06 апрель 2019 2 882

Як смачно приготувати фарширований перець в мультиварці

Фарширование – дивовижний процес, який надає страві нові нотки і приносить справжню насолоду. Є такі рецепти, які завжди в моді і ніщо не може цього змінити.

Це просто традиція – справжня, усталена віками. До таких можна віднести фарширований болгарський перець.

Різноманітність колірної гами цього продукту розширює межі смакових уподобань. З приходом прогресу, «доля» цієї страви теж зазнає змін.

Для більшого збереження його харчової цінності у звичний процес приготування вносяться корективи і перець тепер готується вже не на газовій плиті, а в чудо-техніці – мультиварці.
Фарширований перець в мультиварці: традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
Молодий солодкий перець (розмір вибирається за бажанням) - 10 – 15 штук
М'ясо, перекручене на м'ясорубці (можливе застосування як одного виду м'яса, так і змішування кількох різних) - 1 кілограм
Рис сирої - один стакан
Ріпчаста цибуля - 1-2 шт.
Свіжа морква - 1-2 шт.
Сіль, спеції: чорний перець, лавровий лист - за смаком
Томат (або паста) - за смаком
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 132 Ккал

Рецепт цього блюда може варіюватися: від процесу запікання до гасіння. Заливка для перцю може бути також різною: від традиційної томатної до бульонной.

Перці, фаршировані м'ясом і рисом в мультиварці: починаємо основний процес. Спочатку підготуйте всі вищеперелічені інгредієнти: вимийте, очистіть від верхньої шкірки (де це необхідно), в перці видаліть серцевину.

Після попереднього етапу приготуйте начинку. Для цього візьміть шматочки рубленого м'яса і перемеліть на м'ясорубці, перетворивши його в фарш. З'єднайте отриманий фарш і сирий рис.

Заповніть очищені перці такою начинкою. Після цього (або одночасно) зробіть пережарку в мультиварці або на сковороді (пасеруйте подрібнені цибулю і моркву на рослинній олії до того, поки вони не придбають золотистий відтінок, в кінці додайте томат і прокип'ятити все разом протягом декількох хвилин).

Встановіть начинені перці в чашці, залийте їх томатної пережаркой і залиште гаситися хвилин на 40 (не менше, оскільки рис сирої, він повинен приготуватися).

Фаршировані перці по-італійськи

Всі народності без винятку надають родзинку стандартного страви у відповідності з національними пристрастями. Відмінною характеристикою пікантних перців є присутність у їх складі сиру пармезан і оливкової олії.

В італійському рецепті (майже дієтичному) компоненти будуть виглядати наступним чином:

  • Олія оливкова — 2-3 ст. л.;
  • Лимонний сік -1 ч. л.;
  • Солодкий перчик – 5 -6 шт.;
  • Свіжі помідори 4 – 5 шт.;
  • Часник – 3 зубчики, можна більше (за смаком);
  • Сир (пармезан або моцарела);
  • Зелень (петрушка, базилік, орегано);
  • Сіль за смаком;
  • Спеції за смаком.

Готуємо овочі: миємо, чистимо. Перці позбавляємо від плодоніжок і насіння, ріжемо навпіл. Томати відправляємо в окріп і після цього позбавляємо їх від верхньої шкірки і ріжемо на кілька середніх частин.

Пармезан ріжемо квадратиками, змішуємо з помідорами. Вичавлюємо сік лимона, збризкуємо їм продукти і додаємо туди ж подрібнений часник і зелень. Солимо, перчимо. Начинка готова.

Заповнюємо готовим складом кожну половинку, попередньо змастивши її оливковою олією. Використовуємо олію і для мультиварки, закладаємо в неї перчинки і залишаємо в режимі запікання на 40 – 60 хвилин.

Компоненти можуть бути доповнені маслинами і свіжими грибами на вибір. Страва вийде зовсім іншим. Італійські рецепти завжди мають оригінальний смак.

А ви знаєте з якого рису краще варити плов?

Рецепти з покроковими фото, як готувати равіоллі з сиром. Але ми пропонуємо і інші начинки вибирайте на свій смак.

Риба у вершковому соусі, приготовані на сковороді — це ще один рецепт, який обов'язково варто взяти на замітку.

Фарширований перець з сиром і грибами

У список основних інгредієнтів вищеназваного рецепта входять наступні продукти:

  • Солодкі болгарські перці – 10 шт.;
  • Гриби свіжі (гливи або печериці) – 200 гр.;
  • Сир двох сортів (твердий – 50 гр. і 1 плавлений сирок);
  • Зелень (петрушка, кріп) – по 1 пучку;
  • Ріпчаста цибуля – 1 головка;
  • Оливкова олія – 1 ст. л.;
  • Майонез або сметана – 1 ст. л.

Страва готується дуже швидко. Процес приготування можна позначити в кілька кроків:

  1. Спочатку ретельно вимити всі інгредієнти і почистити їх;
  2. Нарізаємо компоненти: перці – навпіл, гриби і цибулю – кубиками;
  3. Обсмажуємо подрібнені овочі на оливковій олії в мультиварці, в режимі «випічка», після цього дістаємо гриби з цибулею і даємо їм охолонути;
  4. В окремому посуді розтираємо плавлений сир і з'єднуємо його з подрібненою зеленню;
  5. З'єднуємо обсмажені овочі і сирну суміш, ретельно перемішуємо;
  6. Заповнюємо половинки перчин отриманою начинкою;
  7. Відправляємо їх у каструлю, де запікаємо до готовності. За кілька хвилин до того, як дістати їх, посипаємо їх твердим сиром і даємо їм допечься хвилин 10, поки розплавиться сир.

Такий рецепт ідеально підійде навіть до святкового столу.

Корисні поради

Мультиварка – це справжній друг і помічник на кухні. Вона дозволяє вивільнити шматочок часу, який можна присвятити собі або близькій людині. Не кажучи про збереження максимально можливої кількості корисних властивостей приготованого блюда.

В ній можна робити все: і тушкувати, і варити, і парити, навіть смажити. Користуйтеся на здоров'я!

Насолоджуватися фаршированими перцями можна в будь-який час року. Тільки подбати про це треба в сезон і запастися готовим продуктом на зиму: приготувати його по одному з рецептів, вибравши найбільш вподобаний начинку, і, не протушивая, заморозити в холодильнику.

Домашній напівфабрикат дозволить бути завжди у всеозброєнні і поставити на стіл найсмачніше блюдо за лічені хвилини.

Колірна гамма болгарського перцю – показник сорту і його зрілості. Цей різнобарвний овоч – бажаний гість» його на будь-якому столі.

Тільки мало хто знає, що перчик, пофарбований у червоний колір – лідер за вмістом вітаміну С, перевершуючи при цьому навіть лимон. Вибір перцю — важливий етап, оскільки саме від нього залежить, що ми будемо готувати і де. Наприклад, запікати краще перець червоного кольору, а використовувати в сирому вигляді для салату – зеленого.

Фарширований перець можна використовувати як низькокалорійна страва, заповнивши його лише овочами (капуста, морква) або овочами з гречкою.

Перець – цінний продукт, що містить масу вітамінів і корисних елементів. Максимум таких елементів накопичується поблизу плодоніжки, яка видаляється при очищенні перцю. Тому при обробці продукту, варто бути акуратніше, щоб мати доступ до містяться в ньому речовин.

Уміння дотримуватися традиції смаку відноситься особливо до російського народу. Незважаючи на те, що фарширований перець – це не споконвічно російська страва, його готують і люблять як своє рідне. Рецептів його приготування безліч.

Що ще почитати: