень, перець мелений за смаком, змішати всі інгредієнти;
  • кожну перчину необхідно отриманою масою начинити, вкласти в каструлю і залити приготовленою томатною підливою;
  • тушкувати овочі необхідно в тому ж режимі«Випічка») протягом однієї години.

Даний рецепт може вдало замінити звичний перець, фарширований м'ясом.

Перець у духовці з сирною і овочевий начинкою

Можна приготувати смачний, перець фарширований овочами з додаванням сиру. Для такої страви знадобляться такі продукти:

Компоненти Необхідна кількість
Олія оливкова на розсуд
Зелень (петрушка) половина пучка
Гриби (печериці) 200 гр
Сир твердих сортів 50 гр
Сир «Фета» 150 гр
Цибуля ріпчаста 2 шт
Куряче філе 3 шт
Перець болгарський 4 шт
Томати 2 шт
Морква 2 шт
Часник 4 часточки
Спеції, сіль, перець чилі паприка за смаком

Час приготування цієї страви займе близько години. По калорійності 100 гр страви буде містити 255 ккал.

Приготування страви:

  • болгарський перець необхідно відчистити від насіння, видалити перегородки, плодоніжку (отриману зрізану «кришечку» не викидати), залити окропом і потримати в ньому кілька хвилин для м'якості;
  • моркву натерти, цибулю порізати кубиками, все це обсмажити на оливковій олії, в кінці додати подрібнений часник;
  • томати нарізати кубиками, зелень подрібнити, змішати з обсмаженням, сюди ж додати розім'яту сир «фета», все посолити і поперчити за смаком, додати паприку і перець чилі;
  • тепер необхідно натерти твердий сир, зовсім трохи додати в начинку, решта відкласти;
  • начинити перці отриманою начинкою, зверху посипати тертим сиром і закрити «кришечкою» кожен перчик;
  • перець викласти у форму (або каструлю), залишити в духовку на 30 хвилин.

Дане блюдо буде вважатися готовим, коли сир підрум'яниться.

Кілька порад на допомогу кулінарам

Поради по приготуванню перцю з овочами:

  • щоб перці під час заповнення начинкою не ламалися, попередньо їх необхідно потримати в окропі (бажано, цілком, і тільки потім чистити);
  • якщо у страві присутні баклажани, їх краще почистити від шкірки, тоді смак цілого страви буде більш ніжним;
  • при приготуванні томатної підливи, крім солі в неї можна додати зовсім небагато цукру, тоді на смак вона стане більш насичена і апетитна.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: